Benim eşim ton balıklı salatayı hayatta yemez bu bir, ikincisi sadece salata yapıp bıraksam hayatta doymaz. Etçildir birazGünaydın hamarat hatun:))
bence güzel bir göbek salata yap ton balıklı mısırlı yeterli bence
Aynen ben de sebzeciyim. Balık bile pişiremiyorum evde, karnabahar, kereviz, brokoli yasak eve girmesi. Ben varken pişirme diyorayyy aynı benim eşim gibi.. çok etçildir kendileri :)) aksine bende sebze yemeklerine bayılırım :)
Benim eşim ton balıklı salatayı hayatta yemez bu bir, ikincisi sadece salata yapıp bıraksam hayatta doymaz. Etçildir biraz
Aklımdaki iftar menüsü şöyle
Mercimek çorbası
Sulu köfte
Makarna
Salata
Yoğurt
Kavun, karpuz
Haşhaşlı tatlı
Biber dolması etli ya köfte garip mi olur acaba? Ben et isteğini dolma ile kapatmayı düşünüyorum. Ama yanına ne yapacağımı hala bilemiyorumayy seninkidemi ya..bende etçilimdir çok severim ayırmam ama eşim çok fena..Adanalı olunca böyle sanırım benimki..
mangalsız barbeküsüz hayat geçirmiyor,yemeklerdede illaki kırmızı et görecek,ama öyle az az değil,yemek malzemesinden çok et görmesi lazım adam mest oluyor:)
tavuğu et kategorisine bile koymuyor ama ben çok severim..
sende dolmaların yanına köfte yap cacık yap mesela..salatayıda çoban salataya çevir
Biber dolması etli ya köfte garip mi olur acaba? Ben et isteğini dolma ile kapatmayı düşünüyorum. Ama yanına ne yapacağımı hala bilemiyorum
Çoban salata çok iyi fikir. Onu da ekledim listeye
ben dolma yaptığım zamanlar fırında kremalı patates yapıyorum yanında servis ediyorum harika oluyor
çoban salatada tamam demişsin,bnce güzl olur..
çorbanda varmış
Tamam bunu tuttum. Semizotum var bir de yoğurtlu semizotu yapayım, sade yoğurt koymak yerine onu koyarım sofraya
Günaydın hanımlar
Sahur menüm:
Haşlanmış yumurta
Peynir, zeytin
Az bir şey patates kavurma
Kızlar dün sahurda üşenmedim etli biber dolması yaptım bugün pişecek inşallah. Çorbam var.
Yanına ne yapsam gider bilemedim :44:Tavsiyelerinizi bekliyorum
Herkese günaydın :)) Gerçi öğlen olmak üzere :))
Bugün iftara dünden kalma yemekleri bitircez inşallah:)
-Az mercimek çorba
-Kuru fasulye
-Pilav
-Yaprak sarma
-karışık kızartma
Sahurda yediklerimiz ise gerçi çok birşey yenmiyor zaten biz yiyip yatıyoruz ve yatana kadar 2 oluyor :)
-Kavun, üzüm, şeftali
-Bir kase yoğurt
-İki dilim börek
Canım biz de yapmayız ama bu sefer yapmak istedim ben. Bolca et var içinde. Börek de yapabilirm haklısınmerhaba canım biz dolmayı hiç etli yapmayız ,alışkanlık öyle sevemedik...
et o dolmanın içerisinde miktar olarak çok değilse bence menüne bir et yemeği ve patates püresi ekleyebilirsin
dolma içerisindeki et miktarı baya fazla ise o zaman börek yapabilirsin , cacık ya da ayran yanına ister salata ister söğüş tarzında domates biber salatalık vs ile sunabilirsin.
ayran tercih etmezsen yanına komposto da güzel olur...
ayy sahurda o kadarcık şeyle gün boyu nasıl dayanıyorsunuz cnm yaa. üstelik çoğu meyve.
İşte öğleden sonraları zor oluyo özellikle 3 den sonra :)) ya birde çok su içtiğimiz için yiyeceklere yer kalmıyor :))
birazdan bu salatayı yapıcam ve akşam için dolapta bekleteceğim bekledikçe daha lezzetli oluyor hemen tarifimi vereyim
Kebapların veya lahmacunun yanında ya da sebzeli bir pilavın yanında harika giden ekşili bir salata.
Acı sevenler için de mükemmel. Denemenizi tavsiye ediyorum.Zaten mutlaka tadını bilirsiniz,kebapçıya gittiğimizde önden lavaş ve tereyağı eşliğinde ikram ederler..
Eki Görüntüle 490244
Malzemeler :
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4-5 tane büyük sulu domates
3 tane salatalık
2 tane orta boy soğan
5-6 adet yeşil biber (ben acı sevdiğim için biberler acıydı.)
2 adet limon (limon tuzu da olabilir.)
Nar ekşisi
Tuz
Hazırlanması :
Tüm malzemeleri elinizden geldiği kadar çok ince bir şekilde doğrayın. İsterseniz doğrayıcılarla (rondo) çekebilirsiniz. (Elle daha lezzetli oluyormuş gibi geliyor bana)
Doğradığınız tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın.
Limonları sıkın.
Limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.
Su eklemenize gerek yok. Kendi suyunu veriyor zaten.
Soğuk servis yapın. (İçine buz ekleyip de servis yapabilirsiniz.)
Afiyet olsun...
ben bol bol pul biberde ekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?