Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar ilnarla konustum biraz once, hepinize selami var, firsat bulamiyor pek internete, ben de dedim sen bizi bosver lutfen kendine iyi bak, biz sana her turlu zaten ulasiriz:))
evde durumlari iyi, oksijen destegine ihtiyac kalmadiginda cok daha iyi olucaklar. ilnar annesi ve esi israr etmesine ragmen uyumak istemiyor, hep Idilcigin basucunda olmak istiyor, Idilcik iki bucuk kilo civariymis, kilosu arttikca toparlanip oksijen desteginden cikicakmis. Insallah en kisa zamanda ciksin diye dualarimiza devam arkadaslar. Idil evde oldugu icin Ilnar cok daha rahat psikolojik olarak ama belliki oksijen desteginden cikacagi gunu bekliyor, o zaman daha bir oh diyecek, gerci sukurler ediyor bu gunlere geldiklerine, evde bebegiyle olmak cok cok daha iyi gelmis ilnara, sesinden de belli oluyor. Allah en kisa zamanda Insallah oksijen desteginden cikmasi da nasip etsin, amin.

çok teşekkürler özlemcim bilgi verdiğin için. tek tek aramakta iyi olmayabilir sürekli telefonlarda hep aynı şeyleri tekrarlamak canını sıkabilir birimizden haber alıp dualarımıza devam etmek şu an için en doğrusu bence. ıdilcikimize gelinde o minyatür prenses bu kadar savaştıya her şeyi atlatır. Haklı ilnar da uyumak istememekte o kadar hasret kaldığı dakikaların acısını çıkartıyor ilk günleri anlarım ama bizler kendimizide diri ve güçlü tutmak zorunda olan annelerizki bebişlerimize doğru desteği verelim. ılnarcım birazcık uykuya bakalım anneannesi ve babası onu bir an olsun bırakmazlar meraklanma.yerimseniben

ılnar'ın uyumak istemeyişini hep bebeğinin başucunda olmak isteyişini o kadar iyi anlıyorum ki...Bebeğime bişey olacak diye eve ilk geldiğinde ben de öyleydim. ılk 3 gün hiç uyumadan başında soluk alışını dinlemiştim. Eşim yanıma gelip "uyu artık sen biteceksin ben beklerim" dediğinde belki uyur kalır diye ona güvenemediğim için bırakamamıştım.3 günün sonunda annem geldi fakat benim sütüm gitti. Daha sonra da hep annemle dönüşümlü olarak Berkay'ın başında hep biri uyanık kalacak şekilde devam ettik. Berkay 3 aylık olup biraz kendini toparlayınca yanındayken uyumaya alışabilmiştim.Gerçekten zor günler. Allah ılnar'a ve annesine güç versin. ıdilcik de biran önce toparlasın ki anneciği fazla yorulmasın.

evet hepimiz başından bekledik bebeklerimizin..hemde kimseye
güvenmeden .... uykusuz günlerce.. oysa dinlenmemiz gerkiyordu daha güçlü olmak için..
ilnarcım biraz dinlenirsen idiline daha iyi bakarsın..

inş en yakın zamanda makinadan çıkar tatlı prenses annesiyle görüşen arkadaşlar hepimiz adına geçmiş olsun dileklerimiz dualarımızı iletin onlara

Arkadaşlar ılnar herkese selam söyledi. ıdilcik Aptamil 1'e geçmiş mama değişiminden dolayı biraz ishal olmuş. Hemşirelerin artık gelmediğini; biraz yorucu olduğunu ama eşi, kendisi, annesi ve kızkardeşinin birlikte baktıklarını söyledi. Solunum desteği, ventolin tedavisi hala devam ediyor. ınşallah bunları da kısa sürede atlatır ailesini fazla yormadan kolayca toparlar ıdilcik.

mehtapcım saol..
çok sevindim iyi olmalarına..
hemşireler neden gelmiyorlarmış..
inşallah şu solunum desteğide biran önce sağlıkla çıkar..

mehtapcım saol..
çok sevindim iyi olmalarına..
hemşireler neden gelmiyorlarmış..
inşallah şu solunum desteğide biran önce sağlıkla çıkar..

İlnar o şekilde zor olduğunu söyledi. Hergün farklı bir hemşire maddi manevi zor tabi. Anneciğinin kokusu İdil'e ilaç gibi gelecektir..

anladım ...tabiki ilaç olacaktır..
bizimkilere kokumuz ilaç olmadımı..
hadi idilcik savaş
ve solunum cihazından sağlıkla çık artık meleğim...

allahım sen büyüksün ya..bende doğum yaptığımdan bakma fırstaım olmamıştı,merak ediyodum idil bebeği,çok ama çok sevindim..allahım tüm prematüre bebeklere yardım etsin,sağlık versin,annelerine kavuştursun yarabbim..

bende çok sevindim minik idilin iyi olmasına inşallah biran önce çıkar hastnden ailesine ve yuvasına kavuşur minik prenses ALLAH yardıımcıları olsun inşallah ve hayırlı ve saglıklı bir şekilde byütsünler inaşallah güzel yavrularını

Merhaba Kızlar

ıdilimin hepinişze selamı var teyzoşları. Mehtapla konusmamızda da söylemiştim, ishali dışlında çok şükür iyiyiz. Onu da mama değişikliğinden oldu. Aptamil 1 bebek sütüne başladık. Umöarım iyi gelir de biran evvel miniğim kilo alıp toparlar ve cigerleri gelişir. Böylece solunumu desteksiz alır ve oksijen konsantratöründen - hortumlardan kurtulmuş oluruz.

Beslenmesi konusunda bazı öğünleri biberonla bazılarını da beslenme kateteri ile (OG) veriyorum. OG takmayı öğretti hemşireler. Böylece dil zorlanmıyor. Kilo alması gerekiyor cigerleri için. Özellikle gece OG ile beslemek iyi oluyor. Yoıksa uykulu iken çok fazla yemiyor biberonla.

Resime eklemeyi bilmiyorum. Ama vaktim oldugunda onu da ögrenip sizlerle paylaşıcam miniğimizin resimlerini...

Küvezde bebekleri olan tüm anneler yavrularına biran önce kavusur inşallah. 4.5 aydır ne yaşadığımı bir ben bilirim bir ;Allah... ama iyiki sizler varsınız. Yanımızda olup bize destek verdiniz. Hepinize sonsuz teşekkürler..

ayy gerçekten okudukça nasıl sevindim evet mama deyişikliyi bebeklerde ishal yapıyo inş onuda atlatır prensesin fotolarını bekliyoruz söyle ona annesi burda büyük bi hayran teyzoş kitlesi var öpüyoruz pamuk prensesiopuyorumnanaktan

ıdilcik biran önce kilo alsın da kurtulsun hortumlardan inşallah. Minyatür prenses ne badireler atlattı. Çok güçlü maşallah bütün problemlerden kurtulacak, büyüyecek ve biz teyzeleri inşallah düğününe geleceğiz.

canımm çok sevindim idilin iyi olmasına..
inşallah en kısa zamanda kilo alır..
onu kokluyorum annesi...

canım idilin yanına kucağına gelmesine çok sevindim ne zamandır giremedim nete ama hep aklımdasın çektiğin acılara sıkıntılara değdi sonunda mutlu sona ulaştınız nihayet allahın sevdiği kuluymuşsunki evlat acısı yaşatmadı allahım sana işallah hiç ayrılmazsınız ben hala boşluktayım bi işe başladım kafam dağılsın diye ama nazlıyı bir türlü atamıyorum ne içimden nede beynimden patlamaya hazır bir bomba gibiyim dokunsalar ağlayacak gibiyim hayat devam ediyor evet ama benim için değil gözümün önünden gitmiyor yavrum hiç bir zamanda gitmeyecek allah hiç kimseyi evlat acısıyla sınamasın çok zor
:Saruboceq::Saruboceq:

Maşallah benim minyatür prensesime inşallah hep böyle azimli olur fıstığım ben ona çok inanıyorum her şeyi teker teker atlatıcak annesi seni tanıyıp yüzüne güldüğü anda yaşadığın o 4.5 aylık sıkıntı uçup gidicek.Kolay gelsin öznurcum inşallah allah hepime çok güzel günler göstericek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…