icten gelen bir dua, biraz güc, biraz destek, biraz cesaret

Merhaba,
Hayatimin belki de en zor dönemecinden gecerken bu siteyle tanistim. Bir can (kuzenim), bir de evlilik kaybederken, yas tutarken, saglik sorunlariyla ugrasirken, bosanma sürecinin aslinda ne kadar zor ve yipratici oldugunu gec kavradim. Bosanma psikolojisi hakkinda arastirirken bu siteye rastladim.
Tuhaf geldi önce. Sonra zamanla sik sik girmeye, okumaya basladim. Bazen hic tanimadigin insanlarla konusmak, icindekileri dökmek, fikir almak iyi gelir. Cünkü seni tanimiyordur, tarafsiz, önyargisizdir, olaylara tamamen disardan bakabilir, senin karmasik gördügün sorunu iste tam da bu yüzden o kisi cok daha net görebilir, cok cok iyi yardim edebilir. Bazen de sadece yazmak da iyi gelir. Cünkü o anda o sorunla yüzlesmeye, düsünmeye, bir ucundan cözmeye baslarsin.
Yas, ayrilik, bosanma süreci icinde -devam ediyor- tüm dünyayla iliskimi kestim, kimsenin fikrini, yorumunu, acimasini, desteklemesini, hic bir seyini istemedim. Öyle bir dünyada ve zamanda yasiyoruz ki, her insan ne sevincini ne üzüntünü cani gönülden paylasmiyor. Cok sükür yakin arkadaslarim, dostlarim en büyük hazinem, fakat hic kimseyle görüsmek istemedim. En cok istedigim sey huzurdu, yalniz kalmakti, kimseden tek kelime duymamak, kendi kendine düsünmek, kendini bulmakti.
Neyse, amacim sinavima odaklanabilmek, fakat yine konuyu uzattim.
Ne yazik ki tüm herseyle ayni anda bogusmam, güclü olmam gereken su zamanda bir de sinavlara girmek zorundayim. Pazartesi cok önemli bir sinavim var. Gecemezsem eger sonuclari cok kötü olacak ve hayatim bir de bu anlamda tepetaklak olacak. Bir de onu kaldiramam ama kafami toplayip, ders calsiamiyorum. Bir gün bir kac saat cok iyi calisssam, ertesi gün hic calisamiyorum, beni üzen seyler üzerime geliyor.. Saglikli düsünebilmenin, kendimi düsünmenin, hedefime odaklanmanin ne oldugunu uzun zamandir unutmusum zaten..
Bu yaziyi okuyan, icinden bir kac söz söylemek isteyen, dua etmek isteyen, güc vermek isteyen,'Hadi arkadasim!' diye cani gönülden destek vermek isteyen, 'Yahu yeter, silkelen!' diye tatli bir firca atmak isteyen, bol sans dileyen ve daha su an aklima gelmeyen sekilde destek olan herkese simdiden tesekkürler.
Derdi olan herkese Allah kolaylik versin, savasma gücü versin.
sevgiler

Allah yardımcınız olsun. Kendinizi ifade etme biçiminizi çok beğendim :) Basit bir şey gibi gözükse de çoğu insanın yapamadığı ve zaka gerektiren bir şeydir. Bunu yapabilen biri sınavı neden geçemesin ki , kolay gelsin :16:

Allah yardımcınız olsun. Kendinizi ifade etme biçiminizi çok beğendim :) Basit bir şey gibi gözükse de çoğu insanın yapamadığı ve zaka gerektiren bir şeydir. Bunu yapabilen biri sınavı neden geçemesin ki , kolay gelsin :16:

cok tesekkür ederim! iltifatiniz icin de cok tesekkürler! bazen herkesin tikandigi, önünü göremedigi, icinde bulundugu baski ve/veya stres durumundan dolayi bir adim ilerleyemedigi olabilyor.. umarim sinav sonrasi ilk firsatta buradan sonuc bildirebilirim ve elbirligiyle sag salim atlatmis oluruz.

Ve sen yine denediğinde
Ve yine kalbin daraldığında
Ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
Ve yine ne yapman gerektiğini bilmediginde
Uzun uzun düşün ve hatırla yaradanını
Allah kuluna kafi degil mi?
Zümer / 36

ALLAH yardımcın olsun ...inşallah bundan sonra her şey gönlünce olur :)

cok tesekkür ederim, not aldim ve bunaldikca okuyacagim. sizin de Allah yardimciniz olsun.

Sen bilincli bir insansin.. Sinavinda basarilar, gerisi hallolacak bir sekilde.

cok tesekkür ederim, bazen bilincli, bazen de tamamen bilincsiz! ama insan bazen önünü göremiyor iste, bilhassa hayatinin merkezine hep ailesini ve cevresini koymussa! insallah bundan sonra zor da olsa kendimi degistirebilirim.

Zor bir dönemdesiniz, ama birazda positiv tarfindan bakmaya calisin olurmu?

Sizin icin hayata yep yeni bir sayfa acma firsati bu. Özel hayatiniz icin, is, okul hayatiniz icinde.

Bu büyük bir firsat, herseye yeniden basliya bileceksiniz, hayati istediginiz renklere siz boyuya bileceksiniz. Siz yeterki isteyin!

Ben aleviyim, biz bu hafta Hizir orucunu tutuyoruz. Hizir darda olanin yardimina yetisendir.

Hizir sizinde yoldasiniz ola!

Kendinize güvenin!

Hepimiz insaniz makina degiliz ki reset atalim hafizamiz temizlensin.yasasigin surec cok normal.en azindan su an yapman gerekeni biliyorsun.birazcik azim.Allah dagina gore kar verirmis,demek ki sen bunlari gogusleyecek kapasitedesin.universitede bir arkadasim vardi.annesi yanina kalmaya gelmisti.bir aksam eve gidiyor ve yemek yerken annesi yutkunamiyor.ambulans gelip hastaneye giderler meger annesi kalp krizinden olmus ve tam finallere on gun mu ne vardi.annesi de zaten yemegini falan yapayim destek olayim diye gelmisti.allah rahmet eylesin.ne aci dusunsene gozlerinin onunde.ve o kiz bir taraftan psikolojik destek aldi bir taraftan da ders calisti.bir dersten dahi kalmadi.kendimi guclu zannederdim,ama o kiz gibi yapabilir miydim bilmiyorum.yani en derin acilar kapaniyor.gececek mutlaka birazcik rahatlamaya calis

biraz tesvike ihtiyacim var, dürüst olmak gerekirse ama bugün cok sükür tekrar toparladim kafami. inisli cikisli olmak artik fazla lüks, surada topu topu bir kac gün kaldi. sinavdan kalirsam,.. Allah korusun.. Keske, girip cikacak bir sinav olsaydi.. Su bitip tükendigim dönemde sagolsun, her isim zor.. bir insan hep mi mücadele eder arkadas..
anlattiginiz olay cok üzücü.. kahredici.. Insallah hayat arkadasinizin daha sonra yüzüne bakmis, daha fazla üzmemistir.. O güc ve azimle cok cok güzel günler yasamayi haketmis.
Benim de yakin arkadasim cok sevdigi babasini sinav dönemine yakin kaybetti. cok cok uzun yillardir terapi görmesine, hassas bir insan olmasina ragmen o dönem bir kac sinav yapti. kimseyle bu konuda konusmadi. ben de kendisi anlatmadigi sürece sormadim.. herkesin aciyla basetme yöntemleri var.. saygi duymali ve caktirmadan bir sekilde destek vermeli. hepimiz insaniz.
herkesin derdi kendine büyük.. yine de sükürler olsun.. insan yiprandigi ya da fazla duygusal oldugu zaman her sey cok daha agir geliyor. büyük derdi olanlara, cözemeyenlere Allah sabir ve kolaylik versin. cözebilecek durumda olanlara da farkindalik, güc ve cesaret..

Merhaba,
Hayatimin belki de en zor dönemecinden gecerken bu siteyle tanistim. Bir can (kuzenim), bir de evlilik kaybederken, yas tutarken, saglik sorunlariyla ugrasirken, bosanma sürecinin aslinda ne kadar zor ve yipratici oldugunu gec kavradim. Bosanma psikolojisi hakkinda arastirirken bu siteye rastladim.
Tuhaf geldi önce. Sonra zamanla sik sik girmeye, okumaya basladim. Bazen hic tanimadigin insanlarla konusmak, icindekileri dökmek, fikir almak iyi gelir. Cünkü seni tanimiyordur, tarafsiz, önyargisizdir, olaylara tamamen disardan bakabilir, senin karmasik gördügün sorunu iste tam da bu yüzden o kisi cok daha net görebilir, cok cok iyi yardim edebilir. Bazen de sadece yazmak da iyi gelir. Cünkü o anda o sorunla yüzlesmeye, düsünmeye, bir ucundan cözmeye baslarsin.
Yas, ayrilik, bosanma süreci icinde -devam ediyor- tüm dünyayla iliskimi kestim, kimsenin fikrini, yorumunu, acimasini, desteklemesini, hic bir seyini istemedim. Öyle bir dünyada ve zamanda yasiyoruz ki, her insan ne sevincini ne üzüntünü cani gönülden paylasmiyor. Cok sükür yakin arkadaslarim, dostlarim en büyük hazinem, fakat hic kimseyle görüsmek istemedim. En cok istedigim sey huzurdu, yalniz kalmakti, kimseden tek kelime duymamak, kendi kendine düsünmek, kendini bulmakti.
Neyse, amacim sinavima odaklanabilmek, fakat yine konuyu uzattim.
Ne yazik ki tüm herseyle ayni anda bogusmam, güclü olmam gereken su zamanda bir de sinavlara girmek zorundayim. Pazartesi cok önemli bir sinavim var. Gecemezsem eger sonuclari cok kötü olacak ve hayatim bir de bu anlamda tepetaklak olacak. Bir de onu kaldiramam ama kafami toplayip, ders calsiamiyorum. Bir gün bir kac saat cok iyi calisssam, ertesi gün hic calisamiyorum, beni üzen seyler üzerime geliyor.. Saglikli düsünebilmenin, kendimi düsünmenin, hedefime odaklanmanin ne oldugunu uzun zamandir unutmusum zaten..
Bu yaziyi okuyan, icinden bir kac söz söylemek isteyen, dua etmek isteyen, güc vermek isteyen,'Hadi arkadasim!' diye cani gönülden destek vermek isteyen, 'Yahu yeter, silkelen!' diye tatli bir firca atmak isteyen, bol sans dileyen ve daha su an aklima gelmeyen sekilde destek olan herkese simdiden tesekkürler.
Derdi olan herkese Allah kolaylik versin, savasma gücü versin.
sevgiler

Canim benimde icinde bulundugum oyle buyuk bi sorunum varki nasil atlatacagimi bilemedigim ama herseye ragmen ayakta olmaliyiz biz var olmadiktan sonra hic birseyin anlami yok sorunlarin bile:) rabbim yardimcin olsun

Zor bir dönemdesiniz, ama birazda positiv tarfindan bakmaya calisin olurmu?

Sizin icin hayata yep yeni bir sayfa acma firsati bu. Özel hayatiniz icin, is, okul hayatiniz icinde.

Bu büyük bir firsat, herseye yeniden basliya bileceksiniz, hayati istediginiz renklere siz boyuya bileceksiniz. Siz yeterki isteyin!

Ben aleviyim, biz bu hafta Hizir orucunu tutuyoruz. Hizir darda olanin yardimina yetisendir.

Hizir sizinde yoldasiniz ola!

Kendinize güvenin!

evet, öyle görmeliyim fakat yillarin yipranmisligini ve yorgunlugunu üzerimden atmaya ihtiyacim var. sanirim yeterince üzüldüm ve düsündüm, neden-sonuc cözümlemesi yaptim, hala baskalarini olmasi gerekenden fazla düsündüm. kendine güven konusunda da cok haklisiniz!
bilmez miyim, yetismez mi?! bu aksam ve yine akliniza geldikce dua ederseniz cok sevinirim. ne Zaman dara düssem, yüregine inandigim tüm dostlarimdan (din, dil, irklar farkli), gülümsemesine isindigim hic tanimadigim insanlardan bile dua alirim. inancsizsa da iyi dilek alirim. yürekten gelen, Sevgi ve destek dolu bir dua hep iyidir.. her iki insana da iyi gelir.
cok tesekkür ederim. sizin de her sey gönlünüze göre olsun.

birisi birazdan cikip, Sevgi kelebekligin sinirimi bozuyor demese bari :)

Canim benimde icinde bulundugum oyle buyuk bi sorunum varki nasil atlatacagimi bilemedigim ama herseye ragmen ayakta olmaliyiz biz var olmadiktan sonra hic birseyin anlami yok sorunlarin bile:) rabbim yardimcin olsun

söyle bir söz var: Her Zaman bir cözüm vardir! emin olun, vardir. disaridan birisiyle konusmakta fayda olabilir. en azindan o kisi tamamen tarafsiz ve net görebilir. ve sizin da kafanizda bazi seyler netlesmeye baslar. bazen hemen, bazen bir süre sonra. ama en önemlisi cesur olmak ve kendine deger vermek, inanmak. zor da olsa, denemeli. bir cözüm aramali, olmuyorsa kabul edip, kendini üzmemeli.. ama o en son secenek olmali.
Kolay gelsin ve cok tesekkürler.

evet, öyle görmeliyim fakat yillarin yipranmisligini ve yorgunlugunu üzerimden atmaya ihtiyacim var. sanirim yeterince üzüldüm ve düsündüm, neden-sonuc cözümlemesi yaptim, hala baskalarini olmasi gerekenden fazla düsündüm. kendine güven konusunda da cok haklisiniz!
bilmez miyim, yetismez mi?! bu aksam ve yine akliniza geldikce dua ederseniz cok sevinirim. ne Zaman dara düssem, yüregine inandigim tüm dostlarimdan (din, dil, irklar farkli), gülümsemesine isindigim hic tanimadigim insanlardan bile dua alirim. inancsizsa da iyi dilek alirim. yürekten gelen, Sevgi ve destek dolu bir dua hep iyidir.. her iki insana da iyi gelir.
cok tesekkür ederim. sizin de her sey gönlünüze göre olsun.

birisi birazdan cikip, Sevgi kelebekligin sinirimi bozuyor demese bari :)

Dualarim sizinle! Hersey gönlünüzce olsun!

cok tesekkür ederim, not aldim ve bunaldikca okuyacagim. sizin de Allah yardimciniz olsun.

ben her umutsuzluğa düştüğümde okurum beni benden daha iyi anlayan anlatan Rabbim olduğunu hatırlarım sağolun Rabbim bizi kendimizle bırakmasın inşallah :)

Son düzenleme:
Back
X