- 8 Şubat 2015
- 26
- 147
- 93
- Konu Sahibi Frida Kahloo
-
Eşinizi kendi kişiliğinizden, benliğinizden üstün/öncelikli tuttuğunuzun farkında mısınız?Kızlar bir durumumu izah edicem yardım edin lütfen... Eşimle severek evlendik ama evlenene kadar ağzıma içki koymamıştım eşim de bana bana eşlik etmeni isterim demişti bende istiyor ve evimde huzursuzluk olmasın diye içmeye basladım. Eşim de ben de sosyal içiciyiz yani her gün içenlerden degiliz. Önceleri dine allaha daha yakındım ama şimdi içtiğim için ne namaza yakınım ne de duaya... Namaz kılmak da istiyorum ama eşim de ben namaz kıldıgımda içmediğimde soğur Baska sekilde içme sekline yönelir diye de korkuyorum. Benim gibi olan var mı... İki arada kaldım
hem içki icip hem namaz kilmak böyle birşey olamazzzzzNeden bir şeyi yapmanızı diğer olayın sebebine bağlıyorsunuz ki?
Alkol kullanan biri namaz da kılabilir ,dua da edebilir, çok iyi bir insan da olabilir... Örnekler uzar gider.
İnancımız bizden sadece alkolden uzak durmamızı istemiyor ki.
Dinimiz birçok şey söylüyor. Mesela yalan söyleme diyor, hırsızlık yapma, birinin canını yakma, mazlumu koru zalimle bir olma diyor. Tüm bunları yaptıktan sonra sorununuz zaten rakı ya da şarap olmaz..
Ahh insanlar dini hakikaten anlasa keşke... Iman birkaç eylemi yapmakla bazısından uzak durmak arasında değil ki.
Bir dize tüm düşüncelerimin özeti niteliğinde
"Ehline helaldir, na ehle haram. "
hem içki icip hem namaz kilmak böyle birşey olamazzzzz
inanın yazacak çok anlamlı şeylerim var ama ban yemek istemiyorumBence karar verecek mercii siz değilsiniz biz de değiliz.
Iyi ki de değilsiniz , değiliz :)
inanın yazacak çok anlamlı şeylerim var ama ban yemek istemiyorum
şöyle anlatayım haram helal biliyoruz değil.i içkinin haram ama namazın helal oldugunuda bunlar rabbimin bize verdiği yollardır hani ikisini aynı anda yapamayız yapsak yaptığımız sevabın bit anlamı kalmaz okuduğum ve bildiğim kadarı ile bu böyle teşekkür ederim buaradaBen sizi şikayet etmem bundan yana şüpheniz olmasın.
Fakat yazacaklarınız banlanmanıza sebep olacak şeylerse sonucu bilemem
Kızlar bir durumumu izah edicem yardım edin lütfen... Eşimle severek evlendik ama evlenene kadar ağzıma içki koymamıştım eşim de bana bana eşlik etmeni isterim demişti bende istiyor ve evimde huzursuzluk olmasın diye içmeye basladım. Eşim de ben de sosyal içiciyiz yani her gün içenlerden degiliz. Önceleri dine allaha daha yakındım ama şimdi içtiğim için ne namaza yakınım ne de duaya... Namaz kılmak da istiyorum ama eşim de ben namaz kıldıgımda içmediğimde soğur Baska sekilde içme sekline yönelir diye de korkuyorum. Benim gibi olan var mı... İki arada kaldım
Sevgili konu sahibi , içki içip içmemek insanın kendi kararı kendi isteği kendi inancı ile ilgili bir durum olmalıdır . İçki içmeyi istemeyen biriysem , eşim istiyor diye içmeyeceğim gibi , bu sebeplede gitmek isteyene yol veririm gider. Namaz Allah’ın emri içki haramdı muhabbetlerine girmeyeceğim . Madem çok inançlı birisiniz , o zaman eşinizi Allah’ın emirlerinden önde tutmayacaksınız . Yada bunu dert ediyor vicdan azabı çekiyorsanız , ona göre biriyle evlenecektiniz. Namaz kılmak istiyorum fakat eşim benden soğur diye kılamıyorum nedemektir Allahaşkına. Namaza inanan biriysen öteki tarafta eşinin bahane olmayacağını da bilirsin herhalde .Kızlar bir durumumu izah edicem yardım edin lütfen... Eşimle severek evlendik ama evlenene kadar ağzıma içki koymamıştım eşim de bana bana eşlik etmeni isterim demişti bende istiyor ve evimde huzursuzluk olmasın diye içmeye basladım. Eşim de ben de sosyal içiciyiz yani her gün içenlerden degiliz. Önceleri dine allaha daha yakındım ama şimdi içtiğim için ne namaza yakınım ne de duaya... Namaz kılmak da istiyorum ama eşim de ben namaz kıldıgımda içmediğimde soğur Baska sekilde içme sekline yönelir diye de korkuyorum. Benim gibi olan var mı... İki arada kaldım
Evet var ben.Kızlar bir durumumu izah edicem yardım edin lütfen... Eşimle severek evlendik ama evlenene kadar ağzıma içki koymamıştım eşim de bana bana eşlik etmeni isterim demişti bende istiyor ve evimde huzursuzluk olmasın diye içmeye basladım. Eşim de ben de sosyal içiciyiz yani her gün içenlerden degiliz. Önceleri dine allaha daha yakındım ama şimdi içtiğim için ne namaza yakınım ne de duaya... Namaz kılmak da istiyorum ama eşim de ben namaz kıldıgımda içmediğimde soğur Baska sekilde içme sekline yönelir diye de korkuyorum. Benim gibi olan var mı... İki arada kaldım
zaten cümle ona ait değilBence karar verecek mercii siz değilsiniz biz de değiliz.
Iyi ki de değilsiniz , değiliz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?