- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
- Konu Sahibi brnestetik
-
Madem cevap verme zahmetine giriyorsunuz bütün mesaja verin...bence insanlik iftara cagarmak degil...yemegi edasiyla gerceklestirmek..zaten hicbiri oruclu degildi..hepsinin bahanesi var bitek esimle ben orucluyiz ..onlarin daveti yuzunden kapida ezana yakalandik halbuki oruclunun sofraa eda etmesi lazimdi orucu..ustune ustuk gec geldik diye suclu oldum yemek yiyemem orucumu kus kadar yemekle axmam da cabasiydi..ustune birde oruucludan hizmet beklemeleri..erken gelio oruc tutmayanlara yemek yapip sofra kirucam yok oyle dunya..hizmetclik yapmadigimdan da boyle kotuyim gozlerinde ..zaten enistesi gelip gelio laf soktu cay servisi icin..yuzum3 bile bakmayan o erkek bolumune ne gidip cay verecem.zikkim.icsinler ya cok sinirliyim hala
tek tek herkeze aciklama mi yapicam burda..size mantikli geliyormu? anlamak isteyen anlar aciklamalarimj..ayrica siz gorumce misiniz? bir gorumcelik sezdim de..gapiba sizin gelininiz de sizden kendinizi soyutlamak zorunda kalmis ..sizde kiziyorsunuz ..varmi canim oyoe bir durumMadem cevap verme zahmetine giriyorsunuz bütün mesaja verin...
Herkes aynı şeyi söylemiş.
Eğer öncesinde bir olay bir tartışma bir sevimsizdik varsa keşke hiç gitmeseydiniz.
He yok, kafanıza göre aylardır kv-kp evine uğramıyor ve gorumcenin davetine katılmıyorsanız kusura bakmayın ama her şeyin de oluru var. İster kabul edin ister etmeyin, o insanlarla aile oldunuz ve ona göre davranmalısınız.
Ayrıca oruçluyum bir de benden iş bekliyorlar kısmı hepten komik insanlar oruçlu iken işe gidip üstüne de misafir ağırlıyorlar. İki tabak sofraya koyup iki kap yıkasanız ölmezsiniz.
Bu işlerin hepsini yapın demek degil, kırk yabancının evine gitsen yapman gereken şeyler...
Biz arkadaşlarla bile toplansak cay servisine, bulaşığa yardım ederim, normali bana göre budur, evine gittik diye hizmetçimiz olmaz kimse...
hay agizini opeyim kuzum ya anlamak isyemeyenlere neguzel kapak olmussun..neguzel.anlamissin beni birde opuyorim seni ben yaa:))) birde burda kim.ne derse desin vallahi hakliyim.ya sonucta ne yapmis olabilirim ki ben aleykum.selam.bile.denmedi ..canlarina mi okudum te allam ya ..apacim.belli kadinlarin gazina gelmis saftirik.erkek topluluguydu hepsi..allahtsn kocam.da hak verfi yaVay arkadaş burda gelini illa şuçlu çıkarmak adet mi?
Aradaki mesafe, görümcenin iftar davetine gitmemek, çocuğunu eşiyle beraber göndermek vs vs vs vs vs bir sürü olay toplasanız buraya, bir eve girildiğinde selam verilince kimsenin almamasını açıklayamaz bana.
Arkadaş haklısın, hatta eşin de hak vermiş sana oh iyi olmuş.
Bırakın şu mübarek gün herkes kendi pisliğinde boğulsun.
Bi de kayınvalideniz sizi (buraki arkadaşlara göre) o kadar haksız ve suçlu buluyor ya. Davet etmeseydi iftara??? Kv davet etmiş siz de bir yerde kabul ettiğinize suçlu olmuşsunuz. Siz gidip incelik yapmışsınız ama onlar bir Allah selamını almayı çok görmüş.
Hiç üzülme, haklısın yani. Aradaaa her ne olursa olsun. Kimse kapıda da beklesin denmiyor zaten, bazıları okuduğunuda mı anlamıyor nedir.
Neden hoşgeldin denmedi. Bir selam alınmadı olay bu yani.
Basit
Net
bide bayram derdi var simdi...hemde kalinacak kaynanamda bir gece...senede bir kere esimin hatrina bayram gecesi bu iskenceyi cekiyorum ...o gece bitek kv ve kp var allahtan gorumce falan da yok...ama bayram sabahi ayni tayfanij kat ve kat fazlasiyla karsilasicam allahim insalah bayramim.zehir.olmaz..allah icimi biliyor guzel guzel konussalar keske benle diyorum gozlerinin icine bakiyorum ama.ne bu kin...Bir daha bayrama dahi çağırdıklarında gitmeyin niye bu defa da selamim havada mi kalsın diye gideyim deyin
Oturun bayramda bol bol dedikodumu yapmaya devam edin derim
Ama siz yapmayin tabii
Hatta eşinize bile bir sey demeyin o farkinda zaten yapılanın
Seni cook iyi anlarım canim.onlarin yüzüne bakınca kendini adam sanmışlar.en iyisi hiiiç muhattap olmamakseneeler once ayni sahneyi yasadim cok tanidik geldi ondan boyle urktum..yine o erkekk kuzenleri enistesi falaj asla yuzume bakmamisti..sonradan cikti foyasi baya bi dedikodum yapilmis erkeekler kadinlar taraafindan dolmus tasmis...suçum da ne biliyomusun..annemlerde 1 hafta kalmam..gurbetten gelen teyzelerim annemlerdeydi ablamin nisani olucakti orada kalmak istemistim ..ben ordaykenn baya bi kongre yapilmis ..sonuc buyik bir kavga...
Uzun suredir gidip gelmiyormussunuz. Bunun sebebi nedir. Bu yuzden olabilit bu ilgisizlik.5 yillik evliligimde hep esimin ailesi vr akrabalariyla anlasamadik.neyse hemen konuya gecicem.uzun zamandir kaynanamlara gitmemistim ben..esimle kizim gidip geliyorlardi..bu aksam iftara davet etti kaynanam mecbur gitmek zorunda kaldim..teyzeleri ablalari da davetliydi..kapidan girdik pek kimse karsilamadi herkez sofrada kuze leri amcalari enistesi babasi falan ozellikle erkej tayfadan bahsediyorum..neyse gitti oturdu esim sofraya hemen ardindan ben girdim iceri cumleten selamun aleykum dedim ve hicbiri kafasinj kaldirip ne bir aleykum.selam ne bir hosgeldin...enistesi agiz ucuyla hosgeldin dedi..bende saol.abi hosbuldum dedim..ve bir oruclu biziz esimle sofrada 1 yudum corba icemedim ..istenmemislik hissi vardi masada bana karsi..yokmusum gibi davraniyolardi..en son gorustugumde abla abla diye muhabet eden erkek kuzenleri kafasini kaldirip bana selam vermedi..giderken de kalkip kimse gule gule demedi..bu neydi ?..tahminim oraya gitmedigim sure icinde epey dedikodum yapilmis..daha oncede ayni soguklugu yasadim ayni kisiler tarafindan ve enistesiyle buyuk kavga etmistik...canim cok slkkln bir daha asla onlarla gorusmek istemiyorum ama bazi ortamlarda biraraya geliyoruz..esimde farketmis o da kizgindi eve donerken icerlemis baya..kendimi sulalenin en istenmeyen gelini gibi hissediyorum..ve canlarim sizden teselli bekliyorum...buarada hicbirinin gozumun icine bakmamasi dikkatimi cekti..ben bakiyorum.mesela baksalar gulumseyecegim laf aticam ama yok ben geldim gerkezin boynu yerde yanimdan gecerken baska yere bakmalar falan allahim.neydi bu
Empati oluyor bu iste burdaki insanlar yazan kisi kendini tamamen anlattigi icin haklisin yada haksizsin diye iki turlu yorum yapabiliyorlar. Karsi tarafla empati kuruyolar. Yada ben olsam ne yapardim diye. Hak verende var vermeyende haksizlik yapiyosunuz bence.Sen burda kimseye yaranamazsın cvp vermeye uğraşma.
Diyelim ki görümcesin şöyle bi konu açtın;
Kardeşim ve gelini iftara çağırdım ama onlar ezanla geldiler. Ne yemeğe ne bulaşığa yardım etmedi gelin.Bende surat yaptım hiç konuşmadım.
Topa tutarlar derlerki;
Olabilir geç gelebilir trafik vardır evden ancak çıkabilmişlerdir siz davet ettiyseniz ev sahibi gibi nezaketinizi göstermeniz gerekirdi. Ayrıca yardım etmek zorunda değil vs vs.
Yaranamazsın uğraşma konu sahibi kii uğraşamazsında seni kışkırtıp banlatırlar. Rahatlamak yerine büsbütün sinir harbi yaşarsın.
Şahsi fikrimEmpati oluyor bu iste burdaki insanlar yazan kisi kendini tamamen anlattigi icin haklisin yada haksizsin diye iki turlu yorum yapabiliyorlar. Karsi tarafla empati kuruyolar. Yada ben olsam ne yapardim diye. Hak verende var vermeyende haksizlik yapiyosunuz bence.
bakin hanfendi onlar gorumcem ve ailesi teyze ve ailesi kv kp neredeyse hep birlikte yasiyorlar gorumcemler esi ve cocuklari orda yiyip iciyor zaten ayni mahalledeler hepsi ben uzaktayim ayni sehirde olsa..ve onlar oruclu degil oruclu olann benim gidiip erkenden yemek yapmami kimse beklemezdi jeralde yada vicdanla alakali bilmiuorim..birde eminim sizde size kafasini kaldirmayan insanlara cay servisi yapmazdiniz..birde tek lokma bise yiyemedim.ama oruclu olmayan ve hunharca yiyen tayfanin bulasiklarini yikadim sacma sapan birsuru mutfaktaydim..yasamadan bilemezsiniz..orucum kalbimi yumusatmis demeekkiHazir sofraya gidiyosunuz bi cay vermeyi hizmetcilik sayiyosunuz. Benim evime komsum dahi ezanla birlikte girse sinir olurum illaki yasadiginiz yerde toplu tasima araci vardir binip gidebilirdiniz bide gorumceniz annesinin yaninda degil anlasilan kadina yardim edeyim diye dusunurdum ben. Ama kendi evinden baska yerde kilini kipirdatmak istemeyen insanlar asil karsi tarafi hizmetci olarak goruyolar. Bide davet ettikleri icin ezanla birlikte girdik onlarin yuzunden demissiniz yazik gercekten. Oruc bedeni arindiriyor kalbe pek bisey yapmiyor demekki.
uzun hikaye bu..uzun suredir dedigim saniriim 3 ay oldu..ameliyat oldum hic onemsemediler gecmis olsunu bile agiz ucuyla dediler ona da kizip gitmemistim som zamanlarda ah ben yine hakliyim bennce ya:)Uzun suredir gidip gelmiyormussunuz. Bunun sebebi nedir. Bu yuzden olabilit bu ilgisizlik.
hakklisiin canim ya ama kimse kimsenin hayattini bilmeden anladigi gibinyorum yapiyor da benim umrimda degil tabikiSen burda kimseye yaranamazsın cvp vermeye uğraşma.
Diyelim ki görümcesin şöyle bi konu açtın;
Kardeşim ve gelini iftara çağırdım ama onlar ezanla geldiler. Ne yemeğe ne bulaşığa yardım etmedi gelin.Bende surat yaptım hiç konuşmadım.
Topa tutarlar derlerki;
Olabilir geç gelebilir trafik vardır evden ancak çıkabilmişlerdir siz davet ettiyseniz ev sahibi gibi nezaketinizi göstermeniz gerekirdi. Ayrıca yardım etmek zorunda değil vs vs.
Yaranamazsın uğraşma konu sahibi kii uğraşamazsında seni kışkırtıp banlatırlar. Rahatlamak yerine büsbütün sinir harbi yaşarsın.
bazen de haksiz yere hak verilmiyor ! konu sahibi kenndi derdini unitip burda anlasilmaya cabaliyor sonra da bannlaniyor ins buna bi care bulur adminlerimizEmpati oluyor bu iste burdaki insanlar yazan kisi kendini tamamen anlattigi icin haklisin yada haksizsin diye iki turlu yorum yapabiliyorlar. Karsi tarafla empati kuruyolar. Yada ben olsam ne yapardim diye. Hak verende var vermeyende haksizlik yapiyosunuz bence.
sen cok rahaatsin ozaman cnm..cok sukur muhtac degiliz..hicbir faydalari da yok bu psikolojik sikinti vermelerinden baskabence kafanıza takmaya değmez onların size özel bir faydası mı var maddi olarak ya da borçlu olduğunuz şeyler mi öyle birşey varsa borçlarınız ödeyin daha sonra da irtibatınızı kopartın onlara muhtaç değilsiniz kafanıza takıp üzülmeye değmez. Benim de iki görümcem var ikisiyle de yıldızımız barışmadığı içi yılda bir kez aynı ortamda ancak bulunuyoruz. Zaten ben hemşireyim kocam memur ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz. Böyle olacaksa hiç görüşme kafan rahat olsun canım
Birde o kismi var tabiki ama bence fazla takma.onlarin istedigi sana dislanmislik hissi yasatmak.gitmeseydim artik bidaki karsilasmaya kaynanamlarda bakmazdi heralde yuzume..cok kirginim
Bi saat once gdince kimse yemek yapamaz zaten ama oruc sahuru yapip butun gun yatmak degildir. Hatalar karsiliklidir mutlaka onlarin size,sizinde onlara karsi hatalariniz olmustur. Ben sadece burda yazdiginiz kadarina yorum yapiyorm benm cok uzaktan bi tanidgm bile ezanla girse sinir olurum. Sizde ezanla birlikte girerek diger tartismalarda hakli bile olsaniz insanlarin gozunde esinizin ailesinin anlattiklari daha inandirici olmustur.tavrin sebebide odur muhtemelen.bakin hanfendi onlar gorumcem ve ailesi teyze ve ailesi kv kp neredeyse hep birlikte yasiyorlar gorumcemler esi ve cocuklari orda yiyip iciyor zaten ayni mahalledeler hepsi ben uzaktayim ayni sehirde olsa..ve onlar oruclu degil oruclu olann benim gidiip erkenden yemek yapmami kimse beklemezdi jeralde yada vicdanla alakali bilmiuorim..birde eminim sizde size kafasini kaldirmayan insanlara cay servisi yapmazdiniz..birde tek lokma bise yiyemedim.ama oruclu olmayan ve hunharca yiyen tayfanin bulasiklarini yikadim sacma sapan birsuru mutfaktaydim..yasamadan bilemezsiniz..orucum kalbimi yumusatmis demeekki
Görümcem de var görümceyim de. Hepimiz birbirimizle gayet iyi anlaşırız, sırf aileden değil dışarıda da kendimize program yapar görüşürüz. siz anlamamakta ısrar edeceksiniz ama yine söyleyeyim, öncesinde bir yaşanmışlık var ve buna bağlı ayağınızı kestiyseniz o evden, hiç gitmemeliydiniz.tek tek herkeze aciklama mi yapicam burda..size mantikli geliyormu? anlamak isteyen anlar aciklamalarimj..ayrica siz gorumce misiniz? bir gorumcelik sezdim de..gapiba sizin gelininiz de sizden kendinizi soyutlamak zorunda kalmis ..sizde kiziyorsunuz ..varmi canim oyoe bir durum
peki kendimi soyutlama gerekcelerimi dinlemeye hazirmisin?Görümcem de var görümceyim de. Hepimiz birbirimizle gayet iyi anlaşırız, sırf aileden değil dışarıda da kendimize program yapar görüşürüz. siz anlamamakta ısrar edeceksiniz ama yine söyleyeyim, öncesinde bir yaşanmışlık var ve buna bağlı ayağınızı kestiyseniz o evden, hiç gitmemeliydiniz.
Gitmeyin. Bayramda da gitmeyin. Eşinizin hatırı içinde gitmeyin. Kendinizi düşünün gitmeyin.
Ama öncesinde bir şey var mı sorularını es geçmenizden anladığım elle tutulur bir şey yokken, kendinize bahaneler bulup gitmemeyi seçmişsiniz. Karşı tarafı adam yerine koymamışsınız, ve en uzak olduğumuz insanlara bile gösterdiğimiz asgari saygıyı göstermiyorsunuz.
İnsanlarla iletişim beceriniz kötü.
İlle de ben haklıyım diye kendinizi inandırmışsınız, özeleştiri yapmayı bilmiyorsunuz.
Burada mesele son dakika oraya gitmek falan değil yani... yardım da etmeyin hadi onu da geçtim. istemediğiniz insanlar sizi istemedi diye egonuz zedelenmiş, tüm derdiniz de bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?