Eşinizin annesinin lokmalarını mı saydınız? Evet kadın 50 yaş haliyle yarı yaşındaki kadından görmüştür salatayı ilk!! Sizde misafire böyle davranılıyor herhalde. Ben hayatımda bu derece kin tutabilen insandan korkarım. Şuraya açtığınız konularda ne oldu diye soranlara hep yok bilmem kim kahve yapmadım diye bizi ayırmak istedi, yok kocam elime çeyrek altın koydu diye kocamı evlatlıktan reddettiler dışında anlatabildiğiniz hiçbir şey yok. Yahu kocanız affetmiş ailesini size ne oluyor?
Ben sizin kendinize dahi itiraf etmediklerinizi yazayım. Siz çok mutsuz bir kadınsınız. Hayatınız boyunca kendinize hiçbir başarınız olmamış. Önce x' in kızı, sonra y' nin karısı olmuşsunuz. Kendi ayakları üzerinde durmak yok, bir hobi yok, hiçbir uğraş yok gün geçirme hariç. Evlenmişsiniz o da istediğiniz gibi çıkmamış. Adamın maaşını beğenmemişsiniz, ailesini beğenmemişsiniz, muhtemelen kocanızla da aranız iyi değil. Ama insanız değil mi, hayatta kalma mekanizması geliştirmek zorundayız. Siz de dışarıya kocamla çok mutluyuz izlenimi vererek, kayın aileniz üzerinden bütün nefretinizi kusuyorsunuz. Halbuki asıl kininiz ve mutsuzluğunuz kendiniz ile ilgili.
Bakın çok gençsiniz hatta yaşıt olabiliriz. Hayat o kadar güzel ve kısa ki. Kayın ailesi de koca da bir süre sonra önemsiz olmalı. Çıkın bir parka gezin, kitap okuyun (lütfen çok ama çok okuyun, bir insanın kendine yapacağı en büyük iyiliktir kitap okumak), kurslara katılın, eğitim durumunuz ne bilmiyorum ama okumadıysanız okulu bitirin. Gönüllü çalışmalara katılın, manevi bir tatmin sağlayın kendinizi geliştirin. Ömürden geçen her gün sizden gidiyor. Bir kez geliyoruz hayata, onu istediğimiz gibi şekillendirmek elimizde. Ve hayat x,y,z benim hakkımda ne düşünüyor diyerek harcamak için çok kısa. İnsanlara en fazla 30 saniyelik dedikodu malzemesi verirsiniz, gece yattığınızda elinizde kalan kendi mutsuzluğunuz olur.