içki ve evlilik

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlenirken, evlenecegi kiside kriter olarak icki icmiyor olmasini aramis olan var mi? Boyle birini istedigi halde yine de sosyal icici dedikleri yani aradabir arkadaslariyla ve ozel gunlerde icen biriyle evlenip, bu evliliginde sirf bu yuzden mutsuz olan var mi?

Bir de kesinlikle icmemesi gerek diyip alkol kullandigini ogrenen talipleri geri cevirmis olan var mi merak ettim.

sosyal içici falan anlamam ben

tek bildiğim "içki tüm kötülüklerin anası"

azı da zarar çoğu da zarar

içki içen beynini kullanma işlevini yitirdiği için gün gelir döverde,söverde,aldatırda,... ve ben bunu kaldıramam yasakkelime

işin en mantıklısı bile bile lades dememek.. bu yüzden asla böyle bi adama selam bile vermem...
şakkıdı

ben de aradım böyle bir kriter.
eşim üniversite yıllarında içmiş, ama sonra kendiliğinden bırakmış.biz tanıştığımızda içki mevzusu onun için kapanmıştı.
bu benim için çok önemli bir kriterdi.
hatta eşimin memleketinde düğünler genelde içkili olur."düğünümde tek kadeh içki istemiyorum.akrabalarına söyle içkili gelmesinler" dedim.iyikide demişim.çünkü daha sonra yapılan başka akraba düğünlerinde insanların içince ne kadar sapıtabildiğini,ne kadar rezilleşebildiğini gördüm.
gelin görünki çok samimi görüştüğümüz 2 arkadaşımız var.ikiside çift.biri ağzına içki koymaz,diğer çift ise rakısız,şarapsız akşam yemeği yemez.
üstelik edepleriyle içerler.anlamazsınız bile alkol aldıklarını.onların masasından içki var diye kalkmayız.biz kolamızı ayranımızı içeriz.onlarda benim evime geldiklerinde (çat kapıda olsa) alkol getirmezler veya alkollü gelmezler.
yani böyle bir saygı gösterme durumu var herkeste.
alkolik olan biri alkole tövbe edebilir,hiç içmeyen biri ilerde alkolik olabilir...genellemeler yapmak yanlış olur.
içki kriteri tercih meselesi.
ama bencede daha önemli olan kişiliği.

evet benim ölçütlerimden biriydi bu ve başardım eşim içkiyi ağzına almamış bugüne kadar..sadece eşim değil abileri ve babası da içki tadı bilmezler...sosyal içicilik ilerleyebilir bir yudumuna bile karşıyım ..

hayir böyle bir kriter aramadim, hristiyan bir memlekettde kaldigimiz icin noelde mutlaka yemek yenir is arkadaslariyla, bir orda icerdi 1 sene öncesine kadar..
simdi onuda birakti
bende eskiden ayda yilda bir icerdim bir arkadasta kalcaksam, cok garanticiyimdir bu konuda, eger oldugum yerden baska yere gitmek zorundaysam asla icmezdim ya bisey olursa yolda diye..

simdi ikimizde hic icmiyoruz.

ben sahsen hic icmiyorum dini sebeblerden dolayi talibimin ayda yilda bir kere iciyor olmasi beni rahatsiz etmez

Allahten Korkan bi eş diledim Rabbimden
Şuandaki sevgilimde öyle şükürler olsunki .:Saruboceq:

canım anladığım kadarıyla alkolden korkuyorsun
ama ihtimaller üzerine yuva kurlmaz
zaten aşık olduğunda kriter miriter kalmıyor ortada:)))
benim sevgilimde alkolle arası yok benimde yok.
sadece şarap içeriz ayda yılda bir.
şarap makarna müthiş ikili arada birde keyfne bira içeriz.
bu tarz kırk yılın başı içn kişilerin alkolik olma ihtimali sıradan insanla aynı tatlım
nerden mi biliyorum kendimden bende içiyorum ve asla hiç bir acımı alkolden çıkartmam hiç bir sinirimide... sigarada içmiyoruz....
o yüzden çok düşkün olmadıkça. mesela akşamcılar falan vardır öyle olmadıkça ne bileyim ayda yılda bir birlikte içeceksek sorun olmaz. ama aslada beni bırakıp gidip arkadaşlarıyla içmez...
prensip meselesidir böyle şeyler..
ha içmek istiyorsada benle içsin ben yasaklar koyarak ona daha cazip hale getirmem alkolü...

ben de aradım böyle bir kriter.
eşim üniversite yıllarında içmiş, ama sonra kendiliğinden bırakmış.biz tanıştığımızda içki mevzusu onun için kapanmıştı.
bu benim için çok önemli bir kriterdi.
hatta eşimin memleketinde düğünler genelde içkili olur."düğünümde tek kadeh içki istemiyorum.akrabalarına söyle içkili gelmesinler" dedim.iyikide demişim.çünkü daha sonra yapılan başka akraba düğünlerinde insanların içince ne kadar sapıtabildiğini,ne kadar rezilleşebildiğini gördüm.
gelin görünki çok samimi görüştüğümüz 2 arkadaşımız var.ikiside çift.biri ağzına içki koymaz,diğer çift ise rakısız,şarapsız akşam yemeği yemez.
üstelik edepleriyle içerler.anlamazsınız bile alkol aldıklarını.onların masasından içki var diye kalkmayız.biz kolamızı ayranımızı içeriz.onlarda benim evime geldiklerinde (çat kapıda olsa) alkol getirmezler veya alkollü gelmezler.
yani böyle bir saygı gösterme durumu var herkeste.
alkolik olan biri alkole tövbe edebilir,hiç içmeyen biri ilerde alkolik olabilir...genellemeler yapmak yanlış olur.
içki kriteri tercih meselesi.
ama bencede daha önemli olan kişiliği.

vaalalhi çok güzel yazmışsın şimdi okudum
aynen genellemelere karşıyım
kızarsa ederse kendini alkole vurursa...
bu zayıf kişilik belirtisidir..
kıırk yılda br içilen ki ve bir kadehi aşmayan içicilik bağımlılık sebebi değildir...
aynen katılıyorum canım snaa ....
yani azıcık içerse diyede iyi talipleri geri çevirmekte olmaz.
ne içmeyip dalavereler çeviren insanlar var...

Bir arkadaşım 3 yıl aşk yaşadı
Evlendi 9 yıl süper güzel bi evliliği oldu
Bu süre içinde iki tarafta ağzına içki koymazdı
2 çocukları oldu
Geçen yaz adamın bi kaç ay içinde alkole alışıp
Eni konu alkolik olduğunu karısını dövdüğünü
Bu yüzden boşandıklarını öğrendik
Demem o ki evlendiğinde içmiyor olabilir
Hatta ağzına sürmüyor olabilir
Ama başlamayacağının garantisi yok ki
İnsanlar değişir kimi değişirken gelişir
Kimi değiştikçe çekilmez hale gelir

valla ben sadece sigara içmesin demiştim ama eşim içiyor hatta flört etmeye başladığımızda kör tiryakiydi günde üç paket sigara içerdi benim zorumla azalttı şimdi yarım paket bir paket arası içiyor ve evimizde sigara içilmesi yasak babam dahil herkes balkonda içer böylece ben rahat ediyorum hem de zehirlenmemiş oluyorum

onun dışında eşim de ben de sosyal içiciyiz arkadaşlar geldiğinde ya da biz onlara gittiğimizde felan bir iki kadeh içeriz ama 6 yıldır eşimin bir kere sarhoş olduğunu görmedim sonradan çoğaltır diye bişi de yok çünkü bazen bizim dolabımızda biralar 6-7 ay durur gelip de bira içen olmamışsa mesela kimse alıp da içmez hatta yardımcı kadınım sürekli bira olduğunu görüp eşimin içtiğini sanmış nerden bilsin o şişelerin aynı şişeler olduğunu

ben arkadaşlara katılıyorum içki içip içmemesinden çok kişilik sağlamlığına ve size ne kadar değer verdiğine odaklanın zaten sizin çok hoşlanmadığınızı görüp eşiniz de ne kadar sıklıkla içiyorsa o süreyi kısaltacaktır

benim mesela babam sosyal içicidir annem içmez içeni de sevmez ama annem içmeyi sevmediği için babam da inanılmaz az içer belki yılda iki kere arkadaş toplantısında felan e annemler 30 yıllık evli alkolik olacak olsa çoktan olurdu ayrıca babam mesela anneme halen çiçekler toplar getirir, şiirler yazar asla başkasına bakmaz ama benim sigara ve içki içmeyen amcamın metreslerinin sayısını unuttum içki elbette sizi rahatsız ediyorsa önemli bir kriterdir ama en önemlidsi olarak görmeyin derim naçizane

Allahten Korkan bi eş diledim Rabbimden
Şuandaki sevgilimde öyle şükürler olsunki .:Saruboceq:

evet en güzel cevap
benim sevgilimde ayda yılda bi bira içerdi arkadaş düğünlerinde falan
ama kesin tavrımı koyunca bıraktı yetişme tarzından kaynaklanıyo birazda
bizim ailede kesinlikle yasak böyle şeyler hoş karşılanmaz ama
onun ailesi bize göre bu konuda biraz geniş
ama Allaha şükür artık içmiyo zaten sigarasıda yok :lepi:

evet en güzel cevap
benim sevgilimde ayda yılda bi bira içerdi arkadaş düğünlerinde falan
ama kesin tavrımı koyunca bıraktı yetişme tarzından kaynaklanıyo birazda
bizim ailede kesinlikle yasak böyle şeyler hoş karşılanmaz ama
onun ailesi bize göre bu konuda biraz geniş
ama Allaha şükür artık içmiyo zaten sigarasıda yok :lepi:

tabi ki de canım evlilik öyle çok basit olamıyor
ben kendim içerdim mesela ama bana da yok artık
ayda yılda bi belki derdim eğer kendisi içseydi ama onada 1 kez izin verdin mi
sonu gelmezki hiç :ecrin_bebek:
en iyisi içkiden bile korkan birisini dilemek allahtan:Saruboceq:

Ben kendim icmedigim icin, esim olacak kisinin de icmemesini istedim
Esim, biz tanimadan once ara sira icermis, daha sonra kendiliginden birakmis
Nisanliyken biz bi ara ayrildik (bi bucuk ay surdu bu) o ara kederinden bi kadeh icmis
Sonra igrenmis... yani derdine care olmadigini anlamis..
Laale arkadasimizin dedigi gibi karakterle ilgili birsey..
Bugun icmiyorsa, yarin baslayabilir.. Az iciyorsa, birakabilir..
Hic garantisi yok..
Icsin mi icmesin mi diye sorarsaniz, bu sizin koyacaginiz kritere bagli.

Ben din-i acidan baktim ve ona gore uyguluyorum, ailemden de hic gormedigim icin oyle alistim...
Bununla da ilgili bence..

teşekkürlere emek verip yazan ve de okuyan herkese

valla ben özel gün mün anlamam..içmeyen içmez..bu kadar..içmiyorum ama özel günlerde içiyorum diyenlerde bana inandırıcı gelmiyor..önce özel günle başlar sonra ayy sevinçliyim içeyim ,ay üzüntülüyüm içeyim...ayy o var içeyim bilemm ne...özel günlerde sadece içki mi sunuluyor ki insanlara ,alkolsüz bir sürü şey sunuluyor..onlardan içiversin..

eşim evlenmeden önce arkadaşlarıyla çok içerlerdi ama şarhoş olmazdı hiç yada durması gereken yeri bilirdi bilemiyorum. evlenirken bana söz verdi içmeyeceğim diye birkaç defa tatillerde şarap içti o kadar. şimdi ise allahıma binlerce kere şükürler olsun 5 vakit namazını kılar içki içmez öyle arkadaşlarıyla her gece çıkması felan yoktur. hayır içki içme tarzında yaklaşsaydım belkide hala içiyor alacaktı fakat ben konuşmayı tercih ettim sonuç harika. eşlerimizle tartışmadan konuşarak bişeyleri halletmeye çalışmalıyız.
henüz evlenmemişseniz bile konuşmanızı tavsiye ederim.

valla ben özel gün mün anlamam..içmeyen içmez..bu kadar..içmiyorum ama özel günlerde içiyorum diyenlerde bana inandırıcı gelmiyor..önce özel günle başlar sonra ayy sevinçliyim içeyim ,ay üzüntülüyüm içeyim...ayy o var içeyim bilemm ne...özel günlerde sadece içki mi sunuluyor ki insanlara ,alkolsüz bir sürü şey sunuluyor..onlardan içiversin..

Taii ki bu sizin düşünceniz....
İçen içer içmeyen içmez.. Ama bir grup daha vardır, sosyal içici.. Bu literatüre de girmiştir...
Bu tarz kişiler içmiyorum, sadece özel günlerde içiyorum demez.... İçerim ama kırkta yılda bir özel günlerde der.... Bunun nesi size inandırıcı gelmiyor anlayamıyorum.. İlla ya hiç içmemek yada köküne kadar alkoik mş olmak gerekiyor, ortası olamaz mı?
Ben 32 yaşındayım eşim 36...
Ben üniv. kazanıp İstanbul'a yerleştiğiden beri sosyal içiciyim. Yani 19 yaşından beri, 13 yıldır falan yani.... sadece özel günlerde içerim demiyorum, sosyal içiciyim diyorum, yani sadece özel günlerde içmekten fazla... Her ayın 2 gününü mutlaka dışarıda geçiririz, ve bu iki gün genelde içkili mekanlarda geçririz... Bazen boğazda rakı balık, bazan nevizadede kalamar-patates-bira bazan de spagetti-şarap yada pizza-şarap
Bu demek değildir ki biz içkinin esiriyiz... Bu demek değildir ki aman sevindim içelim aman üzüldüm içelim diyelim... Kendni bilen insanlarız, içip içip sapıtmıyoruz, sarhoş olup kendmizi kaybetmiyoruz... Biz boğazda balık yerken yannda kla değil de rakı tercih ediyoruz....
Sosyal içiciyim diyen hiçkse de alkolsüz bişey sunulmuyor o yüzden alkol alıyoruz demiyor.. Alkolsüz ve alkolü sunulan içecekler arasından bazıları sadece alkolsüz olanları tercih eder bazılrı sadece alkollü olanları bazıları da bazan alkollü bazan alkolsüz olanları...

Yerini dozunu ve zamanını ayarlayabildikten sonra alkol kullanak benim için sorun teşkil etmiyor, bu yüzden de eş tercihimi yaparken benimle anı fikrde olan bir eş tercih ettim... Alkolik biriyle de evlensem mutsuz olurdum, ağzına içki koymayan biriyle de evlensem mutsuz olurdum....
Kimsenn yarına çıkacağının bile garantisi yokken ay bu arada sırada içiyor, ilerde alkolik olursa diye düşünüp tasaanmanın hiçbir mantığı yok, benim eniştem de ağzına içki koyamış olan biriydi, ama evliliklerinn 12-13. yılarında annesni ve abasını bir trafik azasında kaybetti ve alkolik oldu, halam amateme yatırdı, tedaviyi kabul etmedi falan filan bir sürü şey...
Dediğim gibi ne oldum değl ne olacağım demeli insan... Önemli olan kişinn karakterinin sğlam olması, eğer sağlam karakterli biriyse alkol kullansa bile alkolün esiri olmaz... Karakteri sağlam değilse, yıllarca alkol kullanmasa bile bir zayıf anında yenilir ve esiri olur....

Cok sukur esim icmiyor..
Icki dinimizce gunah oldugundan icmesini hic istemedim, gunah isleyen bir esi kim ister ki? Hem de boyle keyfi ve gereksiz bir konuda.

Evlenirken, evlenecegi kiside kriter olarak icki icmiyor olmasini aramis olan var mi? Boyle birini istedigi halde yine de sosyal icici dedikleri yani aradabir arkadaslariyla ve ozel gunlerde icen biriyle evlenip, bu evliliginde sirf bu yuzden mutsuz olan var mi?

Bir de kesinlikle icmemesi gerek diyip alkol kullandigini ogrenen talipleri geri cevirmis olan var mi merak ettim.
siniri asarsa tehlike arzedebilir kanimca

Taii ki bu sizin düşünceniz....
ıçen içer içmeyen içmez.. Ama bir grup daha vardır, sosyal içici.. Bu literatüre de girmiştir...
Bu tarz kişiler içmiyorum, sadece özel günlerde içiyorum demez.... ıçerim ama kırkta yılda bir özel günlerde der.... Bunun nesi size inandırıcı gelmiyor anlayamıyorum.. ılla ya hiç içmemek yada köküne kadar alkoik mş olmak gerekiyor, ortası olamaz mı?
Ben 32 yaşındayım eşim 36...
Ben üniv. kazanıp ıstanbul'a yerleştiğiden beri sosyal içiciyim. Yani 19 yaşından beri, 13 yıldır falan yani.... sadece özel günlerde içerim demiyorum, sosyal içiciyim diyorum, yani sadece özel günlerde içmekten fazla... Her ayın 2 gününü mutlaka dışarıda geçiririz, ve bu iki gün genelde içkili mekanlarda geçririz... Bazen boğazda rakı balık, bazan nevizadede kalamar-patates-bira bazan de spagetti-şarap yada pizza-şarap
Bu demek değildir ki biz içkinin esiriyiz... Bu demek değildir ki aman sevindim içelim aman üzüldüm içelim diyelim... Kendni bilen insanlarız, içip içip sapıtmıyoruz, sarhoş olup kendmizi kaybetmiyoruz... Biz boğazda balık yerken yannda kla değil de rakı tercih ediyoruz....
Sosyal içiciyim diyen hiçkse de alkolsüz bişey sunulmuyor o yüzden alkol alıyoruz demiyor.. Alkolsüz ve alkolü sunulan içecekler arasından bazıları sadece alkolsüz olanları tercih eder bazılrı sadece alkollü olanları bazıları da bazan alkollü bazan alkolsüz olanları...

Yerini dozunu ve zamanını ayarlayabildikten sonra alkol kullanak benim için sorun teşkil etmiyor, bu yüzden de eş tercihimi yaparken benimle anı fikrde olan bir eş tercih ettim... Alkolik biriyle de evlensem mutsuz olurdum, ağzına içki koymayan biriyle de evlensem mutsuz olurdum....Kimsenn yarına çıkacağının bile garantisi yokken ay bu arada sırada içiyor, ilerde alkolik olursa diye düşünüp tasaanmanın hiçbir mantığı yok, benim eniştem de ağzına içki koyamış olan biriydi, ama evliliklerinn 12-13. yılarında annesni ve abasını bir trafik azasında kaybetti ve alkolik oldu, halam amateme yatırdı, tedaviyi kabul etmedi falan filan bir sürü şey...
Dediğim gibi ne oldum değl ne olacağım demeli insan... Önemli olan kişinn karakterinin sğlam olması, eğer sağlam karakterli biriyse alkol kullansa bile alkolün esiri olmaz... Karakteri sağlam değilse, yıllarca alkol kullanmasa bile bir zayıf anında yenilir ve esiri olur....

Alkole bu şekilde yaklaşımınızı anladım da, alkol kullanmayan biriyle evlenecek olsaydınız mutsuz olacağınız kanısına varmanızı anlayamadım, karşıt fikirde de olsa evlilikte alkolde sizin için bir kıstas o zaman, yanılıyor muyum?

Back
X