iftar yemeğine gidilmeli mi ?

nalanbilek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
288
1
68
Eskişehir
kızlar erkek arkadaşımla yaklaşık 10 aydır beraberiz. ailesi beni biliyor ve ramazanda annesi iftara davet etti beni ama daha önce tanışıp konuşmadığımız için erkek arkadaşımdan iletti bana. babasıyla daha önce bi yarım saat oturmuşluğum var konserdeyken tanışmıştım gayet de ısınmıştım ama evine gitmek nasıl olur sizce uygun mu ?

bence biraz erken cnm.ben 2 yıldır beraberim ama o ne kadar tanıştırmak istese de ailesinden kimseyle tanışmadım iş resmiyete binmeden uygun olmaz diye düşünüyrm tabi yine en iyi sen bilirsinn

resmiyete en erken 5-6 yıl sonra binebilir . annesini de merak ediyorum ama dediğiniz doğru sanırım biraz geri durayım çok hevesliymiş gibi bende olur dedim ama illa gidilcek diye birşey yok ben açmazsam konuyu o da açmaz gel filan diye unutulur yani.

Bende evlilige adim atilmasina yakin tanisma taraftariyim. Esimin ailesiyle tanistiktan iki ay sonra sozumuz olmustu.

Erken tanisirsan hadi su yemege de gel, buraya gidiyoruz sende gel, inan arkasi gelecek. Hatta gitmediginde kirilabilecekler.

Gidersen hep, bir bakmissin evlenmeden cok icli disli olmussun vs.

Henuz gitme derim, daha vakit var de. Onlarda merak etsin seni. Buyu bozulmasin.

Hersey zamaninda guzel

doğru dediniz ben değil onlar merak etsin beni . çok rahatlar bu konuda dediğiniz gibi her yere gelmemi beklerler ve bir anlamı olmaz. yarın öbür gün iş ciddileşse evlensek bir sorun çıksa yüzüme vurabilirler sonuçta kimseye güven olmaz tamam kötü birşey değil ama olsun yıne de zamanında güzel . ben de bana değer verdiği için sevindim onun heyecanına kapıldım ama sizi dinliyeceğim.

ben burdaki genel düşüncenin aksi şekilde düşünüyorum
çok samimi olmak bence de anlamsız ama daha dün başka bir konuda da yazdım
mesela erkek arkadasının akrabasının dügününe sözlü nisanlı vs olmadan gitmek bence cok gerekli degil ama
bir iftar yemeğine gittin diye ileride yüzüne vurabilecek bir aileye zaten mümkünse gelin gitmeyi düşünme
işler ciddiye binmeden ileride ciddi düşünebileceğin bir insanın aile hayatını az da olsa gözlemlemek bence önemli
eğer uygun değilse yol yakınken dönmek 5 sene sonra geri dönmekten daha kolaydır.
üstelik iftar yemeği zaten ciddi bir ortam laçkalaşma ihtimali pek yok
yemek yersin çaydan sonra çok geç olmadan dönmem gerek dersin.
üstelik evde yemek daveti ailenin görgüsünü görmen için de iyi bir fırsattır bence sofra düzeni , adabı bir ailenin yaşam tarzını gösteren önemli ipuçlarındandır.

ilişkini resmiyete dökmeye 5-6 yıl varsa gitme canım bu süre zarfında seni başka zamanlarda da davet edebilirler gitmezsen kötü olabilirsin gidersen de evlenmeden çok yüz göz olursun.5-6 yıl uzun bir zamandaha böyle şeyler için erken bence gitme

tabiki karar senin ama gitsen daha iyi olur aile demek ki seni tanımak istiyor ki her anne baba ister bunu
ben nişanlımın ailesiyle 1 hafta sonra tanışmıştım
illa ailesiyle tanıştın diye evlenceksin diye bir şart yok
hem sen merak etmiyor musun sevdiğin adamın annesini babasını yaşadığı evi
alt tarafı bi yemek yanii abartmaya gerek yok hem sen mesafe koyarsan en başta zaten kimse israrcı olmaz
bende kayınvalidemle arkadaş gibiyim ama gittiği hiçbir yere çağırmaz gelmeyeceğimi bilir çünkü
bence git...

resmiyet çok uzak ise şansen yüz yüze tanışmalar ertelenmeli...
normal bir arkadaşlık kavramından farklı oluyor bu durumlar..tanımak tabi ki önemli yakından..
ama ne kadar süre sonra ciddi bir adım atılacak önem taşıyor bu..

altı üstü bir iftar gidilebilir...

İlk defa bir yorumunuza katılmadım :) onca senelik ilişkimde tek hatam aman ne olacak altı üstü bir beş çayı diye başlayaraktan bayram seyran yaz tatilleri konserler şeklinde devam etmişti. O bakımdan arkadaşım önceden önüne gelene git tanış diyen biri olaraktan kesinlikle gitme derim. En azından henüz gitme.

canım bu davetı annesının gonderdıgınden emın mısın ?

yanı erkek arkadasın sızı tanıstırmak ıstemıstır "annem cagırıyor "dıye annesının

agızndan konusur ama annesının bu durumdan haberı bıle olmayabılır .

bence annesı davet etmıs olsaydı annesı arardı dıye dusunuyorum ben .

Dediklerinize ben de katılıyorum sonuçta ilerisi için ciddi bir şeyler düşündüğünüz adamın ailesini yaşladığı ortamı tanımak da gerekli sora yok ailesi böylemeymiş yok bize uygun değil kültür farkı var bir sürü konu açılıyor buraya. O insanlar zaten düzgünse senin bir iftara ne biliyim tanışmaya gitmene kötü gözle bakmazlar ki bakıyorlsa zaten ben olsam böyle bir aile ile de onların oğluyla da yollarımı ayırırım . Sonuçta kötü bir niyetle gidilmiyor ki.

erkek arkadaşım daha başında olduğumuzdan ailelerle tanışılsın istemiyor . bu sene ünvde konsere gidicektik babası da polis memuru ve orada görevliydi . konserdeyken bir beş dakika tanışmaya götürdü beni merabalaştık bir iki soru sordu sonra biz döndük arkadaşlarımızın yanına o zaman da babası çok hevesliymiş tanışmak için bende kırmayayım dedim gelmişken. annesi de birkaç kez istedi aynı ortamda olduğumuzda ama ben gitmemiştim. şimdi normal bir yemek olsa ben de düşünmezdim gerek yok derdim ama konu iftar yemeği olunca içimden gitmek geldi. annesi çok ısrar ediyormuş babası tanıştı kendi tanışamadı diye merak içinde.

Sizin aileniz ilişkinizi biliyor mu??Onların bilgisi var mı bu davetten?

babam dışında biliyor herkes ama daveti bilse annem sıcak bakmaz.dışarda olsa neyse de evlerine gidilmesi filan annem hoşlanmaz böyle birşeyden ve ben oraya gittiğimde eminim annesi ya da babası soracak buraya geldiğini biliyorlar mı diye :S

iftar daveti geri çevrilmemeli diye düşünüyorum
yalnız ailenizin haberi dahilinde giderseniz düşündüğünüz olumsuzluklarla da karşılaşmazsınız ilerde
ama aileniz de böyle bir şeye tepkiliyse ailenizle ilişkinizi bozmaya değmez

Son düzenleme:
iftar daveti geri çevrilmemeli diye düşünüyorum
yalnız ailenizin haberi dahilinde giderseniz düşündüğünüz olumsuzluklarla da karşılaşmazsınız ilerde

evet en azından anneme sölemeliyim gidersem.
şimdi gittiğimde ne yapıcam nası davranıcam evin kızı gibi de kalkıp yardım edersem yanlış anlaşılır mı acaba ?
evlerinde kız olsa rahat ederdim de . kız çocukları yok .
of of herşey dert :)

tabi ki en azından annen bilsin ki ne annenle aran bozulsun ne de karşı taraf ailenden gizli iş çevirdiğini düşünmesin ,ailenin arkanda olduğunu bilsinler

yardım etme mevzusuna gelince her şeyi yapmaya girişme ama ben yemeğe gittiğim ev kimin evi olursa olsun yardım ederim en azından sofra kurup toplamaya yardım ederim

sen de öyle yap ama her şeyi yapmaya siz oturun ben yaraım demeye filan kalkma ,annemin tabirini kullanacağım ağır ,hanımefendi bir duruşun olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…