idrar yolu enfeksiyonu olup hamile kalabilen var mı?:((

benim dogustan anne karnindayken gelen kronik bir idrar yolu enfeksiyonum vardi...benimde cocugum olmayacak diye cok korkuyordum...her sene kisin nefret ediyordum akintidan kasintidan bir rahat gun gormedim yani...sonra arastirdim neler yapmam gerekiyor diye...bende cok kullandim antibiotikler falan care olmadi yani...sonra bende annem benim icin bogurtlen koku topladi bu idrar yolu enfeksiyonuma iyi geliyordu...daha onceleri ayni rahatsizligim oldugunda bogurtlen cayi icerdim rahatlardim...yani guvenilerid benim icin sonra kuru denedim...ilk ayda tum iltihabim dokuldu ve hamile kaldim..tabi hamile kalinca biraktim kullanmayi..cunku tamamiyle icini temizledigi icin kullanmamk gerekiyordu..

sonra tabi hamileykende enfeksiyonum vardi...1 kere hastaneye yattim 3 serum aldim... 1 kere antibiotik kullandim...gecen haftalarda yine ayni seyler oldu sadece sicak su ve su icebildim...

merhaba arkadaşlar bendende kanla birlikte idrar geliyordu.dr gittim antibiyotik ve fitil verdi.çok korkuyorum herkez bana hamile kalamıycam gözüyle bakıyor sistitle hamileliğin bi ilgisi varmı ?yardımlarınız için çok teşekkürler...

tüm sayfaları okudum benim gibi idrar yolu enfeksiyonu olup da hamile kalanlar olduğunu görünce sevindim :). bende doktora gebelik öncesi kontrol için gittim ve idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendim bana da bir antibiyotik ve fitil verdi. şimdi onları kullanıyorum 15- 20 gün sonra kontrole gideceğim inşallah geçmiş olur ve hamile kalabilirim. ve bir daha da tekrarlamaz umarım. o kadar da dikkat ediyorum halbuki ayaklarımı üşütmememk için.

Kaç seneden beri sistit olur dururum..Evlendim,bebek istedik.Çalışmalara başladık.Aksi gibi bu son 2 ay tamda yumurtlama dönemimde hortluyo beni mahvediyo Artık her şeyi ezberledim..Doktora gidicem tahliller,testler.Sonra aynı antibiyotikler.O ay için acım ağrım dinicek..Bi süre sonra hoooop tekrar pırtlıcak.!O antibiyotiklerin mide ve genital bölgede ki yararlı bakterilerimi öldürmesi de cabası!!!İnat ettim gitmiyorum hekime İnşaAllah gebeliğe engel değildir Bol bol su ve c vitamini..Hijyeni saymama gerek yok tabii.

Ben idrar yolu enfeksiyonu gecirdigim ay hamile kaldim hemde sicak sular buharlar yapiyodum surekli iltihap varsa gitsin diye imkansız diyodim ama meger hamileymisim

arkadaşlar merhaba;
benim eşim 3 hafta önce doktora gitti fakat spermleriyle alakalı doktor hiç bi yorum yapmamış sadece antibiyotik verdi ve enfeksiyon olduğunu söylemiş.birde coenzim diye bir gıda takviyesi hapı verdi.bu ne demek enfeksiyon olması çok kötü birşeymi.çocuk olmasını engellermi

konu eski ama yeni okuyanlara bilgi olsun. . bende çook şiddetli idrar yolu enfeksiyonu vardı. öyleki sancıdan bayılmıştım hastaneye kaldırdılar. serum verdiler. .. bir süre antibiyotk kullandım aama geçmedi. hamile kaldım . . şuan hamileyim halada enfeksiyonum var . acıdan başka bi sıkıntı vermiyor. BOL BOL SU İÇİP SIK İDRARA ÇIKMAK İDRARI SÖKTÜRÜÜR. benim hala iltihabım var fakat bol su içmek azalttı. sancı filanda yok.

1 Yıldır bebek istiyoruz ama olmuyor serophene kullandım geçen ay ama hamilelik olmadı. Bu ay tekrar kullanmamı söyledi doktor ama bu seferde idrar yolu enfeksiyonu oldum sanırım. Yine 5.günü ilacı içip doktora gitsem mi yoksa idrar yolu enfeksiyonu için beklesem mi bilemedim

ilk kez aralık sonunda oldum, 2 kez de şu an. bu hiç geçmicek mi hep mi nüksedecek. çişimi yapamıyorum acıdan, tuvalete gitmeye korkuyorum.

ilk kez aralık sonunda oldum, 2 kez de şu an. bu hiç geçmicek mi hep mi nüksedecek. çişimi yapamıyorum acıdan, tuvalete gitmeye korkuyorum.
Çok fazla su içmek bir nebze iyi geldi bana zaten yapamayacak derecede değildi benim idrar yolu enfeksiyonu ama inşallah geçmiştir. Çünkü serophene kullanmaya başlayacağım tekrar an itibari ile... Inşallah bu sefer olur !

Idrar yolu iltihabinda kafaniza gore ilac kullanirsaniz mikrobun direncliligini arttiriyorsunuz. Bu yuzden kultur tahlili vermeden antibiyotik kullanmayiniz. Vucudunuzda bazi antibiyotiklere karsi direnclilik olabilir.

Ben 5 buçuk aylık evliyim ilk önce bebeğimiz olmasını çokkk istedik ama olmadı idrar yolları enfeksiyonu varmış çok korkuttular beni bebeğin olmaz diye o aralar eşimle psikolojimiz (özellikle benim her adet olduğumda hüngür hüngür ağlıyodum) o kadar bozulduki bebek istemiyorum artık dedim ve korunmaya başladık her ne kadar öyle olsada bebeği kim istemez tedavi görüyorum şuan ilacım bitmek üzere ama korkuyorum nolur bana yardımcı olun biraz olsa rahatlamak istiyorum

Idrar yolu enfeksiyonum var ve bu sekilde hamile kalabilirmiyim yoksa enfeksiyon spermlerin rahme gitmesine engel mi olur? Cok merak ediyorum. Bilen varsa soylesin lutfeeeeen

Idrar yoluyla spermin girdigi yol farkli bu yuzden etkilermi bilmiyorum ama bazi ablalarin doktoru rahim kasildigi icin istemedigmz durum demis bendede var ve bende yanma falan olmuyor ama bobreklerimde agri oluyor bende antibiyotik kullandm fakat bobreklerm cok agri yapti biraktm acaba kumda olabilirmi

bende daha değişik bir versiyonu var hamile kaldığımda ilk hafta yapılan testte çıktı öncesindede varmış demekki idrarımda yüksek oranda nitrit çıktı.
ama tuvalete cıkarken hiç ağsı sancı yapmadı( kronik isitit hastası olarak o sancıları çok iyi bilirim bıçak saplanması gişbi)

şuan 30 haftalık hamileyim hala tamamıyla geçmiş değil doktorum antibiyotıik verdi o ay geçiyor ertesi ay gene tekrarlıyor, geçen hafta yine test yapıldı 15-20 oranında yine var
üromisin verdi bu sefer tek seferlik toz onu içtim 3 gündür idrarımda inanılmaz kötü bir koku var sanırım içerdeki bakteriler dışarı çıktı
bol bol su içiyorum sabah koku geçti şükür
haftaya bir kontrolüm daha var bakalım ne durumdayım

Yıllarca sistit tedavisi gördüm, her geçti dediğimde yeniden başladı.. Kullanmadığım ilaç, gitmediğim doktor kalmadı.. Hayatımın sonuna kadar bu hastalıkla yaşıycam zannediyordum derken bir anda kurtuldumm... Bir arkadaşıma yine bu hastalıktan dert yanarken o bana pancar yiyip yemediğimi sordu.. Dene ve gör dedi.. O günden itibaren 2 hafta boyunca her gün bir pancarı rendeledim.. Zeytin yağı, bol sirke, limon ve tuz ile her akşam bir salata yapıp yedim.. Ne akıntım kaldı ne bir daha sistit oldum.. Arkadaşıma hala her aklıma geldiğinde teşekkür ediyorumm.. Ne olursa olsun dedim ve pancarı hiç bırakmadım.. Özellikle kışları haftada en 1 kez yine salatasını yapıp yiyorum.. Her zaman dolabımda pancar bulundururum.. En ufak bir akıntıda hemen bir salata (ve bunu haftalık kür şeklinde yaparım) ve yaşasın sistitsiz hayatt :))

Bu arada 8 aylık evliyim ve evlilik sonrası gittiğim kontrolde doktoruma bir kez daha sordum.. İsrar yolu enfeksiyonlarının gebeliğe hiç bir etkisi olmadığını o da bana bir kez daha söyledi.. Kısmetse ilerleyen aylarda da korunmayı bırakıp bebeğimizi bekleyeceğiz..

Ama ben şunu bilir şunu söylerim ki, her şey Allah'tan.. O isterse olur, istemezse olmaz.. Bundan öte tıp yoktur.. :)

Kızlar bnde bir buçuk yıldır çocuk istiorm evlendiğimden itibaren hemde.bişiyi çk istegnce olmuomu nedir anlamadm ama çk umutsuzm artık hsg çektirmkten korkup kaçardm en son gidip çektirdm perde var dediler ameliyat oldm iki ay dşünmicem tedavi olucn dediler tam iki ayı doldurdm troid değerlerm bebek olmasına engel dediler onun içn ilac başladm idrar yollarım iltihaptan gözükmüomş vücüdmda iltihap oranım fazla çktı buda engel olurmuş üstüne kolestrolm 210 çktı artk başıma ne gelse herkes bu bebeğe engel diyip duruo sinirlerm bozuldu rabbim zor durumda olan herkese yardm etsn inş bizlerede en yakın zaman hayırlı müjdeli haberler versn şimdi ben çk merak ediorm kızlar gerçekten bu iltihaplar bebeğe engel olurmu aranızda bilen yaşıyan duyan varmı lütfen

Kızlar idrr yolu enfksiyonu oldum sanrm anlıyorum zatn ama göğüste ve kasıkta böle bick skulyo gbi Ağrı vr bu hamlelkmi sizce yoksa enfksiyondanmi

merhaba arkadaşlar 18 ekim ovulasyon günümdü. Ancak 14-15-17 ekimde ilişkim oldu. Son adetim 27 eylül. 35 günde bir adet görüyorum. Göğüslerimde bi hassasiyet yok henüz. Ancak 7 gündür kasık bölgemde iğne batması gibi bi durum var sık sık oluyor. 4 aydır deniyoruz hamile kalamadım. Adet günü geçmeden yani 26 ekimde test yaptırdım bhcg 0.3 çıktı. Erken mi yoksa ümitlenmiyeyim mi bilemedim. Bir sonraki adetim 1 kasım. Son 2 gündür vajinamda akıntı arttı ve ıslaklık var. Yüzümde sivilceler çıkmaya başladı. İki aydır doktora gidiyorum alttan muayene etti kan ve idrar testi yaptı yumurtalıklarımda hiçbir sorun yok. Rahim ve idrar yolunda iltihap var dedi fitil kullandım. Fitil kullanırken ilişkimi kesmedim ancak. Lütfen bilgilerinizi paylaşıp bana yardımcı olur musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…