Cezaevinde babaniza teblig edilecek, varsa avukati bir ornek de ona gonderilecek. Gecmis olsunMerhaba kızlar,
Babam darp olayı sebebiyle tutuklu .
Hakkında bir iddianame yazılacak.
Bu iddianame babama nasıl gönderilecek ? Kargoyla mı gönderiyorlar ya da çağırıp imza karşılığında mı ? yoksa sadece avukata mı gidiyor ?
İlk defa başımıza böyle bir şey geliyor. Yardımcı olabilir misiniz ?
Avukat arkadaşlardan ya da konuyla ilgili bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok mutlu olurum.
Personel nasıl tebliğ ediyor peki ?Cezaevindeki tutukluya tebliğ edilir. Uyaptan gönderilecek mahkeme tarafından, cezaevindeki personel de tutukluya tebliğ edecek.
avukatımız var. Babama ne şekilde teslim ediyorlar acaba ?Cezaevinde babaniza teblig edilecek, varsa avukati bir ornek de ona gonderilecek. Gecmis olsun
evrak şeklinde kendisine mi veriliyor?Tutuklu dediğiniz için söylüyorum. Cezaevine yazı yazılır tebliği için cezaevinde tebliğ ederler.
Evet de önemli olan kısım ne ki burda?Personel nasıl tebliğ ediyor peki ?
Yanlarına mı çağırıyorlar
Evet de önemli olan kısım ne ki burda?
Hayır öyle şey olur mu, imza karşılığı verilecek. Teslim almasa bile mahkemede iddianameyi tebliğ almadığını söyleyip inceleyip savunmada bulunmak üzere süre talep edebilir zateneline geçmiyor, kayboluyor gibi şeyler söylenmişte içeride acaba öyle bir şey olur mu?
Direkt elden veriyorlarsa hemen eline geçer diye
içim rahatladı. Çok teşekkür ederim.Hayır öyle şey olur mu, imza karşılığı verilecek. Teslim almasa bile mahkemede iddianameyi tebliğ almadığını söyleyip inceleyip savunmada bulunmak üzere süre talep edebilir zaten
ben e-devlet üzerinden bakıyorum ama görünmüyor.Evet cezaevi personeli yanına çağırıyor evrakı veriyor. Avukatı var dediniz avukata da tebliğ edilir. Avukat savcılıktan da alabilir adresine de tebliğ edilir. İddianame çıkmışsa avukatın gidip adliyeden tebliğ alması daha kısa sürer
Bu durum sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki onu anlamadim. Personel cagirip da teslim edebilir ya da o sirada musait personel vardir, kogusuna goturur. Yani bu durum neyi degistiriyor?avukatımız var. Babama ne şekilde teslim ediyorlar acaba ?
Çağırıp imza ile mi ?
Çok teşekkür ederim bu arada inşallah geçecek.
biz de göremez, ulaşamaz hani mahkemeyi etkiler mi diye panik yaptık.Avukatı varsa uyaptan dahi görür iddianameyi o kadar gizli bi şey değil yani
direkt kendisine teslim edilmiyor. Almamış görünürse acaba davada kötü olur mu diye kendisine veriyorlar mı bizzat diye sordum .Bu durum sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki onu anlamadim. Personel cagirip da teslim edebilir ya da o sirada musait personel vardir, kogusuna goturur. Yani bu durum neyi degistiriyor?
Kendisine teslim ediliyor tabi ki, kaybolma yanlislik vs olmaz. Ustelik iddianamenin teblig durumu sizin acinizdan bir seyi degistirmez. Tutuklu suphelinin iddianameye itiraz etmesi ve bundan sonuc almasi cok zor ihtimaldirekt kendisine teslim edilmiyor. Almamış görünürse acaba davada kötü olur mu diye kendisine veriyorlar mı bizzat diye sordum .
Ama çok gizli değilmiş öğrenmiş oldum.
hazırlanan iddianame geçerli olur yani.Kendisine teslim ediliyor tabi ki, kaybolma yanlislik vs olmaz. Ustelik iddianamenin teblig durumu sizin acinizdan bir seyi degistirmez. Tutuklu suphelinin iddianameye itiraz etmesi ve bundan sonuc almasi cok zor ihtimal
20 gunde hazirlanmaz zaten genelde ama sizin tutuk durumunuzu degistirecek bir gelisme yasaniyorsa dosyada, hak kaybi olmasin diye her 30 gunde 1 tutukluluk incelemesi re’sen yapilir. İsterseniz ona itiraz edebilirsinizhazırlanan iddianame geçerli olur yani.
Biz tutukluluğun gözden geçirilmesi için dilekçe vereceğiz.
İddianame ne zaman hazırlanır bilmiyor kimse ( avukat da dahil ) Hazırlansa süreç hızlanacak ama 20 günde hiçbir gelişme yaşanmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?