Iğdır gerçekten kötü bir yer mi?

güven hiç kimseye %100 olmaz ki zaten

nişanlında söylemiş orada sizin gibi pek çok aile olacak. kafandaki düşünceleri at. güzel düşünceleri çağır ki her şey güzel olsuna.s

canım tabi orda öyle büyük büyük mağazalar yok.. çok fazla sosyal etkinlik yok ama okadar çok gelişti ki çay bahçeleri çok güzel.akşamları gidersiniz kafa dinlersiniz.komşuluk ilişkileri çok güzel gerçekten çok sıcak insanlar.bak gittiğinde bana hak vericeksin..valilik yolu diye akşamları gezebileceğiniz bir yer var..acaba o anlatan insanlar gitmiş mi merak ediyorum.sen kafana takma rahat ol.az önce arkadaşın biri güzel bişey yazmış .yaşanılmıcak bir yer olsaydı orda insanlar yaşarmıydı yazmışş diye..şuanda benim bütün akrabalarım orda ve herkes halinden gayet memnun..

canım dediğim gibi ben dağ başı gibi bir yerde de ama istanbul adapazarı gibi büyük şehirlerdede yaşadım.arkadaş çevresi oluşturmak senin kişiliğinle alakalıdır.ben hiçbir yerde arkadaş konusunda sıkıntı yaşamadım.sen iyiysen bence çevrende iyidir.ben küçükbir ilçeden istanbula gittim.derler ya istanbulda komşuluk yoktur diye ama benim çok çok iyi komşularım oldu.beni kollayan seven büyüklerim oldu.yani senin mizacınla alakalı çoğu şey.

ay herkese çook teşekkür ederim, çevremdeki olumsuz kişilere karşı bu yazdınklarınız inanılmaz rahatlattı beni...
Ben sosyal biriyim, ortamlara girmekten çekinmem eğer beğenmezsem uzak dururum zaten.
Valilik yolundan bahsetti nişanlım :)) akşam araçlara kapatıyorlarmış, ayrıca resimlerde simit sarayı gibi biyer gördüm, sinemada mevcutsa en azından filme gideriz...
Şunu belirteyimki kafamı dinlemeye çok ihtiyacım var, yani 6 yılın yorgunluğu var bunu atmak istiyorum, bu şekilde hayata daha pozitif bakabileceğime inanıyorum...
İnşallah çok güzel günler geçiririm ve buradakilerle paylaşırım.
Olumsuz yaklaşanlara öyle olmadığını söylemeyi çok istiyorum, çünkü bazen öyle olma ihtimalini düşünerek çok üzülüyorum...
İnşallah mutlu olurum...

arkadaşım sana şunu söyleyim ığdırı yada ankarası yok bursada büyük şehir ama bende kimseyi tanımıyorum ne bi arkadaş ne bi çevrem var ama ben evlendim 3 ay sonra hamile kaldım ve hep yatarak geçirmek zorunda kaldım sonra doğum falan kursa falan gidebilirsin eyer çalışabilirsen çok iyi ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum o yıllar önce yapmış çevresini ama ben yapamıyorum herkse aile gibi mahallede sonradan geleni pek kabullenemiyolar keza bende aynı şeyi yaşadım kendileri hergün toplanıyolar kahveler çaylar içilir kayınvalidem evdeyse ona seslenilir benim hiç ruhum duymaz böyle işte ama kızımla vakit geçiriyorum ama senin büyük şansın var ki kendin yeni düzen kuracaksın kendi kafana göre arkadaş bulacaksın benim öyle bi durumum olmadı

şunuda söyleyim ben yozgatlıyım bursanın çeyreyi kadar deyil ama orda yaşamayı çok isterdim

Şu yönden şanslıyım nişanlımın ailesi İzmir'de ama biz onlardan uzak olucaz.
Aynı binada yapamazdım sanırım, çünkü eltilerim ve kayınvalidem aynı binada...
Allah'tan nişanlımda oraya yerleşme taraftarı değil, batı olursa İstanbul düşünüyor...
Umarım bu kararı bir süre sonra değişmez.
Mecbue canım senin şansızlığın eşinin ailesinin yakınında olmanmış sanırım, keşke kendi düzenini kurabilseydin...
İstanbul'da isteyenlere gitseydim, hepsi ailesiyle aynı apartmanda oturacaktı, o zamanda mutlu olamazdım diye düşünüyorum...

ben de doğuluyum hatta bize çok yakın ığdır... buralarda ailesini bırakıp gutbete gelenleri yalnız bırakmazlar, ilgilenirler. o konuda tasan olmasın diyebilirim.

hem bence şehir değişiklikleri insana çok şey katar. yeni kültürleri tanımak da oldukça ilginç bir deneyim oluyor.

hem insan sevdiğiyle gidince bunların ağırlıkları hep hafifleyecek

sen herkese kulak verme gerekirse, önce kendini düşünmeye bak...

Her şey gönlünce olsun:)

cimcime evet canım malesef kendime göre komşu yada arkadaş seçemedim ha yokmu var ve hepsi cidden çok iyiler kayınvalidemlerle beraber oturduğum için şikayetlenmiyorum yanlış anlaşılmasın ama kendi çevremi kuramadım hani komşularla tanışırsın ilk yerleşince bakarsın ha bu benim kafama göre bunla sadece selamlaşırım dersin ben onu yapamadım neticede görüştüyüm komşum yok sokakta görünce herbiriyle selamlaşırım ama evime gelmezler geçen sene sürekli çağırdım çay demledim kahveye gelin baktım kendilerinden ses yok bende pes ettim bi yerden sonra bide yaşça benden epeyi büyükler ama yaşla alakalı olmadığını çok iyi biliyorum o yüzden hiç önyargılı yaklaşma sonuçta hem yerli halkı hemde senin gibi dışarıdan oturanlar vardır bakarsın tanışırsın kafana uyan birileri illaki çıkacaktır hatta bi kişi bile olsa yeter ben en basiti bak dün canım kısır istedi yaptım samimi bi komşum olsa yalnız yiyeceyime onla yerdim ama yok yok

Haklısın, ablamda ilk önce Avr. yakasındaydı, ama ablam kendisi çok fazla girmedi insan içine, çünkü evi bırakamadı bir türlü her haftasonu geldi bize.
En sonunda da annemin karşısına taşındılar zaten :))
Ama ben o kadar yakın olma taraftarı değilim, çünkü benden çok beklentileri olduğu için çok ezileceğimi düşünüyorum, şuan bile eve gidince işten başımı kaldıramam, bazen çok bunalıyorum böyle olduğu için...

Ben asla yapamazdım baska bir sehirde sahsen.
Ama siz kimseye kulak asmayın hakkınızda hayırlısı olsun oncelikle. a.s.

Asla deme canım, bende uzak olacağımı hiç aklıma getirmezdim, hele Iğdır assla aklımdan geçmezdi.
Ama öyle bir oluyorki, diyorum ya aynı sokakta 3 kişi istedi 3'ünüde istemedim.
Demekki nasip böyle bişeymiş...

hakkınızda hayırlısı olsun.yanınızda sevdiğiniz olduktan sonra canınız sıkılmaz

bu arada arkadaşınızın dediği kadar bingöl kötü bir yer mi?

evet canım kimse büyük konuşmasın ben tek çocuk olmama rağmen manisadan trabzona geldim.
evet arkadaşın dediği gibi herkes bi laf söylüyor evlendim hala söylüyorlar. çok uzak napcan orda gel bu tarafa (sanki kolay) sen aileni düşünmedin mi? gibisinden kimse düşünmeden konuşuyor. sonra bi de bu lafları söyledikten sonra olsun huzuru yerin de olsun da o yeter ama lafını söyleyen söylüyor

alışacaksın canım sıkma canını

Derler canım derler... sorsan Igdır'ın I'sını bılmezler... Ama cok guzel konusurlar...
Ben doğulu deılım ama suan görev ıtıbarıyle dogudayım ve gormedıgımız o kadar guzellıkler varmıs ki...

hakkında hayırlısı olsun çevremizde var böyleleri malesef yani nasıl yapcan bilmem ne amcamlar adıyamanda yaşıyolar bende çok sık giderdim polis bi arkadaşları gelmişti ben napcam adıyamanda diye hep sızlandı eşi sonra alıştı herkese çevreye tayinlari çıkınca ağlaya ağlaya gitti şimdi her sene bi kere gidiyolar adıyamana o yüzden belki ist daha keyif alacakasın orda yaşamaktan ama hiç bi zaman ben asla yapmam yaşayamam demeyelim çünkü kısmet

hakkınızda hayırlısı olsun.yanınızda sevdiğiniz olduktan sonra canınız sıkılmaz

bu arada arkadaşınızın dediği kadar bingöl kötü bir yer mi?

Bilmiyorumki canım, arkadaşımın komşularıda vardı ama ne bileyim pek memnun değildi.
Ya bunun asıl kaynağının insanın kendisini ailesinden somutlamamasının olduğunu düşünüyorum, artık yeni bir hayat olduğunu kabullenemiyor insanlar.
Yada ayrılık psikolojisimi bunun nedeni bilmiyorum...

Ayynen bana "sen istesen onu buraya getirirsin" diyenler bile var.
Neymiş ben bu gidişle çok üzülürmüşüm, nişanlım nereye derse oraya gidiyormuşum.
Ama adam baştan söyledi bana "benimle her yerde yaşarmısın" diye ki annemede söylemişlerdi, işinin farklı bir şehirde olabileceğini...
Şimdiden alıştırmaya çalışıyorum kendimi çünkü nişanlılıkta laf söyleyen çok oluyor, herkes kendine göre yorum yapıyor.
Saolsun yengem ve kuzenim tek destekçim, onlar en azından "hayırlısı olsun" diyebiliyorlar...

Derler canım derler... sorsan Igdır'ın I'sını bılmezler... Ama cok guzel konusurlar...
Ben doğulu deılım ama suan görev ıtıbarıyle dogudayım ve gormedıgımız o kadar guzellıkler varmıs ki...

İnşallah o güzellikleri bende görücem :))
Ayrıca havaalanıda yapılıyormuş, en azından uçakla gidip gelicem.

tabikide istanbul gibi olmaz ama insan sevdiğinin yanında olunca hiçte öyle olmuyor.
başka kimseniz olmayacağından dolayı birbirinize daha çok bağlanırsınız.

hayatta yapamayacak hiç bişey yoktur

Benim amcamda Sarıkamış'ta kaldı, yengem hala oradaki ortamı aradığını söyler...
Ama gitmeyene anlatamıyorsunki, ben yaşamış olsam hiç kimseyi dinlemem ama oralarda yaşamayınca ister istemez endişeleniyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…