bu benim en sevdigim salatadır acı ve ekşiye bayılırm zaten
ay nasılda canım çekti birazdan yapim hemen))=
biz bugün eşimle sahura kalkamadık gece geç yatınca, ben oruc tutamıyorum o sebeple sorun degil bana ama esim için zor olacak gerci Allah yardm eder ins
Çok teşekkürler. Ayrıntılı resim eklemen çok iyi olmuş.kislaar,dun yaptigim aycicegi pidemin tarifini vereyim,ben aslina hepsini gozkarari koydum ,bildigimiz mayali hamiur var ya,ona sadece yarim bardak sut ve 3,4 kasik erimis tereyagi ilave ettim,ve de mayani kopurtmek icin onceden 1 tatli kasigi seker de ilave etmistim mayasina,,yani su,un,kurumaya,seker,tuz,sut,yag.
dün dışarıda işimiz vardı, en sonda çorbacıya gittik saat 1 buçuk gibi. biraz ezogelin çorba, 15 adet zeytinve kornişon turşu yedim, iki dilim de pide. bu da benim sahurluğum olmuş oldu.
eşlerin et tutkunluğundan bahsetmişsiniz. benim eşim de öyle, her gün et yemeği ya da içine et konulan yemek yapıyorum (eti bol olucak) diyelim ki bi gün sebze pişirdim, beni kırmaz yer ama doymaz tabisonra da günlerce onu söyler, "yav daha geçen gün sebze yedik ya, nerde her gün et yiyoruz " neyse bugün kayınvalidemler gelicek inşallah.
iftar menüm
pirinçli ayran çorbası
etli türlü dolma (kabak, biber, patlıcan)
tavuk haşlama
şehriyeli pirinç pilavı
salata
tatlı yapmıcam, zaten bana zahmet vermek istemiyorlar, ben ısrar ettim gelmeleri için. tatlı yapmazsam fazla da zahmete düşmemiş olurum
şimdi diyeceksiniz ki, hem çorba hem pilav pirinçli. ama onlar için makbul olan yoğurtlu bir çorba, ee diğer aşotulu ayran çorbası hem biraz zahmetli, hem aşotum kalmadı, hem de yiye yiye bıktık, değişiklik olsun dedim. bana kalsa ben pirinç pilavı değil de bulgur pilavı yaparım, ohh misama kimse pek sevmiyor. ben pirinç pilavı yemiyorum zaten, bazen bir yemek kaşığı kadar tabağıma koyup tadına bakıyorum, o bile yetiyor.
şöyle düşündüm, ayran çorbasını şehriyeli mi yapsam, pilav da şehriyeli ama, ay ben napsam
arkadaşlar ilk defa tarhana yaptım fakat taş gibi kurutmuşum ellerim parçalandı kevgir hak getire rondom bozuktu yeni sipariş verdim tarhanaları parçalarmı acaba
burdayiz ama heran olmayabiliriz
kızlar kimse yok sanırım ben buldum ne yapacağımı çok yorgunum o yüzden yorucu bişiler yapmayacağım
fırında çinekop pişecek domates suyu ve limon suyu eşliğinde
tavuk parçalı pirinç çorbası
fırında kremalı patates yapıcam birazdan,kekik ve biraz pul biberde eklicem
ezme salatamı hazırlamıştım zaten dolapta
yeşilliklerim var roka,maydanoz,göbek ve dereotu
tatlım var baklava ve dondurma
iftariyeliklerim hurma ceviz...birde peynir tabağı hazırlarım yeter sanırım
misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş misal:)
içecek olarakta yine ve yine limonlu soda,cola,buzz gibi su:)
ve iftarlarımızın vazgeçilmezi pidemiz..
kiz menun super daha ne olsunsimdiden afiyet olsun
tarhana mercimek ya da hazır kremalı mantar çorbası olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?