• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İddia bağımlısı nişanlı

Hanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı
Arkadaşımın eşi yeni evliyken böyle yapmıştı. Kız arkasına bakmadan baba evine döndü ve öyle bir kararlı durdular ki hem çocuğun babası borçları ödedi hem de çocuk bir daha oynamadı. Nişanlın da ya yüzüğü atacaksın iyi bir ders alacak ya da tedavi olacak.

Arkadaşımın eşi yeni evliyken böyle yapmıştı. Kız arkasına bakmadan baba evine döndü ve öyle bir kararlı durdular ki hem çocuğun babası borçları ödedi hem de çocuk bir daha oynamadı. Nişanlın da ya yüzüğü atacaksın iyi bir ders alacak ya da tedavi olacak.
Kendisi adına sevindim ama ben böyle bir risk alamam. Bugün bıraktım der belki bırakır da yarın öbür gün evlenirim 3 ay sonra bir 100bin daha borç çıkarsa ben kaldıramam. Bırakacağı varsa bırakırdı diye düşünüyorum şimdiye kadar öyle bir adım bile yok, bile bile evlenip geri dönerim en kötü diyemem evli olsam zaten her ihtimali zorlardım

İsteyemem parayı bu saatten sonra iletişimi tamamen kesip yoluma bakmak istiyorum, okuduklarım biraz da korkuttu bulaşır, çirkinleşir diye de çekiniyorum açıkçası sessizlikleri korkutuyor
Neden isteyemezsiniz anlamadım. Arkadaşıma borcum var diyeceksiniz isteyeceksiniz o isterken utanmadı da ya da siz verirken alırken utanmadıda siz mi utanacaksınız ne saçma .. ileri de çok çekersiniz söyleyeyim ayrılmazsanız. Benm eski nişanlımın yalanı vardı hep yalan söylerdi bi de ana kuzusu anlatamam kısacası o adamla ve o aileyle yapamazdım 19 yaşında ki kız bana ne hakaretler enn sonunda bitirdim kafam rahatladı..

Düzelmez kendimden biliyorum. Kumar benim icin bi yaşam biçimi. Sadece kontrol edebilecegim sekilde batabilirim ama bitiremem :) ha bitirse daha kotu bu sefer aldatir. Cunku heyecan lazim.

Neden isteyemezsiniz anlamadım. Arkadaşıma borcum var diyeceksiniz isteyeceksiniz o isterken utanmadı da ya da siz verirken alırken utanmadıda siz mi utanacaksınız ne saçma .. ileri de çok çekersiniz söyleyeyim ayrılmazsanız. Benm eski nişanlımın yalanı vardı hep yalan söylerdi bi de ana kuzusu anlatamam kısacası o adamla ve o aileyle yapamazdım 19 yaşında ki kız bana ne hakaretler enn sonunda bitirdim kafam rahatladı..
İstemeden yana bir sıkıntı yok para benim param zaten ama verecek olan insan şimdiye kadar verirdi diye düşünüyorum. Sürekli bu konu üzerinden iletişimde kalmak da istemiyorum çünkü tek seferde zaten verebileceği bir miktar değil.

Düzelmez kendimden biliyorum. Kumar benim icin bi yaşam biçimi. Sadece kontrol edebilecegim sekilde batabilirim ama bitiremem :) ha bitirse daha kotu bu sefer aldatir. Cunku heyecan lazim.
Gerçekten bitirmeyi hiç denemediniz mi? Genellikle okuduğum zaten daha kötü bir alışkanlığı yerine koyarak bırakılmış kısa sürelerle. Yanlış anlamayın yeni yeni okuyup öğreniyorum konuyla ilgili ama rahatsız etmiyor mu sizi ya da farklı alanlarda da sorun yaşamıyor musunuz

Amin. En azından erken gördünüz durumu sizin için büyük avantaj. Para konusunda ödeme yapacağını çok düşünmüyorum, beklentiye girmeyin. Yolunuz açık olsun sonuçta yaşanan her şey bir tecrübe...
Parayı gözden çıkaralı çok olmuştu zaten tek bir kere geri ödedi o da çok yüksek bir miktar değildi. Giden para olsun sadece. Çok sağ olun sizin de inşallah

İstemeden yana bir sıkıntı yok para benim param zaten ama verecek olan insan şimdiye kadar verirdi diye düşünüyorum. Sürekli bu konu üzerinden iletişimde kalmak da istemiyorum çünkü tek seferde zaten verebileceği bir miktar değil.
Vermez eğer sen istemezsen bu benim borcumdu vereyim kısmı olmaz söyleyeyim size. Bi seferde vermezse bile en azından kurtarmış olursunuz bi kısmını siz bilirsiniz...

Mümkün değil bırakmaz. Bı-ra-ka-maz!
Bir tanıdığım dört tane ilaç alıyor günde, terapilere gidiyor bırakmak için. Psikiyatrın söylediği; hep bunlarla uğraşıyoruz, mümkün değil bırakamıyorlar ve çevrelerinin yapabileceği en büyük kötülük bu tip kişilerin borçlarını ödemek.

bak bu bağımlılığın altında çok fazla şey yatıyor. kişi hep kaybetse ben enayi miyim der bırakır. Bunlar mehter takımı gibi iki ileri bir geri. Kazandığı da oluyor. Ve iki dk da bir kalem oynatarak binlerce lira kazanan adam artık çalışamaz. İnsanlıktan çıkarcasına çalışıp asgari ücrete tamah edemez. 3 bine 5 bine tatmin olamaz.

Kazandığında kenara koyamaz. Eline geçen üç bine sevinmez. Hırslanır keşke büyük oynasaydım. Üç bin değil otuz bin kazansaydım diye hırslanır.

sürekli bıraktım der bırakmaz. Yalanlarını yakalarsınız. Ummadığınız borçlar kapıyı çalar. Sadece sizi değil ailenizi, ailesini de sömürür tüketir.

inançlıysanız haram kazanç ve zararları konusu da var.

ayrıca ortamlarda sen anlarsın iddadan akıl ver vs diye namı olan bir adama ben hayatta yaklaşmazdım. Eş dediğin seni namıyla gururlandırmalı ya.. dürüst, çalışkan, mert demeliler.
Mesajınızı gözden kaçırmışım, şimdi geriye dönük okurken gözüme çarptı. Gerçekten onca ilaç ve terapiye rağmen hiç ilerleme kaydedemedi mi yakınınız? Bu kadar ciddi bir sıkıntı olduğunu bilsem yanından bile geçmezdim zaten hayatımda iddia nedir bilmedim etrafımda oynayan vardı ama 3 5 atarlardı o da sürekli değil o yüzden hiç önemsemedim. Ama başta arkadaşlar başladı geçtim, eski borçlar çıktı geçtim, yalanlar başladı geçtim çünkü neden yalan söylesin dedim hep inanmak istedim. Ama en son öğrendiklerimi görmezden gelemedim.
Dediğiniz gibi dünyaları sersiin önüme o parayla benim boğazımdan geçmez, gözümde hırsızlıktan bi farkı yok. Bu yaşta çalışmadan para kazanma hevesine düşmüş insan beni utandırır. O da zamanında çok çok iyi kazanmış sözde bir gecede 15bin yok 20bin geliyordu diye ama kaybına baksanız toplam o sene içinde 150bin. Sıkıntı olmasa normal bir insan eksi artı hesabı yapar zaten ama yapamıyorlar işte. Allah kurtarsın diyip çekilmek dışında elimden bir şey gelmiyor

Vermez eğer sen istemezsen bu benim borcumdu vereyim kısmı olmaz söyleyeyim size. Bi seferde vermezse bile en azından kurtarmış olursunuz bi kısmını siz bilirsiniz...
Haklısınız aslında en azından bir kere isteyebilirim. Her yerden engellemiş şu an hesaplar da kapalı bir süre bekleyip şansımı denerim. Miktar az da değil aslında ama dediğim gibi okuduklarım gözümü çok korkuttu tanımıyormuşum aslında tepkilerini de kestiremiyorum artık

Haklısınız aslında en azından bir kere isteyebilirim. Her yerden engellemiş şu an hesaplar da kapalı bir süre bekleyip şansımı denerim. Miktar az da değil aslında ama dediğim gibi okuduklarım gözümü çok korkuttu tanımıyormuşum aslında tepkilerini de kestiremiyorum artık
Ya uzak durmanız en iyisi ama isteyebilirsiniz borcunuzu ki isteyin de zaten üstüne yatmasın.. böyleleri sever çunku eski nişanlımdan biliyorum

Gerçekten bitirmeyi hiç denemediniz mi? Genellikle okuduğum zaten daha kötü bir alışkanlığı yerine koyarak bırakılmış kısa sürelerle. Yanlış anlamayın yeni yeni okuyup öğreniyorum konuyla ilgili ama rahatsız etmiyor mu sizi ya da farklı alanlarda da sorun yaşamıyor musunuz
Yok vala yasamiorum alisti herkes bikti benden xD ona gore daha cok kazaniorum ayda 10bin batircam diye 30bin kazanmayi hedefliorum mesela. Nete vurdugunda gene cevremdeki soylenme potansiyeli olan insanlardan cok kazaniorum :)

Sizin de mi benzer sıkıntıları vardı nişanlınızın yoksa aileye düşkünlük mü sebep oldu
Eski nişanlım ailesine çok düşkündü ve sürekli maddi açıdan sıkıntıdydı düşün biz bi kere gezmeye gidecektik annesi biliyordu oğlunun cebinden para almıştı ben karşılamak zorunda kalmıştım. Gezmedeyiz biliyorsun dimi yani ararsın anneni oğlunu ama sayısını hatırlamıyorum düşün kaç kere arıyordu anne indik bindik yemek yedik içtik gına geliyordu ana kuzusuydu resmen. Hiç parası yoktu, hep ben karşılardım bi gün benden borç para istedi bende yok ki bende dedim meğersem kızkatdesine verecekmiş.. kız beni aradı saydırmıştı terbiyesiz sonra kbakma ben seninle yapamam diyip ayrıldım annesi bi kere aradı açmadım kız da sen benm abimi nasıl terk edersin diye uzun msj atmıştı hakaretler diz boyu. . Bende kopyalayıp abisine göndermiştim sizinle yapamam diye . Her yerden engellemiştim..

Yok vala yasamiorum alisti herkes bikti benden xD ona gore daha cok kazaniorum ayda 10bin batircam diye 30bin kazanmayi hedefliorum mesela. Nete vurdugunda gene cevremdeki soylenme potansiyeli olan insanlardan cok kazaniorum :)
Belli bir kontrol sistemi ve hakimiyetiniz varsa konu üzerinde ne mutlu size :)

Back
X