İdeal Kadın

Çalışır maaşını kocasına verir.......Çalışıyorum ne aldığım maaşı bilir, ne de veririm, neşeme göre çocuklarımın ihtiyacına göre harcarım. Evin masraflarını karşılamakla erkek yükümlüdür :))
Alışveriş yapmaz para harcamaz ama bakımlıdır.....Alışveriş yaparım, kuaförüme giderim, bakımlıyımdır makyajsız bakkala gitmem!:))
Temizliğini kendi yapar yardım istemez evi pırıl pırıldır.........Temizlikle uğraşmam, eve haftada iki gün kadın gelir, o derler toplar benim tek yaptığım şey bulaşıkları makineye yerleştirmek.
Nefis yemekler yapar......Canım isterse, eve erken gelmişsem yaparım! :)
Çocuklarıyla ilgilenir kocasından yardım istemez kocası sevmek isterse sever........çocuklarımla ortak ilgileniriz, hafta sonu özel vakitleri vardır, alır gezer, eğlenir ben de kafamı dinlerim.
Yatakta isteklidir yorgunum demez......Ben de demem :))))
Dırdır etmez .....Gerekirse konuşurum, az konuşur, öz konuşurum.
Kaynanasına saygılıdır gider gelir evini temizler misafirlerini ağırlar.......Kaynanamla görüşmüyorum, evine temizlik gerektiği zamanlarda kadın gönderdim, misafilerini ağırlamam misafir ağırlayacak vaktimde yok zaten.
Kaynanasıyla sorun yaşamaz yaşasa da susar eşine anlatmaz........Görüşmediğim için sorun da yaşamıyorum anası ile ne yapmak isterse yapar beni ilgilendirmez.
Annesine ayda yılda gider sık görüşmez artık çıkmıştır ana evinden ......Annem rahmetli ama her sene izin durumuma göre memkeleketime gider halamla vakit geçirir, mezar ziyaretimi yapmaya çalışırım.
Güler yüzorlüdür......Her zaman :)))
Kocasını kapıda karşılar.........Hiç karşılamadım, işim gereği çoğu zaman geç çıktım çook almıştır işten beni :))
Kahvaltı hazırlar .............Çocuklarım kreşte yapıyor kahvaltısını ben de iş yerinde sadece pazar kahvaltılarım meşhurdur, şölen havasında geçer.
Özel gün çiçek hediye istemez...........İsterim neden istemeyecekmişim, çicekte isterim, hediye de.
Çok konuşmaz..........Konuşurum .
Erkek işine karışmaz.........Karışmam evin erkeği çözmüyorsa da ilgili tüm yerleri çağırırım (tesisatçı, elektrikçi..)
Kocası gece gezer aldatır görmezden gelir erkektir der evinde bekler..........Aldatır mı? Ha ha.. aldatabilir ama yakaladığım anda affetmem!!!

İdeal kadın kavramı kişiden kişiye göre değişir, kendinize görevleri edinerek bu kadın işi bu erkek işi dediğiniz sürece ottan farksız yaşarsınız. Erkekleri de yetiştiren bir kadın. Ağam, paşam, aman sen erkeksin, erkeğin elinin kiri mantığı ile yetiştirilen tüm nesillerin sonu ve beklentisi yukarıda sıraladıklarınız maalesef!
 

"Evin masraflarını karşılamakla erkek yükümlüdür" dedikten sonra "bu kadın işi bu erkek işi dediğiniz sürece ottan farksız yaşarsınız" diyerek kendinize en güzel cevabı vermişsiniz aslında. Eşim yemek yaparken yardım etsin çünkü çalışıyorum, evi temizlerken yardım etsin çünkü çalışıyorum, çocuk bakımı, ev işi her şey müşterek ama kazandığım para bana ait. Nasıl ki biz erkeklerin hizmetçisi değilsek onlar da bizim kasamız değil. Sabah eşime söylediğim şu "Her işte bize yardım edeceksiniz diyip evi geçindirmek erkeğin görevi diyoruz. Siz bize gene iyi saygı duyuyorsunuz"

Bu arada çalışıyorum ve feministim ama haksızlığa gelemem.
 
Son düzenleme:
Ölmüşte ağlayanı olmayan kadın denir buna
 

Ben ne feministim ne de kendimi bir kalıba sokarım, sadece kadınım. Yerimi de yapacaklarımı da kimsenin belirlemesini istemem. Biz de evin masraflarını erkek üstlenir evin kirasını faturalarını erkek öder, ben çocuklarımın ihtiyaçlarını alırım, üstlerini başlarını ve kendi ihtiyaçlarımı, bir günde sorulmaz ne kadar aldın, harcadın diye. Yeme içme de ortaktır herkes işten dönerken birbirine sorar ne lazımdı eksik bir şey var mıydı gibi kimde varsa o alır ama ortak bir bütçemiz yok, evi temizlerken yardım etmesin çünkü ben de temizlemiyorum, hayat standartımızı yükseltmek için çalışıyorum, çalıştığım anların bir anlamı amacı olması lazım, kastım budur ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız :)
 

Feminist olmak kendini bir kalıba sokmak değildir. Bir hayat görüşüdür. Sağcı ya da solcu ya da liberal olmak gibi düşünebilirsiniz. Feminiz olmak yapacaklarını ve yerini başkalarının belirlemesi de değildir.

Çocukların ihtiyaçlarını karşılıyorsanız, yeme içme ortaksa zaten geçindirmek erkeğin görevi olmuş olmuyor. Hayat standardımızı yükseltmek için çalışıyorum diyince zaten ortak olmuş oluyorsunuz o hayata.
Kendini kalıba sokmayan bir kadına "evi geçindirmek erkeğin görevidir" diyerek eşini bir kalıba sokmayı yakıştıramıyorum, hatta o şekilde davranmayıp giderlere ortak olmasına rağmen.
 
Son düzenleme:
İdeal kadın denmez ki buna , Robot denir ancak..
 
İdeal kadın değil, ideal köle

"Saçımı süpürge ettim" lafının ardından ne gelir? "Yine de yaranamadım!"

Kendimi adayayım ama sonunda kıymetim bilinmesin. Pööhh... Ne yapayım öyle ideal kadınlığı?
 

Güzel yazmışsınız ama beni bu şekilde planlı hareket etmek doğallıktan uzaklaştırıyor.

-Ailemle ilgili bir sorun yaşadıysam ve bu eşime yansıdıysa, ailemde haksızsa sadece ailem oldukları için arkalarında duramam, bu adil olmaz çünkü.

-İş yerinde günüm iyi geçtiyse iyidir, kötü geçtiysede kötüdür neden bu kadar şey için bile kendimi kasayım ki?

-Çalışan bir kadın olarak akşama kadar belli bir maaş için dünya emek verirken, eşimi mutlu etmek için ona hizmet etmek neden beni üzsün ki?

-Vazgeçilmez insan imajı vermektense vazgeçilmez insan olmak yada öyle olmaya çalışmak daha dürüstçe değil mi?

Mış gibi davranmak beni çok yoruyor, gerçekten denediğim dönemler oldu ama karşıdan baktığımda kendime yabancılaştığımı farkettim ve bu beni çok üzdü.

Güzel bir paylaşım, teşekkürler...
 
Son düzenleme:

ideal mi dedi biri i si bile değilim
emin olun bunların hepsinin yapsan bile yine bir kulp bulurlar
kimseye yaranılmaz canım amannn
 

ben alırım maaşımı eşim alır maaşını birleştiririz giderler hesaplanır içinden verilir kalan parada atıyorum 1000 lira kaldı 500 senin 500 benim deriz onunla bir ay geçiniriz (sadece yol sigara eksrta masraflar yani) bence ayrı gayrı olmaz bir evin içinde ortak kazanılır ortak harcanır ben karşıyım o sölediğini sen evi geçindir benim param yalnız ben ve çocukalrımın öle şey mi olur
 

Listenin tamamını uygulayan kadın yoktur olamaz da kolay kolay zaten.
Bana gelince; tabii benim de böyle bir derdim yok.
Aslında içsel olarak sıkıntısını çektiğim eksiklikler ailemle ilgili manevi konular.
Bu hisse rahmetli annemin 2 senelik acılı-çileli hastalığı döneminde kapıldım.
Sonrası ise malum yalnız kalan bir kardeş ve baba.
İsterdim ki manevi olarak ta dertlerine çözüm olayım,sileyim acılarını.
Günlük işler yürüyüp gidiyor bi şekilde.Dört dörtlük olsun derdinde değilim açıkcası.
Ama yetmeyen zamanlarım ve yeterli gelmeyen ruh dengem bazen beni kendime güçsüz
beceriksiz hissettiriyor.Tamamen duygusal bir durum benim ki:))
Saygı konusuna gelince ben senin gibi düşünmüyorum.
Çok becerikli kadınlar var,herşeye değilse de çoğu şeye yetişebilen,ailesine yeten,iyi bir eş,
iyi bir anne olmayı becerebilen.Onların hakkını teslim edelim bence:))
Hiçbir kadın bunun gibi bi liste yazıp ta bire bir yapayım diye çabalamıyordur değil mi.
tamamen fiziksel,ruhsal,maddi,eğitimsel ,dünyayı algılama vs. vs. gibi sebeplerle
hayata daha sıkı sarılan ,tuttuğunu koparan kadınlar da var.Bu da suç olmasa gerek.
Yanlış anlaşılmasın kendimi tarif etmiyorum ne yazık ki öyle biri değilim:)))
 
Son düzenleme:

Listeye bir daha göz atmanızı tavsiye ederim. Bu liste birilerine yetmekle ilgili değil. Birilerine iyi eş olmakla değil süper hizmetçi olmakla ilgili. Saçı süpürge etmenin iyi eş olmakla alakası yoktur bence.
 

saçını süpürge eden iyi eştir demedim ki ben zaten.
listede daha çok maddesel işler var.
ama iyi bir annelik te var.
ben konuyu kendimce farklı bir boyutta yorumladım.
bunda da bir sıkıntı yoktur heralde.
ama bunları kısmen de olsa becerebilen kadınlar var.
tabi kendi kişilik haklarını-kadınlıklarını ezdirmeden eşleriyle
karşılıklı mutlu bir uyum yakalamış olan kadınlar da var.
ben şahsen bu tür kadınlara saygı duyarım.
ama süper ezik hizmetçi oldukları için değil.
hayata karşı güçlü,becerikli,aktif ,bilinçli ,iş ,sosyal ve ev hayatını
asgari düzeyde dengede yürütebilen tüm kadınlara da saygı duyuyorum.
aslında canım yanlış anlaşılacak bişey de yazmadım.
sen neden farklı algıladın ki.
ben listenin dışında ,belki de kendi hislerim doğrultusunda bi yorum yapmışım sadece:))
 
Okuyunca güldüm gerçekten
Böyle bir kadın varsa cinsiyet değiştirmeyi göze alarak kendisine talibim
 
Son düzenleme:

Bakın listede eve dair bütün işleri yapıp, eşinden yardım almama var. O listede kendine hiç bir şey harcamayıp bir de bütün maaşını eşine verme var. Bütün sorumluluğu, yükü üzerine alma bir kadını güçlü değil enayi yapar. Listeyi bir sürü insan kendince değiştrerek yorumladı. Herkesin ortak olduğu konu listenin absurd olması. Listede bir mantık aramak çok saçma.

Listeden iyi annelik çıkarmak da yetenek ister. Çocukların bütün sorumluluğunu alıp eşten yardım beklememek ne zamandan beri iyi annelik oldu. Hem anne hem baba olmak iyi annelik midir? Üzgünüm bu listeden pozitif bir şey çıkarmak bana çok zorlama geliyor.

Bunun dışında çalışma ve ev hayatını birarada yürütebilen kadın güçlüdür ama bunu eşinden de yardım alarak yapar ve listenin bu konuyla zerre alakası yoktur.
 
Son düzenleme:
bunların hepsini yapınca daha fazlasını ısterler sen calısıosun o calısıyorsa bırseyler ortak olmalı kaynanaya gelınce ınsan bı yere kadar esıne soylemez ıcımıze atıp dert sahıbımı olalım..
 
Neye göre kime göre ideal kadın? Toplumun kadın algısı ve kadının görevleri kıstaslarına göre mi ideal kadın. Ben zaten kadın erkek diye bir ayrıma karşıyım insanız ya insan. Evet erkeklere göre daha çok yıpranıyoruz daha çok yoruluyoruz herşeyin sorumluluğu biz de ama bazı sınırlar olması lazım. Ne çok eşe bağımlı, ne çok bağımsız. Maaş kartımı eşime vermiyorum ama eve para harcıyorum kendim de kıyafet alıyorum eşimde alıyor bana ayrı gayrı yok biriken ayrı olarak kenarımda birikir. Eve kadın almıyorum çünkü evim zaten küçük, çocuğum henüz yok haftasonu detay temizlik işten geldikçe etrafı toplu tutma filan idare ediyorum. Kaynanama iş yapmam ama ihtiyacı olsa yapardım gocunmam anlaşabiliyorsam ama kadın geliyor ona zaten ama bu benim isteğime kalmış eşim beni anneme git temizlik yap diye zorlayamaz zorlasa yapacağım varsa da yapmam. Annem şehir dışında haliyle az görüşüyoruz ama istediğim zaman gidebilirim annem de gelebilir eşim tarafından görüştürülmeme filan yok. Öyle çeşit çeşit yemekler hazırlamıyorum haftasonları ancak. Haftaiçi akşam bir çorba yemek salata kolay şeyler. Kahvaltı hiç hazırlamıyorum ikimizde uyuyoruz. Biribirimizi hiçbirşey için zorlamadık bu zamana kadar içinden gelerek yapılır. Ve 6 seneyi devirmiş güzel bir evliliğim var. Seçimlerini doğru yapacak, evlenmeden önce her şartı konuşacaksın baştan taviz vermeyeceksin ama eşini de sayacaksın bu budur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…