Iftar vaktinde aramakta nedir?

Erkek cinsinin annelerine karşı konuşamama durumunu anlayamıyorum.
Yemek yiyoruz deyip lafı toparlayıp telefonu kapatamayacak kadar acizler mi yemek bittikten sonra geri arar
Yok annem üzülmesin yok annem kırılmasın diye herşeye eyvallah yemin ederim içim şişiyor

iftar yaklaşınca eşine demeden hangi telefondan ariyosa onu kapa. mesela evse fisini cek . cepse sessizi kıs . yemeginizi yiyin sohbetinizi edin . sen mutfagi filan toplarken .. fisi tak yada cebin sesini ac :)

ammann yokk bu çok riskli..
Allah korusun ciddi bi durum olur, kaza bela olur ulaşılması gerekir ve ulaşamazlar.
İhale fena kalır konu sahibine olaylar çok farklı yerlere gider yok yere..
Tek çare eşle konuşmak.

Hayati nasil zorlastiririmin ornegisiniz neden acik acik esinize soylemiyorsunuz yemek yerken telefonda konusulmamasi gerektigini.
Tek soylemeniz gereken bir cumle.Esler arasi iletisimsizlik cok kotu doydum vs tripleri ise cekilmez.
Peki kocaman adam yemek yerken uzun uzun telefonda konuşulmaması gerektiğini bilmiyor mu?
Biz neden söylüyoruz?
Neden davranışlarını anneleri gibi düzeltmeye devam ediyoruz?

Peki kocaman adam yemek yerken uzun uzun telefonda konuşulmaması gerektiğini bilmiyor mu?
Biz neden söylüyoruz?
Neden davranışlarını anneleri gibi düzeltmeye devam ediyoruz?
Bilmiyorsa omur boyu ogrenmesin mi istiyoruz ?
Neden konusarak anlasmak yerine baska yollari tercih ediyoruz ?
Davranislarindan rahatsiz oluyorsak duzeltiyoruz.

Yani o kadar basit meselelerden büyük olaylar çıkarıyorsunuz ki, bu şekilde nasıl yaşayabiliyorsunuz anlamıyorum. Herkes herkesi farkında olmadan uygunsuz bir zamanda arayabilir. Yapılacak şey şu: " şu an müsait değilim, yemekteyiz, seni bitince arayayım" demek. Ne kadar basitmiş değil mi? Allah ağız vermiş, iletişim kuralım diye. Kusarsam fena kusarım filan diye öfke saçacağınıza doğru düzgün konuşmayı deneyin muhattabınızla. Sorun kalmaz o zaman.

Yemekteyken arayana sinir olurum. Hiç de açmam. Yemek saatleri az çok bellidir zaten. İftar vakitleri de belli. Eşiniz demiyor mu anne yemekteyiz diye. Zaten bütün gün aç susuz kalmışsın. İnsan oğlunu düşünmez mi. Siz de bu kadar çekinmeyin. Trip atmak yerine açık açık söyleyin.

Bilmiyorsa omur boyu ogrenmesin mi istiyoruz ?
Neden konusarak anlasmak yerine baska yollari tercih ediyoruz ?
Davranislarindan rahatsiz oluyorsak duzeltiyoruz.
Düzeltmek bizim görevimiz değil bir zaman sonra onun annesi rolüne bürünüyoruz ya da öğretmeni.
Sonra o düzeltilecek davranışların sayısı artıyor
Rahatsızlık dile getirilir ama davranışı düzeltmek bana garip geliyor.
Sorun şu ki eşi tabiki biliyor ama annesine cevap veremiyor bir önceki mesajımda da fikrimi yazdım.

Kimine gore normaldir kimine gore anormaldir.
Kimine gore " bi sorunmu temsil ediyoki sanki, ne zarari var?" Dir.
Buda genellikle erkeklerdedir.
Goremezler ve hissedemezler sizin dim dizlak ortada kaldiginizi onlar telefonda konsurken.
Uyaricaksin, konusucaksin kirildigini belli edeceksin.
Bekarm ve bende cogu zaman icime atarim kirginliklarimi. Ardindan patlarim.
Yanlis bisey bu. Insallah evlenirken bu huyum degistiririm.

Ya ben olsam iki telefonun da sesini kısar diğer odaya koyarım eşin de sen de huzurlu yemek yersiniz sonra eşin bulur telefonu aa annem aramış der döner bitti gitti
Ehe azıcık hilekarlık yapın canım kim ne anlar Allah aşkına :))

Eşiniz ile güzel dille konusursaniz anlayışla karşılar diye dusunmekteyim. İftardan sonra konuşabilirsin hiç konusma diyemem gibi konusursun.

Karşı tarafa ait içinde kırgınlık var ise iki gün de bir kere onun hoporlordeki sesini duymak zorunda degilsin tabii. Ya da kirgınlik olmasa bile kocan ile baş başa iftar yapmak isteme hakkın tabiiki de var yani. Keşke bunu karsidakiler de anlasa.

Bizimkiler iki defa iftardan hemen önce aradılar. Eşim yemek yapıyoruz dedi. Çok az konuştular rahatsız etmeyelim iyi iftarlar denildi telefon kapatıldı.

Bende fikrimi yazdim neden benim fikrime karsi cikip kendi fikirlerinizi kabul ettirmeye calisiyorsunuz.

Canım eşine söyle yemekteyken tel açmasın kim ararsa arasın. Aynı şeye bende sinir oluyorum. Kimin aradığı önemli değil ama yemekteyken tel çalarsa bakılmaz . Hele ki iki kişi oturmuşsunuz o kadar özenmişsin sofra hazırlamışsın açıp da telefonla konuşması bir yandan yemesi sinir bozucu seni çok iyi anlıyorum ufak gibi görünüyor ama ben de çok bozuluyorum böyle şeylere. Kayınvaliden bilerek mi yapıyor bilmeden mi bilemem tanımıyorum ama eşine söyle yemekteyken tel çaldı mı ya hiç açma ya da aç yemekteyim şuan ben sizi arayacağım de kapat de. Eşini uyar bence arayanı değil. Sevgiler.

Olabilir yani sizin iftar saatinizi unutuyor olabilirler.Sizin Anne babanız arasa konuşmazmısıniz?
Hani eşiniz yemek yediğini ima etsin belki anlarlar anlamazlarsa da çokta mesele etmeyin.
Bazen bende annemi ararım sofradayken çokta güzel konuşur kalbimi de hiç kırmadı yani.

Eşin rahatsIz değilse sen söylersen suç olur
Kıskanıyor olur, dırcırcı olursun
Eşin sen konusunca seni anlayacak olsa zaten böyle bir davransta bulunmaz
Bence konusup da tadını kacırma

Benim kv de de arasa
Eşim ayıp olmasın diye kapatamaz konusur eminim

Bunları karsı Tarafın düşünmesi Lazım onlarda muhtemelen yemeği yedik bi arayayım diyorlardr

Cevaplariniz icin tesekkürler kizlar biriniz yazmis esin rahatsiz oldugun konuya anlayis göstercek olsa zaten yapmaz diye. Bende böyle düsündügüm icin sustum.
Ben kvmin oglunun oruc tutup tutmadigini kontrol etmek icin aradigini düsünüyorum. Cünkü onu taniyorum cok baskici biri esim hala onun kücük oglu. Kadin bana bile baski yapiyor günde 5 vakit namazimi kilayim diye. Ben böyle baskilardan hic hoslanmiyorum neyse o ayri konu. Iftar vakti ariyor bakiyor yemekteyiz diyemi eminim

O

Eşine bişey demeden telefonları kaldır sessize al. Yada eşinle kızmadan konuş yemek vakti telefonla uğraşmayalım filan de bilemedim. Ama kaynananız düşünemediği için yapıyor bence ona bilenmeyin

O

Eşine bişey demeden telefonları kaldır sessize al. Yada eşinle kızmadan konuş yemek vakti telefonla uğraşmayalım filan de bilemedim. Ama kaynananız düşünemediği için yapıyor bence ona bilenmeyin
Senin cevabindan önceki yazimi okursan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…