İçinizde FMF den Dolayı Çocuğu Olmayan Var Mı?

selam merhabalar,bende 4 senelik evliyim ve 2 senedir bebek istiyorus bende fmf hastası ve sizler gibi bebek istiyorum genel muayenemde bi sorun çıkmadı 3 gün önce hsg çekildim haftaya doktorla randevum var bakalım neler varmış :) inşallah iyi çıkar hepimiz bebek sahibi oluruzzz..

Merhaba Busen,

Umarim hsg den iyi bir cevap alirsin. Umarim hepimiz hem fiziksel hem ruhsal olarak daha fazla yipranmadan cocuk sahibi oluruz.

Bende bir FMF li olarak bazen isyan ediyorum. FMF den dolayi tum cocuklugum boyunca cektigim agrilar acilar,gittigim doktorlar, hastaneler,tahliller vs yetmezmis gibi simdi birde cocuk sahibi olabilmek icin hastanelere,doktorlara gidiyoruz. Sonra da sukur et diyorum kendi kendime senden daha kotu hastaligi olanlar var diyorum. Ne bileyim iste karisik duygular...

inan çok haklısın gulshie ama halimize şükredelim gerçekten ilaçlarını aksatmadan içersen hafif atlatırsın bende çok çektim çok dolaştım Allah sevdiği kullarına çektirirmiş :) hepimize hayırlısını nasip etsin allahım inşallah

kızlar daha 2 gün önce hemşire bi rakadasımla bu konuyu konustuk belki moral olur size anlamak ıstıyorum bi hastanede başhemşire yardımcısı olarak calısan bı arkadasımız var ( ben olayın bu sekılde oldugunu bılmıyorudum) bunun 3 üzleri olmuştu hatta annesi ve üstüne birde bakıcısı vardı o kadar zor yani.neyse kız fmf hastasıymıs ve defalarca amelıyat olmus teşhis konana kadar bi gelmiş apandisit zannetmişler bi gelmiş safra kesesi diye açmışlar yaklaşık 8 kere ameliyat olmus ve tabi bunların sonucunda rahim duvarı yapışmıs ve senın asla cocugun olmaz demiş merkezlerdeki doktorlar tüp bebek vs herseyı denemısler veeeee en sonunda kendılıgınden hamile kalıyo ve tam 3 tane sağlıklı bebek dünyaya getiriyo bunu sizinle paylaşmak istedim yani rabbim istedikten sonra gerisi boş

merhaba sweet33,

mesajin icin tesekkurker. Boyle seyleri duymak gercekten moral oluyor. FMF li olup veya hatat yumurtalik kanseri olupta cocuk sahibi olanlari bende duydum. Yani vakti gelince olacagindan eminim ama iste biz sabirsizlanip bekleyemiyoruz...

,

seni anlayabiliyorum benimde 1 başarısız mikro denemem var ama umudumuzu ve dualarımızı eksik etmememiz lazım rabbim herşeyin en iyisini bilir umarım o zaman çok geç değildir kimse için :1hug:

arkadaşlar bende FMF hastasıyım 5 yıldır bebeğimiz olmuyor ama bu FMF hastalarının bebeği olmuyor anlamına gelmiyor benim 2 kardeşimde FMF hastası biri erkek diğeri kız ama ikisininde dünyalar tatlısı bebekleri var bir o kadarda zekiler, kız kardeşim 9 ay hamilelik döneminde doktoru kullanabilirsin dediği için ilacını kullandı ve çok şükür sapasağlam bir bebeği var...
Allahım olmayan bizlere en kısa zamanda nasip eder inşallah...

Herkese merhaba FMF li arkadaslarim.

Yaklasan ramazan ayi umarim hepimize hayirli ugurlu gelir ve hepimizin dilekleri kabul olur. :Saruboceq:

FMF cok bilinen bir hastalik olmadigi icin maalesef bana da gec teshis kondu.
Allahtan FMF vucuduma zarar vermemisti.simdi ilacimi duzenli aliyorum ve cok sukur cok az ve hafif ataklar geciriyorum. Tum FMF hastasi arkadaslarima agrisiz gunler diliyorum.

selam arkadaşlar bende fmf olmama rağmen şuan 3 aylık hamileyim çok şükür.
fmf.kadınlarda kısırlık yapmıyor aksine doğurganlığı artırıyor ama erkeklerde bir süre ilaç kullanımı yasaklanıyor çünkü sperm kalitesini düşürüyor diye şuan colsısın ilaçı alıyorum günde 1 adet inş. evladıma bir zararı olmaz uzun araştırmalardan sonra karar verdim ilaç kullanmayı.
dileyen herkese rabbim bu duyguyu yaşatsın.

selam arkadaşlar bnmde eşim fmf hastası allahım yardım etsin size çok zor bi hastalık 2 seferdir aşılama yaptırcazama malesef eşim atak geçiriyor kolşisin evet erkeklerde sperm i çk kötü etkiliyor ............................m6801 gen olarak çıktı test sonucu sizlr düzenli kontrole gidiyomusunuz kızlar aman ihmal etmeyin ha...

canım öncelikle çkkk geçmiş olsun zor bi hastalıkk ayyy allahım yardım etsin hepinize sağlıcakla kucağınıda alırsın inşallah cnmmm....:1hug:a.s.

canım benım eşimde fmf kaç yıldır duzenli ilaç içiyo ama tabı ataklar yınede belli olmuyo..hamılelık konusuna gelınce bızımde 6 ay olmadı yanı spermlerle ılgılı sorun hıc cıkmadı. ve esımın dayısıda fmf ve 3 cocugu var.. fmf etkilemiyo bencesengözlerimebaksanab

merhaba tonya, öncelikle hamileliğini kutluyor saglıkla cocugunu kucagına almanı canı gönülden diliyorum.merak ettiğim birkac konu var: sen normal yoldanmı hamile kaldın yoksa tedaviylemi.bir de fmf in dogurganlığı artırdıgını nereden veya kimden ögrendin bilgi verirsen sevinirim çünkü bana romatoloji doktorum kısırlık yaptığını ancak ilaçkullanımı devam ettiğinde düzelebilecegini söylemişti hatta hamileliktede kullanırsın demişti.. ben 38 yaşındayım ve 36 yaşında ögrendim fmf oldugumu.2 yıldır ilaçkullanıyorum çocugum olmuyor 2 kez tüp bebek yaptık olmadı.1.denememde fmf i bilmiyordum ve ilac kullanmıyordum. 2.de kullanıyordum 2.nin sonucunu bu pazartesi ögrendim.bana kadın dogum doktorum bu tedavide ilaç kullandırmadı ve maalesef transferimden hemen sonra ateş atağım oldu ve serumu cok gec verdiler sanıyorum buyuzden de embriyolarım tutunamadı.ilacını kullanmanı doktor mu önerdi ve nekadar süredir ilac kullanıyordun yazarsan sevinirim. sana ve bebegine saglıklı günler diliyorum..

merhaba arkadaşlar, bende FMF hastasıyım yıllardır kullanıyorum kolşisini benim kız kardeşim ve erkek kardeşlerimde FMF hastası ama onların bebişleri var maalesef benim yok kız kardeşim hamileykende doktor tavsiyesi üzerine ilacını kullandı aksatmadı maşallah dünyalar tatlısı yiğenim var hemde çok sağlıklı, umarım bizlerinde bebekleri en kısa zamanda olur sağlıklı sıhhatli

merhaba uzun zamandır yoktum bazı saglık sorunları oldu hiç aklımda olmayan durumlar nedeniyle bu yaz eşimin yanıma gelmesi dışında çok kötü geçti şimdi kendimi toparlamaya çalışıyorum bugün ilk defa bilgisayarın başına geçebildim sen nasılsın inşallah her şey yolundadır bayagı benim gibi fmf olanlar yazmış hepsine merhaba diyorum .gulshie bal çörekotudan nasıl sonuç alabildinmi başka neler yapıyorsun hoşçakal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…