içki ve evlilik

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Arkadaşlar herkesin düşüncesi bu konuda farklıdır burda konu sahibi kendi düşüncelerine göre karar vermeli görüldüğü gbi her kafadan farklı bir ses çıkıo ve hangisi sizin düşüncenize yakınsa onu onaylıyorsunuz..
Arada sırada içen insanların alkolik olacağı bi saçmalıktan ibarettir..
Bugün çok dertliyim bahanesine sığınıp içiyorsa o farklı..
Benim öyle aman hiç içmesin diye bi kriterim yok..
Ben ailem sözlüm özel günlerde fln deil canımız istediğinde içeriz istemediğinde içmeyiz ha hiç içmem demiyorum ne ben ne ailem nede sözlüm fakat özel gündede illa canım istiycek deil ya o gn istemez başka gün ister..
Hani bi tabir vardır ya ağzınla iç içeceksen diye aynen öyle bi insan içmesini bilmeyip sapıtıyorsa ne aynı ortamda bulunmak isterim nede onunla içki sofrasına oturmak isterim..
Şimdiye kdr sözlümün hiç sarhoş olduğunu görmedim..
İçtiği zaman iyi içer ama kendini kaybetmes..
Ha ben sarhoş olmuşumdur ama sarhoş olmak istediğim için onuda yaşamak istedim sarhoş olmayıda istedim ama evimdeydim saçma sapan yerlerde değil..
O yüzden içki miçki bahane arkadaşlarında dediği gbi bu karakterle alakalı bişey eğer zaafları olan güçsüz karakterli biriyse içkiye sığınabilr..
İçkiden önce karşısınızdakinin karakterine bakın sağlammı güçlümü en ufacık bi olayda pes edicek kadar zayıfmı diye..
Buda bnm fikrim buyrunnnnnnnnn

Alkole bu şekilde yaklaşımınızı anladım da, alkol kullanmayan biriyle evlenecek olsaydınız mutsuz olacağınız kanısına varmanızı anlayamadım, karşıt fikirde de olsa evlilikte alkolde sizin için bir kıstas o zaman, yanılıyor muyum?

Hiç alkol kullanmayan biriyle de evlensem mutsuz olurdum alkolik biriyle de evlensem mutsuz olurdum dedim evet.... Çünkü ben arasıra alkol kullanan ve bundan keyif alan biriyim... Eşimin de bana eşlik etmeini isterdim.... Viktor leviye yada şarabi ye gidip güzel bir şarap açtırmak isterim.. Ekocam bana eşlik etmeyecekse o şarabı tek başına bitiremem, ee bi ton para niye sadece yarısını içeceğim bir şarabı açtırayım... Kadeh şarap içmek zorunda kalıcam, biliyorsunuz genelde kadeh şaralar orta kalite sofra şarapları olur.. Yani istediği şarabı da içeemiş olucam, vasat birşarap içmek zorunda kalıcam, üstüne şarap evi tabir edilen br ortamda kocamın bana kolayla eşlik etmesi çok da hoşuma gitmez.... Sielim ki arap evine gidip peynr tabağı ve şarap çekti canım..e kocam ne yapacak orda oturup beni mi izleyecek....

Hiç alkol almayan erkekler genelde bunu dini duyarlılıkları için yaparlar.. Eee dini inancı nedeniyle hiç alkol kullanmayan ve alkol kullanımına karşı bir koca benim arada sırada da olsa alkol almamı kabul edebilirmi? Hadi kabul etti diyelim, aynı masada bana kolayla eşlik eder mi (hiç sanmıyorum)...

İçki içip içmemesi tek başına bir kriter değildir...
Benim için en önemli kriter sağlam karakterli olması, kendine güvenmesi ve hayata hem sosyal hem siyasi he ekonomik anlamda aynı açılardan bakabiliyor olmaktır .

Çok şükür buldum da... Darısı sizlerin başına....

Evet ben. Çok seciciyimdir.zemuszemusiçkisi yok, disari hayati yok, ewine bagli bana bagli daha ne isteyim ki opuyorumnanaktan:asigim:

ben içki kullanmadığım için, evlendiğim kişinin de kullanması taraftarı olmadım. tabi bu onda aradığım kriterlerden sadece biriydi. bence daha önemli olan evlendiğim kişinin beni yarı yolda bırakmaması, beni her şartta taşımasıydı. Allah nazardan saklasın, hala taşıyor! yerimseniben

Alkol kullanır eşim ama çok nadir..Bende kullanırım ama dediğim gibi ortamımız olacak da ancak öyle.
Her gece her gece içen bana göre alkoliktir..Ve benim işim olmaz..
Böğğğ...O pis kokuya dayanamam..
Ayrıca ister kendini kaybetsin,ister kaybetmesin..İçen insanı sevmem..

kendimi bildim bileli babam icerdi, hala da icer:( bu yuzden cok siddetli, cok kotu aile kawgalari da yasadik, hala da yasariz malesef:(
26 yasinda bekar bir bayanim ve babamin ickisinden oldum olasi cok guclu bir sekilde nefret ettim,igrendim,neden iciyor diye gozumde yas kalmadi aglamaktan...
ama gelin gorun ki kendim de icerim,az icerim ama icerim, aslinda agzima koymamam, nefret etmem gerekmez miydi...oyle cok tat da almam aslinda her ickiden,sadece bazi ickiler vardir tadini begendigim.
sadece icerim, o kafanin hafif guzel oldugu hissi yasamak,pembe hayallere dalmak icin ...
cok icmiyorum zaten,istesem de midem buna musade etmiyor, bozuluyor,icirtmiyor.
ewlenmeyi dusundugum eski erkek arkadasimin her yeri piercingliydi, dowmeleri vardi, yurtdisinda tek basina yasiyordu ama ne ickiyi ne sigarayi ne de baska bir maddeyi agzina surmemis, denememis bile ve asla da istemezdi. benim de icmemi istemezdi. zaten onlayken de asla icmedim, ama hep isterdim bazi gunler sewgilimle iki kadehcik icebilmek, keyiflenmek... ama yine de hic icmemesinden mutluydum, babam gibi bir koca asla istemedim cunku.iliskim 3.5 yil surdu,ewlenicektik ama olmadi, yapamadik, surmedi, bitti. benim icin buyuk yikimdi,mahvoldum, ama herneyse atlattim.
ondan uzun sure sonra tekrar biri cikti karsima,onun gibi olmasa da zamanla asik oldum ve simdi exten daha cok sewdigimi goruyorum simdiki erkek arkadasimi.
onla da bu ocakta 2.yilimiza girecegiz umarim.bu seferki ewet icki iciyor,benden once cok daha fazla icerdi.benle oldugundan beri cok azaltti,bazen arkadaslarimizla oldugumuz ortamlarda beraber de icki aldik ama hep duzeyli sekilde, asla kendini kaybettigini gormedim,aksine bana da hep o dikkat etti:)
son bir kac aydir da artik bensiz icki icmeyecegini soyluyor. zaten ben de kirk yilda bi ictigimden cok cok nadir iciyoruz,o da en fazla iki kadeh oluyor zaten.beraber neseleniyoruz, herseyi yapabiliriz, bu dunyayi fethedebiliriz hislerinde hayaller kurup gulusuyoruz.ama ben suanda artik hic icmicez, sen de asla icmiceksin desem hemen kabul eder ve asla da icmez.tamamen birakir.
ve ben bu adamla ewlenmeyi ciddi ciddi dusunuyorum mesela, sizce bile bile lades demek mi bu?
sizce alkolün hep cok kotü etkilerine maruz kalmis,babasiyla hep bu yuzden kavga eden benim icki icmem ya da icki icen bir adamla bile bile ewlenmem ne?
elbette burada bir cok arkadasin da dedigi gibi, kendini bilmek,sinirini bilmek onemli olan ama peki ilerde ben ya da ewlendigim adam abartir miyiz acaba?
ben cikamiyorum isin icinden...
sadece icimdeki his alkolden nefret etmem ve asla babam gibi bir es istememem...

alkol almayan biriyle asla evlenemezdim,kendim de severim çünkü,bizim evde her akşam bir iki kadeh içilir,haftada bir de dışarı çıkarız balık rakı keyfine.

aşırı içki ve evlilik bir arada olması çok zor şeyler bana göre...

bekarken hiç öyle bir kural koymadım
ama tercihim içmemesinden yana
bende içmiyorum
içiyorsada bırakıcak halim yok tabi:))

yazan herkese tesekkur, herkesin yasam tarzi , bakisi farkli tabiki

ben son olarak kendimle ilgili bu konuda sunlari soyleyecegim ve konuyu kapatiyorum burada

ben 29 yasindayim ve bugune kadar hic alkol almadim
bu temelde inancima dayaniyor ama kokusunu bile duyunca bir antipati olusuyor bende, ickiyi de iceni de tasvip etmem, yani es adayi olarak diyeyim yoksa icenlere bisey demek haddimize dusmez
benim inancima gore dinimizde bu sey haramsa, bunun 1 damlasi da kadeh kadehi de haramdır, zaten vucuda verdigi zararlari bilimsel olarak ortaya koymuslar

Bunlar tartisilmaz ama bunun disinda da yanimda ben icmezken cakirkeyif veya sarhos olmus, icki kokusuyla ayni yataga girebilecegim birini dusunemiyorum, ben yanimda herzaman aklibasi yerinde birini isterim. Aklibasi yerinde olsa bile dedigim gibi kokusundan bile nefret ediyorum ve oyle biriyle evlenirsem de ickili oldugunda ayri yatakta falan yatarim, sonra da sogurum yani yurutemem diye dusunuyorum. Bu kadar onemli yani benim icin.

PS: Moderator konuyu kapatirsa sevinirim.

Evlenirken, evlenecegi kiside kriter olarak icki icmiyor olmasini aramis olan var mi? Boyle birini istedigi halde yine de sosyal icici dedikleri yani aradabir arkadaslariyla ve ozel gunlerde icen biriyle evlenip, bu evliliginde sirf bu yuzden mutsuz olan var mi?

Bir de kesinlikle icmemesi gerek diyip alkol kullandigini ogrenen talipleri geri cevirmis olan var mi merak ettim.

Özel günlerde icmesinin sorun olacagini sanmiyorum ama ben yinede istemezdim icmesini.

Icki- Kumar- Capkinlik bu ücü bir evliligin Azrailidir. hatta zaman zaman siddete bile dayanabiliyor insan ama bu ücü insani yavas yavas yer bitirir.

Ben Varim!! evlenecegim erkegi secerken buna cok ozen gosterdim.hatta bir talibimi sirf bu yuzden geri cevirdim.cevre tarafindan cok sevilen,maddi durumu bir hayli iyi olan saygi duyulan bir insandi ama alkol ve sigara kullaniyordu.onunla evlenebilmem icin sigara ve alkolu birakmasi gerektigini soyledim o da alkol icin soz veremeyecegini arada sirada da olsa topluluk icinde icebilecegini soyledi.bende direk reddettim.istedigi kadar cevresinde sevilen bir insan olsun,zengin olsun umrumda bile olmaz.sonucta alkol giren evin bereketi olacagina da inanmiyorum.birde bana arada bir icerim dedi hadi ben bu sozune guvenip evlenseydim de o da sik sik icseydi ne yapacaktim?? oyuzden iyiki de kabul etmemisim ve iyi ki esimle evlenmisim.masallah ne ickisi var ne sigarasi tam bir aile erkegi :nazar:
tum bunlari yazarken bunun benim sahsi gorusum oldugunuda belirtmek istiyorum.sonucta benim ailemde bekarken hic kimse alkol sigara kullanmiyordu ve alisik degildim bende alkol kullanan bir insan degilim.ama bazi bayanlar da ozel gunlerde yada gunluk hayatlarinda kullaniyorlar oyuzden bu herkes icin bir kriter olamaz.herkesin gorusune saygi duyarim...

benim eşim ne içki içer ne de sigara hiçbirini ağzına dahi koymaz. Bu devamlı böyle süregelmiş. Sigara konusunda bende hiç içmesiin istemezdim eşimin ama içki arada arkadaş ortamında özel gecelerde olabilirdi. Ben de az olsa da özel gecelerde mesela yılbaşı, doğumügünü gibi günler içmeyi severim bana eşlik etse güzel olurdu. Misal yılbaşı gecesi arkadaşlarımızlaq dışarı gideceğiz ama o içmiyor bana da çok içme diyor. Biz eşimin arkadaşıyla içeceğiz biraz. E buda yılbaşı yani o da bir iki kadeh tabii..

benım eşimde azına degdırmedı içki ve sigara..
nefret ederim..
içmez ve içirmez kımseye evımızde

asla içki içen biriyle evlenmezdim ne kadar iyi meziyeti olursa olsun

şahsen içen adam severim... alkolik değil tabi kastım... yerine göre ortamına göre içen, içkiden anlayan...
sevdiğim adamla oturup içmesini çok severim çünkü...ayrı bir keyif benim için...

Back
X