İFTAR MENÜSÜ HAKKINDA

Köfte zaten et türü bir şey mantar falan yapsanız tavuk yerine daha iyi olmaz mı? Köfteyi geceden yoğurur fasulyeyi de haşlarsınız.Hatta doğranacak soğan vb. onları da geceden doğrasanız baya iş azalmış olur.

Ben de hamile olduğum için 1 gün önceden yapabileceğim bi menü düşündüm belki içinden seçersin bişeyler.
Mercimek çorbası
Pirinç pilavı
İzmir köfte
Zeytinyağlı Biber dolması
Kaşarlı mantar
Sigara böreği
Salata, cacık, havuç tarator.
Cevizli revani
Çoğu 1 gece önce hazırlanacak şeyler. Belki eklersin birşeyler.

Arkadaşlar doğru demiş, menüde tavuk fazla
Güzel bir mevsim salatası ve bir çeşit zeytinyağlı yemek yeterli olacaktır bence, şakşuka, mücver, zeytinyağlı taze fasulye ya da biber dolması olabilir.

Bence mercimek çorbası+tatlı+arpa şehriye pilavı 1 gece önceden yapılabilir. Köfteleri yoğurup sıkıp dolaba kaldırabilirsiniz dinlenince daha da güzel olur hatta sonra patatesi ilave edersiniz. Diğerlerini bilemedim hiç yapmadım ama köri soslu tavuk ilk piştiği lezzette kalmıyor falan hala lezzetli oluyor yani pişirilebilir de

Tavuğu soslayın akşamdan fırın poşetine tepsiye koyun. Gelir gelmez fırına atın yarım saatte pişiyo

Öncelikler kolay gelsin, bence salataları önceden yapın işten gelince sadece soslamak kalsın. köfte patatesi fırına verecekseniz, fırın kabına hazırlayın streçleyip atın dolaba. gelir gelmez pişirin. tavuk sotelenecek yapılacaksa haydi haydi pişer, eğer haşlayacaksanız düdüklüde haşlayın zamandan tasarruf olur. Birde bence masanızı mutlaka geceden hazırlayın derim :)

Canım ya tavuk yap ya köfte ikisi fazla bence :)
Benim de dün akşam misafirlerim vardı bir gece önceden hazırladım hepsini
Menüm şöyleydi :)
Ezogelin çorbası
Güveçte köfte
Elma dilim patates
Pilav(bulgur pirinç arpa ve tel şehriyeli yapıyorum harika oluyor)
Midye börek
Sarma
Kaşarlı mantar
Kabak salatası
Közlenmiş patlıcanlı biberli salata
Muhallebili kadayıf :)

Kofteyi yogurup dolaba koyun. Aksam patateslerini dograyip fırına koyarsiniz.
Piyaz icin fasulyeleri haslayip dolaba koyun, aksam yesilliklerini dograyip karistirirsiniz.
Mercimek corbasi onceki gunden yapilabilir.
Pilav ne kadar taze olursa o kadar iyi,bence o gun yapin.
Yogurtlu borulceyi bilmiyorum ama yogurdunu karistirmadan bi aksam oncesinden yapilabilir diye tahmin ediyorum.
Tatli zaten onceden yapilir.
Bana korili tavuk biraz fazla geldi, menu oldukca kalabalik zaten

bence tavuğu çıkarın menüden hem köfte hem tavuk ne bileyim
ortaya biber dolması yaprak sarması yapabılırsıız veya onun yerine börek falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…