IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

günaydın kızlar...

biz bu akşam kayınvalideye davetliyiz. ondan düşünmüyorum iftara ne yapsam diye. iftardan sonra da şöyleee bi çıkıp dolaşcaz kocamla.. hava da serinledi. ohh mis gibi gezelim azcık :)

Benim eşim ton balıklı salatayı hayatta yemez bu bir, ikincisi sadece salata yapıp bıraksam hayatta doymaz. Etçildir biraz

ayy seninkidemi ya..bende etçilimdir çok severim ayırmam ama eşim çok fena..Adanalı olunca böyle sanırım benimki..
mangalsız barbeküsüz hayat geçirmiyor,yemeklerdede illaki kırmızı et görecek,ama öyle az az değil,yemek malzemesinden çok et görmesi lazım adam mest oluyor:)
tavuğu et kategorisine bile koymuyor ama ben çok severim..
sende dolmaların yanına köfte yap cacık yap mesela..salatayıda çoban salataya çevir

Biber dolması etli ya köfte garip mi olur acaba? Ben et isteğini dolma ile kapatmayı düşünüyorum. Ama yanına ne yapacağımı hala bilemiyorum
Çoban salata çok iyi fikir. Onu da ekledim listeye

Biber dolması etli ya köfte garip mi olur acaba? Ben et isteğini dolma ile kapatmayı düşünüyorum. Ama yanına ne yapacağımı hala bilemiyorum
Çoban salata çok iyi fikir. Onu da ekledim listeye

ben dolma yaptığım zamanlar fırında kremalı patates yapıyorum yanında servis ediyorum harika oluyor
çoban salatada tamam demişsin,bnce güzl olur..
çorbanda varmış

ben dolma yaptığım zamanlar fırında kremalı patates yapıyorum yanında servis ediyorum harika oluyor
çoban salatada tamam demişsin,bnce güzl olur..
çorbanda varmış

Tamam bunu tuttum. Semizotum var bir de yoğurtlu semizotu yapayım, sade yoğurt koymak yerine onu koyarım sofraya

Tamam bunu tuttum. Semizotum var bir de yoğurtlu semizotu yapayım, sade yoğurt koymak yerine onu koyarım sofraya

evet canım güzel bir menü olur,bende şimdi düşünüyorum ne yapim diye pazarada gidicem balıkmı alsam acaba dedim ama eşim sen bilirsin aşk diyip bana attı :)
bakim karar verince yazarım artık iftar menümü:)

Herkese günaydın :)) Gerçi öğlen olmak üzere :))

Bugün iftara dünden kalma yemekleri bitircez inşallah:)
-Az mercimek çorba
-Kuru fasulye
-Pilav
-Yaprak sarma
-karışık kızartma

Sahurda yediklerimiz ise gerçi çok birşey yenmiyor zaten biz yiyip yatıyoruz ve yatana kadar 2 oluyor :)
-Kavun, üzüm, şeftali
-Bir kase yoğurt
-İki dilim börek

merhaba canım biz dolmayı hiç etli yapmayız ,alışkanlık öyle sevemedik...

et o dolmanın içerisinde miktar olarak çok değilse bence menüne bir et yemeği ve patates püresi ekleyebilirsin
dolma içerisindeki et miktarı baya fazla ise o zaman börek yapabilirsin , cacık ya da ayran yanına ister salata ister söğüş tarzında domates biber salatalık vs ile sunabilirsin.
ayran tercih etmezsen yanına komposto da güzel olur...

ayy sahurda o kadarcık şeyle gün boyu nasıl dayanıyorsunuz cnm yaa. üstelik çoğu meyve.

Canım biz de yapmayız ama bu sefer yapmak istedim ben. Bolca et var içinde. Börek de yapabilirm haklısın

birazdan bu salatayı yapıcam ve akşam için dolapta bekleteceğim bekledikçe daha lezzetli oluyor hemen tarifimi vereyim
Kebapların veya lahmacunun yanında ya da sebzeli bir pilavın yanında harika giden ekşili bir salata.
Acı sevenler için de mükemmel. Denemenizi tavsiye ediyorum.Zaten mutlaka tadını bilirsiniz,kebapçıya gittiğimizde önden lavaş ve tereyağı eşliğinde ikram ederler..

Malzemeler :
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4-5 tane büyük sulu domates
3 tane salatalık
2 tane orta boy soğan
5-6 adet yeşil biber (ben acı sevdiğim için biberler acıydı.)
2 adet limon (limon tuzu da olabilir.)
Nar ekşisi
Tuz
Hazırlanması :
Tüm malzemeleri elinizden geldiği kadar çok ince bir şekilde doğrayın. İsterseniz doğrayıcılarla (rondo) çekebilirsiniz. (Elle daha lezzetli oluyormuş gibi geliyor bana)
Doğradığınız tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın.
Limonları sıkın.
Limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.
Su eklemenize gerek yok. Kendi suyunu veriyor zaten.
Soğuk servis yapın. (İçine buz ekleyip de servis yapabilirsiniz.)
Afiyet olsun...
ben bol bol pul biberde ekliyorum

dün eşim işletmede arıza olduğu için iftara gelemedi o nedenle
dünden kalanlar var yanına eklemelerim olacak

iftar menüm

şehriye çorbası
kırmızı biber dolması

dolaptan kuşbaşı et çıkardım akıbeti büyük ihtimalle köfte olacak çocukların rahat yiyebilmesi için
köfteyi kuru ya da izmir köfte olarak düşünüyorum son şeklini yazarım ama izmir köfte olacak büyük ihtimalle

dünkü tatlıyı sütlü yapmıştım bitti bile
bugün bir de tatlı düşünürüm tatlı canavarı eşim için
vişne kompostosu
ve vazgeçilmezim yoğurt elbette soframda baş köşede olur.
yoğurdu çok tüketiyoruz çocuklar da çok severek yiyiyorlar.
mis köy yoğurdu tadında favorimiz , yorsan sek içim bunlar da diğer favorilerimiz
önceden evde yoğurt mayalardım şimdilerde bıraktım

akşama kadar bekleyince soğanlar kokmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…