• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftiraya uğradım

Aslında dava konunuz tehdit olmalı. Bunu çevreye söyleseydi iftira, sen falansın filansın derse hakaret, sizinle ilgili birşeyler yapacağını söylüyorsa tehdit olur.

Yanlış anlaşılma oldu avukatsız bir şekilde iftira diye açtım davayıda hakaret mi yazmam gerekşyordu bilemedim
Suç olan iftira ile gerçek hayattaki iftira farklı. Eğer şüphelinin söylemleri üzerine idari ya da cezai soruşturma geçirmediyseniz iftira suçunun şartları oluşmaz. Ceza davaları konusunda çok yetkin değilim ancak somut olayda hakaret suçu olduğu kanaatindeyim. Ama nitelendirmeyi zaten savcılık yapacak o yüzden sizin ne yazdığınız pek önemli değil.

Yakın bir arkadaşımın eşi sosyal medya üzerinden "yuvamı yıktın ilişkiniz var sizin vs " mesajlar atmış. Şok oldum. Rezil etme tehditlerine başlayınca iftiradan dava açtım. Şimdi geri çekmem için yalvarıyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu tarz bir dava açanınız oldu mu ? Bu hakaret davası mı iftira davası mı oluyor?
Eger iftira olmasaydi geri cek diye yalvarmazdi iyi yapmissin

Back
X