İftar sorunu.?

Arabada dönerken bi sürü söz dalaşına girdi.
Ben onu çok ariycakmisim bulamiycakmisim.
Giderayak li laflar.
Keşke gitsen dedim çok bile kaldın.
Sen beni çok ariycaksin ama iş işten geçmiş olcak dedim
Sen mutlu olmayı bilmeyen bi insansın mutlu olman gibi bi olasılık da yok. Hayatına girecek kişiye çok yazık dedim.
Sen çıktın mi ki filan dedi.
Ayrıldık mi diyor
Çoktan dedim.
Sinirlerimi çok bozuyor.
Ikiniz de yoktan yere inat ediyor gibisiniz. Bitirdiyseniz neden hala birlikte yaşıyorsunuz?

Ama
Ne için canim?
Giderken bari dik durayım
Öyle yapsam iyice onuru okşanacak.
Benden vazgecemezsin havalarında. Öyle hissettirmedim de. Bide dediğiniz gibi yapsam eyvah eyvah.
Kurtulsa ne olucak ki yine benim emeğimle bu evlilik? İyice şımarip tepeme çıkacak .
Beni istemeyeni ben hiç istemem kızlar.
İsteyecekse bu kişi o olmalı.

Yarejani Yarejani bu arada evet canım çok pohpohlanmis. Simartilmis. Sancılarını ben çektim hep.
Konuşmak istemiyorum ki o istemeli bunu.

Bu arada maç iptal oldu ama arkadaşının karısı yine de çağırıyormus bizi. Eşli.
Ne diyeyim dedi.
Ben de yine surat asıp oturcaksan zor dedim.
Biz maç izliycez zaten dedi
Sen bilirsin dedim o zaman
Gidicez heralde en son ne dedi bilmiyorum ama iftardan sonra.
ama kocanın problem çözme şekli sıkıntılı. Hoş çözmek istediği de şüpheli ama. Adam şımarık şımarık evlilik yürüteceğini sanıyor. Olmamış kocan belmiyum. Bak herkesin kusurları olur tamam bu bir kusur değil şımarık yaşama tercihi belki ama..illa ki tutulacak bi yeri vardır. Bak o aşırı tepkileri falan can çekiştiğinin işareti aslında . Höt herif doğru düzgün konuşacağına hala "sen beni çok ararsın" diye tepki gösteriyor. Usul bilmiyor bi kere ama öğretilmemiş.Bunlar ailede öğrenilen şeyler. Bak benim eşim de öyle nasıl onarırım dese tövbe billah usul bilmediği için 3 gün oturur bi köşede bi sorunu çözmek için. Nihayetinde çözüm için bişey de yapamaz orası ayrı. Bu arada benim eşim de bu yönlerden aynı kv m:halay:
Herşeyi bitirmiş olsaydınız ikiniz de birbirinizi davetlere çağırmazdınız bi kere, adam olun leeeen, hizaya gelin:sinirli: kendinizi kandırmayın daha alacak yolunuz var. Mesela ben iki gün önce yaptığım hatayı tekrar yapsam aynada yüzüme tükürüyüm felan :KK45: yapmayın, sen yapma(daha çok çabala demiyorum) onla kurduğun iletişim şeklini değiştir, onun ergen moduna bürünme. Kendinden utanmasını sağla bi şekilde. Allah yardımcın olsun, çok zor hakkaten

Ikiniz de yoktan yere inat ediyor gibisiniz. Bitirdiyseniz neden hala birlikte yaşıyorsunuz?
ben gideyim dedim, hayır ben gidicem ama yaz tatilinin gelmesini bekliyorum dedi.
ben de inan memnun değilim bu durumdan.
inat uğruna da biticek. inat eden ben değilim yalnız. ben elinden gelenin fazlasını yapmış ve artık susmuş hatta vazgeçmiş biriyim. sanırım ayağımdan geleni yapmaya geldi sıra. gitmek gibi mesela.

Ama

ama kocanın problem çözme şekli sıkıntılı. Hoş çözmek istediği de şüpheli ama. Adam şımarık şımarık evlilik yürüteceğini sanıyor. Olmamış kocan belmiyum. Bak herkesin kusurları olur tamam bu bir kusur değil şımarık yaşama tercihi belki ama..illa ki tutulacak bi yeri vardır. Bak o aşırı tepkileri falan can çekiştiğinin işareti aslında . Höt herif doğru düzgün konuşacağına hala "sen beni çok ararsın" diye tepki gösteriyor. Usul bilmiyor bi kere ama öğretilmemiş.Bunlar ailede öğrenilen şeyler. Bak benim eşim de öyle nasıl onarırım dese tövbe billah usul bilmediği için 3 gün oturur bi köşede bi sorunu çözmek için. Nihayetinde çözüm için bişey de yapamaz orası ayrı. Bu arada benim eşim de bu yönlerden aynı kv m:halay:
Herşeyi bitirmiş olsaydınız ikiniz de birbirinizi davetlere çağırmazdınız bi kere, adam olun leeeen, hizaya gelin:sinirli: kendinizi kandırmayın daha alacak yolunuz var. Mesela ben iki gün önce yaptığım hatayı tekrar yapsam aynada yüzüme tükürüyüm felan :KK45: yapmayın, sen yapma(daha çok çabala demiyorum) onla kurduğun iletişim şeklini değiştir, onun ergen moduna bürünme. Kendinden utanmasını sağla bi şekilde. Allah yardımcın olsun, çok zor hakkaten
ahh ahh diyeyim de döndüğümde yazarım çıkıcaz birazdan.

Sen bilirsin ama ısrarla rekrar konüşün diyorum bakın ilk seneler evlilik tam rayına oturmaz sorun çok olur zamanla birbirinizi tanır hatalarınızı düzeltme yoluna gidersiniz ileride iyiki ayrilmamışız dersiniz bende eskiden eşime çok kuserdim yaptığı herşeyde hep ayrılmayı düşünürdüm hep o barırdı adım atardı nen hiç atmazdım ama zamanla yaptığım hayanın farkına vardım biraz daha gayret biraz daha sabır son kez konuşacağınızı baştan söyleyin

Ya benim gördüğüm senin ona verdiğin cevaplar çok antipatik. Yani yarejini arkadasin dediği gibi 'ben' dili ile konuşun biraz. 'Ben'dilinin ne demek olduğunu biliyorsundur ama bilmeyenler için mesela bir örnekle açıklayacak olursam; hiçbir zaman mutlu olamayacaksin, sen sikintilisin gibi bir cümle yerine " bazı söz ve davranışların beni çok üzdü ve incitti" gibi tamamen duygularını karşı tarafa aktarmaya yönelik cümleler kurarsan daha etkili olur konuşmaların. Git de ona son kez bir konuşma yap demiyorum ama karşılıklı bir daha konusursaniz bu şekilde irtibat kurmaya çalışın derim.

Ya benim gördüğüm senin ona verdiğin cevaplar çok antipatik. Yani yarejini arkadasin dediği gibi 'ben' dili ile konuşun biraz. 'Ben'dilinin ne demek olduğunu biliyorsundur ama bilmeyenler için mesela bir örnekle açıklayacak olursam; hiçbir zaman mutlu olamayacaksin, sen sikintilisin gibi bir cümle yerine " bazı söz ve davranışların beni çok üzdü ve incitti" gibi tamamen duygularını karşı tarafa aktarmaya yönelik cümleler kurarsan daha etkili olur konuşmaların. Git de ona son kez bir konuşma yap demiyorum ama karşılıklı bir daha konusursaniz bu şekilde irtibat kurmaya çalışın derim.
Onun davranışları ve konuşmaları bu sekilde ben de karşılığında sempatik cevaplar veremiyorum doğal olarak.

Sen bilirsin ama ısrarla rekrar konüşün diyorum bakın ilk seneler evlilik tam rayına oturmaz sorun çok olur zamanla birbirinizi tanır hatalarınızı düzeltme yoluna gidersiniz ileride iyiki ayrilmamışız dersiniz bende eskiden eşime çok kuserdim yaptığı herşeyde hep ayrılmayı düşünürdüm hep o barırdı adım atardı nen hiç atmazdım ama zamanla yaptığım hayanın farkına vardım biraz daha gayret biraz daha sabır son kez konuşacağınızı baştan söyleyin
Bak ne diyosun eşim hep adım atardi. Ben fazlasıyla attım hep ben adım atan haklı da olsa özür dileyen , arkadaşların dediği gibi anlayışlı, ben dilini kullanarak yaklaştım. Ama yok işlemiyor.
Daha çok havalara giriyor.
Ben niye anltamiyorumkimseye derdimi..
Ben de lön lön konuşan biri değilim.
Sürekli karşındaki kişi hak etmediğin şekilde davranıp konuşunca gururunu incitince sen de bi yerden sonra yeter artık üzülmek istemiyorum diyosun ve tırnaklarını çıkarıyorsun.
Etkiye tepki benimki.
Bana öyle geliyor.
Güzellikte AN-LA-MI-YOR bu insan.
Ben 3 yılımı verdim.
Duzelecek se de benim tersime düzelir. Hayatta iyi davrandı diye yola gelmez gelmedi. O zaman kendini daha da bi vazgeçilmez sanıyor.
Bu arada bu sitemlerim sana değil :) benim üslubunu eleştirenlere söylüyorum. Uzaktan davulu sesi hoş gelirmiş. Yaşayınca çok farklı.
Ben sadece son durumumuzü anlattım.
Bu insan benim yanımda hiçbir zaman olmadı ki. Her zaman mahçup oldum aileme de çevreme de.
Düşününce benim cabalayacagim bir şey yok gerçekten yok. Hala kendinı bişey sanıyor. Acıyorum artık.

Bak ne diyosun eşim hep adım atardi. Ben fazlasıyla attım hep ben adım atan haklı da olsa özür dileyen , arkadaşların dediği gibi anlayışlı, ben dilini kullanarak yaklaştım. Ama yok işlemiyor.
Daha çok havalara giriyor.
Ben niye anltamiyorumkimseye derdimi..
Ben de lön lön konuşan biri değilim.
Sürekli karşındaki kişi hak etmediğin şekilde davranıp konuşunca gururunu incitince sen de bi yerden sonra yeter artık üzülmek istemiyorum diyosun ve tırnaklarını çıkarıyorsun.
Etkiye tepki benimki.
Bana öyle geliyor.
Güzellikte AN-LA-MI-YOR bu insan.
Ben 3 yılımı verdim.
Duzelecek se de benim tersime düzelir. Hayatta iyi davrandı diye yola gelmez gelmedi. O zaman kendini daha da bi vazgeçilmez sanıyor.
Bu arada bu sitemlerim sana değil :) benim üslubunu eleştirenlere söylüyorum. Uzaktan davulu sesi hoş gelirmiş. Yaşayınca çok farklı.
Ben sadece son durumumuzü anlattım.
Bu insan benim yanımda hiçbir zaman olmadı ki. Her zaman mahçup oldum aileme de çevreme de.
Düşününce benim cabalayacagim bir şey yok gerçekten yok. Hala kendinı bişey sanıyor. Acıyorum artık.
Misafirlik nasıl geçti?

Aksam nasıl gecti canım varmı bir gelisme ?@belmiyum
Valla aynı canım birbirimizle sıfıra yakın iletişimle kapattık . Giderken küs gibi davranma durumu idare et madem gidiyoruz dedim. Yine kafasına göre konuştu boş bişeyler . Ya dedim ne uzatiyosun güzelce bişey söyledim artık yap yapma.
Yok ömür geçirilecek cinsten değil her gün daha iyi anlıyorum.
Eşinden ne beklersin toplum içinde utandirmasin durumu idare etsin yok bu boyle gelmiş böyle gider.

Valla aynı canım birbirimizle sıfıra yakın iletişimle kapattık . Giderken küs gibi davranma durumu idare et madem gidiyoruz dedim. Yine kafasına göre konuştu boş bişeyler . Ya dedim ne uzatiyosun güzelce bişey söyledim artık yap yapma.
Eşinden ne beklersin toplum içinde utandirmasin durumu idare etsin yok bu boyle gelmiş böyle gider.
Seni utandıracak bişeyler mi yaptı?

Selam kızlar,
Gitmek zorunda olduğum is arkadaşlarım ve eşleriyle iftar yemeği var 3 gün sonra.
Ama eski konularımi bilenler bilir esimle aramız çok kötü.
Bahane bulmak istesem gitmemek için, iki arkadaşımız tayinci . Son yemeğimiz olucak. İlle ısrar ederler . Ben de zaten ne desem bahane bulunacağı için tamam demiş bulundum.
Eşime gidelim bi seferlik idare et diyemem gibi geliyor.
Aklımda Son dk hastayım bişey derim diye düşünüyodum. Ama iftar yapılacak yer çok yakında bi yer. Sonuçta iftar acicaksin orucluyken gel aç gidersin gibi şeylerle karşılaşabilirim ki haklılar.
Bir de iftardan sonra erkeklerin birlikte maçı var. Hani başka bi yere sözümüz var diye gitmesem ya da işimiz çıktı bi yere gittik diye. Eşim maça gitcek yine işin içinden çıkamıyorum.
Ne yapcagimı bilemiyorum.

Nasıl kivirabilirim ne dersiniz?
Siz olsanız ne yaparsınız?
Tek gidemem herkese bi açıklama yapmam gerekir.
konunuzu bılmıyorum ama esınızle bırlıkte gıdın ınsanlara dert anlatmak yerıne belkı barısırsınızda esınızle

Yapmadı àma hiç konuşmadık birbirimizle sayılır.
Eşin, mızıkçı şımarık oyun arkadaşı gibi. Huysuz geçimsiz aynı zamanda. O evde o adamla yaşayan sensin en iyi sen bilirsin dönüp de seslenemeyeğin kadar sesini soluğunu kesmişse daha diyecek bişey bulamıyorum hakkaten.
Ayrıca bu kadar süre bu şekilde yaşamak akıl alır gibi değil. Seni görüyoruz da o nasıl kabul ediyor ya da her ağzını açtığında "sen benim gibisini çok ararsın" diyebiliyor. Hayret bişey hakkaten. Ayrıca sana bravo o ortamda yaşayabiliyorsun. Ben eşimin masaya yumruk atma olayında o kadar içerlemiştim ki sabaha kadar üzüntüden sayıkladım durdum ve hiçbirşeyden haberi olmayan 4 bin km ötedeki annem de uyuyamayıp gece boyu beni görmüş rüyasında. Sabah uyandığımda kalbim sökülecekti yerinden:( 1 gün süren bişeydi düşün ve eşim beni üzdüğünde kalbine öküz oturur resmen.. trafikte dikkatsizlikten ölümcül kazalara kadar gelir sonu beni üzdüğü için. Sen haftalardır bu durumdasın ve eşin de halaa "ben ben ben" zıkkımın kökü:kızgın: sen bi kere emanetsin ona, o kadar uzatılan ele cevap veremiyorsa da ittirmez insan.
Çok üzücü gerçekten. O kadar süre o evde böyle yaşamak. Allah yardım etsin belmiyum belmiyum :dua:

Eşin, mızıkçı şımarık oyun arkadaşı gibi. Huysuz geçimsiz aynı zamanda. O evde o adamla yaşayan sensin en iyi sen bilirsin dönüp de seslenemeyeğin kadar sesini soluğunu kesmişse daha diyecek bişey bulamıyorum hakkaten.
Ayrıca bu kadar süre bu şekilde yaşamak akıl alır gibi değil. Seni görüyoruz da o nasıl kabul ediyor ya da her ağzını açtığında "sen benim gibisini çok ararsın" diyebiliyor. Hayret bişey hakkaten. Ayrıca sana bravo o ortamda yaşayabiliyorsun. Ben eşimin masaya yumruk atma olayında o kadar içerlemiştim ki sabaha kadar üzüntüden sayıkladım durdum ve hiçbirşeyden haberi olmayan 4 bin km ötedeki annem de uyuyamayıp gece boyu beni görmüş rüyasında. Sabah uyandığımda kalbim sökülecekti yerinden:KK43: 1 gün süren bişeydi düşün ve eşim beni üzdüğünde kalbine öküz oturur resmen.. trafikte dikkatsizlikten ölümcül kazalara kadar gelir sonu beni üzdüğü için. Sen haftalardır bu durumdasın ve eşin de halaa "ben ben ben" zıkkımın kökü:kızgın: sen bi kere emanetsin ona, o kadar uzatılan ele cevap veremiyorsa da ittirmez insan.
Çok üzücü gerçekten. O kadar süre o evde böyle yaşamak. Allah yardım etsin belmiyum belmiyum :dua:
Yaşamayıp ne yapacağım?
Kimse taştan değil, çok zor günler geçirdim hala da sürüyor. Benim de bi annem var her hevesi kursaginda kalmış oğlunun mutluluğuna bile yasayamayan aklı hep bende.
Ama diyorum ya yine de yaşıyorsun.
Öldüm der durur yine de yaşarsın dediği gibi Mevlana'nın...

Artık diyecek bir şey bulamıyorum. Boşa onu

Yaşamayıp ne yapacağım?
Kimse taştan değil, çok zor günler geçirdim hala da sürüyor. Benim de bi annem var her hevesi kursaginda kalmış oğlunun mutluluğuna bile yasayamayan aklı hep bende.
Ama diyorum ya yine de yaşıyorsun.
Öldüm der durur yine de yaşarsın dediği gibi Mevlana'nın...
...:(

Back
X