idrar yapmada sorun:(((

pearl:)

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2008
282
12
298
Giresun
arkadaslar mrb.idrar yaparken sorun yasayanlar varmı?dun gece basladı sorunum.sureklı tuvalete gıtme ıhtıyacı duyuyurum.anlatırken utanıorum ama anlatmam lazım.neyse ılk gıttıgımde tam olarak yapamıorum hatta o sırada rahatsızlık veren bır hassasıyet oluo rahm ağzmda da bıraz kasntı var daha sonra bıraz bekledıgımde pembe renklı ıdrar gelıo.bırkac saglık sitesıne baktım bazıları korkuttu.yarın doktora gıdıcem yınede fıkırlerınızı almak ıstedım.öptüm sizi

Aman doktora gitmeyi ihmal etmeyin...
sıkça rastlanan sistit olayına benziyor anlattıklarınız,
ama en doğrusunu doktorlar bilir...
maydanoz suyu iyi gelir diyede bir not iletmek istedim...
acil şifalar...

Hiç korkma, her kadında hayatında en az bir defa olan birşey bu: Sistit yani idrar yolu enfeksiyonu.
Çok basittir ama ihmale gelmez. ılerlerse enfeksiyon böbreklerine sıçrar.
Hemen bir doktora git. ıdrar tahlili yapar, muayenesi zor değildir karından bakar.
Bol bol bol bol su iç. Maydanoz kaynatıp içmek de iyi gelir.
Çamaşırların mutlaka pamuklu olsun ve sık sık, en az günde bir defa değiştir.
Ayaklarını üşütme.
Cinsel yaşantın varsa, ilişkiden sonra ilk on dakika içinde tuvalate git mutlaka.
Bir de benim kendimce bir tedavi yöntemim var. Soğan biliyorsun hem antibiyotiktir hem antiseptik. Sistit olmaya başladığımı anladığım an hemen iki tane soğanı ocağın üstünde iyice pişene kadar közler onu soyar yerim. Çok iyi gelir. Ama tabi bu yardımcı birşey.
Sen her durumda doktora gitmeyi ihmal etme.

tesekkur ederım yarın gıdıcem yalnız ürolojımı kadın hastalıklarımı iice aklım
karıstı korkuorum zatenmafoldumben

Hiç korkma, her kadında hayatında en az bir defa olan birşey bu: Sistit yani idrar yolu enfeksiyonu.
Çok basittir ama ihmale gelmez. İlerlerse enfeksiyon böbreklerine sıçrar.
Hemen bir doktora git. İdrar tahlili yapar, muayenesi zor değildir karından bakar.
Bol bol bol bol su iç. Maydanoz kaynatıp içmek de iyi gelir.
Çamaşırların mutlaka pamuklu olsun ve sık sık, en az günde bir defa değiştir.
Ayaklarını üşütme.
Cinsel yaşantın varsa, ilişkiden sonra ilk on dakika içinde tuvalate git mutlaka.
Bir de benim kendimce bir tedavi yöntemim var. Soğan biliyorsun hem antibiyotiktir hem antiseptik. Sistit olmaya başladığımı anladığım an hemen iki tane soğanı ocağın üstünde iyice pişene kadar közler onu soyar yerim. Çok iyi gelir. Ama tabi bu yardımcı birşey.
Sen her durumda doktora gitmeyi ihmal etme.

bıraz olsun rahatladım sagol cnm:1hug:temızlıge ve camasırlarıma sureklı dıkkat edıyorum bıraz usutum ondan olmuş olabılır yarın gıdıım bakalım

canım ürolojiye gitceksin bunun için ben 2.5 yıldır uğraşıyorum sistitle sen inş hemen kurtulursun geçmiş olsun.
heee bu arada idrar vericeksin o test sonucunda ilacını alırsın ama soğan suyu ve karnabahar suyu bu hastalığa mükemmel bir çözüm.

canım ürolojiye gitceksin bunun için ben 2.5 yıldır uğraşıyorum sistitle sen inş hemen kurtulursun geçmiş olsun.
heee bu arada idrar vericeksin o test sonucunda ilacını alırsın ama soğan suyu ve karnabahar suyu bu hastalığa mükemmel bir çözüm.

tmm tatlım tesekkur ederım.sende kurtulursun ıns sınır bozucu bısey

byük ihtimal idrar yolu enfeksiyonudur benimde olmuştu böbrek tarafımda ağrı yapıyordu duramıyordum nedense hemen oraya sıçrıyordu. Öyle anlıyordum iki kere oldu ikisinde de çok az bir süre antibiyotik tedavisi verdi dr sonra yine gittim geçmişti erken gidersen daha çabuk sonuç alırsın ihmal etme. Birde dr bana sıcak su önermişti küveti doldurup otur demişti bol bol su içmemi tavsiye etmişti ve ayakalarını da sıcak tut.

ayrıca orana sıcak su torbasını koyup yatmanı tavsiye ederim acayip rahatlatıyor ben öyle yapıyorum antibiyotik falan hiç almıyorum iyice azdırıyor çünkü
kürlerle ilgili hiç dr umla konuşmadım ama yediğimizde zarar görmediğimiz yiyeceklerin suyu neden zararlı olsunki.

arkadaşlar meraba aynı sorun bu sabahtan beri bende de başladı.idrar yaparken bu kadar mı ağrı olur dayanılacak gibi değil bir de kan geliyor bende.allah kimsenin başına vermesin.işin kötüsü yarın yolculuğa gidicem hemen eczaneye koştum roxin ve buscopan diye bi hap verdi şimdi kullanmaya başladım siz hangi hapları kullanmıştınız yarına kadar biraz hafifler mi acaba

beni biraz rahatlatın nolur yolculuk stresi başladı şimdiden tavsiye ettiğiniz maydonoz ve soğanıda denicem şimdi.şimdiden teşekkürler herkese geçmiş olsun

merhaba arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum merak ettiğim biçok şeyi sizlerden öğreniyorum 1 yıllık evliyim yaklaşık 8 aydır ilişki sonrası yanmam oluyodu bu yanma idrar yaptıktan sonra artıyodu kaç doktora gittim bi sonuç alamadım bu durum beni çok üzüyodu tahmin edersinizki herkezin ilişki sonrası yüzünde bi gülümseme olur ben sancıdan kıvranıyodum bu durum eşimide çok üzüyodu canım yanıyo dıye çogu zaman ilişkiye girmek istemiyodu,bı çok özel hastane devlet hastanesine gittimsede fayda göremedım bu forumdan okudugum tavsıye edılen bursa osmangazı tıp merkezındekı ıbrahım öğel e sonuç alamam ama yınede gıdım dıe gıttım bunca aydır benı üzüp ağlatan şey sistitmiş antibiyotik tedavısıne başladık hemen inş.bu tedavı sonuç verirde artık bende üzülmem,antıbıyotık dışında yapmam gereken bıtkısel bişiler önerırmısıniz,Allah hepinizden razı olsun

arkadaşlar yazmayı unuttum ama idrar tahlilimde kan ve iltihapta çıktı kısa bı sure önce taş düşürmüştüm doktor halen kum döküyosun dedı lütfen sistit tedavısı için bişiler öneririmisiniz?

Back
X