İdeal yaş

DrDiana

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2023
168
248
23
Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Bunu sevgilinizle konuşmanız gerekiyor. Ailenizin görüşü hiç ama hiç önemli değil bence. Önemli olan sizin ve sevgilinizin isteği. Eğer kararı size bırakıyorsa ne zaman istiyorsanız o zaman evlenin. Biyolojik saat falan fasa fiso.
Şuan 40 yaşındaki hatunların vücut yaşı dişil enerjisi 25likleri beşe katlar. O yüzden kimseyi dinlemeyin. Erken evlenenlerin başı göğe ermez. Gezin tozun hayatın keyfini çıkarın.

Ben çocuk falan düşünmezdim, gezer tozar evlenirdim. 27 yaşımda evlendim, erkenmiş. Şimdiki aklım olsa 35 falan beklerdim ama benim çocuk fikrim hiç yok. Ama çocuk konusuna gelince de o yüzde yüz belli olmaz, biri geç evlenir hemen çocuğu olur, biri erken evlenir senelerce olmaz. O gençliğin,bekarlığın rahatlığını, huzurunu yaşamadan kendinizi evliliğin sorumluluklarına gömmeyin.

Evlilik bir görev değil. Kendinizi hazır hissettiğinizde, gerçekten istediğinizde, yanınızda da size yol arkadaşı olacağınıza inandığınız, sevdiğiniz biri olduğunda evlenebilirsiniz. İster 29 olun, ister 39.
Hayatınızın kontrolü sizin elinizde. Başkalarını dinlemeyin derim bu konuda.

Gez toz paranı ye, dünya gör. Gençsin, paran da olacak ben olsam ennn güzel kıyafetleri ceker Bodruma vınlarım💖💖29 neden geç olsun, doktorlar zaten 30 yaş üstü evleniyor . Hoca dediğin kim ünv profesörü mü, bu denli eğitimli insanlar bu kadar kezban olabilir mi🙄🙄

Gez toz paranı ye, dünya gör. Gençsin, paran da olacak ben olsam ennn güzel kıyafetleri ceker Bodruma vınlarım💖💖29 neden geç olsun, doktorlar zaten 30 yaş üstü evleniyor . Hoca dediğin kim ünv profesörü mü, bu denli eğitimli insanlar bu kadar kezban olabilir mi🙄🙄
Kadın doğum hocalarımız 🫠 yani hepsinde bir erken evlenin çocuğunuz olmaz, yok şöyle olabilir, risk şöyle artar falan filan. Bir yandan da ev huzursuz tam şu anda bile içeride bişeyler oluyor. Yani o kadar yaşayamadım. İlerde bişeylerden pişman olur muyum diye korkuyorum.

32 de evlendim erken evlenmişim hoş 42 de de evlensem aynı düşünürdüm kısacası evlilik her zaman erken en iyi evlilik olmayan evliliktir 🤣
Aynen öyle. Ne kadar eşimi sevsem de arkadaşlarımın çoğu bekar olduğu için ve sürekli gezip eğlendikleri için biraz da sosyal medyanın etkisiyle imreniyorum onlara. Evlilik ve çocuk insanın elini kolunu çok fazla bağlıyor.

Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.
28 yaşımda evlendim. 33 yaşında hamileyim. Sadece doğal yollarla 30 yaşımda hamile kalmak isterdim. Bi üç sene önceki enerjim ile şimdiki bir değil gibi geliyor. Ama ne olursa olsun önce kendim gezip tozdum, sonra evlendim ve bu kez de eşimle gezip tozduk. 15 ülke gezdik birlikte. İyi ki de böyle yapmışız.

Eğer çocuk konusunda çok tedirginseniz yumurta dondurma yapabilirsiniz. Doktorsunuz. Tıp artık çok ilerledi, çocuk sahibi olmak imkansızlıklar içinde bile imkansız değil.

Kadın doğum hocalarımız 🫠 yani hepsinde bir erken evlenin çocuğunuz olmaz, yok şöyle olabilir, risk şöyle artar falan filan. Bir yandan da ev huzursuz tam şu anda bile içeride bişeyler oluyor. Yani o kadar yaşayamadım. İlerde bişeylerden pişman olur muyum diye korkuyorum.

Olursun tabi, ders ders ders sonra nöbet nöbet nöbet 1 gün eğlenemeden gidip evleneceksin , sonra da evde otur ev işi çamaşır bulaşık kabus gibi🙄🙄🙄Yani şöyle ki , doktorların çoğu senin gibi pek eğlenmeyi bilmiyorlar, zaman olmayınca çaba koymuyorlar. Hocalar da senin gibi, bolca ders çalıştığın bayık hayattan eve tıkıldıklara bayık hayata geçmişler eğlenmeyi bilmiyorlar. Tek fark var ki sen akıllı çıktın yaşamak istiyorsun madem yaşa💖💖kız arkadaşın varsa onlarla git, yoksa sevgilinle git mekan önerisi istersen Türkbükü Flamm Beach ve Felix Beache bir bak , bu yaz vınla 1 haftalığına tadına var🤗🤗gençsin, paran da var, ne yapıcaksın evde oturup... bu arada ben de PhDyim, doktorum yani ama kendimi hayattan soyutlamam asla. Var mı hobin, sevdiğin bir şeyler?

Bu konuda tecrübe sahibi biri olarak bir kaç yıl özgürlüğün tadını çıkarın derim. Benimde bekarlığım sizin gibi ders çalışmakla geçti (hukuk fakültesi mezunuyum). Lisansım bittikten sonra nişanlandım 24 yaşımda. Nişanlıyken yüksek lisans yaptım. Kına gecemı sınavlarım ve tezimle cebelleşirken yaptık. 25 yaşımda evlendim. Şimdi aklım olsa 29 yaşımda evlenirdim. Mezun olduktan sonra bir kaç yıl kafamı dinler keyfime bakardım.

Olursun tabi, ders ders ders sonra nöbet nöbet nöbet 1 gün eğlenemeden gidip evleneceksin , sonra da evde otur ev işi çamaşır bulaşık kabus gibi🙄🙄🙄Yani şöyle ki , doktorların çoğu senin gibi pek eğlenmeyi bilmiyorlar, zaman olmayınca çaba koymuyorlar. Hocalar da senin gibi, bolca ders çalıştığın bayık hayattan eve tıkıldıklara bayık hayata geçmişler eğlenmeyi bilmiyorlar. Tek fark var ki sen akıllı çıktın yaşamak istiyorsun madem yaşa💖💖kız arkadaşın varsa onlarla git, yoksa sevgilinle git mekan önerisi istersen Türkbükü Flamm Beach ve Felix Beache bir bak , bu yaz vınla 1 haftalığına tadına var🤗🤗gençsin, paran da var, ne yapıcaksın evde oturup... bu arada ben de PhDyim, doktorum yani ama kendimi hayattan soyutlamam asla. Var mı hobin, sevdiğin bir şeyler?
Buz pateni yapıyorum 🌸

Benim takıldığım nokta şu, bir doktor olarak 29 yaş evlenmek için çok mu geç kafasına girmek saçma değim mi? Bu sadece sevgilinizle verilecek bi karar, tutup 30dan sonra çocuk olur mu olmaz mı diye endişe ediyosanız muayene olursunuz amh baktırırsınız, hekim arkadaşlarınız değerlendirir zaten size söyler ortalama, sıkıntı çıkarsada dondurursunuz. Yani bunları zaten siz biliyosunuz neden çocuk olmazsa diye kendinizi strese sokuyosunuz ki.
Benim çok yakın iki doktor arkadaşım geçen yaz evlendi ve bir sürü ülke gezdi, sevgili gibi takılıyolar yaşları 30-32 ve çocuk 2-3 sene daha planlamıyorlar. Hiç birindende sizden duyduğum endişeleri duymadım biri 36 yaşında dondurduğu yumurtasından hamile (güncel yaşı 42) kendiside kadın doğum uzmanı.

35 yaşından sonra evlendim. eşim karşıma çıkmamış olsa idi halen de evlenmemiştim bence. kendi parasını kazanan, kendi evinde yaşayan, evinin kapısını kapayı tek başına huzur içinde yaşayan bir kadın olmanın tadına var önce. sonra zaten evliliği de tekrar tekrar sorgularsın muhtemelen.

Yani bu sınav sistemi mi diyeyim artık fakülte mi doktorları sosyal hayattan soyutluyor, adamlar yaşamayı unutuyor. Çocuk işine gelince 30 yaşına gelince geriyatrik gebelik oluyor:halay:, 35 yaşına gelince tek ayağın çukurda oluyor, 40 yaşında da mefta oluyorsun zaten:halay:
Hayat hastaneden ibaret değil, biraz yaşayın yahuuu. Arkadaş ortamında odun kıvamnda konuşan kim varsa hep doktor çıkıyor.:bicak:
Bu arada doktor düşmanı falan değilim, babam doktor:eek:

Genel anlamda yaşın çok genç yahu tabi ki 29 hiç gec değil. Yine de ben de genç evlenmiş biri olarak bekarken hayatini yaşama muhabbetini pek anlamıyorum ya. Hani sevgilinden ayrılıp yeni aşklar yaşamak gibi bir şeyden bahsedilse anlarım mesela ama öyle bir şeyden bahsedilmiyor burada. Ben evliyken de bekarken de her şeyi yapıyordum. Evlilik benim adıma kısıtlayıcı değildi o yüzden ona bir sey diyemem. Ha evlilik derken hemen cocuk olur diye deniyorsa o konuda kesinlikle katılıyorum. 34 yaşındayım hala kendimi tam hazır hissetmiyorum çünkü cocuk gerçekten eski hayatının bitip yeni hayatının başladığı bir sey.

Back
X