IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

geçmiş olsun canım bende çok severim aşotu ayran çorbasını ellerine sağlık

en azindan degisik olmus menun

ben cok iftara davete giden biri degilim..ama cok fazla davete gidenler eminim hep klasik menuleri yemekten sıkılıyorlardır. mesela her menude pilav vardir. sen patates yapmissin daha degisik olmus....afiyet olsun tekrardan

dünkü yemekleri aynen yiycez israf olmasın ek olarak sadece salata yapcm

dün iftarda

şehriye çorbası
kırmızı biber dolması
köfte ve patates kızartması
yoğurt
vişne kompostosu
kavun
pudingli bisküvi

evet canım değişik gibi oldu ama çokta uyumlu oldu:)
kremalı patates çok güzel yakıştı balığın yanına bende beğendim :)
çok teşekkür ederim

sahurda pide,kaşar peynir,bal-kaymak ikilisi-fix yeşilliklerim maydanoz dereotu çifti:)
2 büyük bardak süt,bol bol soğuk su

Dünkü iftar menüm:

Sahanda pastırmalı yumurta (evet bildiniz, eşim menüme isyan etti, bir tek yumurta şartı ile ikna oldu evde iftara )
Çorba
Zeytinyağlı barbunya
Etli biber dolması
Yoğurt
Peynirli börek

Sahurda da yaptığım böreği ve domates-salatalık yedik

sahur menüm
haşlanmmış yumurta
domates-salatalık
peynir
zeytin
pide ve su
öğlenden sonra anneme gidicem, bayram için börek açıcam, belki baklavayı da bugün hallederim.

dün gece saat 3de eşim parise gitti bize 4 saat uzakta bir şehir ama evde bi an öyle yalnız kalınca hamilelikten midir anlamadım oturdum ağladım bu saate kadarda sadece 1 saat uyudum

neyse.. eşimde yola çıkacak diye oruç tutamadı bugün, akşam üzeri eve gelecek bana şöyle güzel bi menü çıkarabilir misiniz yorgun uykusuz gelmiş olacağı için hoş bi yemek masası hazırlamak istiyorum

fikirlerinizi bekliyorum kzlar

Arkadaşlar herkese şimdiden hayırlı bayramlarrr
Ben çok ama çok mutlu,heyecanlı,kıpır kıpırr ve çoooktaaa huzurluyum
Bikaç saat içinde eşim gelecek ve yola çıkıyoruzzz,tatil başlıyorrr
Valizleri akşamdan hazırladım tüm hazırlıklar tamam 2 saat uyku ile duruyorum ama cin gibiyim:) veeee ailemin yanına gidiyoruz tamı tamına 6 gün tatill:)))
Günlerdir bugünü iple çekiyorduk ve sonunda geldi işte
Akşam ve yarın orucun son günü baba evimde iftar sahur yapacak olmaktan öyle mutluyuz kii,kaç kere davet etmişlerdi ama işten güçten iftara 1 kere gidebilmiştik
Annemler bize 1,5-2 saat mesafedeler...Sırf size yazayım diye menüsünü sordum anneme ama tek laf alamadım ağzından tombişimin,eminim döktürüyordur dünden beri:))
Şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum,büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum
Allah ailelerimizi,eşlerimizi,kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin
Nice Bayramlara...aynen böyleyim tey tey teyyyy:118::119:

heeep boyle mutlu ve kipir kipir ol canim.INSAALLAH tatiliniz cok guzel gecer.simdilden hayirli bayramlar.bu topige renk katdin ramazan boyu.tesekkurleer

heeep boyle mutlu ve kipir kipir ol canim.INSAALLAH tatiliniz cok guzel gecer.simdilden hayirli bayramlar.bu topige renk katdin ramazan boyu.tesekkurleer

iftar menüm

yayla çorbası ( et suyuna )
tavuk baget
patatesli bezelye yemeği
fırında makarna (domatesli biberli maydanozlu kaşarlı )
sigara böreği
yoğurt
vişne kompostosu
revani ( cevizli ya da haşhaşlı)

menüye karar verdim :

süzme mercimek çorbası (ne zmndır yapmadım)
sigara böreği (buzluktan çıkarıcam)
güveçte köfteli patlıcan sarması (ben tepside yapcm)
tavuk suyuna nohutlu bulgur pilavı
cacık
kola
haşhaşlı tatlı

tatlıyı yaptm buzdolabına soğumaya bıraktım biraz dinlendim hemen kalkıp yemekleri yapmaya başlıyorum ancak yetişir esim gelinceye kadar

ooooo, guzel tatiller canim, insaALLAH cok eglenirsiniz, moral deposun fulleyip gelirsin hep boyle guzel gunlere insaALLAH. .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…