çook uzun zaman oldu, fırsat bulup ta giremedim net'e. Sizleride bilgilendiremedim. Hepinizden özür diliyorum canım arkadaşlarım merakta bıraktığım için.
ıdil ile ilgili neleri anlatsam bilemiyorum. Öyle çok şey var ki...
24 saat başında nöbetteyiz Annemle ben nöbetleşe bekliyoruz yavrumu. Bir gece sanbaha karşı elektrikler kesildi. Malum kesinti olunca Oksijen konsantratörü durdu. Nasıl panik olduk bir anda anlatamam. Hemen oksijen tüpünü açtım. Ama elim ayağıma dolandı. Sonra eşimi kaldırdım. Jeneratörü çaluıştırdı ve kansantratörü ona bağladık... Böyle aksilikler olunca çok korkuyorum.
Beslenmesi... Bizim minyatür prensesimiz damak tadını şimdiden almaya başkadı anlaşılan ki, mamasında vitamin olunca biberonla besleyebiliyorum. Vtamin olmadığında ağzını açtırıp mamayı verebilene helal olsun diyorum:) Şaka bir yana mamasında vitam,n olmadığında yedi,rmek öyle zor ki, taş çatlasa 20 cc verebiliyorum. Kilo alması ve ciğerlerinin gelişmesi gerektiğinden OG (mide sondası - kateteri) takıyor ve öyle besliyorum. Keşke mide sondası takmama gerek kalmasa da kendisi yitebilse.. Bana bu konuda tavsiyeniz varsa bekliyorum. Aptamil 1 kullanıyorum. Bir ara acaba mamayı mı sevmedi diye SMA S-26 da kullandık. Ama onda da sonuç aynıydı.
Sıra geldi uykusuna... Aman Allahım, gündüz tilki uykusu uyuyor bizim küçük prenses. Birde şımarmayı öğrendi ki.. kucakta en fazla 20 dakika uyuyor, kucaktan indirmeyekalktığınız zaman hemen gözler faltaşı gibi açılıyor maşallah :) Merak ediyorum, sizlerin bebişlerinin uyku düzeni nasıl... ıdil gündüzleri hiç uyumuyor diyebilirim. Toplasan 1.5 saati bile bulmuyordur belkide.. .
Geçtiğimiz hafta hastaneye gittik. Testler için. Bera testi ve denver gelişim testiiçin. Gelişim testinde psikolog sordu biz cevapladık. Sıoru-cevap şeklindeydi. 4 ay sonra tekrar kontrole çağrıldık.
Bera testine gelince , ıdil sakin durmadığından yapılamadı. Biliyorsunuz taburcu olmadan önce emisyon testi yapılmış ve geçmişti ama her ihtimale karşı bera testini de yaptırıcaz. Geçtiğimiz hafta ıdil durmadığı için test sonuç vermedi. Bu hafta tekrar gşdicez. Yoğun bakımdaki çocuk doktoru sağolsun, ıdili sakinleştirmek için (Test esnasında) bir şurup verdi. Hastaneye gitmeden 1 saat önce şurubu vericez. Böylece testi rahatlıkla yaptırabilirmişiz. Bu hafta bera için gidicez. Sizleri sonuç ile ilgili bilgilendiririm.
Sağ ve sol kalça ultrasonu için de gün alıcaz ve onları çektiricez. Ayrıca VEP testi için de nörolojiden randecu alıcaz. Umarım bütün testleri başarıyla atlatırız. Biliyorsunuz ıdlimiz yoğun bakımda yaklaşık 4.5 ay çok şeyler yaşadı çok badireler atlattı. Allahım en kötü günlerimiz onlar olsun inşallah.
Dualarınızdan bizi eksik etmeyin bir an önce oksijen desteğine ihtiyaç kalmadna ciğerleri gelişsede yavrum kendi kendine nefes alığp verebilse.. Morarmadan hayatta kalsa.. Mide sondasına işhtiyac duymadan beslenebilse, kilolar alsa ve ablalarına-abilerine yetişebilse...
ıdilin resminş de en kısa zamanda ekliycem. Saat sabaha karşı 03.00 e geliyor şu anda ve besşlenmesi yaklaşıyor. Resim eklemeyi öğrenir öğrenmez resimlerini de ekliycem. Görün bakalım ıdiilimizi teyzeleri-manevi ablaları...
Hepiniziş çok öpüyoruz... Sizler şimdi mışıl mışıl uyuyursunuzdur,hepinizi çook seviyoruz.. iyi uykular sizlere...