Çalışır maaşını kocasına verir.......Çalışıyorum ne aldığım maaşı bilir, ne de veririm, neşeme göre çocuklarımın ihtiyacına göre harcarım. Evin masraflarını karşılamakla erkek yükümlüdür :))
Alışveriş yapmaz para harcamaz ama bakımlıdır.....Alışveriş yaparım, kuaförüme giderim, bakımlıyımdır makyajsız bakkala gitmem!:))
Temizliğini kendi yapar yardım istemez evi pırıl pırıldır.........Temizlikle uğraşmam, eve haftada iki gün kadın gelir, o derler toplar benim tek yaptığım şey bulaşıkları makineye yerleştirmek.
Nefis yemekler yapar......Canım isterse, eve erken gelmişsem yaparım! :)
Çocuklarıyla ilgilenir kocasından yardım istemez kocası sevmek isterse sever........çocuklarımla ortak ilgileniriz, hafta sonu özel vakitleri vardır, alır gezer, eğlenir ben de kafamı dinlerim.
Yatakta isteklidir yorgunum demez......Ben de demem :))))
Dırdır etmez .....Gerekirse konuşurum, az konuşur, öz konuşurum.
Kaynanasına saygılıdır gider gelir evini temizler misafirlerini ağırlar.......Kaynanamla görüşmüyorum, evine temizlik gerektiği zamanlarda kadın gönderdim, misafilerini ağırlamam misafir ağırlayacak vaktimde yok zaten.
Kaynanasıyla sorun yaşamaz yaşasa da susar eşine anlatmaz........Görüşmediğim için sorun da yaşamıyorum anası ile ne yapmak isterse yapar beni ilgilendirmez.
Annesine ayda yılda gider sık görüşmez artık çıkmıştır ana evinden ......Annem rahmetli ama her sene izin durumuma göre memkeleketime gider halamla vakit geçirir, mezar ziyaretimi yapmaya çalışırım.
Güler yüzorlüdür......Her zaman :)))
Kocasını kapıda karşılar.........Hiç karşılamadım, işim gereği çoğu zaman geç çıktım çook almıştır işten beni :))
Kahvaltı hazırlar .............Çocuklarım kreşte yapıyor kahvaltısını ben de iş yerinde sadece pazar kahvaltılarım meşhurdur, şölen havasında geçer.
Özel gün çiçek hediye istemez...........İsterim neden istemeyecekmişim, çicekte isterim, hediye de.
Çok konuşmaz..........Konuşurum .
Erkek işine karışmaz.........Karışmam evin erkeği çözmüyorsa da ilgili tüm yerleri çağırırım (tesisatçı, elektrikçi..)
Kocası gece gezer aldatır görmezden gelir erkektir der evinde bekler..........Aldatır mı? Ha ha.. aldatabilir ama yakaladığım anda affetmem!!!
İdeal kadın kavramı kişiden kişiye göre değişir, kendinize görevleri edinerek bu kadın işi bu erkek işi dediğiniz sürece ottan farksız yaşarsınız. Erkekleri de yetiştiren bir kadın. Ağam, paşam, aman sen erkeksin, erkeğin elinin kiri mantığı ile yetiştirilen tüm nesillerin sonu ve beklentisi yukarıda sıraladıklarınız maalesef!
"Evin masraflarını karşılamakla erkek yükümlüdür" dedikten sonra "bu kadın işi bu erkek işi dediğiniz sürece ottan farksız yaşarsınız" diyerek kendinize en güzel cevabı vermişsiniz aslında. Eşim yemek yaparken yardım etsin çünkü çalışıyorum, evi temizlerken yardım etsin çünkü çalışıyorum, çocuk bakımı, ev işi her şey müşterek ama kazandığım para bana ait. Nasıl ki biz erkeklerin hizmetçisi değilsek onlar da bizim kasamız değil. Sabah eşime söylediğim şu "Her işte bize yardım edeceksiniz diyip evi geçindirmek erkeğin görevi diyoruz. Siz bize gene iyi saygı duyuyorsunuz"
Bu arada çalışıyorum ve feministim ama haksızlığa gelemem.
Ben ne feministim ne de kendimi bir kalıba sokarım, sadece kadınım. Yerimi de yapacaklarımı da kimsenin belirlemesini istemem. Biz de evin masraflarını erkek üstlenir evin kirasını faturalarını erkek öder, ben çocuklarımın ihtiyaçlarını alırım, üstlerini başlarını ve kendi ihtiyaçlarımı, bir günde sorulmaz ne kadar aldın, harcadın diye. Yeme içme de ortaktır herkes işten dönerken birbirine sorar ne lazımdı eksik bir şey var mıydı gibi kimde varsa o alır ama ortak bir bütçemiz yok, evi temizlerken yardım etmesin çünkü ben de temizlemiyorum, hayat standartımızı yükseltmek için çalışıyorum, çalıştığım anların bir anlamı amacı olması lazım, kastım budur ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız :)
Bana göre bir erkeğin ideal kadını
"kaybetmekten sürekli korktuğu"
Dolayısıyla;
Tartıştıklarında, haklı sebeplerle ve üslubunu koruyarak üstten üstten konuşan,
Barıştıklarında, gemilerinin hepsini suya indirmeyip, kenarda bir kaç tane bırakan,
Eşin ailesi ile sorun yaşadıklarında, Eşini ailesinden soğutacak sözler yerine, eşinin ailesinin kendisini ne kadar hayal kırıklığına uğratıyor olduğunu ve onun adına üzüldüğünü anlatan
Çalışan, parasının vazgeçebildiği miktarı ile evin ufak tefek giderlerini karşılayan ancak gerekmedikçe yükün fazlasını üstüne almayan, gelirini kenara koyan ve bunu "bizim" ama ben tasarruf edeceğim mantığı ile dayatan (Kadın tasarruf konusunda çoğu zaman erkekten çok daha iyidir)
Çalışırken, çalıştığı konumda "vazgeçilmez" olduğunu hissettiren, işi ile ilgili arada eşinin fikirlerini de soran, işten eve yorgun ve azarlanmış dahi gelse de sanki çok pohpohlanmış ve acaip güzel bir gün geçirmiş gibi dönen (Dolayısıyla birileri için de başka bir alanda vazgeçilmez olduğu imajından asla vazgeçmeyen)
Evin işlerini yaparken bunu mutlaka bir "lütuf" gibi yapan, asla toz bezi elinde bir temizlikçi gibi alelade söylenerek yapmayan, planlı ve programlı, bazen dışarıdan yardım alarak düzenini koruyan ve bu düzenin bozulmasına müsaade etmeyen (otorite kadın iyidir, anneler hep böyledir)
Yaptığı yemeklere özen gösteren, eşine annesinin sıcak yuvasını hatırlatmayan..
Özel günlerde "beklenti" içinde olmak yerine, kapris hazırlıklarıyla o günü beklemek yerine, o günler gelmeden de, maaşıyla ufak tefek sarılı hediyeleri kendi için önemli olan eşine alan ve lakin çok da şımartmayan.
Özel günlerde eli boş dahi gelse "Bu odun huyunu da seviyorum. Zamanla değişeceğini biliyorum çünkü. Bence şimdiden filan gün için bir şeyler düşünebilirsin belki" deyip yine de güzel davranan ve fakat tatlı tatlı vuran,
vs. vs.
Her durumda güçlü kalan, her zaman bir B planı olduğuna inandıran, her alanda iyi olduğunu gösteren, evi dışında ayda bir bile olsa sosyal alanının güçlü tutan, birgün bir şey olsa dahi ben asla yıkılmam mesajını veren, yalnız kalmayacağının altını çizen, ailesi ile kanlı bıçaklı da olsa, kızılcık şerbeti içiyormuş gibi gülümseyen, aile sorunlarını asla paylaşmayan bir kadın...
Her erkek için ideal olabilir..
Tabi bu benim fikrim...
Sizler daha iyisini bilirsiniz,
selamlar,
hahahahahahhaha allah iyiliğinizi versin resmen sesli güldüm :))))
bu yazılarınla göre kesinlikle ideal bir kadın değilim :)))
bir de merak ettim bu listeyi kim neye göre nasıl oluşturmuş? Eğitim seviyeleri nedir? Yaşam standartları nelerdir?
ben ne feministim ne de kendimi bir kalıba sokarım, sadece kadınım. Yerimi de yapacaklarımı da kimsenin belirlemesini istemem. Biz de evin masraflarını erkek üstlenir evin kirasını faturalarını erkek öder, ben çocuklarımın ihtiyaçlarını alırım, üstlerini başlarını ve kendi ihtiyaçlarımı, bir günde sorulmaz ne kadar aldın, harcadın diye. Yeme içme de ortaktır herkes işten dönerken birbirine sorar ne lazımdı eksik bir şey var mıydı gibi kimde varsa o alır ama ortak bir bütçemiz yok, evi temizlerken yardım etmesin çünkü ben de temizlemiyorum, hayat standartımızı yükseltmek için çalışıyorum, çalıştığım anların bir anlamı amacı olması lazım, kastım budur ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız :)
Bence zaten hiç bir kadın da bu listedeki gibi olmasın. İnsanız hepimiz bu mümkün değil zaten derken keşke mümkün olsa gibi bir hava sezinledim de. Benim bu listedekilere tamamen yapan bir kadına zerre saygım olmazdı.
Listenin tamamını uygulayan kadın yoktur olamaz da kolay kolay zaten.
Bana gelince; tabii benim de böyle bir derdim yok.
Aslında içsel olarak sıkıntısını çektiğim eksiklikler ailemle ilgili manevi konular.
Bu hisse rahmetli annemin 2 senelik acılı-çileli hastalığı döneminde kapıldım.
Sonrası ise malum yalnız kalan bir kardeş ve baba.
İsterdim ki manevi olarak ta dertlerine çözüm olayım,sileyim acılarını.
Günlük işler yürüyüp gidiyor bi şekilde.Dört dörtlük olsun derdinde değilim açıkcası.
Ama yetmeyen zamanlarım ve yeterli gelmeyen ruh dengem bazen beni kendime güçsüz
beceriksiz hissettiriyor.Tamamen duygusal bir durum benim ki:))
Saygı konusuna gelince ben senin gibi düşünmüyorum.
Çok becerikli kadınlar var,herşeye değilse de çoğu şeye yetişebilen,ailesine yeten,iyi bir eş,
iyi bir anne olmayı becerebilen.Onların hakkını teslim edelim bence:))
Hiçbir kadın bunun gibi bi liste yazıp ta bire bir yapayım diye çabalamıyordur değil mi.
tamamen fiziksel,ruhsal,maddi,eğitimsel ,dünyayı algılama vs. vs. gibi sebeplerle
hayata daha sıkı sarılan ,tuttuğunu koparan kadınlar da var.Bu da suç olmasa gerek.
Yanlış anlaşılmasın kendimi tarif etmiyorum ne yazık ki öyle biri değilim:)))
Listeye bir daha göz atmanızı tavsiye ederim. Bu liste birilerine yetmekle ilgili değil. Birilerine iyi eş olmakla değil süper hizmetçi olmakla ilgili. Saçı süpürge etmenin iyi eş olmakla alakası yoktur bence.
saçını süpürge eden iyi eştir demedim ki ben zaten.
listede daha çok maddesel işler var.
ama iyi bir annelik te var.
ben konuyu kendimce farklı bir boyutta yorumladım.
bunda da bir sıkıntı yoktur heralde.
ama bunları kısmen de olsa becerebilen kadınlar var.
tabi kendi kişilik haklarını-kadınlıklarını ezdirmeden eşleriyle
karşılıklı mutlu bir uyum yakalamış olan kadınlar da var.
ben şahsen bu tür kadınlara saygı duyarım.
ama süper ezik hizmetçi oldukları için değil.
hayata karşı güçlü,becerikli,aktif ,bilinçli ,iş ,sosyal ve ev hayatını
asgari düzeyde dengede yürütebilen tüm kadınlara da saygı duyuyorum.
aslında canım yanlış anlaşılacak bişey de yazmadım.
sen neden farklı algıladın ki.
ben listenin dışında ,belki de kendi hislerim doğrultusunda bi yorum yapmışım sadece:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?