Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Çok sevindim umarım bütün dilediklerin çabucak gerçekleşir

ilnar merhaba,
diğer başlıkta sabırla tum mesajları okudum ama nefesimi tutarak,

sana da eşine de gozunuz aydın demek şart oldu, çok sevindim,

idil nasıl bizi bilgilendir son durumu hakkında,

kizlar bugunlerde Idilimizden haber alan var mi? yoksa birimiz arayalim diyorum ne dersiniz? buyumustur Insallah kizimiz

evet iyi olur bende ev yada cep numarası yok olanlardan haberlerini bekliyoruz

çook uzun zaman oldu, fırsat bulup ta giremedim net'e. Sizleride bilgilendiremedim. Hepinizden özür diliyorum canım arkadaşlarım merakta bıraktığım için.

ıdil ile ilgili neleri anlatsam bilemiyorum. Öyle çok şey var ki...

24 saat başında nöbetteyiz Annemle ben nöbetleşe bekliyoruz yavrumu. Bir gece sanbaha karşı elektrikler kesildi. Malum kesinti olunca Oksijen konsantratörü durdu. Nasıl panik olduk bir anda anlatamam. Hemen oksijen tüpünü açtım. Ama elim ayağıma dolandı. Sonra eşimi kaldırdım. Jeneratörü çaluıştırdı ve kansantratörü ona bağladık... Böyle aksilikler olunca çok korkuyorum.

Beslenmesi... Bizim minyatür prensesimiz damak tadını şimdiden almaya başkadı anlaşılan ki, mamasında vitamin olunca biberonla besleyebiliyorum. Vtamin olmadığında ağzını açtırıp mamayı verebilene helal olsun diyorum:) Şaka bir yana mamasında vitam,n olmadığında yedi,rmek öyle zor ki, taş çatlasa 20 cc verebiliyorum. Kilo alması ve ciğerlerinin gelişmesi gerektiğinden OG (mide sondası - kateteri) takıyor ve öyle besliyorum. Keşke mide sondası takmama gerek kalmasa da kendisi yitebilse.. Bana bu konuda tavsiyeniz varsa bekliyorum. Aptamil 1 kullanıyorum. Bir ara acaba mamayı mı sevmedi diye SMA S-26 da kullandık. Ama onda da sonuç aynıydı.

Sıra geldi uykusuna... Aman Allahım, gündüz tilki uykusu uyuyor bizim küçük prenses. Birde şımarmayı öğrendi ki.. kucakta en fazla 20 dakika uyuyor, kucaktan indirmeyekalktığınız zaman hemen gözler faltaşı gibi açılıyor maşallah :) Merak ediyorum, sizlerin bebişlerinin uyku düzeni nasıl... ıdil gündüzleri hiç uyumuyor diyebilirim. Toplasan 1.5 saati bile bulmuyordur belkide.. .

Geçtiğimiz hafta hastaneye gittik. Testler için. Bera testi ve denver gelişim testiiçin. Gelişim testinde psikolog sordu biz cevapladık. Sıoru-cevap şeklindeydi. 4 ay sonra tekrar kontrole çağrıldık.
Bera testine gelince , ıdil sakin durmadığından yapılamadı. Biliyorsunuz taburcu olmadan önce emisyon testi yapılmış ve geçmişti ama her ihtimale karşı bera testini de yaptırıcaz. Geçtiğimiz hafta ıdil durmadığı için test sonuç vermedi. Bu hafta tekrar gşdicez. Yoğun bakımdaki çocuk doktoru sağolsun, ıdili sakinleştirmek için (Test esnasında) bir şurup verdi. Hastaneye gitmeden 1 saat önce şurubu vericez. Böylece testi rahatlıkla yaptırabilirmişiz. Bu hafta bera için gidicez. Sizleri sonuç ile ilgili bilgilendiririm.

Sağ ve sol kalça ultrasonu için de gün alıcaz ve onları çektiricez. Ayrıca VEP testi için de nörolojiden randecu alıcaz. Umarım bütün testleri başarıyla atlatırız. Biliyorsunuz ıdlimiz yoğun bakımda yaklaşık 4.5 ay çok şeyler yaşadı çok badireler atlattı. Allahım en kötü günlerimiz onlar olsun inşallah.

Dualarınızdan bizi eksik etmeyin bir an önce oksijen desteğine ihtiyaç kalmadna ciğerleri gelişsede yavrum kendi kendine nefes alığp verebilse.. Morarmadan hayatta kalsa.. Mide sondasına işhtiyac duymadan beslenebilse, kilolar alsa ve ablalarına-abilerine yetişebilse...

ıdilin resminş de en kısa zamanda ekliycem. Saat sabaha karşı 03.00 e geliyor şu anda ve besşlenmesi yaklaşıyor. Resim eklemeyi öğrenir öğrenmez resimlerini de ekliycem. Görün bakalım ıdiilimizi teyzeleri-manevi ablaları...

Hepiniziş çok öpüyoruz... Sizler şimdi mışıl mışıl uyuyursunuzdur,hepinizi çook seviyoruz.. iyi uykular sizlere...

rabbım dualarını makbul eylesın...............ınş benım bebışelkrın ablası olarak cok guzel gelışrır bıze guç ve moaral olur canım..............masallah daha ıyı beslensın kocaman olsun .............rabbım tum annelerı sevındırsın ınş

inşallah herşey çok güzel olacak ilnarcım idil kendi başına nefes alacakk kendii başına beslenecek koşup oynayacak dualarımız onunla

Canım bugün de bir haber çıkmasaydı arayacaktım artık çok merak ettik gerçekten. Herşeyden önce 2010 sana ve ıdile sağlık, mutluluk, huzur getirsin.. 2009'da yaşadıklarınızı unuttursun...
ıdilcik inşallah bundan sonra yapılan testleri de sağlıkla atlatır. Beslenme konusu gerçekten zor biberona alışması lazım ama hızlı kilo almasını biberon yorduğu ve az emdiği için engeller. Doktor mu biberonla beslemeni tavsiye ediyor? Bu dönemde kilo alıp güçlenmesi en önemli konu. Mümkün olduğunca yorulmadan beslenmesi önemli. Bir de gündüz toplam 1.5 saat uyku çok az. Büyümesi ve güçlenmesi için uyku da çok önemli. Beslenme ve uyku konusunda doktorunun tavsiyeleri olacaktır mutlaka.
Çok daha zor günler atlattı ıdilcik bu sorunlarında kolayca üstesinden gelir. Çabucak kilo alıp büyür inşallah...

ah öznurcum ne hoş sürekli minyatür prenseslesin eminimki orgunluktan ölüyorsundur ama her şeye değiyordur minnacıkımızın şımarması bile çok hoş geliyor kulağa. Testlerden hep iyi sonuçlarla geçersiniz inşallah iyi sonuç haberlerini alırız bizde buradan. Beslenmesi konusun malesef berillede biz ilk başlarda bu tarz sıkıntılar yaşadık ve açıkçası hala çok iştahlı yiyen ve miktar olarak yaşıtlarıyla aynı miktarlarda yiyebilen bir çocuk değil.Uyku konusunda bende az beslendikleri için az uyuduklarını düşünüyorum.Solunum desteği ile ılık duş yaptırabiliyorsan bence her gün ılık bir duş yaptır berilde işe yarıyordu son 2 ay öncesine kadar ben her gün banyo yaptırdım ve rahatlıyordu ki berilde ekimde doğdu aralıkta hastaneden çıktı hava soğuk demedim gerekli ortamı hazırlayıp bunu yapmıştım.FOtoğraflarını bekliyoruz canım merakla. Öok öp minyatür prensessimin mis kokulu başından benim için.

ay ay yerim onu, kucakta uyuyormus yavrum annesinin kollarina kavustu birakir mi hic artik annesi:)
vaktinde dogmus olsa da bir arkadasimin bebegi de dogdugundan bu yana alti aydir yani uyku konusunda boyle, kus uykusu gb gunduzleri sadece iki kez 40 dakika uyuyor bazen kucakta onar dakikalik sekerlemeler doktoru, bazi bebekler boyledir ne yapsaniz uyumaz demis ona.
diger konularda zaten bildigim yok, canim hep duamda simdi actim eger bir haber olmasaydi arayacaktim, aramak da yavas davranmam tamamen senin cok yorucu gunler gecirmenle ilgili, bana ayiracagin vakti Idilcigimize ayirman icin.
hep dualarimda sevgili Idil. her sey gecicek Ilnarcim, 2010 size her seyi unutturacak, Insallah tum testlerden en iyi sonuclari alirsiniz.

canım çok sevindim..şımaracak tabi annesi 4.5 ay ayrı kaldınız..
kucağındanda inmeyecek tabi ayrılığın acısını çıkaracak..
bizim premler doğar doğmaz bizden ayrı kaldıkları için ,
bize kavuştuklarında hiç kucaktan inmek istemiyorlar..
normal tabi sıcak kucak yerine küvezlere girdiler..
annesi hep kucağına al, ebrizime katılıyorum karın iyice doyarsa güzel uyur..
inşallah tahili sonuçları temiz çıkar minik prensesimizin...

Canım, en sonunda haber alabildik sizden...

İdil e mama olarak aptamil milumil 1 deneyebilirsin. daha lezzetli, doyurucu ve besleyici bir mama normal aptamil e göre. İştahsız veya kilo alması gereken bebekler için öneriyorlar. Ben hiç kullanmadım ama kullanan arkadaslar bebeklerinin daha çok sevdiğini söylemişlerdi. Doktoruna danışıp bir denemende fayda var.
Uyku konusunda ise bizimki de bebekken kucakta uyumaya bayılıyordu kalp atışlarımızı dinleyerek. Yatağında ağlarken daha kucagımıza alırken uykuya dalardı. Kucaktan indirmeden de uyanırdı. Bir süre böyle gitti, sonra kucaktan ziyade yatagını tercih etmeye basladı. Dediğin uyku süresi çok az bebekler için ama bence İdil i farklı değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum çünkü yoğun bakımda yaşadıkları, kazandığı uyku alışkanlıkları var onun, ev ortamındaki uyku alışkanlıklarına uyum saglaması zaman alacaktır, yaşadıkları kolay değildi... Hepsi geride kaldı, İdil de geride bırakacak hepsini zamanla...
Umarım testleriniz de iyi çıkar, bir güçlüğü daha geride bırakırsınız. 2010 size sağlık, mutluluk getirir inşallah... Resimlerinizi bekliyoruz. Sen hele bir vakit bul, biz anlatırız sana nasıl resim eklendiğini, iş ona kalsın :))

cook sevindim idilin iyi haberlerini insallah en kisa zamanda oksijen ve sondadan da kurtulur

ılnarcım, benim kızımdada iştahsızlık sorunu vardı. Mamasını bitirttirebilmek için gece gündüz saatlerce uğraşırdım. Prematüre bebeklerin bir kısmı iştahsız bebekler oluyorlar maalesef. Bizde milumili kullanmıştık. Kızım onu beğenmişti. Doktoruna da danışarak farklı mamalar deneyebilirsiniz. ınşallah bütün testlerden çok güzel sonuçlar alırsınız. Resmini de merakla bekleyenlerdenim minik prensesin.

Öznurcum minyatür prensesle nasıl geçiyor günler cihazlardan kurtulabildimi fıstığım benim her şeyi atlatıcak

Öznuru aradım bugün arkadaşlar herkese selamı var. ıdilimiz gülücükler atmaya dönme çalışmalarına başlamış maşallah. 3 kilo civarına gelmiş. Yalnız mamasını az yiyormuş yaramaz. ınşallah biran önce kilo alıp oksijen desteğinden de kurtulur miniğimiz. Telefonla konuşurken sesini duydum o kadar şekerdi ki.. ınşallah hep güzel haberlerini alırız.

aa süper dönme çalışmaları yapması..
çok sevindim...
bize de haber verdiğin için teşekkür ederim Mehtap...

oooooo cadıya bakın hele siz dönmeyede çalışıyomuş maşşalh maşallah rabbim hep sağlık versin ona ve burdaki bütün meleklere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…