IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

canım yok kokmuyor,sadece nar ekşisini tuzunu limonunu eklemiyorum,yemek saatine yakın ekliyorum herşeyini
deneyebilirsen göreceksin kokmadığını canım

canım harika oluyor denemelisin mutlaka,bizde bayılırız et yemeklerinin yanında da mutlaka yaparım dışarıdakilerden daha güzel oluyor der kocişim :)
şimdi ramazan pidesi ile düşünemiyorum iftarda:)))

kislaar,dun yaptigim aycicegi pidemin tarifini vereyim,ben aslina hepsini gozkarari koydum ,bildigimiz mayali hamiur var ya,ona sadece yarim bardak sut ve 3,4 kasik erimis tereyagi ilave ettim,ve de mayani kopurtmek icin onceden 1 tatli kasigi seker de ilave etmistim mayasina,,yani su,un,kurumaya,seker,tuz,sut,yag. bu arada siz internetden papatya ekmek olarak bulabilirsiniz bu tarifi.malzemesi biraz farkli olarak.ben degistirdim,uydurdum azicik.resim alintidir

Son düzenleme:
Çok teşekkürler. Ayrıntılı resim eklemen çok iyi olmuş.

dün dışarıda işimiz vardı, en sonda çorbacıya gittik saat 1 buçuk gibi. biraz ezogelin çorba, 15 adet zeytin ve kornişon turşu yedim, iki dilim de pide. bu da benim sahurluğum olmuş oldu.
eşlerin et tutkunluğundan bahsetmişsiniz. benim eşim de öyle, her gün et yemeği ya da içine et konulan yemek yapıyorum (eti bol olucak) diyelim ki bi gün sebze pişirdim, beni kırmaz yer ama doymaz tabi sonra da günlerce onu söyler, "yav daha geçen gün sebze yedik ya, nerde her gün et yiyoruz " neyse bugün kayınvalidemler gelicek inşallah.
iftar menüm
pirinçli ayran çorbası
etli türlü dolma (kabak, biber, patlıcan)
tavuk haşlama
şehriyeli pirinç pilavı
salata
tatlı yapmıcam, zaten bana zahmet vermek istemiyorlar, ben ısrar ettim gelmeleri için. tatlı yapmazsam fazla da zahmete düşmemiş olurum

şimdi diyeceksiniz ki, hem çorba hem pilav pirinçli. ama onlar için makbul olan yoğurtlu bir çorba, ee diğer aşotulu ayran çorbası hem biraz zahmetli, hem aşotum kalmadı, hem de yiye yiye bıktık, değişiklik olsun dedim. bana kalsa ben pirinç pilavı değil de bulgur pilavı yaparım, ohh mis ama kimse pek sevmiyor. ben pirinç pilavı yemiyorum zaten, bazen bir yemek kaşığı kadar tabağıma koyup tadına bakıyorum, o bile yetiyor.

ehehehehe:))) aynı vallaa gerçi benim eşimde pırasa harici her sebzeyi yer ama dediğim gibi bol bol et ve bol kıymalı olucak o zaman doyuyor hem gözü hem midesi:)

benim menüm hazır saat 1 gibi pazara gidicem alışverişe,o ara taze balık varsa çinekop alıcam,salatamı yaptım dolapta bi tek sosu kaldı onuda iftara yakın döker karıştırırım..
çorba olarakta pirinç çorbası yapıcam geçen akşamki iftara gittiğimiz arkadaşım yapmıştı bende uzun zamandır yapmıyorum iyi olacak.
başkada bişeye gerek yok zaten balığın yanında yeşilliklerim olur roka,maydanoz,dereotu vazgeçilmezlerim..
7 dilim kadar baklavam kaldı bugün biter artık..dondurma ile yeriz kısmet olursa.
yine her zamanki gibi bol bol limonlu soda içeceklerimiz arasında

arkadaşlar ilk defa tarhana yaptım fakat taş gibi kurutmuşum ellerim parçalandı kevgir hak getire rondom bozuktu yeni sipariş verdim tarhanaları parçalarmı acaba

Bugun saniyorumki kofte kebabi yapicam.

Once kofteleri yapicam tavada guzelce kizarticam..

Ekmekleri kare kare kesip hafif yagda kitirlastiricam&#8230;

Uzerine sarimsakli yogurt gezdiricem ve en uzerinede kofteleri dizicem..

Uzerinede bolca tereyagi&#8230;

Ramazanin son gunlerini yasiyoruz az bi kiyak yapam esime dedim

Son düzenleme:
arkadaşlar ilk defa tarhana yaptım fakat taş gibi kurutmuşum ellerim parçalandı kevgir hak getire rondom bozuktu yeni sipariş verdim tarhanaları parçalarmı acaba

kesinlikle yeni aldığın rondoyu bu işe kullanma derim bende ilk kez 2 yıl önce tarhana yaptım ama fazla kurımuş rondodan geçireyim dedik rondomu bozdu

burdayiz ama heran olmayabiliriz

ehehe :))

benim bugünkü menüm belliydi hatta burayada yazmıştım,balık aldım ve linkte vermiş olduğum ezme salatamda hazır halde,bi tek nar ekşisini limon tuz ve zeytinyağını ekleyeceğim http://www.kadinlarkulubu.com/attachment.php?attachmentid=490244&d=1345102522
birde pirinç çorbası yapıcaktım,tatlım var ama sadece 7 dilim baklavam kaldı,ama dondurma var ayrıyettende hali hazırda
durum şu ki şimdi eşim aradı yavrum x arkadaşın eşi bugünden gitmiş memlekete bayram için,bende buyur bize gel istersen iftara dicektim ne diyorsun ona göre çıkışta birlikte geliriz dedi,olmaz dersende canın sağolsun dedi..bende olsun buyursun gelsin balığı aldım salatada hazır yanına bişiler hallederim ben dedim..
şimdi ne yapim ki aklımdada bişe yok,pazar alışverişi sıcak derken başım döndü oruçlu oruçlu
fikir verseniz

Son düzenleme:
kızlar kimse yok sanırım ben buldum ne yapacağımı çok yorgunum o yüzden yorucu bişiler yapmayacağım
fırında çinekop pişecek domates suyu ve limon suyu eşliğinde
tavuk parçalı pirinç çorbası
fırında kremalı patates yapıcam birazdan,kekik ve biraz pul biberde eklicem
ezme salatamı hazırlamıştım zaten dolapta
yeşilliklerim var roka,maydanoz,göbek ve dereotu
tatlım var baklava ve dondurma
iftariyeliklerim hurma ceviz...birde peynir tabağı hazırlarım yeter sanırım
misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş misal:)
içecek olarakta yine ve yine limonlu soda,cola,buzz gibi su:)
ve iftarlarımızın vazgeçilmezi pidemiz..

kiz menun super daha ne olsun simdiden afiyet olsun

kiz menun super daha ne olsun simdiden afiyet olsun

sağol cnmm şimdi eşimide aradım böyle böyle diye,daha ne olsun aşkımmm dedi:)
patates ve balığımı koydum bile fırına .ikisinide aynı anda koydum ama kokuları karışmasın diye folyoladım.
saat 19:30 gibide çorbamı yapıcam...başkada bişi kalmadı diğerleri hazırda:)

tarhana mercimek ya da hazır kremalı mantar çorbası olabilir

yoğurtlu çorba onlar için daha makbul diye yana yakıla yoğurt çorbası diyordum
görümcem ve eşini de çağırmıştım, görümcemin eşi anjiyo olmuş onlarla konuştuktan bi saat sonra, adam şu an hastanede, kayınvalidemler bizdeler. ben de kayınvalidemden aşotu istedim, aşotulu ayran çorbası yaptım, görümcemin eşi seviyor, biraz da ona götürürüz hastaneye. menümün geri kalanı aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…