İçinizde FMF den Dolayı Çocuğu Olmayan Var Mı?

Merhaba Ece_Eskici,

Epeydir haberlesmedik.Umarim iyisindir. Buralar bayagi serinledi.Sabahlari ise hazirlanirken falan bayagi usuyorum. Sizin orasi daha sicaktir herhalde.Bende henuz bir gelisme yok. Sanirim doktor Kasim, Aralik gibi bize asilama veya belki tup bebek tedavisine basliycak.Bu ay kendimiz deniyoruz.Umarim butun o tedavilere gerek kalmadan kendimiz basarili oluruz.

Siteye pek fazla girmiyorum. Bazen girince okuyupta psikolojik olarak kotu etkilendigim konular oluyor. O yuzden fazla girmiyorum.Girsemde fazla konu okumadan cikiyorum.

Bu arada bol bol dua ediyorum. Benim ve benim durumunda olupta evlat isteyen herkese hayirlisi ne zamansa o zaman hayirli evlatlar ver diyorum.Senide icimden geciriyorum. Turkcesinden Kuran okuyorum.Dualarimiz bir gun kabul olacak insallah.Gorusmek uzere.

merhaba bende seninle yazışamadıgım için üzgünüm. yazın yaşadıgım rahatsızlık yüzünden tedaviyi bırakmiştım eşim urfaya geldi bu seferde ben başka problemler yaşadım bu konuyla pek ilgilenmedim okullar açıldı çocukları okula gönder vs . derken pek zaman bulamıyordum bu aralar havalar biraz serinledi bizde urfa biberi yapma mevsimi şimdi hava soguyunca biberler daha acı olur benimde biberim terasta haftaya dövüp eleyip kaldıracagım .evimide temizleyip halıları attımmı işim biter ozaman vaktim çok olur daha fazla takılırım.bende önümüzdeki ay rahim filmi çektirecegim 2 gün önce bir yegenim oldu erkek kardeşimin ikiz kızları vardı bir kızları daha oldu darısı sana olsun bu sitede en fazla senin için dua ediyorum çünkü en çok seni fmf den dolayı yakın görüyorum içimden Allahım diyorum zaten bizler bu hastalık yüzünden çok çektik çekiyoruz bizi evlatsız bırakma bari bundan mahrum etme diyorum .Allah hepimizin dualarını kabul eder inşallah sen rahim filmi çektirdinmi ben 15 yıl önce çektirmiştim iyi çıkmıştı. şimdi tekrar çektirecegim bakalım ne olacak .çektirdiysen biraz anlat şu ikizlerin annesininde bebegi olmadı bende onlara dr ettim evde klomen vardı 2 kutu geline tarif ettim kullandı 2. ay gebe kaldı belli olmuyor rabbim büyüktür inşallah senide yavrusuz bırakmaz sevgilerimle hoşçakal.

Merhaba Ece_Eskici,
Benimde tek yazistigim kisi sensin.Dedigin gibi sende bir FMF li olarak seninle bir yerde dertlesiyorum.Diger topiklere pek girmiyorum.Girip okusam da hic yorum yapmiyorum. Umarim saglik problemlerin bir an once biter ve tedaviye geri donersin. Klomeni ben nisandan beri kullaniyorum ama simdilik bende bir ise yaramadi. Ama cogul gebeliklere sebep oldugu da bilinen bir sey...Sanirim o nedenle kardesinin esinin ikizleri olmus.Yeni bebeginiz icinde tebrik ederim.Allah anali babali buyutsun.

Ben bu sene subat ayinda butun bu tedavilere baslamadan once rahim filmi cektirdim.doktor once tum tetkikleri yapalim ona gore tedavine karar verelim dedi. Benimki nerdeyse hic agrisiz oldu. Normal muayene masasinda (jinekoloji masasi degil) yatar pozisyondaydim. Bacaklarimi acmami soylediler.
(En utanc verici durum ama tedavi ugruna ne yapalim) Sanirim kucuk bir tup araciligiyla (ben gormedim tabi ama hissettim)vajinaya girip rahime ilac verdiler.Ilaci basincla birden verdiler.Oyle yapilirmis ki tupler tikali ise acilsin diye.Ilaci verdikleri ayni anda yukardan sarkan bir XRay,ultrason cihazi karnimin ustunden film cekti.Basimda bir hemsire vardi. o bana karnimda asagi kisimda bir anlik hafif bir agrin olabilir ve bu normal sakin vucudunu oynatma dedi.Gercekten de dedigi gibi ilaci basincla verdigi anda karnimda kasiklarima dogru bir basinc ve agri hissettim ama cok kisa bir sure. Bana tuplerin acik dediler.Tupler tikali olunca sanirim daha agrili oluyormus. Filmden sonra da nerdeyse hic agrim olmadi.

Bende cok dua ediyorum ve seni de hep aklimdan geciriyorum seni ve birde burda Hintli bir komsum var onu.Komsumda ayni bizler gibi.Hicbir problemi yok ne kendinde ne esinde.Umarim dualarimiz kabul olur ve evlatlarimiza bir an once kavusuruz.hoscakal

merhaba gulshie bende senin gibiyim bir iki defa yazdım ama yerlerini kaybettim sonra okadar çok yazıyorlarki sayfalar geçiyor kendi yazdıgımın cevabını bulamıyorum .neyse boş ver bende film bir kere çektirdim o zamanın teknolojisiyle hiç bir şey çıkmadı tüpler açık dediler canımda acıma dı . şimdi tekrar çekelim dedi dr yinede heyecanlanıyorum. önümüzdeki ay olacak inşallah başka mani çıkmaz. hintli komşununda seninde dualarınız kabul olur inşallah bence sen bal tarçın çörekotu denemiştin bu sefer incir ve havuç dene ne kaybedersin bunlar dogal şeyler bende buay bal tarçın çörekotunu yapıyorum 2 gündür kullanıyorum çabalarımızın karşılıgını Rabbim verir yeterki isteyin demiş bizde istiyoruz hoşçakal sevgiyle kal.

Merhaba Ece_Eskici,

Umarim rahim filminde birsey cikmaz temiz derler. Ben su an klomen ve catlatma ignesi kullandigim icin baska birey yapmak istemiyorum.Bir ara ara vermistim o zaman bal-corektu-tarcin denemistim.ama simdi tedavi icin ilac alirken baska birsey daha yapmak istemiyorum.Tedaviye ara verdigim bir zaman yapacagim insallah.

Birbirimize dua edip istemekten baska caremiz yok. Benim Hintli komsuda dinine cok duskun.O da cok dua ediyor.Dualarimiz birgun kabul olacak insallah.hoscakal

merhaba tonya, mesajını aldım teşekkur ederim,özel mesaj gönderemiyormuşum onun için burdan yazayım dedim.umarım buradan okursun.opuyorumnanaktan

merhaba nasılsın bende iyi sayılırım. Ben senin aşılama için bekledigini sanıyordum o nedenle boş geçecegine incir vs. dene dedim. İlaç kullanıyorsan yapma ne bilelim aklımıza geleni yazıyoruz hayat acı tatlı geçiyor bazen beklentilerin olmuyor bazende tahmin etmedigin anda bir dilegin gerçekleşiyor böyle bir şey işte ben bu aralar çok duygusallaştım gece oldumu bu arada burda gece babamı çok özlüyorm kızkardeşimi çok özlüyorum gurbet çok acı ne bileyim böyle geçiyor ama en acısı ölüm asla görememek hep babamın hayalini kuruyorum gece rüyamda görmeye bile razıyım .dilerim sen sevdiklerini asla kaybetmezsin seni üzdüysem affet .iyi geceler

Merhaba,

Ben de bu aralar cok duygusalim.Her an aglamaya hazirim.Utanmasam ufacik birsey de hungur hungur agliyacagim.Hormonlarim mi degisti ne oldu bende anlamiyorum.Esimde benimle nasil cikacagini bilemiyor zavalli.Bazen O'na karsi da kirici oluyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun bizlere guc,kuvvet ve sabir versin.Bizleri sevdiklerimizden ayirmasin. Bende ailemi arkadaslarimi Ankara'yi cok ozluyorum.Burda esimden baska hic kimsem yok. Ramazanda,bayramlarda Turk TV izlerken falan ozlemim daha da artiyor. Calistigim icin gunduz kafam mesgul neyseki yoksa daha kotu olurum herhalde...

Haftaya tekrar dr a gidecegim. Eger bu ay hamile degilsem (umarim hamileyimdir) 2-3 gun sonra adetim baslayacak. Adetliyken 3.gunu kan testi yapilacak.Kan sayimi vs birsuru test yapilacak.Ondan sonra herhalde tedaviye gecilecek. Hersey haftaya belli olacak.

Umarim haftaya burdan sana hamileyim diye yazabilirim.Cok dua ediyorum.Senin icinde komsum icinde.Allah dualarimizi kabul etsin. Sevgiler.

Merhaba duygularımızla yaşıyoruz. kadınlar daha duygusal bence çıkış olmayınca hep üzülüyoruz . senin durumunda zor sevdiklerinden uzaktasın bir bebegin olunca biraz unutursun o senin herşeyin olur.İnşallah dualarımız kabul olur güzel haberlerini alırız.görüşmek üzere hoşçakal.

Merhaba,

Bu ay adetim 3 gun gecikti.Normalde cok duzenliyimdir.Gunu gunune hatta saati saatine.
3 gun gecince umitlendim.Sali gunu gittim eczaneden hamilelik testi aldim.Carsamba sabah test yapacaktim ama test yapmama gerek kalmadan adetim basladi. mafoldum
Sanki birileri benimle dalga geciyor gibi,adetim hamilelik testi almami bekliyormus demmeki...Bende adetim gecikince bayagi umitlenmistim. Ama yine olmadi.Boylesi daha fazla uzuyor insani.:sinifsinif: Hayirli degilmis demekki.cunku ben hep hayirlisiyla bu ay olsun diye dua ediyorum. Sira birgun bize de gelecek insallah. Kusura bakma moralim bozuk senide uzmek istemem.Herkesin kendine gore bir derdi var.Umarim sen iyisindir.
gorusmek uzere.a.s.

merhaba aslında vaktim yoktu bilgisayarı açmaya seni merak ettigim için açtım çok üzüldüm ama ne yapalım saglık olsun sakın üzülüp kafaya takma her yeni gün bize süprizlerle gelir inşallah biliyormusun benim 6. hissim çok kuvvetlidir inan seni tanımasam bile sadece yazıyla bile içimde senin bebegin olacagına dair hisler var inan bana yanılmam görüşmek üzere hoşçakal.

Merhaba Ece_Eskici,

Mesajin icin tesekkurler.Yazdiklarin bana moral oldu.Uzulmemeye calisiyorum ama elimde degil.Uzuntuden hasta oldum cuma gunu ise de gelemedim.Cocuklugumuzda cektigimiz FMF agrilari kemik agrilari vs birsuru seyden sonra tam hersey yoluna girdi derken bir de ustune bu.... ne bileyim bazen cok umitsizlige kapiliyorum.FMF ten dolayi cektiklerimi bir allah birde ben bilirim.Birde benim senin gibi ceken diger insanlar.Bazen insanin en yakini bile anlamiyor. Kusura bakma lutfen senide uzmek istemezdim ama moralim kotu. Toparliycam kendimi insallah... Sevgiler. a.s.

Merhaba inşallah daha iyisindir fmf den bende çok çektim doguda yaşıyorum çocuklugum genç kızlıgım çok kötü geçti bu hastalık yüzünden 11 yaşında apandisitimi aldılar 23 yaşında fıtık dediler göbekten ameliyat oldum benim hastalıgım çok geç teşhis edildi 27 yaşında hastalıgı ögrendim ama ilacın süretli kullanmadım 19 evlendim yıllarca hastalıgımı eşimden herkesten gizledim 33 yaşında eşim ögrendi bende bilmiyormuş gibi davrandım vs .vs. hasta hasta misafir agırlardım kendi kendime igne yapmayı ögrendim 4 yıl çocugum olmadı sonra oldu vs .derken 2 . gebeligimde böbrek kanalıma alet takıldı inan yaşadıklarım hiç kolay degildi liseyi bitirdin öss kazandım ama gurbet bu hastalıkla tek başıma nasıl yurtlarda yaşarım okuyamadım kızkardeşim konya da ögretmenligi okudu ama ben okuyamadım en büyük uhdemdir daha ne anlatım sevgiyle kal
a.s.

Merhaba Ece_Eskici,

Inan seni o kadar iyi anliyorumki FMF hastalari hep benzer seyler yasiyor zaten. :teselli:
FMF yuzunden bende cok cektim.cok cektiren bir hastalik.Bana teshis kondugunda bende 19 yasindaydim. Agrilar yuzunden okula dogru duzgun gidemedim.Derslerden geri kaldim. Universite sinavindan 2 gun once ben agrilar icinde hastanede kocaman makinalarin altinda rontgenler, ultrasonlar cekiniyordum. Tabi buyuk moral bozuklugu agrilar vs derken ilk sene bende sinavda basarili olamadim.Ailem bu agrilarinla sen nasil yaparsin diye bana Ankara disi yazdirmadilar. Ankara gibi buyuk bir sehirde bir suru doktora gitmeme ragmen 19 yasima kadar ne oldugunu kimse bilemedi.Sonra teshis konunca da once hastaligi kabul etmedim.Hayat boyu cekecegim ve ilac almami gerektiren bir hastaligim olamaz dedim ama ataklar cok agrili oluyordu. artik annemin de asiri israriyla ilaca basladim. Bende hastaligimi cok kisiden sakladim.Ailede cogu kisme cogu arkadasim hala bilmez. Halbuki Allahin verdigi birsey utanilacak birsey degil ama oyle hissediyorsun.Evlenirken esime soyledim.O da cok anlayisli davrandi.Allah ondan razi olsun.Bu gurbet ellerde beni hic ama hic ihmal etmedi.Agrim olunca bana cok iyi bakti.Cok sukur simdi cok iyiyim. Arada ufak agrilar oluyor ama onceki agrilamin yaninda onlar agri bile sayilmaz.Cogu FMF li apandisit ameliyati oluyor ama ben olmadim. Allah FMF hastalarina diger tum cekenlere yardim etsin saglik versin. Selamlar... a.s.

merhaba bende bütün fmf lerin dertlerini çok iyi hissediyorum o akşam kendimi anlatırken daha anlatacak çok şey vardı ama oglum kalk ben arkadaşıma bir şey soracagım dedi kaldırdı yoksa devam edecektim hayat bizlere acımasız davrandı ben kendimi hep eksik hissettim ilacı devamlı kullandıgımdan belli acılar hafifledi neyse ayın 4 de rahim filmi çektirdim sag tüp kapalı çıktı sol açıkmış canım çok acıdı onamı üzüleyim tüp kapalı çıktı o beni şaşırttı şoktayım dr labaroskopi önerdi ne yapacagımı bilmiyorum senin fikrin ne sevgilermafoldumben

Merhaba Ece,

Sag tupunun kapali ciktigina uzuldum.Ama ben burda TV lerde dr lar konusurken cok duydum.Kapali tupleri labaroskopi ile aciyorlarmis. O zaman hamilelik sansi artiyormus. Senin dr da oyle demis zaten.Gerci benim 2 tupte acik yine olmuyor ya belkide benimkiler acik oldugundan film cekilirken cok az canim yandi. birde sen onceden 2 cocuk dogurmus birisin. Peki diger acik tupunle hamile kalamazsin mi dedi dr ? Tek tuple hamile kalanlarda duydum ben. burda benzer durumda olan bayanlar vardir eminim.onlara sor istersen.onlar benden daha iyi fikir verirler sana...

Merhaba dr dr tüpler sonradan kapanmıştır dedi sezeryanla yapılan dogumlar sonrası bazen kapanıyormuş benimde 2 . sezeryan bende bilmiyorum üşütmeden mi bilmiyorum yaş sınırda 39 dr tek tüple zaman kaybı olmasın diye önerdi tek tüple şans daha azmış vs . ne bileyim önce sebepsiz olmuyordu şimdi birde sebebi çıktı böyle daha zor biraz ot bal falan yiyordum şimdi aman diyorum tüpün kapalı boşuna tüketme diyorum sende ne var sevgiyle kal

merhaba sana aykirideryanın yazdıgı sayfayı soracaktım ben bulamadım ona sorayım dedim biliyorsan yazarmısın teşekür ederim hoşçakal.

Merhaba Ece-Eskici,

aykirideryanin konusunu bende bulamadim saniirm o artik yamziyor. ama kisirlik bolumunde kadinlar ile ilgili bolumde tupleri tikali olan bayanlarin konustugu birkac konu buldum. sana link i mail atayim dedim ama site izin vermedi. neden anlamadim .Kolay gelsin a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…