- 8 Mart 2019
- 7.490
- 36.382
- 548
- 39
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amh pcosta da çok yüksek çıkar. Ki benim 9 :) pcos yani o da korkutuyor sanırım. Ama haklısınız bu telaşa girmek saçma. Ben de siz gibi düşünüyordum ta ki yaşıtlarım patır patır doktor olmalarına rağmen evlenene kadar. Aslında bundan da etkilenmezdim da ne okursanız okuyun aile baskısı, akran baskısı etkiliyor. Akademik kariyere asla bakmıyor. Ama verdiğiniz örnekler içime su serpti teşekkür ederimBenim takıldığım nokta şu, bir doktor olarak 29 yaş evlenmek için çok mu geç kafasına girmek saçma değim mi? Bu sadece sevgilinizle verilecek bi karar, tutup 30dan sonra çocuk olur mu olmaz mı diye endişe ediyosanız muayene olursunuz amh baktırırsınız, hekim arkadaşlarınız değerlendirir zaten size söyler ortalama, sıkıntı çıkarsada dondurursunuz. Yani bunları zaten siz biliyosunuz neden çocuk olmazsa diye kendinizi strese sokuyosunuz ki.
Benim çok yakın iki doktor arkadaşım geçen yaz evlendi ve bir sürü ülke gezdi, sevgili gibi takılıyolar yaşları 30-32 ve çocuk 2-3 sene daha planlamıyorlar. Hiç birindende sizden duyduğum endişeleri duymadım biri 36 yaşında dondurduğu yumurtasından hamile (güncel yaşı 42) kendiside kadın doğum uzmanı.
Bekar kız evi, canın istediği vakitte yanındakinin keyfi, enerjisi olur mu endişesi olmadan gezip tozmak, kafana göre eşinin işine göre ayarlamadan tatil planı yapmak... Kısaca sadece kendime göre plan yapmak. Bu arada sevgilimi gerçekten çok seviyorum ama bunları iki kişi tarif ettiğim şekilde ayarlamak gerçekten zor.Genel anlamda yaşın çok genç yahu tabi ki 29 hiç gec değil. Yine de ben de genç evlenmiş biri olarak bekarken hayatini yaşama muhabbetini pek anlamıyorum ya. Hani sevgilinden ayrılıp yeni aşklar yaşamak gibi bir şeyden bahsedilse anlarım mesela ama öyle bir şeyden bahsedilmiyor burada. Ben evliyken de bekarken de her şeyi yapıyordum. Evlilik benim adıma kısıtlayıcı değildi o yüzden ona bir sey diyemem. Ha evlilik derken hemen cocuk olur diye deniyorsa o konuda kesinlikle katılıyorum. 34 yaşındayım hala kendimi tam hazır hissetmiyorum çünkü cocuk gerçekten eski hayatının bitip yeni hayatının başladığı bir sey.
Ay doktor ortamı gerçekten hiç çekilmiyor ya. Benim de lisedeki tüm arkadaşlarım tip yazmıştı ve şu an geldiğimiz noktada dürüstçe diyebilirim ki hayat görüşümüzden tut entelektüel birikime kadar kendi meslek iş cevremle arada dağlar kadar fark var.Yani bu sınav sistemi mi diyeyim artık fakülte mi doktorları sosyal hayattan soyutluyor, adamlar yaşamayı unutuyor. Çocuk işine gelince 30 yaşına gelince geriyatrik gebelik oluyor, 35 yaşına gelince tek ayağın çukurda oluyor, 40 yaşında da mefta oluyorsun zaten
Hayat hastaneden ibaret değil, biraz yaşayın yahuuu. Arkadaş ortamında odun kıvamnda konuşan kim varsa hep doktor çıkıyor.
Bu arada doktor düşmanı falan değilim, babam doktor![]()
Birde doktorla evli olduğunu düşünAy doktor ortamı gerçekten hiç çekilmiyor ya. Benim de lisedeki tüm arkadaşlarım tip yazmıştı ve şu an geldiğimiz noktada dürüstçe diyebilirim ki hayat görüşümüzden tut entelektüel birikime kadar kendi meslek iş cevremle arada dağlar kadar fark var.
Teşekkür ederim yorumunuz için umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız28 yaşımda evlendim. 33 yaşında hamileyim. Sadece doğal yollarla 30 yaşımda hamile kalmak isterdim. Bi üç sene önceki enerjim ile şimdiki bir değil gibi geliyor. Ama ne olursa olsun önce kendim gezip tozdum, sonra evlendim ve bu kez de eşimle gezip tozduk. 15 ülke gezdik birlikte. İyi ki de böyle yapmışız.
Eğer çocuk konusunda çok tedirginseniz yumurta dondurma yapabilirsiniz. Doktorsunuz. Tıp artık çok ilerledi, çocuk sahibi olmak imkansızlıklar içinde bile imkansız değil.
Aslınsa sevgilinizle ilişki dinamiğine bakarsanız evlilik bi şeye engel değil. Sevgilinle aynı evde yaşama versiyonu gibi. Ben evliyim ama öncesi 1 sene beraber yaşadık ve aynı yani ortam değişti evliyiz dedik bu kadarAmh pcosta da çok yüksek çıkar. Ki benim 9 :) pcos yani o da korkutuyor sanırım. Ama haklısınız bu telaşa girmek saçma. Ben de siz gibi düşünüyordum ta ki yaşıtlarım patır patır doktor olmalarına rağmen evlenene kadar. Aslında bundan da etkilenmezdim da ne okursanız okuyun aile baskısı, akran baskısı etkiliyor. Akademik kariyere asla bakmıyor. Ama verdiğiniz örnekler içime su serpti teşekkür ederim![]()
Yani tatile tek çıkıp ne yapacağımBekar kız evi, canın istediği vakitte yanındakinin keyfi, enerjisi olur mu endişesi olmadan gezip tozmak, kafana göre eşinin işine göre ayarlamadan tatil planı yapmak... Kısaca sadece kendime göre plan yapmak. Bu arada sevgilimi gerçekten çok seviyorum ama bunları iki kişi tarif ettiğim şekilde ayarlamak gerçekten zor.
Öyle çok var ama erkek arkadaşım ve ben cidden değiliz ahahxhjwhxjsAy doktor ortamı gerçekten hiç çekilmiyor ya. Benim de lisedeki tüm arkadaşlarım tip yazmıştı ve şu an geldiğimiz noktada dürüstçe diyebilirim ki hayat görüşümüzden tut entelektüel birikime kadar kendi meslek iş cevremle arada dağlar kadar fark var.
Ay yok düşünememBirde doktorla evli olduğunu düşün![]()
Ben tek takılmayı çok seviyorum.Yani tatile tek çıkıp ne yapacağımya sevgili ya arkadaş mutlaka birileriyle giderim. İlla iki kişiyle plan yapılıyor. Bahsettiginiz şeylerde de hiç sorun yaşamadım ki çok aksiyonlu bir kariyer yolum ve hayatım oldu yani.
Teşekkür ederim. Ben de bundan dolayı çekiniyorum. Sevgilim çok tatlı biri ama bir tek onla bitmiyor ki. Ben kendi akrabalarımla bile görüşmeyi çok sevmezken bir anda ikinci bir sülale içine düşmek sanırım geriyor.Evlilik güzel ama yanında gelen paket olarak sorumluluk ve eş ailesi geliyor. Çok da keyifli değil benden
Ben 29da evlendim. Pişman da değilim. Tam kararındaydı.
Bence doğru düşünüyorsunuz. 30a yakın evlenmek iyidir
Ben dönmemek gibi bir hata yaptım işteAy yok düşünememçok kısa bir flört sonrası tövbe edip kendi okuluma yöneldim doğru yolu buldum
yani çok afedersin ama yakışıklı da olsa zengin de olsa çekilmez bence
![]()
Yani mutlu bir evliliğim var 40 yaşına gelmek üzereyim. Ama bu bayramda 3 günlüğüne eş ailesine gidip sıkılacağım mesela. Bekar arkadaşım da sri lankaya gidecek. Sence hangisi daha cazipTeşekkür ederim. Ben de bundan dolayı çekiniyorum. Sevgilim çok tatlı biri ama bir tek onla bitmiyor ki. Ben kendi akrabalarımla bile görüşmeyi çok sevmezken bir anda ikinci bir sülale içine düşmek sanırım geriyor.
Ben dönmemek gibi bir hata yaptım işte
Bir mühendisle bir doktorun hayata bakışı çok farklıymış. Eşimde dahil çevremdeki doktorların çoğu sıkıcı hayatlar yaşıyor, yaşatıyor
Yani mutlu bir evliliğim var 40 yaşına gelmek üzereyim. Ama bu bayramda 3 günlüğüne eş ailesine gidip sıkılacağım mesela. Bekar arkadaşım da sri lankaya gidecek. Sence hangisi daha cazip![]()
Valla kocamla gideceksem eş ailesinden uzak bir hindistanı tercih ederimPeki seçmek zorunda kalsan hangisini tercih ederdin Khomyuk: 1. Hindistanda ultra hijyenden uzak tatil mi 2. KV ziyareti mi( not: Hindistan aşısız olacak öylece gideceksin)![]()
Hayatsız derkenAllah affetsin ama ortamda balta balta konuşan biri varsa genelde doktor çıkıyor.Çuvalla paranız var, yiyin paranızı,gezin , değişik deneyimler satın alın balta kalmayın bunu bana yapmayın. Aynen konudaki gibi hem hayatsız yaşıyorlar hem de yaşamak isteyenlere de engel oluyorlar tövbe est