canım sen görmedinmi haberlerde kız ve erkek çocukların annesi diğer tecavüze uğrayan kız için diyormuş ki hadi onu kirlettin öldürdün benm çocuklarımı niye öldürdün böyle bir cahillik olabilirmi yaa ben o kadınında suratına tükürmek isterdim küçück bir bebek o tecavüze uğramış gidip kendini satmamış ki öldürülmeyi haketsin cahillik cahillik cahillik
yok olurmu bugün çıktı ya gazetede. :88:
oda karıncayı bile incitemezmiş
okudukça kahroluyorum,Allah'ın verdiği cana kıymak bu kadarmı kolay
hiçmi vicdan yok,küçücük çocukların yaşama hakkını elinden alan katillerinde yaşama hakkı olmamalı
:113:
malesef idam kararına başbakan sıcak bakmıyor,televizyonda diyorki idam şu anki konumuz değil dedi kapatıyor,çoook üzülüyorum üzerinde durması gerekirken ilgi bile duymuyor,bu konuyu vatandaşlar olarak gündeme getirip geri gelmesini sağlamak lazım,sadece bir partinin ankarada imza topladığını biliyorum...
Biraz önce kendi konumdada yazdım ..hadım edilme cezası teklifine karşı insan haklarına aykırı buda bir nevi işkence diye itiraz edilmiş üstelik bunların içinde bayan milletvekilide varr şok oldum
aslinda dinimizce HADIM yasak...
Osmanli zamaninda da haremde calisan hadim edilmis erkekleri de baska yerlerden satin alirlarmis, yani gunah oldugu icin kendileri hadim etmezlermis. o sekilde bulduklari erkekleri alirlarmis.
ayni sekilde insan oldurmek te gunah...yani bu durumda IDAM da dinimizce gunahtir sanirim...
ama yine de musluman aleminde idam cok populer :26:
ben de isterim canilerin idam edilmesini ama bir de isin dini boyutu var
arkadaşlar gazeteci mantığıyla bakacağım olaya. sizin gibi din veya ailenin acısı olarak göremiyorum kör bakıyorum belki..
idam ve hadım cezaları insan haklarına aykırıdır, öncelikle bu.
hukuğu kendimize göre yorumladığımız bu günlerde hadım cezasının ardıdan "hırsızlık yapanın eli kesilsin" şeklinde bağrışlara başlarız.
idam diyorsunuz evet, ailenin acısı çok büyük, idam edilsin; peki tecavüzden sonra bunu düşünce suçlularına da yapmayacakları ne malum? kitap yazan aydınlara vs? altından kalkılabilir mi bunun?
henüz içeridekilerin ne için yargılandığı bile netleşmediği, yıllarca boştan yere yatıldığı davalarda mahkemelere bu kadar güveniyor musunuz?
siyasi yorum da yapmak istemiyorum ama bu kafa ilk çağ mantığı gibi.
ömür boyu yatsın, sürünsün beter olsunlar. ama idamı yasallaştırmamalı bu suçlar. çünkü ardı kesilmez.
sadece gündem doldurma konuları bu dönemde bunlar.. sizi anlıyorum, oturup ağlıyorum ben de sizinle bu haberlerde; ama çözüm bu değil.
dilerim en büyük acıları çekerek ölürler..
aslinda dinimizce HADIM yasak...
Osmanli zamaninda da haremde calisan hadim edilmis erkekleri de baska yerlerden satin alirlarmis, yani gunah oldugu icin kendileri hadim etmezlermis. o sekilde bulduklari erkekleri alirlarmis.
ayni sekilde insan oldurmek te gunah...yani bu durumda IDAM da dinimizce gunahtir sanirim...
ama yine de musluman aleminde idam cok populer :26:
ben de isterim canilerin idam edilmesini ama bir de isin dini boyutu var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?