İdeal evlilik yaşı ve ideal doğum yaşı

Ilk cocugumu 31 ikinciyi 39 yasinda dogurdum.İkisi arasında kıyaslama yaparsam 39 yaşındaki hamilelik ve doğum,çocuk büyütme süreci daha rahattı diyebilirim.İnsanların düşüncelerine bakmayın.20li yaşlardakilere göre 40lı yaşlar yaşlı ve enerjisi az gibi görünebilir ama pek bir şey değişmiyor.Ruh aynı ruh,sağlıklı iseniz enerjiniz de farklı değil.Hatta ilk hamileleiğimde 19 kg ikincide 9 kg aldığımdan ikincide daha enerjiktim ve her ikisinde de çok sağlıklı bir hamilelik geçirdim.Enerji yetmemesi sanırım 60lı yaşlarda başlar ,o zaman da zaten çocuğunuz olmaz.Allah her şeyi düzeniyle yaratmış.

+35 yas fark cocukla aranizdaki iletisimi etkiler. Arkadaslariniz hakli bence bana gorede ideal evlilik yasi 25. Annelik icinde 27 28 diyorum.

Kendimden vermiuecegim örneği 16 yaşında evlenmiş biri olarak .bence ideal yaş 20li yaşlar kaç çocuk düşünüyorsanız da 30 kadar dogmus olmalı 20 yaşında çocuk için çok zamann oluyor olmasa bile tedavi vs mutsuz san bosan tekrar evlen .benim fikrim bu .evlilik heyecanı içinde en güzel yaşlar 20li yaşlar

Benim kafa son çocuğu 30 bırakmadan yaptım hededimde inşallah dediğiniz gibi olmak

ne guzel benim gibi birini gormek :)
bende benzer seyleri yazmistim , ikincide daha az kilo.aldim daha mutlu ve kolay bir dogum gerceklestirdim , cok daha rahat buyuyor ikincisi

Biolojik saat diye bir gerçek var. 27de evlendim. 30da ilk bebeğime hamileyim. Herkesin hayatı farklı şekillendiriyor bu evlilik çocuk işlerini. Biz 27den önce de evlenebilirdik ama tayin durumları nedeniyle bu şekilde gelişti. Tıp evet çok ilerledi ama yaş arttıkça gebelikte yapılan testlerde risk oranı yaşa göre çok farkediyor. Bu ince bir nokta bir de. 30 yaşına gelen bir insan da yeterli olgunlukta olmayabilir. Ama +35 gebelik için biraz geç gibi sanki. Esasen dediğim gibi bir çok faktor var evlilik ve gebelik yaşının en uygunu hangisi demekte. Ama 20li yaşların basında askerlik, iş, para gibi sorunları tam çözmeden koşa koşa evlenip daha kendi çocukken pes peşe doğuranlar da garip geliyor.

35 yaşındaki her kadının kendini geliştirip yeterli olgunluğa geldiğini düşünüyorsan , maalesef çok çok iyimsersin.... ideal yaş diye birşey tabiki olamaz ama 25 te evlendim ben , daha geç olabilirmiş. 30 da doğuracağım kısmet olursa inşallah , Doğumdan sonra çocukla ilgili fikirlerimi de söylerim

Bu devirde 35 yaştan sonrayı bırak 30 yaştan sonra kadınlar hamile kalmaya zorlanırken siz 37 - 45 arası doğum yaşı ideal nasıl diyebiliyorsunuz mantıken mantıksız :) tamam tüp bebek vs hepsi gelişmiş olabilir ama bu yeterli değil.
Evlilik için 25+ ideal,doğum için herkesin isteğine göre bence. ideal yaş kısmına girmemeli.

ne guzel benim gibi birini gormek :)
bende benzer seyleri yazmistim , ikincide daha az kilo.aldim daha mutlu ve kolay bir dogum gerceklestirdim , cok daha rahat buyuyor ikincisi
Benim yaş 46 şu anda .Bazen görüyorum,20li yaşlardaki veliler yoruluyoruz diye daha çok şikayet ediyor.Ben kızımla bahçede kovalamaca oynuyorum hala

20 günü önce çok zor bir doğum yaptım , Doğumdan sonraki 1 hafta kaslaromı hissetmiyordum idrar vs akıp gidiyordu . Şimdi baya bi toparlandım ama hala sıkıntılar var . 27 yaşındayım , doktorların yorumu : 40lı yaşlarda bu Doğumu yapmış olsaydınuz ameliyatsız toparlanamazdınız

Benim kafa son çocuğu 30 bırakmadan yaptım hededimde inşallah dediğiniz gibi olmak
İnsallah bence vok sanslisiniz :)) ben bakabilecek durum saglarsak 5 cocuk, saglayamazsak 3 cocuk istiyorum. Suan ilk hamileligim. Zor yani 30 a gelmeden isteklerimi bitirmek :/ ama insallah gec olsun guc olmasin. Saglikla istedigim gibi teker teker dogururum :))

Bence bu kadar karamsar olup üzülmemelisin ben 25 yaşındayım ve bir bebeğim var onu çok ama çok seviyorum ama inanki sorumluluğu çok zor sosyal hayatın kişisel bakımın uyku düzenin yemek saatlerindeki düzen evin düzeni...yani herşey tepe taklak oluyor şimdiki aklım olsa biraz daha yer içer gezer 30 yaşımda bebek sahibi olmayı isterdim...Birde bu açıdan bak...Canını sıkma ye iç gez toz eğlen demekki daha vakti var.Hem gençlik ve enerjik olmak kime göre neye göre...Ben 25 yaşındayım ama ruhum çekilmiş gibiBenim 40 yaşında eltim var cıvıl cıvıl maşallah eminim geçde anne olsan çocuğuna çok şeyler katacak onunla çok eğleneceksin o enerji sende var

Ideal kavramı kişiden kişiye göre değişir kişinin kendini hazır hissettiği gercekten sevip doğru Kişiyi Bulduğu zamsn doğru ve ideal zaman

Canım benim , eğer çok çocuk düşünüyorsan doğumunu en fıtri şekilde müdahalesiz gerçekleştirmeye çalış . İnan müdaheleli zor oluyor , insan tekrar doğurmayı göze alamıyor.

Canım benim , eğer çok çocuk düşünüyorsan doğumunu en fıtri şekilde müdahalesiz gerçekleştirmeye çalış . İnan müdaheleli zor oluyor , insan tekrar doğurmayı göze alamıyor.
İnan ki tek istegim o. İnsallah kesisiz yirtiksiz normal dogum gerceklestiririm. Allah korusun sezeryana mecbur kalirsam esimin de benim de cok cocuk ve yaslari birbirine cok yakin cocuk hayalimiz suya duser

ayyyy cok tatlısın ya cok tesekkur ederım ınan artık uzulmuyrum elımden gelenı yapıyrum gerısını Allah a havale edıyrum napayım bugunume bın sukur Allah beterınden korusun sabırla beklıyrum :) senın bebek kucuk ya su aralar byle yorgun olman cok nrmal kucuk bebegı olan herkes senın gıbı, ama ılerde ınsallah bebısınle gezeceksın buyuyecek delıkanlı olacak boyunca gururla koluna takacaksın o meslegıne adımını atacak sen yanına gıdunce ablası sanacaklar senı ne guzel ya maşallah Allah bagıslasın :)

İnan ki tek istegim o. İnsallah kesisiz yirtiksiz normal dogum gerceklestiririm. Allah korusun sezeryana mecbur kalirsam esimin de benim de cok cocuk ve yaslari birbirine cok yakin cocuk hayalimiz suya duser
Aslında kesiyi kastetmedim ondan korkma . Bende hep ondan korkardım ama kesi estetik amaçla yapılıyor zaten . Gerçi o kasları şimdiden esnetmeye çalışırsan egzersizlerle , kesisiz de Doğum yapabilirsin . Yırtık olma ihtimali zaten Yok, çünkü bebeğin başı oraya dayandığında yırtığa sebep olacaksa doktor kesiyor zaten .
İki Doğum yaptım , biri 27 aylık biri 21 günlük :) ilk doğumum suni sancı ile oldu 12 saate yakın çektim . Suni sancı zor ama dayanılmayacak bişey değil , sancı çekerken zorlanıyordum ama Bi yandan tahmin ettiğim kadar zor değilmiş diyordum .
Fakat ikinci Doğumum çok zor oldu , vakumla oldu . Ve ebeler acele ettirmek istedikleri için öyle zor oldu . Çok müdahele ettiler elleri ile Rahmi genişletmeye çalıştılar . Dikişlerim şuqn düşüyor ama oradaki kaslarımı hala hissetmiyorum o elleri ile zorladıkları yerler hala çok ağrıyor .
Ben tevekkül edemedim sanırım , o yüzden böyle müdaheleli oldu . Kendi sancımı beklemedim 40. Haftayı geçti diye hemen hastaneye teslim oldum fakat herşey fıtri geliştiğinde Doğum o kadarı kolay ki, İnan büyük tuvaletini yapmak gibi

Sizin 30 yaşında bebeğiniz kucağınızda olacak muhtemelen

canım sağolasın ama genç görünmeninde yaşla alakası yok ailemde eşimde beni çok yıprattı yani benimki büyüyünce annesi zannedecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…