Mümkün değil bırakmaz. Bı-ra-ka-maz!
Bir tanıdığım dört tane ilaç alıyor günde, terapilere gidiyor bırakmak için. Psikiyatrın söylediği; hep bunlarla uğraşıyoruz, mümkün değil bırakamıyorlar ve çevrelerinin yapabileceği en büyük kötülük bu tip kişilerin borçlarını ödemek.
bak bu bağımlılığın altında çok fazla şey yatıyor. kişi hep kaybetse ben enayi miyim der bırakır. Bunlar mehter takımı gibi iki ileri bir geri. Kazandığı da oluyor. Ve iki dk da bir kalem oynatarak binlerce lira kazanan adam artık çalışamaz. İnsanlıktan çıkarcasına çalışıp asgari ücrete tamah edemez. 3 bine 5 bine tatmin olamaz.
Kazandığında kenara koyamaz. Eline geçen üç bine sevinmez. Hırslanır keşke büyük oynasaydım. Üç bin değil otuz bin kazansaydım diye hırslanır.
sürekli bıraktım der bırakmaz. Yalanlarını yakalarsınız. Ummadığınız borçlar kapıyı çalar. Sadece sizi değil ailenizi, ailesini de sömürür tüketir.
inançlıysanız haram kazanç ve zararları konusu da var.
ayrıca ortamlarda sen anlarsın iddadan akıl ver vs diye namı olan bir adama ben hayatta yaklaşmazdım. Eş dediğin seni namıyla gururlandırmalı ya.. dürüst, çalışkan, mert demeliler.