valla ben özel gün mün anlamam..içmeyen içmez..bu kadar..içmiyorum ama özel günlerde içiyorum diyenlerde bana inandırıcı gelmiyor..önce özel günle başlar sonra ayy sevinçliyim içeyim ,ay üzüntülüyüm içeyim...ayy o var içeyim bilemm ne...özel günlerde sadece içki mi sunuluyor ki insanlara ,alkolsüz bir sürü şey sunuluyor..onlardan içiversin..
Taii ki bu sizin düşünceniz....
İçen içer içmeyen içmez.. Ama bir grup daha vardır, sosyal içici.. Bu literatüre de girmiştir...
Bu tarz kişiler içmiyorum, sadece özel günlerde içiyorum demez.... İçerim ama kırkta yılda bir özel günlerde der.... Bunun nesi size inandırıcı gelmiyor anlayamıyorum.. İlla ya hiç içmemek yada köküne kadar alkoik mş olmak gerekiyor, ortası olamaz mı?
Ben 32 yaşındayım eşim 36...
Ben üniv. kazanıp İstanbul'a yerleştiğiden beri sosyal içiciyim. Yani 19 yaşından beri, 13 yıldır falan yani.... sadece özel günlerde içerim demiyorum, sosyal içiciyim diyorum, yani sadece özel günlerde içmekten fazla... Her ayın 2 gününü mutlaka dışarıda geçiririz, ve bu iki gün genelde içkili mekanlarda geçririz... Bazen boğazda rakı balık, bazan nevizadede kalamar-patates-bira bazan de spagetti-şarap yada pizza-şarap
Bu demek değildir ki biz içkinin esiriyiz... Bu demek değildir ki aman sevindim içelim aman üzüldüm içelim diyelim... Kendni bilen insanlarız, içip içip sapıtmıyoruz, sarhoş olup kendmizi kaybetmiyoruz... Biz boğazda balık yerken yannda kla değil de rakı tercih ediyoruz....
Sosyal içiciyim diyen hiçkse de alkolsüz bişey sunulmuyor o yüzden alkol alıyoruz demiyor.. Alkolsüz ve alkolü sunulan içecekler arasından bazıları sadece alkolsüz olanları tercih eder bazılrı sadece alkollü olanları bazıları da bazan alkollü bazan alkolsüz olanları...
Yerini dozunu ve zamanını ayarlayabildikten sonra alkol kullanak benim için sorun teşkil etmiyor, bu yüzden de eş tercihimi yaparken benimle anı fikrde olan bir eş tercih ettim... Alkolik biriyle de evlensem mutsuz olurdum, ağzına içki koymayan biriyle de evlensem mutsuz olurdum....
Kimsenn yarına çıkacağının bile garantisi yokken ay bu arada sırada içiyor, ilerde alkolik olursa diye düşünüp tasaanmanın hiçbir mantığı yok, benim eniştem de ağzına içki koyamış olan biriydi, ama evliliklerinn 12-13. yılarında annesni ve abasını bir trafik azasında kaybetti ve alkolik oldu, halam amateme yatırdı, tedaviyi kabul etmedi falan filan bir sürü şey...
Dediğim gibi ne oldum değl ne olacağım demeli insan... Önemli olan kişinn karakterinin sğlam olması, eğer sağlam karakterli biriyse alkol kullansa bile alkolün esiri olmaz... Karakteri sağlam değilse, yıllarca alkol kullanmasa bile bir zayıf anında yenilir ve esiri olur....