İddianame tutukluya nasıl tebliğ edilir ? ( Avukat arkadaşlardan yardım :(

zamansiz_

hayata gülümse :)
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
5.581
2.439
448
Merhaba kızlar,
Babam darp olayı sebebiyle tutuklu .
Hakkında bir iddianame yazılacak.

Bu iddianame babama nasıl gönderilecek ? Kargoyla mı gönderiyorlar ya da çağırıp imza karşılığında mı ? yoksa sadece avukata mı gidiyor ?
İlk defa başımıza böyle bir şey geliyor. Yardımcı olabilir misiniz ?

Avukat arkadaşlardan ya da konuyla ilgili bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Cezaevindeki tutukluya tebliğ edilir. Uyaptan gönderilecek mahkeme tarafından, cezaevindeki personel de tutukluya tebliğ edecek.

Cezaevinde babaniza teblig edilecek, varsa avukati bir ornek de ona gonderilecek. Gecmis olsun

Cezaevinde babaniza teblig edilecek, varsa avukati bir ornek de ona gonderilecek. Gecmis olsun
avukatımız var. Babama ne şekilde teslim ediyorlar acaba ?
Çağırıp imza ile mi ?
Çok teşekkür ederim bu arada inşallah geçecek.

eline geçmiyor, kayboluyor gibi şeyler söylenmişte içeride acaba öyle bir şey olur mu?
Direkt elden veriyorlarsa hemen eline geçer diye
Hayır öyle şey olur mu, imza karşılığı verilecek. Teslim almasa bile mahkemede iddianameyi tebliğ almadığını söyleyip inceleyip savunmada bulunmak üzere süre talep edebilir zaten

Evet cezaevi personeli yanına çağırıyor evrakı veriyor. Avukatı var dediniz avukata da tebliğ edilir. Avukat savcılıktan da alabilir adresine de tebliğ edilir. İddianame çıkmışsa avukatın gidip adliyeden tebliğ alması daha kısa sürer

Hayır öyle şey olur mu, imza karşılığı verilecek. Teslim almasa bile mahkemede iddianameyi tebliğ almadığını söyleyip inceleyip savunmada bulunmak üzere süre talep edebilir zaten
içim rahatladı. Çok teşekkür ederim.

ben e-devlet üzerinden bakıyorum ama görünmüyor.
Vatandaş uyap sistemine geç düşüyor olabilir.

İddianame ne kadar sürede hazırlanıyor acaba ?
babam 25 gündür içerde.

avukatımız var. Babama ne şekilde teslim ediyorlar acaba ?
Çağırıp imza ile mi ?
Çok teşekkür ederim bu arada inşallah geçecek.
Bu durum sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki onu anlamadim. Personel cagirip da teslim edebilir ya da o sirada musait personel vardir, kogusuna goturur. Yani bu durum neyi degistiriyor?

Avukatı varsa uyaptan dahi görür iddianameyi o kadar gizli bi şey değil yani
biz de göremez, ulaşamaz hani mahkemeyi etkiler mi diye panik yaptık.
hiç bilmediğim bir konu.

Avukat bana gelecek dedi ama yine de insan tedirgin oluyor

Bu durum sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki onu anlamadim. Personel cagirip da teslim edebilir ya da o sirada musait personel vardir, kogusuna goturur. Yani bu durum neyi degistiriyor?
direkt kendisine teslim edilmiyor. Almamış görünürse acaba davada kötü olur mu diye kendisine veriyorlar mı bizzat diye sordum .
Ama çok gizli değilmiş öğrenmiş oldum.

direkt kendisine teslim edilmiyor. Almamış görünürse acaba davada kötü olur mu diye kendisine veriyorlar mı bizzat diye sordum .
Ama çok gizli değilmiş öğrenmiş oldum.
Kendisine teslim ediliyor tabi ki, kaybolma yanlislik vs olmaz. Ustelik iddianamenin teblig durumu sizin acinizdan bir seyi degistirmez. Tutuklu suphelinin iddianameye itiraz etmesi ve bundan sonuc almasi cok zor ihtimal

Kendisine teslim ediliyor tabi ki, kaybolma yanlislik vs olmaz. Ustelik iddianamenin teblig durumu sizin acinizdan bir seyi degistirmez. Tutuklu suphelinin iddianameye itiraz etmesi ve bundan sonuc almasi cok zor ihtimal
hazırlanan iddianame geçerli olur yani.

Biz tutukluluğun gözden geçirilmesi için dilekçe vereceğiz.
İddianame ne zaman hazırlanır bilmiyor kimse ( avukat da dahil ) Hazırlansa süreç hızlanacak ama 20 günde hiçbir gelişme yaşanmadı

20 gunde hazirlanmaz zaten genelde ama sizin tutuk durumunuzu degistirecek bir gelisme yasaniyorsa dosyada, hak kaybi olmasin diye her 30 gunde 1 tutukluluk incelemesi re’sen yapilir. İsterseniz ona itiraz edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…