ielts sinavi tecrubeler

thegkscr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
258
64
53
İstanbul
Merhaba arkadaslar. Y. Lisans icin ielts sinavina girdim ancak istedigim puani alamadim. Cogu arkadasim genelde herkese 5.5 veriyorlar ilk sinavlarinda dediler ama eminde olamadim. Daha once gireniniz var mi ? Tecrubelerinizi paylasabilir misiniz ?

Merhaba arkadaslar. Y. Lisans icin ielts sinavina girdim ancak istedigim puani alamadim. Cogu arkadasim genelde herkese 5.5 veriyorlar ilk sinavlarinda dediler ama eminde olamadim. Daha once gireniniz var mi ? Tecrubelerinizi paylasabilir misiniz ?

canım öyle şey mi olur ilk sınavda herkese 5.5 veriyorlar diye?

ieltste belli puanları almak zor değil zaten ondan belli bir seviyesi olan 5.5 alıyordur onu demek istemişlerdir.

sen kaç aldın? kaç alman gerekiyor?

ben gireli 6-7 ay falan oldu. overalldan 7 almıştım. ne öğrenmek istiyorsan sorabilirsin.

Valla bende anlamadim . Overalldan 5.5 aldim ki 6.5 almam gerekiyor? Academic ten girdim. Soyle.soyliyim ingilizce.psikoloji okudum. Ingilizce.seviyem iyi yani. Dunya kadar makale yazdim okul doneminde gel gor ki writing kismindan 5.0 almisim sasirdim kaldim. Halbuki gayette iyi yazdigimi dusunuyorum konusma desen oda belli bir seviye de ama o da 5.0 gelmis

Canım ben de academic e girdim spaking ve writing 6.5 reading listening 7 aldım.öncelikle listeningi hallet. listening en kolayı. İngilizce psikoloji okuduysan reading işini kolaylıkla çözersin zaten. istediğin kadar yazı yazmış ol writingi kalıplara uygun yazmadıktan sonra geçerli puanı alamazsın. Tarzı bilmen lazım bunun için de improve ielts writing skills kitabını temin et bir şekilde internette bulabilirsin. Speakingde çıkacak konular belli hemen hemen. youtube da videoları izle. Çıkabilecek her tipe göre essay yazmadan sınava girme asla. ieltste basit kelimeler kullanma. İnternette kullanılmaması gereken kelimeler yazarsan görürsün. Mesela baby değil infant yazıcan. Children değil toddlers. ingilizlerin görünce hah işte bu diyeceği kelimeler var. Onar writing kitabında da yazar zaten. Cambridge ielts deneme serisinin son 3 tanesini çözdün mü alt yapın da sağlamsa 6,5 alırsın.

ben de academicten girmiştim. benim de en iyi aldığım bölüm writingti 7.5 aldım. çalıştın mı peki?

writingte bol bol yazı yazma çalışması yapmak gerekiyor. cambridge in kitapları var biliyorsundur onların writing konularını evde yazmaya çalışırsan sınavda kolay yazarsın. ben evde her gün bir tane yazıyordum mesela. hem task 1 hem task 2 için. sınavda yetiştiremem diye korkarken zamanım bile arttı. speakingte de muhakkak evde çalış. bende bir kitap vardı. böyle 2.bölüm için konular vardı. mesela kendi kendime onlara çalışıyordum. çalışınca yaratıcılığın artıyor. yani en bilmediğin alandan bile sorsa ki bazen speakingte saçma şeyler soruyorlar yine de bir şeyler sallıyorsun.

sadece ingilizceyi ölçmüyorlar çünkü. ondan ingilizcem kötü diye düşünme zaten. writingte falan mesela yazdıklarının mantıklı da olması gerekiyor hani Türkçe kompozisyon yazar gibi. bundan dolayı muhakkak çalış, eminim alırsın. ben de sadece 4 hafta çalışmıştım ama her bölüme çalışmaya çalıştım bu süre içerisinde.

CMbridge in 9 kitabindaki tum alistirmalari yaptim. 1 aydan fazla calistim. Writing kismini nasilsa yaparim diyip sonlara biraktim ama istenilene uygun formatta yazdigimi dusunuyorum. Simdi 16 eylulde gene girecegim. Acikcasi cok umutsuz hissediyorum.

Listening tam bir soktu benim icin. Denemelerde cok iyi iken sinavda batirdim. Kacirdigim yerler oldu. Writing e cok bakmamistim haklisin. Daha cok deneme yapmaliyim kitaptan. Reading fena degildi zaten ama surem de yetmemisti. Belki daha iyi olacakti. Speaking ise akici ve tam konustum aslinda. Tum sorulara cevap verdim

umutsuz hissetme canım.

writingte ingilizceni göstermen lazım. doğru formatta yazman yetmez. farklı kelimeler kullanman lazım. kelime bilgini arttır. mesela aynı kelimenin eş anlamlılarını kullan sürekli aynı kelimeyi kullanma. bol bol sıfat zarf kullan. farklı gramer yapıları kullan. her gramer yapısını kullan yani. ne biliyorsan göster. cümleler arası bağlantıların iyi olsun. paragrafları doğru ayır. muhakkak iyi yazılmış örnekler oku. kesin okumuşsundur ama bir daha oku iyice incele. yeni kalıplar yaz aklına. fırsatı bulunca kullan. writing gelişince speaking zaten gelişiyor.

şuan zaten temel ielts mantığını öğrenmişsindir. şimdi de ilerleteceksin ben eminim 6.5 alıcaksın.

Ahh insallaah. Cunku eylulde baslayacaktim simdi o sansi kacirdim ya 2015 eylul yada ocak ayina. Bir sene.beklemek istemiyorum oyuzden eylulde girip 6.5 alip ocakta baslamam lazim. Ama ilki boyle.fiyasko olunca ... writing e agirlik vereyim bu sefer o zaman. Ve listening. Sonlara dogru da.reading e bakarim bir kac deneme. Sagol guzel dileklerin icin canim :))

Ben de girdim ama once sunu sorayim IELTS olmasi sart mi TOEFL iBT cok daha rahat bir sinav cunku?

Son düzenleme:
Ben de girdim ama once sunu sorayim IELTS olmasi sart mi TOEFL iBT cok daha rahat bir sinav cunku?

Evet sart cunku toefl inglterede kabul degil. Ielts istiyorlar. Peki senin onerecegin neler. Temmuzda girdim ama 5.5 aldim. 6.5 almam lazim.en az. Oyuzden tekrar girecegim eylulde. Sence olur mu? Writing ve speaking 5 gelmis onlar 7 gelselermis aliyormusum

IELTS'in denkliği kaldırıldı yalnız. Artık IELTS sonucuyla yüksek lisansa başvurulamıyor, YDS zorunlu. Yurtdışında bir üniversiteye başvuracaksan orasını bilemem.

IELTS'in denkliği kaldırıldı yalnız. Artık IELTS sonucuyla yüksek lisansa başvurulamıyor, YDS zorunlu. Yurtdışında bir üniversiteye başvuracaksan orasını bilemem.
Ingilteredeki okullar icin istiyorum bende. Aslinda okullardan kabul aldim ama sartli ielts belgemi istiyorlar. Tek problem sinavdan gecmek yani

Türkiye'de de kabul eden üniversiteler var hatta yds i kabul etmeyen üniversiteler. boğaziçi, odtü gibi.

yanlış bilgi vermeyelim.

Ingilteredeki okullar icin istiyorum bende. Aslinda okullardan kabul aldim ama sartli ielts belgemi istiyorlar. Tek problem sinavdan gecmek yani

Emin misin peki 6.5 almanın yeterli olduğundan? Başka ülkeler olabilir belki ama İngiltere'de bırak yüksek lisansı, lisans programları için bile 7 puandan aşağısı kabul edilmiyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Emin misin peki 6.5 almanın yeterli olduğundan? Başka ülkeler olabilir belki ama İngiltere'de bırak yüksek lisansı, lisans programları için bile 7 puandan aşağısı kabul edilmiyor diye biliyorum.

Tabiki eminim. Okullarla evrak ve yazisma islemlerim bitti. Tek problem sinav sonucunu iletmem. Suan tek bir okul disinda sansim kalmadi vakit yok yetistiremedigimden. Oda ocak icin hazirlik onerdi ama fiyat katlandigindan tekrar girip 6.5 almam lazim

yine düzeltmek gibi olmasın canım ama yazmadan geçemedim bölümüne bağlı 6 bile kabul eden var. tabi psikolojide 6 etmezler de daha sayısal bölümlerde ediyorlar.

yine düzeltmek gibi olmasın canım ama yazmadan geçemedim bölümüne bağlı 6 bile kabul eden var. tabi psikolojide 6 etmezler de daha sayısal bölümlerde ediyorlar.

Sayisallara bakmadigimdan bilemiyorum tabi ama cokta 6 nin altina indirmiyorlar. Bir de writing te cambrd. Disinda bir kaynak kullandin mi ve baska nasil calistin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…