İçinizde FMF den Dolayı Çocuğu Olmayan Var Mı?

Merhaba Ece_Eskici,

Epeydir yoktun bende seni merak ediyordum nerelerde diye. Oncelikle gecmis olsun diyeyim sana. Umarim en kisa surede kendini daha iyi hissedersin. Evet FMF li bayagi arkadas oldu. Konuyu ilk baslattigimda bu kadar FMF li bulacagimi tahmin etmiyordum...

Ben hala bebek icin klomid tedavisine devam ediyorum. Henuz bir sonuc yok. Temmuzda ve Agustosta Bal-corek otu-tarcin yaptim.Agustosta doktor ilacin dozajini 100 mg dan 50 mg dusurdugu halde yine 5 yumurtam olustu.Acaba bal-corek otu-tarcin dan mi bu kadar olustu ben de anlamadim. Eylulde simdi yine ilaca ara verecegim. Yoksa yumurtalar kiste donusebilirmis. Bu ay yine mayista oldugu gibi 5 taneden 4 olgun yumurtan var hamile kalirsan cogul gebelik olabilir diye bize iliski tavsiye etmediler. Mayis ta da ayni sey olmustu ama hamile kalamamistim.Bu ay da biz yine tavsiyeye dinlemeyecegiz galiba....

Tekrar yazismak uzere hoscakal.:teytey:

Merhaba iyi dileklerine teşekür ederim. Bence iyi gidiyorsun inşallah 3-5 derken sonuç alacaksın ama içimden bir his senin ikizlerinin olacagını söylüyor.yumurtanın gelişmesi iyi ilacı kullanmadıgın ay incir ve havuç kürü dene bence yumurtan büyüyor ama çatlamıyor olabilir. kür yumurtanın çatlamasını saglıyormuş ilaç kulanmadıgın ay boş geçecegine dene derim. yinede sen bilirsin Prof.Dr ibrahim saraçoglunun sitesinden bakabilirsin. Gerçekten fmf ile mücadele eden çok insan varmış çok küçükken 5 kardeştik birtek ben hergün hastalanırdım neden diye çokta aglardım durumuma üzülürdüm apandisitimi 11 yaşında aldılar ama sancılarım hiç bitmedi şimdi insanlar daha şanslı daha çabuk teşhis ediliyor yinede çok şükür diyorum 28 yıllık kayıptan sonra teşhis konuldu ilacımı kullanıyorum 2 tanede saglıklı çocuklarım var oruçluyum tüm kalbimle ALLAH sanada versin bu hastalık kısırlık yapmıyor onu biliyorum sevgiyle kal . Görüşmek üzere :teytey:

Merhaba iyi dileklerine teşekür ederim. Bence iyi gidiyorsun inşallah 3-5 derken sonuç alacaksın ama içimden bir his senin ikizlerinin olacagını söylüyor.yumurtanın gelişmesi iyi ilacı kullanmadıgın ay incir ve havuç kürü dene bence yumurtan büyüyor ama çatlamıyor olabilir. kür yumurtanın çatlamasını saglıyormuş ilaç kulanmadıgın ay boş geçecegine dene derim. yinede sen bilirsin Prof.Dr ibrahim saraçoglunun sitesinden bakabilirsin. Gerçekten fmf ile mücadele eden çok insan varmış çok küçükken 5 kardeştik birtek ben hergün hastalanırdım neden diye çokta aglardım durumuma üzülürdüm apandisitimi 11 yaşında aldılar ama sancılarım hiç bitmedi şimdi insanlar daha şanslı daha çabuk teşhis ediliyor yinede çok şükür diyorum 28 yıllık kayıptan sonra teşhis konuldu ilacımı kullanıyorum 2 tanede saglıklı çocuklarım var oruçluyum tüm kalbimle ALLAH sanada versin bu hastalık kısırlık yapmıyor onu biliyorum sevgiyle kal . Görüşmek üzere :teytey:

Merhaba Ece-Eskici,

Mesajin icin tesekkurler. Ben hep ikizlerim olsun istedim. :CüvCüv: Kimbilir belkide dualarimiz kabul olur. Su hayirli gunlerde Allah herkesin dualarini kabul eder insallah...

Simdi sizin oralar ne sicaktir.Oruc tutmak da zor olur.Allah kabul etsin orucunu...

Eylul ayinda ilac almayacagim ama bu seferde ilac almadan yumurta catlatici igne olacagim. Umarim bu sefer ise yarar. Ilaci ve igneyi olmadigim bir ay inciri denemeyi dusunuyorum.Saracoglunun sitesinde detayli anlatilmis zaten.

Gorusmek uzere.:teytey:

Merhaba Ece,

Bugun kendimi hic iyi hissetmiyorum.Sanki FMF agrim olacak gibi geliyor.Dun gece de hic iyi degildim ve uyuyamadim bir turlu. Ise de gec geldim.Patronum benden bikacak yakinda valla.Ufak ufak gogsumde omzumda batmalar,agrilar var. Umarim FMF atagi gecirmem.FMF im epeydir iyidi ama son 2 aydir tahlilerim yuksek cikiyor Stresten sanirim.Kendimi bir sekilde rahatlatip bu stresi atmam lazim yoksa hasta edicem kendimi

herkese slm

bende fmf liyim 9 yasindan beri colcihum dispert kullaniyorum bende bebek konusunda epey stres yasadim ve olmadi ve doktorlar bebegin olmaz dedilerinin 2 ay sonrasi ben normal yoldan hamile kaldim kizim ekimde yasina girecek hamilelik boyuncada ictim ilacim bilmiyorum bu hastalik gebe kalmayi etkilermi ama uzun süre ugrastim bebek sahibi olmak icin allah isteyen herkese versin cok güzel bir duygusenağlama
allah sabır versin ne diyeceğimi bilmiyorum.

merhaba üzüldüm inşalalah atak geçirmezsin şu kemiklerdeki agrılarda çekilmiyor çekilir gibi degil bende de 2 gün önceden eklemlerimdeki agrılardan atagın gelecegini anlardım.karın agrısı ise sonradan eşlik ederdi .bu hasalıktan nefret ediyorum Allah kimseye vermesin diyorum .Stres çok etkiliyor üzüntü de çok etkiliyor bunlarda hayatımızdan hiç eksik olmuyor. Bu yıl urfada havalar daha serin geçen yıl bu zamanlar 44-47 lerdeydi sıcaklık bu yıl 38 -37 civarı o nedenle Allaha çok şükür ediyorum bence Rabbim merhamet ediyor yoksa bu 44 sıcaklık dayanılır gibi degildir. Sende inşallah iyileşirsin.

Bende insallah atak gecirmem diyorum.Bende eklem agrisi pek olmuyor genelde karin agrisi seklinde.Birde kisin daha cok hasta oluyorum ben. sanki sicak FMF e biraz iyi geliyor. Burasi sicak bir ulke degil.Sogukta degil ama bugunlerde sabahlari ise gelirken falan bayagi usudugum oluyor.Belkide usttum. Ne bileyim ya . bu klomid tedavisinden sonra soyle agrisiz sizisiz bir ayim gecmiyor .Aksam eve gider battaniyenin altina girip yatacagim valla.

bu arada gebelik bolumunde FMF ile ilgili bir topik gordum bugun ilk defa. Oraya da birseyler yazdim.

merhaba bugün nasılsın inşallah iyisindir sana bende katılıyorum soguk hava bu hastalıga iyigelmiyor ben kışın atakları daha sık yaşardım hele o ateş titreme hatırlamak bile beni üzüyor. İngiltere soguk derler ama insanları da öylemi insan merak ediyor. bayramda ordamısın. hoşçakal

Selam hanımlar

Bende fmf'liyim 2,5 aylık bi kızım var darısı başınıza
Sizi çok iyi anlıyorum aynı yollardan bende geçtim çok şükür kavuştum bebeğime inşallah hayırlı haberlerinizi alırız sizinde

Merhaba HURREM_S,

Kizini Allah bagislasin.Umarim kizinla uzun saglikli yillar gecirirsin.Darisi basimiza.
Bende FMF liyim. 1.5 yildir bebek icin ugrasiyoruz.Sebepsizlerdeniz bizde.Umarim h1epimizin bebek dilekleri birgun kabul olur.:Saruboceq:

ınşallah en kısa zamanda bulunur derdinizin devası tüm dileyenlerle birlikte sizde kavuşursunuz kuzunuza

merhaba nasılsın iyisindir inşallah hafta sonu bende grip olmuşum çocuklar olmuştu bana geçti şimdide bayram teleşı başladı böyle geçiyor günler sende inşallah iyisindir sevgiler a.s.

İnşallah en kısa zamanda bulunur derdinizin devası tüm dileyenlerle birlikte sizde kavuşursunuz kuzunuza

merhaba bende hayırlı olsun pamuk kızın diyorum darısı tüm isteyenlere bende fmf hastasıyım 2 oglum var inşallah birde kızım olur nasipse Rabbim verir tüm arzu edenlere hoşçakal süt kokan yavrunu benimyerime öp.

merhaba ece-eskici,

once sana gecmis olsun deyim. gribin simdi tam mevsimi. burda da surekli dikkat edin diye TV de falan uyariyorlar.Aman sizde dikkat edin.

ben iyiyim tesekkur ederim.korktugum gibi fazla FMF agrim olmadi.cok hafif atlattim.haftasonu da iyice dinlendim. Simdi daha iyiyim. bayrama az kaldi ya.ramazan da bitti sayilir.gunler cabuk geciyor degil mi?benim burda akrabam falan olmadigi icin fazla o bayram havasini yasamiyorum maalesef. zaten tatil de olmuyoruz. calismaya devam. annemleri arkadaslarimi arayarak tel da bayramlasiyorum bende...

kendine iyi bak.selamlar

merhaba hastalığı hafif atlatmana sevindim bizler birbirimizi daha iyi anlarız. Sebebi ise aynı atakları bende yaşıyoruz bu hastalığı bilmeyen anlayamaz.Bu arada bizlerde yogun bir bayram telaşı var aslında güzelde oluyor hayat bazen çok sıradanlaşınca bayram vs. ile degişiklik oluyor çocuklar çok seviniyor dilerim çok uzaklarda olmana ragmen bayramın güzel geçer. Hoşçakal görüşmek üzere

Ece-Eskici,

Kadir gecen mubarek olsun.Bu gece bol bol dua edecegim.Umarim hepimizin dualari kabul olur. Dileklerimiz gerceklesir. Hscakal.Sevgiler.

Merhaba nasılsın bende senin ramazan bayramını kutlar saglıklı ve mutlu nice bayramlar geçirmeni dilerim. Her şey gönlünce olsun.görüşmek üzere hoşçakal.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…