Iğdır gerçekten kötü bir yer mi?

merhaba ben ığdırda 3 yıl yaşadım eşimin işi ğereği şu an başka bi lideyim halan unutamadım orayı doğu gbi değil sanki çokdoğu gezdim ama orası çok farklıydı insanları çok modern gezmeyi çok seviyolar hanımları havası güzel düz ova zaten orada kaldığım süre içinde manto giyinmedim msela kışları hafif bi kabanla kışları geçirdim ozaman havaalanı yoktu şimdi yapılıyormuş sanrım
tek kötü tarafı çok uzak olması dediğim gibi uçak olduktan sonra o da mühm değil.pazar olayı yoktu ozaman taze sbze meyve balık bizim için bulunmaz nimetti ama yinede özlüyorum oraları ..

allah allaaaaaaaah...konuyu tam anlamadım ama konu başlığı ilgimi çektibenneyaptımki....
ben ilk ataamamda ığdıra atandım...ankaranın 1 saat bile doğusuna gitmemiş bir insan olarak ve binbir çeşit önyargıyla dolduurlmuş olarak ağlaya ağlaya ığdıra gittim...giderken yanımda doğru düzgün hiç bir kıyafetimi götürmedim...türkiyenin en doğu ucu,her şey fazla gelebilir,abartı görünmeyeyim diye...
ama gittiğimde şok oldum...insanlar benim ankarada giyindiğimden bile havalı,modern giyiniyorlar,saç-baş hep yapılı...son derece zarif ve bakımlılar,kıyafetleri çok şık,takıları makyajları hep özenlibayanssulusmile...
iklimi çok güzel,doğuya göre ılıman bir iklimi var...halkı çok sıcakkanlı,okumaya çok önem veriyorlar,eğitim seviyesi yüksek,dışarıdan gelen insanlara çok yardımcı oluyorlar...orda o kadar güzel günler geçidim,o kadar iyi dostluklar kurdum ki anlatamam...ağlaya ağlaya gittiğim ığdırdan ağlaya ağlaya geldim...hala daha ararımboshayallersmileboshayallersmile...
git hayret edeceksin,hiç düşündüğün gibi bir yer çıkmayacak karşına...
doğudaki diğer illere hiç benzemiyor...yobazlık yok...insanlar sokakta rahatça yürür dolaşır...kendine göre alışveriş merkezleri,kafeleri var...sıkılmazsın...ben çok sevmiştim,yeni atanacak arkadaşlaara da hep tavsiye ederim,doğuya atanacaksanız ığdırı yazın diye...
inşallah güzel günler geçirirsinizyerimseniben

Annem çok düşkündür bana, çünkü babamı kaybettiğimden beri çok destek oldum ona, manevi anlamda bilemiyorum ama maddi anlamda çok destek oldum.
Evi ikimiz çekip çevirdik her zaman, bu konuda birbirimize çok destek olduk, ama bazen beni çok kırıyor, nişanlımı çok sever ama her konuda sorun çıkarıyor.
Bazen tanıyamıyorum onu, ablam %100 haksız olsada onu savunuyor...
Dün arkadaşımla telefonda konuşuyordum Iğdır'dan açıldı konu, ben iyi bi yermiş dedim ama söylemez olaydım.
Annem bi dolu laf söyledi, kendi kendine söylenmelerini hiç söylemiyorum...

Evet nişanlıma arkadaşı giderken kabanını bana ver demiş :))

senin gibi çok dolduruşa geliyorum, eğer burada yazılanları okumasaydım bu sorun devam edecekti :))
Öyle anlatıyorlarki, kuaför bulabilirmiyim, alışveriş yapabilirmiyim, hatta nişanlıma orada bim varmı diye bile soruyorum :))
İnsanlar bilmeden konuştukları için, bende kötü hissediyorum kendimi, çünkü bende bilmiyorum, o nedenle savunamıyorum düşüncemi...

:) o zaman aartık savunabilirsin herhalde bak o kadar kişi yazdı kimsede kötü bi yorum yapmadı sana arkadaşımzemuszemus

migros bile var canım...ben döndükten sonra açılmış,arkadaşlarla görüşüyoruz diyorum yaaa haber veriyorlar yenilikleri...
kuaför olayı çok fazla...çünkü kadınlar çok bakımlı,kapalı olanlar bile boyalarını bakımlarını asla eksik etmiyorlar...derm diye bi kız vardı,sanırım antalyadan gelmişler oraya...memurlar fakan ekseriye ona gider,tavsiye ederimzemuszemus
sen o konuşanlara bakma canım...eminim çok seveceksin...tabii ki istanbul gibi değil,ama doğu gibi,ya da bizim kafamıza sokulan kötü tablo gibi hiç değilhalkı çok iyi bir kere...çok iyi arkadaşlıklar kurarsın eminim...minel arkadaşın deiği gibi taze sebze olayı çok yok ama meyve boldu...balık da çok oluyordu...iklimi ılıman ama soğuk da olabiliyor,çok sıcak bi yer bekleme o kadar...normal bence...
isim vermek istemiyorum ama doğudaki başka illere atanan arkadaşlarımız gezmeye ığdıra geldiklerinde şok oluyorlardı,burası ne kadar modern böyle keşke biz de buraya atansaymışız diye...diğer doğu illerinden çok farklı gerçekten...
tek sorun uzaklık,o da ahllediliyor canım...uçak var karstan...otobüsle gidersen bile,otobüsleri acayip rahattır...en son model vallakaydirigubbakcemile5
kimseyi dinleme derim,inşallah mutlu olursunuz

Karar verdim öyle söyleyenlere cvp vermicem sadece "hayırlısı" diyip kapatıcam konuyu.
Önemli olan benim düşüncemdir değilmi, nişanlımdan yanlış birşey görmediğim sürece kafam rahat olacak, inşallah sorunsuz atlatıp evlenirim.
Yeni memleketimi tanımak istiyorum artık

Otobüs tercih etmiyorum, zaten Erzurum kendi memleketim oraya uğrayıp geçerim diyorum, artık güzel hayaller kurmalıyım orası ile ilgili, sürekli olumsuz olunca kendimi çok kötü hissediyorum.
Okula giderken de bu psikolojiye bürünmüştüm ama çok güzel 2 yıl geçirdim, gerçi oraya yazlık bölgeydi ama sonuçta kimseyi tanımıyordum.

Iğdır'ı bilmem ama ,uzakta,gurbette ,olmak,evliliğinize ve yuvanıza daha çabuk adapte olmanızı sağlayabilir,kitap okursunuz,film izlersiniz,yemek yaparsınız ne bileyim,orda kurs falan varsa gidersiniz,karamsar olmayın,iyi olur inşallah.

Yorum yazan herkese çook teşekkür ederim.
Konuyu açarken bir bir önyargım vardı olumsuz yorumlar alacağıma dair.
Ama bin bilsende bir bilene sor demişler, içim ciddi anlamda rahatladı.
İnşallah kalıcı dostluklar kurarım ve mutlu br yuvam olur...
İnşallah sizlere Iğdır'ın güzel yönlerini anlatırım...

İşte böyle canım iyi düşün iyi olsun güzelliklerde seninle olsun inş. birbirinize kavuşup çok mutlu olursunuzopuyorumnanaktan

cimcime ne güzel yorumlar gelmiş arkadaşlardan sende rahatlıkla gir nişanlının koluna git ne güzel:)) peki arkadaşlar silopide yaşamış olanlar var mı benimde güzel şeyler duymaya ihtiyacım var...1 yıl sonra bende gidiciyim

İşte böyle canım iyi düşün iyi olsun güzelliklerde seninle olsun inş. birbirinize kavuşup çok mutlu olursunuzopuyorumnanaktan

inşallah canım benim, özledim zaten keratayı Şeniz

valla canım sabah neredeyse ağlayacaktım, ama şuan neredeyse havalara uçucam :))
O kadar güzel yorumlar geldi ki, meğer korktuğumuz gibi değilmiş.
Duygusallık muhakkak olacak ama sevdiğimizin yanında olucaz, "o ve ben" ayrıca oraya ilk gittiğimiz ve endişeli olduğumuz için eşlerimiz daha çok ilgi gösterirler belki, hemde uzak olduğumuz için özlem olacak. Yani uzun bir balayı dönemi geçiricez
a.s.

Iğdır'da on bir gün kalmıştım. Bana on bir yıl kalmışım gibi upuzun geldi. İzmit'le kıyaslamak elbette adaletsiz olacağı için kendimi zor atmıştım buralara. Alışabilmek kişinin karakteriyle alakalı tabii. Civa gibi, yere göğe sığamayan, gelişmiş şehirlere alışıksa kişi Iğdır gibi bir şehir boğar da sıkar da. Fakat mecburiyetler karşısında yapacak bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Eleştirileri, objektif yaklaşımları kulak ardı edip nişanlının yanında olmalısın bence canımcım.

İstanbuldan ayrılık gerçekten çok zor gelir çünkü istanbulda yaşayabileceklerinizin 1000/1'ini orada bulamayacağınıza emin olabilirsiniz.
Ama Ben Nişanlımı çok seviyorum hiçbirşey umrumda değil diyebiliyorsan tabiiki pekte gittiğiniz yerin önemi yok.

Bir de Iğdır'da gece hayatı en az Batı şehirleri kadar gelişmiş durumda. Azeri kadınların fazlacana(!) bulunduğu şehirde kuaför ve giyim sektörü ileri durumda :smiley-cool:

istanbul...tamam her türlü imkan burda, muhteşem bi şehir ama kalabalıktan, trafikten vs cinnet geçirmiyormuyuz hepimiz? sen de bıktım diyorsun, belki daha tenha bi yer sana iyi gelecektir. coğrafya bilgilerimden hatırladığım kadarıyla ığdır bir mikroklima alanı. yani iklimi yumuşak hatta pamuk yetiştiriliyor. ankaradan doğuya hiç geçmedim hayatımda hiç bilmiyorum, insanı hakkında da bi fikrim yok. ama yalnız kalacağım diye şartlandırma kendini. ayrıca evliliğin ilk yıllarında ne senin ailen ne onun ailesiyle aynı yerde olmamanız faydanıza. birbirinize iyice bağlanırsınız, iyice tanır ve alışırsınız diye düşünüyorum. insanların da aranıza fitne sokmalarına izin verme canım. bu arada seni dua topiğinde göremez oldum, neden?

canım elbette zor ama benim arkadaşımda 3 yıl bingölde kaldı kafayı yemedi ... Hatta komşularının iyiliğinden bahsetti ... Bu kadar korkma ...

Buna verilecek en iyi cevap sende saklı. Ben yaşayamazdım açıkcası. Doğruya doğru. Ama sen katlanabilecek misin yaşadığın her türlü zorluğa. Eğer ki nişanlından eminsen; sana her türlü desteği vereceğine güveniyosan ve yaşarım dayanırım diyosan önyargılarını yık ve yap düğününü. Ama daha sonra sırf bu yüzden evliliğinde sorun yaşıcak olursan da baştan bitir bu işi. Daha sonra huzursuzluk yaşamak da var işin içinde.

peki tayin durumu falan yok mu yakın zamanda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…