liste çok hoşuma gitti:))
ama hangimiz böyle olabilir ki.yani hepsini aynı anda yapabilen kadın varmı ki.
benim bu listeye göre baya eksiğim var açıkçası.
ama insanız hepimiz.bu mümkün değil zaten.
kaldı ki kadın erkek farkermez hiçbirimiz mükemmel değiliz.
ama şunu itiraf etmem lazım.
çalışan bi anne olarak seneler içinde kendimi çok yıprattım.
herşeye yetişen,güçlü,becerikli kadım imajım var insanların gözünde.
oysa ki öyle değilim.sadece vicdani sorumluluklarıma duyarlıyım,eksik yaptığımda
kendi kendimi yer bitiririm.özellikle evladıma karşı eksik yaptıklarım beni çok üzüyor.
ayrıca kendi ailem yani babam ve kardeşlerim için de elimden gelmeyen ,gücümün
yetmediği şeyler oluyor.bunlara da üzülüyorum.
ama son zamanlarda düşünce şeklimi değişltirmeye çalışıyorum.ne de olsa yaş gidiyor:))
artık elimden gelmeyen ,gücümün yetmeyeceği sorunlar için veye işler için kendi kendimi
suçlamaktan ve hırpalamaktan vazgeçmeye çalışıyorum.
baktım ki her insanoğlu en nihayetinde kendini önemsiyor.ne yazıkki böyle.
yukardaki listeye uyamadığım için kendi kendimi yiyip bitirdiğim çok oldu.ona da yetişmeliyim buna da yetişmeliyim
derken hayatın ellerimden akıp gittiğinin yeni farkına varıyorum ben..
aşağıda alıntı yaptığım arkadaşın dediği gibi akıllı olup yeterli bir karışım tutturmak gerek:))
asgari ölçülerde ruh ve beden sağlığımızı da gözeterek,yapmamız gerekenleri yerine getirip,yapamadıklarımız için de
üzülmemek gerek.
biz her role soyunmaya kalkltıkça karşımızdakiler hep daha fazlasını bekliyor ne yazık ki.
biraz da beceriksiz gözükmekte her işe saldırmamakta fayda var:))
Çalışır maaşını kocasına verir
Alışveriş yapmaz para harcamaz ama bakımlıdır
Temizliğini kendi yapar yardım istemez evi pırıl pırıldır
Nefis yemekler yapar
Çocuklarıyla ilgilenir kocasından yardım istemez kocası sevmek isterse sever
Yatakta isteklidir yorgunum demez
Dırdır etmez
Kaynanasına saygılıdır gider gelir evini temizler misafirlerini ağırlar
Kaynanasıyla sorun yaşamaz yaşasa da susar eşine anlatmaz
Annesine ayda yılda gider sık görüşmez artık çıkmıştır ana evinden
Güler yüzlüdür
Kocasını kapıda karşılar
Kahvaltı hazırlar
Özel gün çiçek hediye istemez
Çok konuşmaz
Erkek işine karışmaz
Kocası gece gezer aldatır görmezden gelir erkektir der evinde bekler
Kk da çevremde kendi evliliğimde gördüğüm ideal kadın olarak istenen bu böyle mi olmak zorundayız yani mutlu olmak için? hoş böyle olsakta mutlu olamayız ya ne diyim rabbim tüm kadınların yardımcısı olsun
Nefis yemekler yapar
Dırdır etmez
Güler yüzlüdür
Kocasını kapıda karşılar
Kahvaltı hazırlar
Çok konuşmaz
Erkek işine karışmaz
Kk da çevremde kendi evliliğimde gördüğüm ideal kadın olarak istenen bu böyle mi olmak zorundayız yani mutlu olmak için? hoş böyle olsakta mutlu olamayız ya ne diyim rabbim tüm kadınların yardımcısı olsun
Çalışır maaşını kocasına verir.......çalışmıyorum,kocam bana para verir.
Alışveriş yapmaz para harcamaz ama bakımlıdır.....alışveriş yaparım,gayette para harcarım.
Temizliğini kendi yapar yardım istemez evi pırıl pırıldır.........temizliğimi kendim yaparım.
Nefis yemekler yapar......yemeklerimi yaparım.
Çocuklarıyla ilgilenir kocasından yardım istemez kocası sevmek isterse sever........çocuklarımla ben ilgilenirim.
Yatakta isteklidir yorgunum demez......duruma göre değişir.
Dırdır etmez .....yerine göre konuşurum.
Kaynanasına saygılıdır gider gelir evini temizler misafirlerini ağırlar.......kaynanama sayglıydım,severdim rahmetliyi.işini de yaptım.misafirinide ağırladım.aynısını anneme de yaparım.
Kaynanasıyla sorun yaşamaz yaşasa da susar eşine anlatmaz........allaha şükür büyük sorun yaşamadım.ufak tefekleri görmezden geldim.
Annesine ayda yılda gider sık görüşmez artık çıkmıştır ana evinden ......annemle de sürekli görüşürüm.
Güler yüzlüdür......güler yüzlüyümdür.
Kocasını kapıda karşılar.........kocamı kapıda uğurlar ve karşılarım.her zaman kocamdan önce evde olmaya çalışırım.
Kahvaltı hazırlar .............her sabah kahvaltısını hazırlarım.kocamın ve oğullarımın aç gitmesine izin vermem.
Özel gün çiçek hediye istemez...........özel gün kutlamam onun için beklentim yoktur.
Çok konuşmaz..........yerine göre konuşurum.
Erkek işine karışmaz.........gerektiğinde karışırım.
Kocası gece gezer aldatır görmezden gelir erkektir der evinde bekler..........kocam tek gezmez,yerine göre bakkala bile beraber gideriz,beraber gezeriz.
ben ideal kadınım.kocamı ve geniş ailemi huzursuz etmem.hep onlar için çabalarım.onların mutluluğu benim de mutluluğumdur
Başlığım yanlış olmuş sanırım yanlış anlattım kendimi ben böyleyim yada böyle olmak istiyorum kadın böyle olur demiyorum erkeklerin beklediği bu diyorum bir derdim varda açılan konulara bakın anneci erkekler eşinin parasını nişanlıyken isteyenler kadın çallıştığı halde avizedeki toza kadar yapacaksın temizlikçi alamazsın diyenler annesine göndermeyenler neller neler var bende bunlardan çıkarım yaptım kendimce ve dertleşmek istedim sizlerle nasıl başa çıkarız bu zihniyetle diiye ama yanlış anlaşıldım tabiki ideal kadın bu olamaz
Nefis yemekler yapar
Dırdır etmez
Güler yüzlüdür
Kocasını kapıda karşılar
Kahvaltı hazırlar
Çok konuşmaz
Erkek işine karışmaz
Bana göre bir erkeğin ideal kadını
"kaybetmekten sürekli korktuğu"
Dolayısıyla;
Tartıştıklarında, haklı sebeplerle ve üslubunu koruyarak üstten üstten konuşan,
Barıştıklarında, gemilerinin hepsini suya indirmeyip, kenarda bir kaç tane bırakan,
Eşin ailesi ile sorun yaşadıklarında, Eşini ailesinden soğutacak sözler yerine, eşinin ailesinin kendisini ne kadar hayal kırıklığına uğratıyor olduğunu ve onun adına üzüldüğünü anlatan
Çalışan, parasının vazgeçebildiği miktarı ile evin ufak tefek giderlerini karşılayan ancak gerekmedikçe yükün fazlasını üstüne almayan, gelirini kenara koyan ve bunu "bizim" ama ben tasarruf edeceğim mantığı ile dayatan (Kadın tasarruf konusunda çoğu zaman erkekten çok daha iyidir)
Çalışırken, çalıştığı konumda "vazgeçilmez" olduğunu hissettiren, işi ile ilgili arada eşinin fikirlerini de soran, işten eve yorgun ve azarlanmış dahi gelse de sanki çok pohpohlanmış ve acaip güzel bir gün geçirmiş gibi dönen (Dolayısıyla birileri için de başka bir alanda vazgeçilmez olduğu imajından asla vazgeçmeyen)
Evin işlerini yaparken bunu mutlaka bir "lütuf" gibi yapan, asla toz bezi elinde bir temizlikçi gibi alelade söylenerek yapmayan, planlı ve programlı, bazen dışarıdan yardım alarak düzenini koruyan ve bu düzenin bozulmasına müsaade etmeyen (otorite kadın iyidir, anneler hep böyledir)
Yaptığı yemeklere özen gösteren, eşine annesinin sıcak yuvasını hatırlatmayan..
Özel günlerde "beklenti" içinde olmak yerine, kapris hazırlıklarıyla o günü beklemek yerine, o günler gelmeden de, maaşıyla ufak tefek sarılı hediyeleri kendi için önemli olan eşine alan ve lakin çok da şımartmayan.
Özel günlerde eli boş dahi gelse "Bu odun huyunu da seviyorum. Zamanla değişeceğini biliyorum çünkü. Bence şimdiden filan gün için bir şeyler düşünebilirsin belki" deyip yine de güzel davranan ve fakat tatlı tatlı vuran,
vs. vs.
Her durumda güçlü kalan, her zaman bir B planı olduğuna inandıran, her alanda iyi olduğunu gösteren, evi dışında ayda bir bile olsa sosyal alanının güçlü tutan, birgün bir şey olsa dahi ben asla yıkılmam mesajını veren, yalnız kalmayacağının altını çizen, ailesi ile kanlı bıçaklı da olsa, kızılcık şerbeti içiyormuş gibi gülümseyen, aile sorunlarını asla paylaşmayan bir kadın...
Her erkek için ideal olabilir..
Tabi bu benim fikrim...
Sizler daha iyisini bilirsiniz,
selamlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?