- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne seni ne çocuğunu ne evini gözü bile görmez eğer aklın varsa sakin bulaşma .Bir miktar borç aldı benden iş için demişti hemen gününde de ödedi sonra öğrendim ki kredi kapatmış tekrar kredi çekmiş çok yüksek miktarda ve bu oynamıyorum dediği dönem. Bencillik değil bu değil mi yaşayacaklarım bu kadar belliyken
Aynen öyle sakin bu borca ortak çıkma .Nereye kadar destek olacaklar canim.nisanlinin yasi küçük daha.benim bahsettiğim arkadasin eşi 40 kusur yasinda.babasi yıllardır kredi ceke ceke bi hal oldu.artik bikti.sizinkilerde iste evlensin de borçların bi kısmını ödeyecek biri çıksın diye susuyorlar tabiki.
Arkadaşımın hayatı mahvoldu bu iddia yüzünden. Görmezden geldi, evlendi, çocuğu oldu. Eşi evlilikleri boyunca hiç çalışmadı. 1 aylık evliyken altınları satmakla başladı işe. Arkadaşım kimseye yıllarca birşey dememiş. Ta ki can güvenlikleri tehlikeye girene kadsr oğluyla.Hanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı
Evet ailemle konuştum, kendisiyle de görüştüm devam etmeyeceğim. Eminim oynamaya devam ettiğine ve malesef yine rakamlar yüksek. Borç harç içinde olmasına rağmen devam ediyor ve oynamıyorum neden tedavi olayım ki diye tepki gösterdi kendi bilir bu saatten sonraAyrildiniz mi
Belki de bizim başımızdan gitsin diyorlar o da olabilir, ailemin durumu da iyi ben de çalışıyorum ve ailesi de destek oluyor ama onlara güvenip de evlenemezdim. Borç var zaten bir de ev nasıl kurulur böyle diye düşünmedi mi hiç ya da neye, kime güvendi bilmiyorumNereye kadar destek olacaklar canim.nisanlinin yasi küçük daha.benim bahsettiğim arkadasin eşi 40 kusur yasinda.babasi yıllardır kredi ceke ceke bi hal oldu.artik bikti.sizinkilerde iste evlensin de borçların bi kısmını ödeyecek biri çıksın diye susuyorlar tabiki.
Olmayacağını anladım ben de zaten. Borç harç, yalan şimdiden işin içine girdi ve ben artık her hareketten bir şey arar hale geldim. 3 5 ay oynamasa bile bir daha asla yapmaz diyemiyorum okuduklarım kadarıyla da asla diyemeyeceğim. Sizin adınıza çok üzüldüm bıraktı diyebiliyor musunuz tamamenNe seni ne çocuğunu ne evini gözü bile görmez eğer aklın varsa sakin bulaşma .
12 yıllık evliyim bu illet yüzünden çok çektim.tecrubeli biri olarak sana şunu söyleyim asla hiçbir dediğine inanma.
Çünkü o öyle bir bataktaki seni gözü bile görmez hicbirsey umrunda değil bu insanların hicbirsey dusunemzler çünkü caresizler sürekli kendilerini kurtarmak için tekrar tekrar ama her seferinde tekrar denerler.ve dahada BATARLAR.SENDE BU BATAKTA CİRPİNİP HAYATİNİ MAFEDERSİN SAKİN BULASMA BASTAN.
bizler evlendik çocukların hatri na çektik duzeldik çok şükür ama neler çektik değerini sence .
Sen hastasın sakin yavrum bulaşma şu kalbine kilit vur arkanı dön git olmaz olmaz bu is
Nasıl böyle bir sorumluluk almaya niyetlendi hiç anlamıyorum sanırım bana ve ailesine güvendi şimdiye kadar ki bu da ailenin bildiğini gösteriyor bence. Basiretsizkilerinin bedelini biz ödemeyelim zaten iyi yapmışsınızAynen öyle sakin bu borca ortak çıkma .
Bu tipler genelde borç ödetmek için evlenirler ( çok tanık oldum ama ben çalışıp bir kuruş yedirmedim onuda belirteyim)
Gözden gelemeyecek kadar gözüme girmiş durumda artık bu olay. Başka bir sebepten borç ödenecek olsa gocunmazdım ama kalkıp 5 sene birkaç günlük keyfinin borcunu ödemek zor gelecek bana ya da her kendi keyfimden kıstığımda onu suçlayacağım. Şimdiden gözüme aciz bir adam gibi geliyor ve saygı duyamıyorum, bir süre sonra sevgi de kalmayacak. Böyle şeyleri duyunca da bu kadar erken fark ettiğim için şükrediyorumArkadaşımın hayatı mahvoldu bu iddia yüzünden. Görmezden geldi, evlendi, çocuğu oldu. Eşi evlilikleri boyunca hiç çalışmadı. 1 aylık evliyken altınları satmakla başladı işe. Arkadaşım kimseye yıllarca birşey dememiş. Ta ki can güvenlikleri tehlikeye girene kadsr oğluyla.
7 sene sonra boşanabildi bu adamdan. Artık adam borçtan sağı solu dolandırmaya başlayınca ancak cesaret edebildi.
Boşandığın da üzerinde 150bine yakın borç vardı arkadaşımın.
Alın size bir hayat hikayesi
Ne zamandır oynuyor, siz ne zaman fark ettiniz? Allah yardımcınız olsun, nasıl gözleri dönüyor bu kadar evde 2 çocuk varken 190bin nasıl harcanabiliyor gerçekten bu bir hastalık. Yok ben kararımı verdim zaten ihtimal bile olsa bu riski alamayacağım bu kadar kötü şeyler duyduktan sonra asla gözüm kapalı güvenmeyeceğim, hep bir acaba olacak kenarda ve sonra eminim daha çok pişman olacağımaAman diyeyim canım sakın başını yakma. Benim eşimde iddaaa bağımlısı hiç bir şekilde bırakmadı. Şu anda iki çocuğum var ve küçük yaştalar yoksa çoktan bırakmıştım. Geçen ay 190 bin TL borcu olduğunu öğrendim. İki ayrı bankadan kredi borcu ödeyecek. Maaş tan bize kalan 500 TL. Ev mi geçinsin kira mı ödensin. Arkana bakmadan kaç kurtulduğun için de sadaka ver.
Nasıl mümkün olabilir bilmiyorum ama idareyi siz alsanız bir süre tamamen maddi olarak, anladığım kadarıyla telafi etme düşüncesiyle daha çok oynuyorlar çözümsüz hale getirmesin her şeyi daha fazlaAman diyeyim canım sakın başını yakma. Benim eşimde iddaaa bağımlısı hiç bir şekilde bırakmadı. Şu anda iki çocuğum var ve küçük yaştalar yoksa çoktan bırakmıştım. Geçen ay 190 bin TL borcu olduğunu öğrendim. İki ayrı bankadan kredi borcu ödeyecek. Maaş tan bize kalan 500 TL. Ev mi geçinsin kira mı ödensin. Arkana bakmadan kaç kurtulduğun için de sadaka ver.
Şu anda maaş bize kalmıyo zaten. Borç ödenene kadar elimize para geçmicek. Borç bitince evet banka hesabını kapatıcaz. Ve kart bende kalıcak. Aksi olursa bitiricem. Çocuğun doğduğu zaman gelen küçük altınlarla idare edicez gittiği yere kadar. Yani kısaca ne hayal kurabiliyosun ne bi çöp yapabiliyosun evle ilgili. Üstelik onca hayalim varken. İnsana en çok ya çocuklarına harcayamadığı koyuyor.Nasıl mümkün olabilir bilmiyorum ama idareyi siz alsanız bir süre tamamen maddi olarak, anladığım kadarıyla telafi etme düşüncesiyle daha çok oynuyorlar çözümsüz hale getirmesin her şeyi daha fazla
Ben de hiçbir bilgim olmadığı için ve önemsemediğim için üzerinde durmadım, keşke en başından bir baksaydım ne oluyor diye ne zaman ki parçalar birleşti öyle farkına vardım. O da öyle borç umrunda bile değil lüksünden ödün vermiyor, kartlar patlamış el aleme el açmış umrunda değil ama sadece günü kurtarıyorBiz yeni evliyken farketmiştim ama iddaa nedir bilmediğim den üstünde durmadım. Eski konularımda var canım okuyabilirsin. En son arabayı satınca çıktı ortaya. Yıllardır oynuyormuş. Arkadaşların dediği gibi gözü kimseyi görmüyor. Çocuğunun üstüne yemin dahi etti ama yine gidip oynadı. Çocuklarım büyüsün ilk işim Çalışıp boşanmak. Şu anda o kadar kötü durumdayım ki günlerdir ne yendiğim belli ne uyuduğum. Çocuklarımın rızkı gitti. Şu anda sadece mutfak alış verişi yapabiliyoruz. Oda kısa kısa. Aylardır ne yeni kıyafet ne de kendime bi çöp almışlığım yok. Şu anda kendimi geçtim çocuklarım doysun muhtaç olmasın derdine düştüm. Ve onun umrunda bile değil. Sigara dan bile mahrum bırakmıyor kendini. Allah sorsun.
Az buz da değil 190bin umarım bir şekilde işleriniz kolaylaşır ve en azından ne yaptığını anlamış olur bu sefer. İnsan en çok ona üzülüyor zaten yapmak isteyip de yapamadıkları. Çocuklarınız var elbette sizinkiyle kıyaslayamam ama dönüp baktığımda o kadar çok şey içimde kalmış ki. Kısa zamanda bir sürü keşke biriktirdimŞu anda maaş bize kalmıyo zaten. Borç ödenene kadar elimize para geçmicek. Borç bitince evet banka hesabını kapatıcaz. Ve kart bende kalıcak. Aksi olursa bitiricem. Çocuğun doğduğu zaman gelen küçük altınlarla idare edicez gittiği yere kadar. Yani kısaca ne hayal kurabiliyosun ne bi çöp yapabiliyosun evle ilgili. Üstelik onca hayalim varken. İnsana en çok ya çocuklarına harcayamadığı koyuyor.
Umarım doğru kararı verirsiniz.Gözden gelemeyecek kadar gözüme girmiş durumda artık bu olay. Başka bir sebepten borç ödenecek olsa gocunmazdım ama kalkıp 5 sene birkaç günlük keyfinin borcunu ödemek zor gelecek bana ya da her kendi keyfimden kıstığımda onu suçlayacağım. Şimdiden gözüme aciz bir adam gibi geliyor ve saygı duyamıyorum, bir süre sonra sevgi de kalmayacak. Böyle şeyleri duyunca da bu kadar erken fark ettiğim için şükrediyorum
Konuştum ve bitirme kararı aldım zaten. Evlenemem bu şekilde kendimi biliyorum çünkü, şimdiden bir uzaklaştım yapamadığım her şeyin suçlusu olarak görüyorum. Hasta belki evet bunun da farkına vardım ama 40 yaşına gelmiş ve bu zamana kadar bu şekilde yaşamak rahatsız etmemişse benim yapabileceğim bir şey yok. Sadece üzülüyorum hem de çok her şeyeUmarım doğru kararı verirsiniz.
Ama eğer evlenirseniz girdap daha büyüycek
Aynen canım sonra daha büyük sorunlarla ugraşacaktınYok hiç kimseye söylemedim, söylemeyeceğim de. Anlaşamıyoruz ben nişanlımdan emin değilim dedim. Hiç kimse bilmiyor durumunu benden çıkmış olmasın zaten kapandı gitti benim için artık. Ufak tefek oynuyordu arkadaşlar ama hiç bu kadarını tahmin edemedim ben, keyif alıyorsundur 3 5 anlarım ama elde avuçta kalmayacak kadar insan kendini nasıl kaybeder onu anlamıyorum, bir de evlenip başka birinin hayatını nasıl bu şekilde mahvedebiliyorlar. Hala oynamıyorum diyordu bana inanıp evlensem belki ben de 6 aya ayrılmaya uğraşacaktım