iftara misafirr

alewuska

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
551
3
96
Amasya
yeni ewliyim;
iftara misafir davet ettim cumartesi gününe.çok fena telaş yaptım. 6 kişi olcaz.evimde ağırlıcağım ilk misafir.menü beliryemedim bir türlü.sadece tatlımı belirledim.tiramisu yapıcam.bana menü için tavsiyede bulunun lüttfeeen:56::56::56::56::56::56::74::31:

Canım bence tiramisu yapma artık çok fazla adı geçer oldu..

Yapabilirsen revani yap dr.oetkerin hazır toz revanileri var,onları deneyebilirsin..Yanna da vanilyalı dondurma..

Yapabiliyorsan haşhaşlı revani de çok güzel oluyor..

Çorba olarak yapabilirim dersen kaşarlı domates çorbası..Mmmm beğenmeyen kimse bilmiyorum..

Mercimek çok klasik bence..

Ana yemek fırında patatesli tavuk veya fırında patatesli köfte..

Yanında sebzeli pilav..

Ortaya domates ve sarımsak soslu karışık kızartma ve yoğurt..

Sirkeli sarımsaklı közlenmiş kırmızı biber..

Çok zengin bir yeşil salata..

Peynirli sodalı börek..

Ek olarak ezme,turşu,çiğköfte de ikram edebilirsin..

Hem de sofra kalabalık görünmüş olur..

Umarım misafirlerini en güzel şekilde ağırlarsın..

tek güzel tatlım tramisu.diğerlerini pek denemedim aslında ondan tramisu yapiim dedim.revanide güzell olur ewet.
cuma günüde arkadaşın biri dawt etti menüsünü söledi yapmayalım aynısı diye.domatesi o kappptı :50: mercimekte dediğin gibi ramazan başladığından beri mercimek yapıyrm gına geldi.kolay ya :1:
ana yemek patatesli tawuk güzel olur dimi.içine bezelye konmuyo onun dimi.
pilawı değişik nasıl yapabilirim
çok soru sordum
kusursuz olsun istirym

Mercimek yerine domates çorbası yapabilirsin üzerine kaşar rendesi. Ondan sonra ara sıcak olarak herkese bir adet paçanga böreği güzel olabilir yemek olarak da hasan paşa köftesi vardır fırında böyle top top içinde patates püresi üzerinde kaşar rendesi vardır. Onun yanında şehriyeli pirinç pilavı güzel olur. Bunların yanına salata veya böyle kabak , havuç ve patlıcanı jülyen doğrayıp soteledikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsin. Ya da zeytin yağlı olarak taze fasulye veya bir gün önceden zeytinyağlı yaprak sarma olabilir. Tatlı olarak ramazan diye güllaç ya da onun yerine kazandibi, tavuk göğsü ya da tiramisu da olabilir tabi.

canım bence tiramisu yapma, altın günlerinde falan tercih ediliyor.
ramazanda hamur tatlısı yada güllaç güzel gider. hem hazır al gitsin tatlıyla vakit kaybetme.

yarına bende misafir aldım

mercimek çorbası,
z.yağlı yaprak sarma
peynirli tepsi böreği,
fırında patatesli köfte,
pilav
salata, kavun, fanta, bülbülyuvası.

yoğurtlu köz patlıcan yapayım dedim ama yenmiyor az olsun lezzetli osun.

bende parşembe misafir çağırıyorum
benim menüyü vereyim belki beyğenirsin ve fikir olur.
ben basite kaçacaım ve az yapacağım. sanada tavsiyem az yapman sonra 1 hafta yemekler bitmiyor

çorbaya karar vermedim tam. tahana,mercimek,yayla,domates arasında birini yapacağım
paçanga böreği. çok basit ve çok lezzetli oluyor yapmanı tavsiye ederim
zeytinyağlı barbunya yada yeşil fasulye
islim kebabı. buda çok basit. köfte yapıyorsun ve kızartıyorsun. sonra patlıcanlarıda jülyenimsi doğrayıp kızartıyorsun. sonra patlıcanların içine köfteleri koyup sarıyorsun,kürdanla tutturuyorsun. sonrada üzerine ufak ufak domates biber koyuyorsun. salçalı su hazırlayıp suyunuda üzerine dök ve fırına ver. hepsi buuu:34:
şehriyeli pirinç pilavı
cacık,çoban salata
tatlı olarak arkadaşın dediği gibi revani yapabilirsin hazır pakettekilerden. denedim çok güzel oluyor. yada revani gibi hazır ununundana alıp herhangi bir tatlı. riske girmemek için tercih edilebilir diye düşünüyorum

geçen iftara gittim bize dondurmalı tatlılar varya onlardan ikram ettiler. yani öyle çok düşünmene gerek yok.

umarım güzel bir iftar geçirirsiniz. şimdiden afiyet olsun

yayla corbası
fırında köfte patates
nohutlu yada garnitürlü pilav
yaprak sarması yada (hazır mantı al ortaya yap koy)
yeşil salata
cacık
patlıcan közleyip yogurtlarsan üstünede tereyag mis gibi bir salata daha..
yada makarna salatası garnitürlü
tatlın güzel bence ımmm tiramisu bence bildigin ve herzaman yaptıgından şaşma:))

menüyü nasıl farklılaştırsam diye düşünme.denemediğin hiçbirşeyi o güne yapıp risk alma.en iyi yaptıgın yemekleri yap :34:

Kızlar benim eşim arnavut milli misafir yemeği diyorum ben her evde aynı menü hemen paylaşıyım sizinle :)

Düğün çorbası (tavuklu)
kuru fasulye
servis tabağında - milföy böreği - bir parça tavuk but - pilav
yeşil salata
yoğurtlu havuç kızartması
garnitür salata
turşu

içecek ayran..

hepinize çok teşekür ederim menüleri okudukça ufkum açıldı :61::61:

çorba olarak yayla yada domates yapıcam.herkes domates demiş.bu hafta içi bi deniyim ben domatesi bakalım nasıl olucak :) daha ewimde bu 3.haftam.mutfağa alışmaya çalışıyrm.bide hayatımda ilk kez misafir kabul edicem.we bide iftar olunca telaşlandım.

domates yada yayla çorbası
herkes fırında patates köfte yap demiş.onuda yapabilirim.kaç derecee pişiyo peki köfteler.fırında bir kez köfte yaptım kurudu.hangi programda yapmalıyım.alt üst bi andamı pişmeli,sadce alttanmı,birde fanlı bi program war.ben yapınca kurudu köfteler 200 derecede alt ffanlı pişirmiştim sanırım

çorba olarak yayla yada domates yapıcam.herkes domates demiş.bu hafta içi bi deniyim ben domatesi bakalım nasıl olucak :) daha ewimde bu 3.haftam.mutfağa alışmaya çalışıyrm.bide hayatımda ilk kez misafir kabul edicem.we bide iftar olunca telaşlandım.

herkes fırında patates köfte yap demiş.onuda yapabilirim.kaç derecee pişiyo peki köfteler.fırında bir kez köfte yaptım kurudu.hangi programda yapmalıyım.alt üst bi andamı pişmeli,sadce alttanmı,birde fanlı bi program war.ben yapınca kurudu köfteler 200 derecede alt ffanlı pişirmiştim sanırım

Canım her fırının ayarı değişiktir,bu yüzden fırın derecesi söyleyemeyeceğim..

Patatesleri elma dilim kes ve derin bir kabın içinde zeytinyağı,tuz ve karabiberle harmanla..

Sonra genişçe bir tepsiye diz ve yaklaşık 40-45 dk fırında kızarana kadar pişir..

Bu arada köfteleri hazırla köfteler de yassı değil tombul ve uzun olacak.Çirkin bir benzetme ama mermi şeklinde..

Kızararn patateslerin arasına bir patates bir köfte olacak şekilde diz..Köfteler kızarınca domatesli salçalı ve yağlı bir sos yap ve patates-köftelerin üzerine dök..

Fırından çıkarmaya yakın tepsinin üzerine kabukları soyulmamış halka halka doğranmış ve domates ve iri biberleri diz..

Pilav olarak da sebzel pilav demiştik..Bezelye,bezelyelerin boyutlarında doğranmış havuç ve çok az doğranmış patatesi küçük bir kapta haşla..

Pilavı her zaman yaptığın gibi yap ve suyunu eklerken süzdüğün sebzeleri pilava ekle ve pişmeye bırak..

Ocaktan alınca içine bir tatlı kaşığı doğranmış dereotu koy ve sebzeleri ezmeden karıştır pilavı..

O insanlar da parmaklarını yemezse benim de adım Prometheus değil..:86::86:

İnternette bir sürü yemek blogu var canım oralardaki tarifleri incele aklına yatan tarifleri bilgisayarında bir dosyaya kaydet daima elinin altına bulunsun.

fırında köfte kuruyor evet.

köfteleri yağda kızart, patatesleride kızart, süs olsun diye 5-6 biber kızart, 1 domatesi 5 e böl onlarıda kızart.

sırasıyla patates, köfte, biber, domates yerleştir tepsiye.
ayrı bir kapta, salça, sıcak su, tuz, pul biber karıştır köftelerin üzerine yavaşca dök, fırına ver 180 derece. 10 dak. dursun. köfteler kuruyabiliyor, aliminyum folyo kapat. yemek salçalı suyla özdeşleşinde al fırında.

ben bu gün yaptım 10 numara dedi herkez.

patates ve köfte mutlaka kızartılarak ön işlemden geçmeli bence, yoksa hem kuru oluyor hem saatlerce pişiyor, hemde pek leziz olmuyor.

Canım kuru köfteyi nasıl yapıcaksın? yani fırında izmir köfte yapıcaksan sorun yok üstü kurumasın diye folyo ile kapla zaten salçalı suda olacağı için köftelerin yumuşak olucaktır.

Bende ilk evlendiğimde şu kuru ekmek olayını ayarlayamıyordum :9: ekmek köftesi oluyordu resmen.. ekmeği az koy içine kimyon, sarmısak maydonoz mutlaka ekle.. hatta varsa şu kahvaltılık poy lar varya onlardan ekle çok güzel oluyor.. ayrıca kimileri izmir köfte yaparken köfteleri çiğden koyuyor salçalı suyun içine bilmeyenler için önceden fırında kızartın sonra salçalı suya ekleyin çok güzel oluyor.. :56:

Öpüyorumm :70:

akşama benim de misafirim var
menu;
fırında patates ve tavuk
pirinç pilavı
çorba (yoğurt yada domates daha karar vermedim)
salata
kayısı hoşafı
ton balıklı kuskus

tatlı olarak güllaç yaptım

yanına bir çeşit daha eklemem gerekiyor ama biraz hastayım. beni yormayacak ne önerirsiniz kızlar

menu;
fırında patates ve tavuk
pirinç pilavı
salata
kayısı hoşafı
ton balıklı kuskus

yanına bir çeşit daha eklemem gerekiyor ama biraz hastayım. beni yormayacak ne önerirsiniz kızlar

taze fasulye olabilir.menünde sulu yemek eksik.1 çeşitte sulu eklersen süper olur :34:

menu;
fırında patates ve tavuk
pirinç pilavı
salata
kayısı hoşafı
ton balıklı kuskus

Közlenmiş patlıcan salatası ve bimden alınmış enfes ezme..

çoook teşekür ederim hepinizeee..dün atlattım :74: ohhhh:66: çook güzeldii herşey.:56::56::56::56:
yayla çorbası yaptımmm
fırında köfte yaptım patatesle değilde kızarmış patlıcan koydum altlarına aralara biber koydumm.üstünede kaşar koydumm.dediğiniz gibi kızarttım köfteleride.müthiş oldu we kurumadi cidden:51::51::51:
yanınadaa kuşüzümlü fıstıklı pilaw yaptımm oda süperdi hatta misafirler gittikten sonra ben bi tabek daha yedimmm :51:
yanınada annemin yaptığı patatesli bişi yaptım püre gibi ama değilde değişik bişi
yanınaaaada kaşarlı mantar fırında :52:
yeşil salata,yoğurtlu hawuçlu salata,közlenmiş kırmızı biberde yaptımmmm:52::52::52:
coştum yaniii ama bi sulu yemek eksikti bulamadım ne yapcaımı yapmadım bende
tramisumuda yaptımmm.tek çok güzel yapabildiğim tatlı.oda çok güzel oldu.:51:
günü atlattımmm ohh
:54::54::54: teşekür ettim tek tek hepinizeeee

Back
X