Yöresel Tarif içli köfte yardım :(

Yöresel Yemekler

krizanten

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
24
0
0
İstanbul
merhaba ben ailemden uzakta okuyorum. sağ olsun halam gelip içli köfte yaptı . çok da güzel oldu ama ben onları haşlarken çok dağılıyorlar çorba gibi oluyorlar en son. yanlış nerede sizce yardım edebilir misiniz? en az 10 köfte daha var ziyan olacaklar yoksa :43::43::50:

merhaba ben ailemden uzakta okuyorum. sağ olsun halam gelip içli köfte yaptı . çok da güzel oldu ama ben onları haşlarken çok dağılıyorlar çorba gibi oluyorlar en son. yanlış nerede sizce yardım edebilir misiniz? en az 10 köfte daha var ziyan olacaklar yoksa :43::43::50:

Canım nasıl yapabildin mi? keşke bilsemde yardımcı olabilsem:(

Canım nasıl yapabildin mi? keşke bilsemde yardımcı olabilsem:(

limon sıkmalısın suyuna canım..yada 2 yemek kaşığı tuz koymalısın suya..ve fokur fokur kaynarken atmalısın tencereye..sonra su yüzüne çıkanlar olmuş demektir..hemen almalısın bekletmeden

köftesindeki irmiğini tam ayarlayamamış olabilir halan, yoksa dağılmaması lazım.

suyuna bir damla limon sık ve birazcıkta sıvı yağ dök
ben tuzu suya enson atıyorum o zaman dağılmıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Suyu kaynatıp içli köfteleri koy, kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp 5 dakika kaynat, sonra hemen sudan çıkar :34:

bide kayanayan suya az bişi limon tuzu atarız limon sıkmayız birde tuz
yağda damlatmayız
sen limon tuzu at canımm adana yöresinde öyle yaparlar

kaynayan suya bikaşık tuz ve bir parça limon tuzu at bikaç dakika kaynamaya bırak sonrada çekiver...

Back
X