İftiracı görümce oldum

Valla inanasım gelmedi hem sevmiyorsunuz hem de her işlerine koştum diyorsunuz kendi ailesi yok mu siz koşuyorsunuz yardımlarına. Bana abartı geldi anlattıklarınız. Hem size anlatıp boışanıcam deyip hem iftira nasıl diyebilir ki. Kavga etmişlerdir zaten bu kararı verdiğine göre ve eşi nasıl inanmıyor sonuçta senin yaşanan kavgadan söylemese nasıl haberin olabilir ki gelin söylemese. Ağabeyin nasıl inanmadı anlamadım. Bence kendinizi çekin artık çok içlerine girmişsiniz size ne onun ütüsünden bilmem nesinden karışmayın.

Artik biraktim fakat benim istedigim bu degildi küçük gelinimiz benden 1 yas küçük fakat ben bir cok şeyimi onunla paylaştım ona danıştım bende evlenecem ve ben kardesler hic kopmayalim aramizda fitne fesat olmasin istedim yani annem babam abilerine daire alacağız sen ne diyorsun dediklerinde ben istemem anne once abilerim rahata ersin onlar evli dedim hiç bir seyde hak talep etmedim bana düşeni de onlara verin dedim zaten benim evim olacak inşaallah dedim ne yaptim diyorum ne suçum var onlara karşı da taa benimle konuşmalarını yasakliyorlar abilerime buyuk abim bana kpss sınavı için çıktı aldi diye karisi kiskandi ortaligi yikti

neyse işte hayat dediğin yenilen kazıkların toplamıdır. acı bir biçimde de olsa "SS" kuralını öğrenmiş olmuşsun. bence düşünüp dertleneceğine çıkar hayatından sen de çirkef ol bak o zaman nasıl kıymetli oluyorsun. deli deliyi görünce sopasını saklarmış misali senin de tersini görürlerse keserler seslerini.
sen sen ol bi daha da böyle insanlık yapma..

Burafa inanmiyorum ya da abartili ya da ütobik diyenlere kizmiyorum çunku haklilar dusunsenize hangi GÖRÜMCE bu kadar anlayışlı olabilir? Çok uzak bir ihtimal ama benim bunlari yapma nedenlerim birinin yetim digerinin uzak memleketten gelin gelmesiydi yani eksiklerdi benimde bu yaşıma kadar ögrendigim bir insan birinden yardım istedi mi heleki ailense bu isteyen kişi yardim etmeli diye öğrendim haa bu arada şimdi zannetmeyin eski düzen burada bir arkadaşın dediği gibi yaptım ve görümce gibi davrandim dün küçük gelin aradi ve ben ağzıma geleni siraladim artik sizin ne ölümde ne diride benimle işiniz yok diye noktayı koydum

Dedin, yaptın, iyi düşündün vs... Peki ama neden? Kusura bakma ama aklından zorun mu vardı?

Benim babam neden SADECE abilerime ev alsın, hadi o almak istiyor diyeyim ben neden önce abilerim rahata ersin diyeyim ki. İşi gücü vardır bu abilerin muhakkak. Çalışsın kendileri alsın. İlla birine alınacaksa en çok ihtiyacı olana alınmalı.

Bizim oturduğumuz evin bir kısmı için kredi çektik mesela. Abim bekar ve o ödüyor. Allah gecinden versin ama aileme bir şey olursa o ev bence abimin hakkı. Hatta miras için beklemeye bile gerek yok, o ev abimin üzerine olmalı.
Benim abim benim 2.5 katım kadar maaş alıyor ve Allah nasip ederse kariyer bakımından 2 sene kadar ilerleyince çok daha fazlasını kazanacak. Bunu gerekçe gösterip 2 evimiz de kardeşimin olsun, ben rahatlıkla kendime ev alacak para kazanabilirim, evlenirse eşiyle evlenmezse kendi istediği kadar bu evde otursun diyor mesela. Bence adil değil ve kabul etmeyi de düşünmüyorum ama bunu teklif etmesi bile bana yetiyor.

Kısacası karşındakiyle bağlantılı olarak tutumu değişiyor insanın. Benim abim asalak ve saygısız bir insan olsaydı oturur bu tarz şeylerin kavgasını yapardım belki de. Böyle düşünceli olduğu için her şeyi onun hak ettiğini savunuyorum.

Düşününce benimki de abi seninkiler de... Seninkiler evlenmiş yuva kurmuş hala babanın sırtından inmiyor. Sen de buna göz yumuyorsun. Neden ama?
evlenmeden bilinmiyor canım.
abim bekarken bize çok düşkündü, bize sultanım derdi. evlenince hanımı kıskandığı için öyle demeyi bıraktı. sonra çeşitli bahanelerle tamamen bağı kopardı. mal mülk de cabası.
inşallah abin Allah korkusu olan bir eş bulur.

Burafa inanmiyorum ya da abartili ya da ütobik diyenlere kizmiyorum çunku haklilar dusunsenize hangi GÖRÜMCE bu kadar anlayışlı olabilir? Çok uzak bir ihtimal ama benim bunlari yapma nedenlerim birinin yetim digerinin uzak memleketten gelin gelmesiydi yani eksiklerdi benimde bu yaşıma kadar ögrendigim bir insan birinden yardım istedi mi heleki ailense bu isteyen kişi yardim etmeli diye öğrendim haa bu arada şimdi zannetmeyin eski düzen burada bir arkadaşın dediği gibi yaptım ve görümce gibi davrandim dün küçük gelin aradi ve ben ağzıma geleni siraladim artik sizin ne ölümde ne diride benimle işiniz yok diye noktayı koydum

Bu anlayışlılık değil ki.

Yetim veya gurbette diye üzüluyorsan manevi desteğini verirsin, yalnız kalmasın diye bir yerlere gitmeyi teklif edersin arada bir.

Yetimlikle evin işine koşturmanın ne ilgisi var.

Mesafeyi hiç ayarlayamamışsınız.

kızlar konuları arka arkaya açıyorum kusura bakmayın ama son 1 haftayı iğrenç geçiriyorum benim iki abim var ikiside evli büyük abimın karısı gelin geldiği günden beri beni hiç sevmedi hep arkamdan konuştu sevgilimle nişanlanırken bile söz kesildiği gün herkesin içinde hamile mi kaldın da evlenmek istiyorsun dedi ağzımı bile açmadım abim benimle konuşmuyor karısı istemiyor diye neymiş ben okumuşum çalışmışım o yaşayamamış felan filan bahanesi halbuki aynı yaştayız hamile kaldı 9 ay evini temizledim evlendi 1 yıl ütüsünü yaptım anneler gününü hiç unutmadım ama alıştım artık derken hiç beklemediğim küçük abimin karısından duyduklarım şok etti beni 4 yıldır abimle evli ve ben yine büyük geline yaptığım gibi bütün angarya işlerine koştum artık mahallede beni gören bu ez hangi geline iş yapmaya gidiyorsun diyordu küçük gelin memleketine gitti 2 hafta önce o arada bana msj attı ben abinden boşanacam yeter bıktım diye hayırdır ne oldu kurban oluyum yapma kimseye duyurma dedim ve 2 gün buyunca benim burnumdan getirdi bağırdı çağırdı ben hep kuzum canım diye konuştum en son canım bak bu konu beni aşar ben anneme söyleyim büyüklerle birlikte konuşun dedim ve anneme söyledim ooo olay patladı hayır ben öyle demedim bana kızınız iftira atıyor yuvamı yıkmaya çalışıyor dedi abime bacın bana küfretti demiş ve ben abime msjları gösterdim gözüyle gördüğünü inkar etti benim abim bana inanmadı olay büyük abim ve karısının yanında açıldı ben msjları okuttum bişey demedim büyük gelinde aramış küçük gelini demediğim şeyleri demiş ikimizinde yuvasını yıkmaya çalışıyora döndü mesele ve bu arada onun attığı msjlarıda benim 3 yaşındaki yeğenim atmış salak öyle diyormuş ve sonuç olarak nasıl beceriyorsam her konuda ben suçlu oluyorum ve bu olayda bana kaldı şuan iki abim benimle konşmuyor bende yüzlerine dedim ben evlenince ne siz bana ne ben size ben iftiracı hasetçi insandan korkarım diye artık yorum sizin kızlar

Bu alemin enayisi senmisin canim ? Sana nisan gununde evlilik disi cocuk yaptin herhalde ondan evleniyorsun diyen kadinin birak isini yapip nazini cekmeyi ordan agzina yuzune tukurup suratini dumduz edip birdahada omur billah konusmaman girusmemen gerekiyordu.
Senin yasin kac bu arada ?
Sanane ayrilsin barssin hamile kalsin sanane annesi degilsin bacisi degilsin sanami dustu elalemin hizmetciligini yapmak ?
Cidden kendi kendine bu kadar hakaret ettirip eziyet ettirip birde afiyetle goz gore gore kazik yiyeni ilk defa goruyorum
Kimsenin isine karisma ve birdahada oluyoruz deseler gitme evlerine hatta mumkunse birdaha hic gorusme, abilerin cokmu aramislar bu kadinlari ?
Kendi evine evliligine bak sana kalmadi elalemin evi evliligi karisi digumu ev isi bilmem nesi.
Buda sana ders olsun.

abim bekarken bize çok düşkündü, bize sultanım derdi. evlenince hanımı kıskandığı için öyle demeyi bıraktı. sonra çeşitli bahanelerle tamamen bağı kopardı. mal mülk de cabası.
Benim abilerim de aynen bekarken bana çok düşkünlerdi fakat evlendikten sonra aramız açılmaya başladı hanımlarının kıskançlığı yüzünden ben atanmak için uğraşıyorum çalışıyorum buyuk gelin normalde çocukları getirmez ders çalıştigim gun her gun bize birakip gider bana engel olmak için aslinda bir laf vardir AMELLER NİYETLERE GÖREDİR diye insanin içi nasılsa Allah ona göre karşısına nasip çıkartıyor ve ben her gun şükrediyorum Rabbime mutluluğum için onlardan birbirlerini yiyorlar

Bu alemin enayisi senmisin canim ? Sana nisan gununde evlilik disi cocuk yaptin herhalde ondan evleniyorsun diyen kadinin birak isini yapip nazini cekmeyi ordan agzina yuzune tukurup suratini dumduz edip birdahada omur billah konusmaman girusmemen gerekiyordu.
Senin yasin kac bu arada ?
Sanane ayrilsin barssin hamile kalsin sanane annesi degilsin bacisi degilsin sanami dustu elalemin hizmetciligini yapmak ?
Cidden kendi kendine bu kadar hakaret ettirip eziyet ettirip birde afiyetle goz gore gore kazik yiyeni ilk defa goruyorum
Kimsenin isine karisma ve birdahada oluyoruz deseler gitme evlerine hatta mumkunse birdaha hic gorusme, abilerin cokmu aramislar bu kadinlari ?
Kendi evine evliligine bak sana kalmadi elalemin evi evliligi karisi digumu ev isi bilmem nesi.
Buda sana ders olsun.
26 yaşındayım canim ben

kızlar konuları arka arkaya açıyorum kusura bakmayın ama son 1 haftayı iğrenç geçiriyorum benim iki abim var ikiside evli büyük abimın karısı gelin geldiği günden beri beni hiç sevmedi hep arkamdan konuştu sevgilimle nişanlanırken bile söz kesildiği gün herkesin içinde hamile mi kaldın da evlenmek istiyorsun dedi ağzımı bile açmadım abim benimle konuşmuyor karısı istemiyor diye neymiş ben okumuşum çalışmışım o yaşayamamış felan filan bahanesi halbuki aynı yaştayız hamile kaldı 9 ay evini temizledim evlendi 1 yıl ütüsünü yaptım anneler gününü hiç unutmadım ama alıştım artık derken hiç beklemediğim küçük abimin karısından duyduklarım şok etti beni 4 yıldır abimle evli ve ben yine büyük geline yaptığım gibi bütün angarya işlerine koştum artık mahallede beni gören bu ez hangi geline iş yapmaya gidiyorsun diyordu küçük gelin memleketine gitti 2 hafta önce o arada bana msj attı ben abinden boşanacam yeter bıktım diye hayırdır ne oldu kurban oluyum yapma kimseye duyurma dedim ve 2 gün buyunca benim burnumdan getirdi bağırdı çağırdı ben hep kuzum canım diye konuştum en son canım bak bu konu beni aşar ben anneme söyleyim büyüklerle birlikte konuşun dedim ve anneme söyledim ooo olay patladı hayır ben öyle demedim bana kızınız iftira atıyor yuvamı yıkmaya çalışıyor dedi abime bacın bana küfretti demiş ve ben abime msjları gösterdim gözüyle gördüğünü inkar etti benim abim bana inanmadı olay büyük abim ve karısının yanında açıldı ben msjları okuttum bişey demedim büyük gelinde aramış küçük gelini demediğim şeyleri demiş ikimizinde yuvasını yıkmaya çalışıyora döndü mesele ve bu arada onun attığı msjlarıda benim 3 yaşındaki yeğenim atmış salak öyle diyormuş ve sonuç olarak nasıl beceriyorsam her konuda ben suçlu oluyorum ve bu olayda bana kaldı şuan iki abim benimle konşmuyor bende yüzlerine dedim ben evlenince ne siz bana ne ben size ben iftiracı hasetçi insandan korkarım diye artık yorum sizin kızlar

Haketmişsin
Ne diye peşlerinde koşuyorsun, işlerini yapıyorsun
S.. et görüşme, koy tavrını
Herkes kendi evliliğini kendi düşünsün
Gözüyle gördüğü mesaja inanmayan abide ne hali varsa görsün

Mesajları göstermenize rağmen size inanmıyorlarsa kesin ilişkinizi bitsin.

Besle kargayı oysun gözünü olmuş.Anlamadığım milletin işini niye siz yapıyorsunuz.Hizmetçimisiniz? Niye kendinizi böyle eziklendiriyorsunuz laf söyletiyorsunuz.?

İkincisi madem yengeniz ayrılmak istiyor orada annenize söylemeniz hata olmuş varsa sorunları karı koca kendi arasında halletmeliydi.Bundan sonra karıkoca arasına girmeyin kimseninde işini yapmayın.Herkesin eli var ayağı var.

Buraya gelinler gelip yazsa ne yazacaktı tahmin edebiliyorum."Görümcem bana yaşça yakın olmasına rağmen evlendiğimden beri canımdan bezdirdi.Bizim evimizden hiç çıkmaz.Ben beceremiyormuşum gibi gelir ev işime bile karışır.Eltime de aynı şekilde.Eşimle kavga etsek biz barışırız o gider ailenin geri kalanına duyurur.Koskoca kadın ikimizin arasındaki kişisel mesajları çocuk gibi ağbisine şikayet etmiş"
Bak görüyor musun farklı açıdan veya art niyetle bakınca nasıl yorumlanabiliyor durum.Sen bu ilişkileri tabiri caizse sürüklemekte ısrar eden tek kişi gibi görünüyorsun.Ne küslük kızgınlık yap ne de eskisi gibi peşlerine koş.Nötr kalmaya çalış,bağını sürdürmek isteyen çabalar.

boşver arkadaşim bakin benim de iki abim var biri evli digeri bekar..
konu açtim kötü görümce ilan edildim burda..
bi dahada açmadim agzimi yumdum bitti..
heç de yardima koşmadim hamileydi.. hiç bişey de yapmadim...
şimdi bebek doğdu... abim boşaniyor:(
yengem istemiş boşanmayi.. anasinin sözünü dinliyordu.anası mutlu etmiycem sizi demiş abime..
bide bana üçüncü sahişsin diye suçladi.. msjlari baya yazdi hiç birine cvp vermedim...sustum
allahindan bulsun cvp de vermiycem.
en çok üzüldüğüm şey o bebegin masum olmasi.. anne baba ayri büyümesi.. hirçin bir çocuk olacagi tahmin ediyorum:(

Aminn inşallah benim de en büyük korkum o zaten.

Busefer gelin vakkasi. Şaşırdım.

Benim esimde der bana bazen. Sende yengene gorumcelik yapiyorsun diye. Oysaki hic birseyine karismama cunku o hakki kendimde gormem. Ben nasil bana karisilmasini istemiyorsam bende kimseye karismam. Keza yengem ezilecek biriside degil. Ezilmesinde zaten. Istemem kimsenin ezilmesini.

Vehasil cok hatalisin. Beni. En buyuk ablamda abimlerin yengemlerin her isini yaoar bakkalina cakkalina gider herseyininyapar temizlik vs. Haric. Iste onlara hic karismaz. Ama yine hep azarlanan o dur.
Herkes kendi sorumlulugunu bilecek. Sen baskasina ne yaparsan yap nekadar yaparsan yap enayi diye konusurlar arkandan aaALLAH RAZI OLSUN diye degil.
Sen fazla fedakarlik etmissin.
Birak sanane . Gelsin gelnin ablasi kardesi annesi yapsın ki seni sevmedigini biliyorsun.
2 gelin sa a kumpaz kurmus gibi.
Abinlere ne demeli. Boyle insiyatifsiz adamlardan nefret ederim.
Yaniyorum yaniyorumda bizler kocalarimizi boyle avucumuza alamadik ona yanarim.
Birak kardesi annesiyle gorusme demeyi (ki buna asla hakkim yok dememde) komsunun kiziyla gorusme dedigimdr bile bana zarari yok neden gorusmemeyim goruscem tabi dedi. Bırak aileyi komsu kiziyla gorusmesini bile engelleyemiyoruz :)
Yengenlerden taktik almak lazim. Nasil becermisler.

Back
X