İETT şoförü

kabul edemem ne dedi arkafasımda ben şehit yakınıyım yapmayın böyle ne dedi adam alay edercesine konuştu durakta durdu ya başkasından alın basın ya da inin ne diye
arkdaşınızın durumuna üzüldüm maalesef ama kartı güncelletmeliydi. bile bile binmiş, veya tek kullanımlık bilet alsaydı. çok pahalı bir şey değil. adamın da çok rencide ettiği bir durumu göremedim görevini yapmış. ne kadar çok suiistimal eden var biliyor musunuz? dha geçen burada okudum üyelerden birisi arkadaşımın öğrenci kartı ile metrobüs kullanıyorum yazdı övüne övüne. şoförler her gün bin tane insanla uğraşıyor. şehit yakını diye ayrıcalıkları sınırsız olamaz ki.

Diğer insanlar kartın içindeki bakiye bitmeden hemen yüklemek zorundalar yoksa sıfır bakiye ile otobüs kabul etmez. Şehit yakınının tek yapması gereken yılda bir defa da onu güncellemek onu da yapmadıysa ağlamanın anlamı yok devlet bir imkan tanımış onu da kuralları çerçevesine kullanıyorsa kullansın. Adamı şikayet edip de işinden gücünden etmeyin.

Şehit yakını da ölmüş onun kartı başkası almış olabilir kullanabilir diye herhalde

kartın süresi dolmuşsa, o kartla binemezsin diyecek, görevini yapacak elbette.
ama, otobüsten inin diyemez.
bilet alın der, rica edin diğer yolculardan der.
dediğiniz gibiyse, alay etme rencide etme varsa şikayet edebilirsiniz tabi ama,
arkadaşınız da bir zahmet güncellesin.

Şimdi kurallara göre otobüse binen kişi, kartını göstermek zorunda. Güncelleme diye bir mevzu çıkardılarsa, arkadaşınız bunu da yapmak zorunda. Kurallar böyle. Güncelleme yapmadı ama yine de binmeliydi diyemezsiniz. Evet şoför orda insiyatif kullanabilirdi. Herkes için kullanabilir. Çok yaşlı birini biletsiz alabilir, öğrenci bu der biletsiz binmesine izin verir, bu tamamen insiyatiftir. Yapmak zorunda değildir.
Bunun haricinde kötü bir laf, küfür vs. dediyse şikayet edebilirsiniz. Ama kartsız almadı diye şikayet edebileceğinizi düşünmüyorum.

Sofore hak veren bir tek ben miyim? Siz sikayet etseniz de hakli cikmsazsiniz karti guncellememis cunku. Bu basli basina bir sebep zaten. Madem soylendi niye oturdunuz inseydiniz o sahne yasanmadan...
yok kardeşim ben de varım şoför haklı demiyorum, nasıl davrandığını bilemem. Şehit, yaşlı, çocuk deyince insani duygularımız öne çıkıyor da ondan bence. Ama iş şikayet, hak hukuksa.. ben de pek haklı görmüyorum yolcuyu

Kartın üzeride şehit yakını diye yazıyorsa insiyatif kullanıp alabilirdir ama yazmıyorsa görevini yapmış.

Keşke siz bassaydınız arkadaşınızın yerine de

güncellenmemiş siz de söylüyorsunuz.Belki onu bir başkası kullanıyor.Adam kural neyse onu uygulamış ne söz söyledi de rencide etti onu söyleyin ona göre yorum yapalım.O şoför mesaisinde dünya kadar insanla uğraşıyor.Her güncellemeyene geç dese ne olur hakka girmemiş ,siz de rencide etti diyorsunuz.O söylemeseydi emin ol o arkadaşın hala güncellemeyecekti

Sofore hak veren bir tek ben miyim? Siz sikayet etseniz de hakli cikmsazsiniz karti guncellememis cunku. Bu basli basina bir sebep zaten. Madem soylendi niye oturdunuz inseydiniz o sahne yasanmadan...
küfür etmemiş hakaret etmemiş, kız ısrar edince sinirlenmiş o da. kimse sinirlerini aldırmış değil trafikte bütün gün direksiyon sallıyor, herkesin gönlünü yapmak zorunda değil bence. sonuçta haksız bir şey istiyor altı üstü bir güncelleme onu da yapamadıysan ısrar etmeyeceksin. şikayet edecekmiş bir de. ne zaman bu kadar yüzsüz bi millet haline geldik.

Beyaz masaya şikayet edebilirsiniz. Bir kaç ay önce bir İETT şöförüyle tartışma sırasında otobüsü Bakırköy trafiğinde durdurup üzerime yürüdü şikayet etmiştim ve cezasını aldı.

Arkadaşınız için üzücü tabi ama keşke siz geçiriverseydiniz kartınızı da bu kadar rencide olmasaydı arkadaşınız.

Adam hakli, o otobusun sadece calisani. Kendine ait olmayan bir aracta istedigi kadar sehit yakini oldugunu ispatlasin karti gecersizse orda soforun yapabilecegi tek sey varsa kendi kartini basmak. Bunu da neden yapsin?
Su anki durumu bilmiyorum ama ben lisedeyken Ankarada her ilcenin ayri pasosu vardi. A ilcesinde okuyor, B ilcesinde yasiyordum. Pasom digerinde gecmiyordu ve her biri icin ayri paso alnak gerekiyordu. Keza Ankara merkezin pasoso da ayriydi. Cok sacma evet, cankayada öğrenci olarak kabul ediliyorsun ama haymanaya giderken pason yoksa öğrenci degilsin.
Yapacak bir sey yok, kurallar

rencide etmesi olmamış ama sahte kart kullananlar vs oluyor. yani o kartı kullanmanın şartı güncellemek ise güncelleyeceksin. yapacak bişey yok.

kabul edemem ne dedi arkafasımda ben şehit yakınıyım yapmayın böyle ne dedi adam alay edercesine konuştu durakta durdu ya başkasından alın basın ya da inin ne diye

Her şeyin bi kuralı var ama. Ya birinden rica edin basın ya da inin demiş ki kartı güncellememek gibi bi sorumsuzluk da var ortada.
Şehit ailesi olmakla ne alakası var bu olayın.

Sen okutabilirdin kartını arkadaşının yerine.

Gereksiz bir alınganlık var. Şoför her kart basamayana tamam geç bi şey olmaz dese ohoooo.....

Plakası neyi var beyaz masaya dediler onlarda hep orayı haklı görüyormus

Biz beyaz masaya şikayet etmiştik. Şoför eşimi tehdit etmişti. Beyaz masadan saçma salak bir yanıt geldi. Ben de bunun üzerine adli bir suç olduğumu ve savcılığa şikayet edeceğimi bunun için soyledigim saatteki kamera kayıtlarını istediğimi silmemeleri gerektiğini falan yazdım. Sonra şoföre 300 bilet ceza kestiklerini kamera kayıtlarını da savcılık istediği takdirde verebileceklerini söylediler. Biz de şikayet etmedik.

Siz de ısrarcı olun, hakaret ettiği için şikayet edeceğinizi söyleyin. Gerçi rencide etti demişsiniz hakaret var mı yok mu anlamadım. Söylediği laflar hakaret içeriyor muydu?

Er maaşı: 38 TL
Milletvekili maaşı: 16.811 TL

Biri meclisin rahat koltuklarında salya sümük uyuyor. Diğeri canını veriyor.
O şehitlerin sülalesine de baksalar haklarını ödeyemezler.

Bu memleket için hayatını verdiği için olabilir mi?

Kart yenilense ne yenilenmese ne ben bu kafaları anlamıyorum birinci dereceden şehit yakını ya babası ya abisi ölmüş sonuçta kart yenilenmese yerine mi gelecek ölen yoo eeee terbiyesiz şoför

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…