İfade vermeye çağırıldım

bimerden yazdıysanız geçmiş şikayetlerinizi görebilirsiniz
açın okuyun hatırlarsınız
ona göre hareket edersiniz
Şimdi gördüm mesajınızı.Şuan bimere ulaşmaya çalışıyorum telefonla soracağım çünkü sorgu numaram yok elimde..

Aile ne yaptı dediniz? Takibi şikayete bağlı suç ise suçtan zarar görenlerin şikayeti gerekli. Şikayete bağlı değilse ihbar niteliğinde olmuş sizin mailiniz. Siyasi falan mıydı içerik?

karşı taraf şikayetçi olmuş olabilir mi?
olayı duymuş gibi mi kendiniz yaşamış gibi mi anlatmıştınız?

Karşı taraf neden şikayetçi olsun ki? Zaten söyledikleri cümlelerden anlaşılıyor ki pek masum değiller irdelenmekten onlar zararlı çıkarlar ben kimseye meydan okumadım sadece duyumumu yazdım.Uğraşacaklarını da sanmıyorum şikayetten şikayetçi olmakla..

neden tedirginsiniz bu kadar? sikayette bulunurken ne dusunuyodunuz? ayrica ifafeye cagrildiysaniz gitmek zorundasiniz.

Aile ne yaptı dediniz? Takibi şikayete bağlı suç ise suçtan zarar görenlerin şikayeti gerekli. Şikayete bağlı değilse ihbar niteliğinde olmuş sizin mailiniz. Siyasi falan mıydı içerik?

Tam doğru yere değindiniz teşekkür ederim benimki kişisel birşey değil ihbar..Evet siyasi birşey..Bimer e mi başka bi yere mi mail attım ondan bile emin değilim zaman geçti..İhbar edilmeleri isteniyordu zaten kişisel birşey değil bu..

neden tedirginsiniz bu kadar? sikayette bulunurken ne dusunuyodunuz? ayrica ifafeye cagrildiysaniz gitmek zorundasiniz.

Şikeyeti yazarken aynen şunu düşündüm: Hastalıklı bir zihniyetle saçma sapan girişimleriyle bir ülkeye travma yaşatmış olanların hala arkasında durup tehdit savuranlar cezalarını bulmalı.Bu kadar.Tanımıyorum bile ben bu insanları sadece duyduklarımdan aşırı rahatsız oldum.Yani gidip teyip mi ettirmeliydim başka türlü nasıl olacak ki izleyecek miyiz suç işleyenleri?

Burada yaşadığım şehirde de bu teröristleri alenen maddi destekledikleri için kapanan dükkanlar oldu.

Kulaktan duyma birseyle elinizde delil yokken nasil sikayet ettiniz ki ?
Karsi taraf da sizi sikayet edip dava acsa ne yapacaksiniz ?
İhtimal vermiyorum ama karşı taraf bunu yaparsa ben de kanlı canlı duyanları devreye sokmak zorunda kalacağım mecburen..Ben bunun olmasını istemiyorum.Benim beklediğim şüpheli sıfatıyla mali trafiklerinin ya da birebir bağlarının sorgulanmasıydı.

Tam doğru yere değindiniz teşekkür ederim benimki kişisel birşey değil ihbar..Evet siyasi birşey..Bimer e mi başka bi yere mi mail attım ondan bile emin değilim zaman geçti..İhbar edilmeleri isteniyordu zaten kişisel birşey değil bu..
Ne duyduysan, kimden duyduysan anlat. Sonuçta sen bizzat şahit olmadın duyumunu aktarıyorsun. Bu şekilde de yazdıysan mailinde korkmana gerek yok boşa panik yapma.

Ne duyduysan, kimden duyduysan anlat. Sonuçta sen bizzat şahit olmadın duyumunu aktarıyorsun. Bu şekilde de yazdıysan mailinde korkmana gerek yok boşa panik yapma.
Çok sağolun :KK200: belki de boşuna gerililiyorum ama dediğiniz gibi güzelce anlatacağım hatırladıklarımı değilse bile en azından düşündüklerimi..Daha önce kimseyi ne şikayet ne ihbar etmedim benim çekincem karşı taraftan değil, konuşmayı bana aktaranları zor duruma sokmaktan...

Şikayete bağlı olmayan bir suçtan bahsetmişseniz yaptığınız şey ihbar niteliğindedir. Burada suçtan zarar gören akrabalarınızdır. Muhtemelen akrabalarınızın ismi istenebilir onların ağzından da şikayetlerini dinlemek için. Onlar şikayetten vazgeçseler bile dediğim gibi olay şikayete bağlı olmayan bir suçsa yine de savcılık aşaması devam eder.
Siz bir ifadeye çağırıldıysanız mutlaka gitmelisiniz aksi takdirde zorla getirilirsiniz.
Giderseniz eğer hatırlamıyorum, aradan zaman geçti gibi muallak cümleler kurarsınız.
Akrabalarınıza bu durumdan bahsetmelisiniz bence. Ola ki onların çağrılması gerekirse onlar da hatırlamıyorum gibi cümleler kurarlar. Muhtemelen savcı da dosyayla uğraşmak istemezse dosya kapanabilir.

Bir başkasını ilgilendiren olayı neden dert edinip dallandırıp budaklandırdın ki?

Kendinle alakalı olsa amenna diyeceğim.

Birde ne olursa olsun kötü bir şey ise yaşanan, akıldan kolay kolay çıkmaz.
2 sene önce bir otobüs şoförü ile yaşadığım tartışmayı hala saniyesi saniyesine hatırlıyorum.

Biraz işine gelmiyor sanki bu olay yada abartıp da anlattın şimdi terse döner diye korkuyorsun. %100 haklı olan insan bu kadar tedirgin olmaz.

Olay yerinde bulunmadan başkalarının beyanıyla oradaymış ve tehditi dıymuş gibi ifade verdiyseniz yanlış yapmışsınız. O zaman herkes birinden duyduğu bir olayı kendi yaşamış gibi anlatır ,doğruluğuna emin olmadan. Bence bu durum iftiraya girer. Üstelik orada bile değilken oradaymış gibi yalan beyanda bulunmuşsunuz. Şimdi iş ciddiye binince bu işten nasıl kurtulurum diye düşünüp durursunuz.

Bir başkasını ilgilendiren olayı neden dert edinip dallandırıp budaklandırdın ki?

Kendinle alakalı olsa amenna diyeceğim.

Birde ne olursa olsun kötü bir şey ise yaşanan, akıldan kolay kolay çıkmaz.
2 sene önce bir otobüs şoförü ile yaşadığım tartışmayı hala saniyesi saniyesine hatırlıyorum.

Biraz işine gelmiyor sanki bu olay yada abartıp da anlattın şimdi terse döner diye korkuyorsun. %100 haklı olan insan bu kadar tedirgin olmaz.

Olayı abartmanın bana faydası yok ,beni ilgilendirmiyor diye de düşünemem tüm ülkeyi ilgilendiriyor öyle aymaz biri değilim çevremdeki olaylara karşı..
Terse dönecek birşey yok beni aşarsa araya girenler ya duyduklarını anlatacaklar ya da onlar da anlatmak istemeyebilirler..
Tedirginliğimin sebebi haksızlık değil,elimde net delil olmaması ve konuşmalara şahitlik edenleri olayin içine kontrolleri dışında sokmak istememem..Siz konuyu tam anlayamadınız sanırım.

Gidip Sikayetimi geri aliyorum desen? Sonucta insana araba carpiyor, onda bile sikayetini geri alabiliyorsun galiba? Ben magaza ile konusup cozdum ozur dilediler falan desen?

Back
X