iftar sofrasi saygisizligi

Ben size söyleyeyim nolduğunu;
Kv gelin gelip gitmiyor bugün de bana yardım etmesi lazımdı assolist gibi son dk içeri giriyor diye milleti gazlamıştır zaten bence iftarda sizin dedikodu dönmüş olay sıcakmış herkes çok tepki vermiş bir daha aile toplantılarına bahane bulursunuz gitmezsiniz

ben onu bunu bılmem
hıc kımse durduk yere toplu halde bır kişiye böyle davranmaz
muhakkak senınde vardır onlara bı yanlısın

Kardeş uzun zamandır kaynanamın evine gitmem eşimle kızımı yollarım diyorsun sonra da gittim niye trip aldılar? E sen o kadar zaman gitmezsen tabi gidince surat yersin yani. Senin gelinin sana gelmese hiç normal mi? Ha diyorsan ki öncesinde sorun yaşadık ondan gitmiyorum o zaman surata niye şaşırıyorsun? Zaten aranız soğukmuş niye gittin? Ben anlamadım özetle...

İyilikten marsz dogar. O hissi cok iyi bilirim. Demek ki gitmemek ile dogru olanı yapıyormuşsunuz.
Olabildigince o ortamlara girmeyin canınız sıkılmaz hic olmazsa. Boyle bir nedeniniz de var zaten ramazan ramazan çağırıp hic yüzüne bakmamaları onların ayıbı. Insan kapidan düşmanı da gelse ağırlar hic birsey yok gibi. O kapidan çıkınca düşman yinr düşmandır.
Onların terbiyesizligi. Sen dert etme eşin dert etsin. Eşini onca insanın önünde bu sekilde rencide ettirmesin. Ben esinizin yerinde olsam bir konusma yapardım ailemle.
Vir daha bu sekilde bir karsilama agirlama tavır sergilenecekse ne siz davet edun ne biz gelelim diye ...
Ama nerde böyle erkek.

Yazık ya Ramazan halbuki ,iftarda toplanılmış, amacı ne , birlik beraberlik değilmi. Orucu niye tutuyoruz, Allah rızası için. Ama arkadan dedikodu yapmak, bir insana böyle davranmak kul hakkı değil mi. İnsanlar nasıl bu kadar kör oldular, niye bu kadar bencil ve vicdansız oldu toplum hiç anlamıyorum. Kimseye kalmayacak halbuki, hepimizin gideceği yer belli. Neyi paylaşamıyoruz.. şimdi böyle kalp kırınca o iftarda amacına ulaştı mi yani..
Konu sahibi sen Allah'a havale et, böyle mübarek günde, hem de iftar gibi kutsal bir toplanmada böylesi kötülük yapan insanlar kötü kalplidir zaten. Allah büyük, sen doğru olduktan sonra hiç canını sıkma.. herkes kalbinin ekmeğini yer demişler, boşver sen kötülükleri kendilerini bulsun

Görümcen daha erken gelseydin keşke dediyse belki de sofraya yetistigin için sinirlenmislerdir ama bence tüm mesele bu değil. Yoksa enişteye ne ki senin yardım edip etmediğinden. Sadece şu olabilir. Kayinvaliden sağlam doldurmuş dedikodu yapmış sende şimdi geç giderek bakın gördünüz mü olaylarına da girmiştir. Ay salla yaa esinde madem destekcin en aza indir bulusmayi

Eşinizin ailesine neden ayda 1 cay içmeye gidiyorsunuz?
Ve neden aylardır ona bile tenezzül etmiyorsunuz?
Görümcenizin de davetine gitmemişsiniz..
E belli ki aranız güllük gülistanlık degil.
Bizi de ailecek bu kadar yok sayan biri olsa, üstüne de iftar davetine ezan okunurken gelse, ayaklarına kapanmazdık hoşgeldin diye.
Eğer bu insanlardan çok kötülük gördüyseniz, ramazanı, iftarı, bayramı boşverip gitmeyeceksiniz...
Yok aradaki meseleler incir kabuğunu doldurmayacak şeyler ise de siz bu şekilde davranıyorsanız ben olsam çağırmazdım bile onlar yine insanlık yapıp çağırmış...

Normalde gitmiyormussunuz. Kizinizla esinizi gondermeniz zaten "ben sizi yok sayiyorum, benim icin onemli degilsiniz." Demek. İftarada zaten dedikodu yapabilicek turde kalabalik bir aile geldigi icin gittiniz muhtemelen. Son dakika gidince de cok net belli ettiniz bu durumu. Haliyle onlarda samimi bulmamislar

ah canim gitmesem daha da dusman olurlar gecende gorumcem cagardi iftara gitmedim kesin ondan kinlendiler yine bana..bide esimin hatiri icin gittim anasi cagarmis yazik saygisizlik etmek istemedim gorumceme de gitmediydim cunku
gitmeyin bundan sonra en az bir şekilde görüşün
kv falan sorarsa da çat çat söyleyin

görümcenize neden gitmediniz önceki kounularınızı bilmiyorum
kv görümce ikisiyle de mi sorunlarınız var

gidip gitmeme olaylarını dengelerseniz bu şekilde olmaz. mesela gittiğinizde samimi davranın ama laçkasını çıkarmayın ama çok sık gitmeyin.
o gün erken gidip evin bir bireyi olduğunuzu gösterebilirdiniz yada erken gidemiyorsanız anne ben de böreği yada tatlıyı hallederim demek aradaki kopuklukları çözer.
iftiracı, sıkıntılı vs insanlar olabilir. eğer koparmak istiyorsanız ilişkiyi tamamen koparın iftara da gitmeyin.
yok koparmayacaksanız da dengeyi kurmak zorundasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…