Dedin, yaptın, iyi düşündün vs... Peki ama neden? Kusura bakma ama aklından zorun mu vardı?
Benim babam neden SADECE abilerime ev alsın, hadi o almak istiyor diyeyim ben neden önce abilerim rahata ersin diyeyim ki. İşi gücü vardır bu abilerin muhakkak. Çalışsın kendileri alsın. İlla birine alınacaksa en çok ihtiyacı olana alınmalı.
Bizim oturduğumuz evin bir kısmı için kredi çektik mesela. Abim bekar ve o ödüyor. Allah gecinden versin ama aileme bir şey olursa o ev bence abimin hakkı. Hatta miras için beklemeye bile gerek yok, o ev abimin üzerine olmalı.
Benim abim benim 2.5 katım kadar maaş alıyor ve Allah nasip ederse kariyer bakımından 2 sene kadar ilerleyince çok daha fazlasını kazanacak. Bunu gerekçe gösterip 2 evimiz de kardeşimin olsun, ben rahatlıkla kendime ev alacak para kazanabilirim, evlenirse eşiyle evlenmezse kendi istediği kadar bu evde otursun diyor mesela. Bence adil değil ve kabul etmeyi de düşünmüyorum ama bunu teklif etmesi bile bana yetiyor.
Kısacası karşındakiyle bağlantılı olarak tutumu değişiyor insanın. Benim abim asalak ve saygısız bir insan olsaydı oturur bu tarz şeylerin kavgasını yapardım belki de. Böyle düşünceli olduğu için her şeyi onun hak ettiğini savunuyorum.
Düşününce benimki de abi seninkiler de... Seninkiler evlenmiş yuva kurmuş hala babanın sırtından inmiyor. Sen de buna göz yumuyorsun. Neden ama?