ielts sinavi tecrubeler

yine düzeltmek gibi olmasın canım ama yazmadan geçemedim bölümüne bağlı 6 bile kabul eden var. tabi psikolojide 6 etmezler de daha sayısal bölümlerde ediyorlar.

İngiltere çok katı kurallı olduğu için tahmin etmedim açıkçası. Bir de sadece İngiltere için değil, anadili İngilizce olan tüm ülkelerde akademik başvurularda 7'den aşağısı pek kabul edilmiyor diye biliyordum.

Sayisallara bakmadigimdan bilemiyorum tabi ama cokta 6 nin altina indirmiyorlar. Bir de writing te cambrd. Disinda bir kaynak kullandin mi ve baska nasil calistin ?

en düşük 6 oluyor tabi daha düşüğünü ben de görmedim.

internette siteler vardı ielts buddy ielts simon tarzı falan tam net hatırlamıyorum onlara bakmıştım bol bol örnek yazı okumuştum. internette de kaynak çok.

bir de şunu dicem bir yerde de okumuştum writing ve speaking daha kolay gelişen yetenekler, listening ve reading daha zor diye.

ondan dolayı bence bu süre de bol bol yazıp konuşarak bu iki bölümü ilerletirsen puanını daha kolay yükseltirsin.

Sayisallara bakmadigimdan bilemiyorum tabi ama cokta 6 nin altina indirmiyorlar. Bir de writing te cambrd. Disinda bir kaynak kullandin mi ve baska nasil calistin ?

Simon diye bir site vardı sanırım, şu an adını tam hatırlamıyorum ama çok faydası oluyormuş çalışırken. Kesin öğreneyim de yazarım. Belki de biliyorsundur o siteyi?

yok canım öyle değil avustralya da falan da 6.5 u kabul edenler var.

Hah Simon'u sen de yazmışsın zaten. :) Bir arkadaşım oradan faydalandığını söylemişti bana da.

Beni perisan eden iki kisim.sinavda :)) writing ve speaking oldu. Daha cok pratik sart demek ki :) yarindan itibaren rafa kaldirdigim kitaplari bu sefer wrting icin cikarayim :))

Simon diye bir site vardı sanırım, şu an adını tam hatırlamıyorum ama çok faydası oluyormuş çalışırken. Kesin öğreneyim de yazarım. Belki de biliyorsundur o siteyi?

Evet evet bende duydum ama nasilsa eriting yaparim.diye ozguvenle.girdigimden hic bakmamistim. Bu sefer bakcam

Beni perisan eden iki kisim.sinavda :)) writing ve speaking oldu. Daha cok pratik sart demek ki :) yarindan itibaren rafa kaldirdigim kitaplari bu sefer wrting icin cikarayim :))

Bir arkadaşım speaking bölümü için demişti ki, gramer hatası yaparsan ve bunu fark edersen, mutlaka düzelt. Akıcı konuşacağım diye bunları atlama. Düzeltirsen puan kırmıyorlarmış ama düzeltmezsen puanın gidiyormuş. Ben mesela akıcı konuşacağım diye gramer kurallarını görmezden gelebiliyordum. Benden de tavsiye, (IELTS'e 2 kez girdim, ilki hazırlık sınıfını bitirdiğim zamandı ve 7 almıştım. Şimdi 4. sınıfa başlayacağım ve Temmuz'da girdiğim sınavdan 8 aldım) writing kısmında da çok kalıp, ezberlenmiş gibi duran cümlelerle yazmamak gerekiyor. Oradan da puan gidiyor. Mümkün olduğunca yaratıcı cümleler kurmak lazım(tabii bu bahsettiğim daha çok task 2 için geçerli). Speking bölümünde çok saçma sorular gelebiliyor, "arkadaşlarınla hava durumundan konuşur musunuz" gibi mesela. Türkçe bile cevap vermek zor yani bu soruya, ne alaka diyor insan. :) Ben de hava durumu arkadaşlarla konuşmak için pek de ilginç değil, ancak sohbet başlatmak için kullanılabilir, gerçi bu sınavdan geçersem İngiltere'ye gideceğim ve orada hava hep yağmurlu. Ben de yağmurlu havayı sevmediğim için, İngiliz bir arkadaşım sürekli bana takılıyor "yağmura hazır mısın" diye demiştim. Yani illa ki soruya net bir cevap vermek gerekmiyor, kendine göre eğip bükerek konunun yönünü değiştirebilir, kendince daha hakim olduğun bir alana çekebilirsin.

Bana da illa gercek olmak zorunda degil demisti arkadasim speaking te. Bol bol konusacagin sekilde kinus dedi. Bu arada okadar altyapim saglam ing. De diyip 5.5 almak cok koydu sende 7 almissin bi ben kotu almisim

Bana da illa gercek olmak zorunda degil demisti arkadasim speaking te. Bol bol konusacagin sekilde kinus dedi. Bu arada okadar altyapim saglam ing. De diyip 5.5 almak cok koydu sende 7 almissin bi ben kotu almisim

Tabii at kafadan atabildiğin kadar. Gittiğin bir tatili mi anlat dediler, sen hayalindeki tatili anlat gitmişsin gibi. Nereden bilecekler ki sonuçta? Yani bana dediler ki mesela, parka gitmeyi sever misin? Buna ne diyebilirsin yani, gerçekten bazı soruları çok saçma. Senin o anda gerçekten parkları sevip sevmediğini öğrenmek istemiyorlar zaten, doğaçlama olarak ne kadar konuşabileceksin ona bakıyorlar. Atış serbest yani. :) Bu arada ilk girdiğim sınav 7'ydi, ikincide nasıl yükselttin dersen, listening'de anlayamadığım bir şeye kafayı taktığım için konuşmanın devamını kaçırıyordum, ikincide bunu yapmadım. Reading'de ilk yaptığım, tıpkı ÖSS'de Türkçe testi çözerken yaptığımız gibi, önce soru köklerini okumak oldu. Paragraflarda anahtar kelime aradım. Speaking'de gerilmiştim, soruyla paralel cevaplar vermeye çalışmıştım; ikici seferinde "arkadaşımla konuşur gibi konuşacağım" diye şartladım kendimi. Ünlü olmak nasıl bir şeydir diye sordu mesela; Miley Cyrus gibi olmak var, bir de iyi kitaplar yazarak ünlü olmak var, ben ikincisini tercih ederdim, diye konuştum. Özgüvenli girmek gerekiyor sınava elbette, sen de İngilizce psikoloji gibi zor bir bölümde okumuşsun, mutlaka sınav öncesi ve sırasında gerginlik yaşamışsındır. İkinci girişinde istediğin puanı alırsın bence.

Ya ins. Cunku 5.5 gercekten cok berbatti bana gore. Umarim bu sefer yuksek.olur. tum taktikleri uygulayacagim.bu sefer

Anladim. Ben Toefl calistigim icin Ielts e hic bakamamistim. Ama sinav bana cok kolay geldi 8.5 almistim. Belki de toefla cok iyi calistigim icin oyle aldim. Toefl icin ben once stratejileri anlatan bir kitap aldim, Ielts icin de oldugunu dusunuyorum. Hem zaman kazandirma acisindan hem de taktik ogrenme acisindan stratejiler cok ise yariyor onu tavsiye edebilirim.

sen toefl sınavına ne kadar süre çalıştın
ve hangi kaynaktan çalıştın

gre sınavına da girdin mi

Aslinda reading ve listening e cok agirlik vermistim. Bu seferde writing ve speaking e vercem. Taktikler bulcam

Aaaa Simon gelmiş. Seni UI görmek üzmüştü beni.

meraba canım
işlerim vardı da o sebeple UI oldum
burası baya vaktimi alıyodu
artık ara ara gelicem

şimdi de ingilizce çalışıyorum master için araştırma yapıyorum

sen toefl sınavına ne kadar süre çalıştın
ve hangi kaynaktan çalıştın

gre sınavına da girdin mi

2 ay calistim ama cok ciddi olarak calistim. Kaplan' dan ve online olarak calistim.

GRE de girdim evet.

buradaki puanları görünce bana da benimki kötü gelmeye başladı. baksana 8 8.5 almışlar.

ama bence öyle bakma umut olsun şöyle düşün almak zor değil. ben de alabilirim de.

zaten ing. psikoloji okuduğuna göre ingilizcen kötü olamaz. sadece pratik yapman şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…