Iğdır gerçekten kötü bir yer mi?

İstanbul bambaska bir şehir. Buradan çıktığında sana heryer yaşanmaz gibi geliyor. İmkanları çok fazla, hayatı çok yoğun.. Şikayet etsekde bu durumdan, sonrasında onsuz yapamadığımızı anlıyoruz. Iğdır nasıldır bilemem. Ancak annem doğu görevini orada yapmış. Uzun yıllar önce. 20 senevardır belki.. ama hiç kötü bişey söylemez orayla ilgili. Hatta insanlarını da sever. Umarım siz de seversiniz. :)

Annen doğu görevini Iğdır'damı yapmış canım?
Ya Iğdır'ın insanını kendine dönük zararsız olduğundan bahsederler, doğu ili olmasına rağmen ikliminin çok iyi olduğunu söylüyorlar.
Nişanlım ilk gideceği zaman hemen iklimi söyledi zaten :)) Ben çok üşürümde...

Evet sende haklısın cimcime'cim.
Asla derken aslında buyuk konusmak icinde demedim ama bende tek cocugum baska bir yere yerlestigimi dusunuyorumda kesin bunalıma girerim ben.bu kadar net goruyorum kendimi. yani yapamam.
Ama herkes bir degil iste :) onceki mesajımda da dedigim gibi sen kimseye kulak asma cok cok mutlu olun insallah canım, esin ve sen.

canım öncelikle 1 ay sonra Muş'a yerleşecek biri olarak seni çok iyi anlıyorum:1rolleyes:
ist ve ank gibi büyük şehrlerde doğup yaşamış olarak doğuya ilk kez gidecğim için heyecanlanıyorum sadeceopuyorumnanaktan hatta çok mutluyum, turkbayragiturkbayragiatandım ve nerde olursa olsun görevimi yerine getircem..bi işim var artık ve hayatım inşallhh bi aksilik çıkmazsa eskisinden daha güzel olacak:içelim:
senin için de mutlu olmanı gerektircek bi sebep yok mu sence? nişanlınla birlkte yeni bi hayata başlıcaksın hem de yepyeni bi memlekette..inan bana bu seni heyecanlandırmalı..hayat sadece ist ve ank'dan ibaret değil..farklı bi ortam,kültür,iklim...
üstelik ben isteyerek tercih ettim..görmek lazım, yaşamak lazım dedim..
e tabi kalıcı olmucam orda..eşin ne iş yapıyor okuyamadım ama tayin olayı var yani..bi süre sonra başka yere gidersiniz.
sakın korkma, inşallhh her şey gönlünce olur.
dediğim gibi iyi taraflarına odaklana.s.

haaa bi de ben yalnız başıma gidiyorum bi bayan olarak düşün..benim nişanlım henüz atanamadı ve askerliğini bile yapmadı..2 sene garanti ordayım.gerisi Allah kerim diyorumkaydirigubbakcemile2

Hayırlı olsun canım, ne kadar güzel bu mutluluğu yaşaman :))
İnşallah benim içinde hayırlısı olur, orada kendimi oyalayacak bişeyler bulsam çok sorun yapmam zaten...
Evet seneye bu zamanlar nasipse yepyeni bir şehir ve yepyeni bir hayata başlamış olucam, inşallah korktuğum gibi olmaz, eşiminde desteği ile mutlu bir yuvam olur...

bende doguluyum igdirada cok yakin biryerde büyüdüm.ve yurt disina geldim yani inanki canim oradaki yasantimi komsuluklari cok özlüyorum.orada insanlar cok sicak yardim sever hic korkma bide sevdigin adam yaninda olunca alisman hic zor olmicak bence
sana yapamazsin diyen insanlari anlamiyorum sanki gidip yasamis görmüslerde, gelip kulakdan dolma laflari sana söylüyorlar.hallerine yansinlar bir cok güzellikleri dogayla bas basa olmanin huzurunun ne oldugunu bilmiyorlar.
hic korkma güzelim insan her yere uyum sagliyor.

:)) İyikide bu konuyu açmışım, haklısınız bana bu yorumu yapanların hiçbiri doğuyu görmüş insanlar değil...
Aslında biz Erzurum'luyuz ama 40 yıldır hiç gidip görmemiş bizimkiler...

o insanlarin senin iyiligini istediklerinden biraz süpheliyim verecegin tek cevap oradaki insanlar nasil yasiyor her yerin bi güzelligi vardir.
hic korkma canim icin rahat olsun.bak sizin kökeninizde dogulu erzurumda cok güzel bi yer okadar cok gelistiki oradaki illerimiz artik. esinizle tam yerlesirsiniz herseyinizi düzene koyarsiniz hafta sonlari erzuruma veya etrafdaki illere ilcelere gezmeye gidersiniz.hem hava alanida yapiliyormus bak bunu burda ögrendim cok mutlu oldum bir adim daha yaklasiyorum memleketime.
sende hava alanindan kolaylikla aileni görmeye gidersin canim okadar yokl ucakla kisacik olur.

Yinede hep hayırlısı diyorum, gideceğim için burukluk var şuandan sonrada eşim olacak kişiyle yaşayacağım bambaşka hayat...
Benim için çok farklı olacak, çünkü bambaşka bir ortam, bambaşka insanlar ve eşim...
İnşallah bende bu tür endişeye kapılanları teselli edebilirim, yaşayıp gördükçe...
Umarım sorunsuz evlenip yerleşiriz evimize...

slm cimcime öncelikle hakkında hayırlısı olsun.
Benim eşim Iğdırlı başlığı görünce konu dikkatimi çekti ve endişelerinden dolayı sana yazmak istedim. Iğdır'ın iklimi akdeniz iklimi gibiymiş ben gidip görmedim ama aklına gelebilecek her türlü şey yetişebiliyormuş orda pamuk bile ayrıca insanlarıda gerçekten çok yardımsever, merhametli ve uyumlu insanlar eşim ve 7 kardeşi halen oradan bahsederler kısmetse bigün bende gidip görmek istiyorum oraları
Herkesten uzakta olmak belkide eşinle senin için en iyiside olabilir birbirinizden başka tutunacak dalınız olmayacağı ve kendi kendinize yaşayacağınız için orda da zannetmiyorum ki yalnızlık hissedesin dediğim gibi çok sıcakkanlı insanlar eşinle mutlu ol gerisi boş arkadaşım dilerim herşey gönlünce olur.. :)

tabi canim burukluk lmazmi tamamen farkli bir hayat kuracaksiniz.bide söyle düsün esinle beraber ilk defa gideceginiz yer beraber kasfedeceksiniz her yeri.esin daha önce gidip yasayip cevre kurmus deil.herseyi beaber yapacaksiniz. hakkina hayirlisi artik arkadasim.

Ooooo mevsimi de çok güzelmiş!
Ne güzel ya!
Benim için önemli olan yerin iklimidir,arkadaşım hiç üşümezsin harika!!!
Ben de merak ettim şimdi,ama maalesef böyle bir imkanım yok..

Ne güzel ya!

Slm Laale, evet gerçekten de çok güzelmiş sadece eşim ve ailesinden duysam bi acaba derdim ama Iğdır'a gitmiş ve bilen arkadaşlardan da aynı yorum geldi. Doğuda her yer yağmurlu pusluyken Iğdır'ın üstünde güneş olur diye.
Cimcime bu arada içinde burukluk olması çok çok normal ailene yakın olmuşsun uzak olmuşsun hiç farketmiyor o burukluğu herkes yaşıyor. Zamanla alışırsın arkadaşım 3-4 ay sonra kendi evinden başka yerde yapamaz duruma geliyorsun ki bende aileme çok düşkün ve rahat yetişmiş biri olarak bu kadar kolay ve çabuk alışacağımı düşünmezdim hiç. Elbette hayat bi pembe dizi değil zorlukları olacak birbirinize alışma evresi olacak ama sonra bi bakmışsın bir bütün olmuşsunuz yaşanılan her sıkıntıya değmiş diyeceksin.
Karamsar düşünmek karanlıkları çekiyor insanın üstüne. İyi düşün iyi olsun boshayallersmile

İnşallah canım :))
Zaten konuyu açmamdaki asıl sebep orada yaşayanların düşüncelerini almaktı, çünkü etrafımdakilerin hiçbiri bırak Iğdır'ı doğuyu görmüş insanlar değiller.
Sıkıldıkça bu konuyu açıp yazdıklarını okuyacağım :))
Buna ihtiyacım vardı...

Nişanlım şuan orada ama 1 ay bile olmadı gideli, oda alışmaya çalışıyor ama kötü birşey söylemedi, oda yeni yeni keşfettiğini söylüyor, sadece iyi yönlerini anlattı çünkü insanları henüz tanımıyor.

Ne güzel ya!

Zaten bu detay benim için çok önemli :))
İstanbul'daki soğuk çok üşütüyor beni soğuk bir şehirde çok zorlanırdım sanırım...
Ben nasip olurda yerleşirsem davet ederim kk'dakileri :))

Keşke herkes sizin gibi olsa...
Ben o kadar karamsar değilim, ama herkesten olumsuz tepki alınca "acaba yanlışmı yapıyorum" diye düşünmeden edemiyorum.
Kimseye anlatamıyorum, ben teselli beklerken, insanlara dert anlatmak zorunda kalıyorum.
Oysaki birçoğu memleketlerinden çıkıp İstanbul'a yerleşmişler...

Tahmin edebiliyorum canım eşimle benimde evlenme arifemizde herkes bişey söyledi kimisi yüzüme kimi de arkamızdan:) farklı kütürlerdeydik onlara göre çünkü ama hiçte öyle değil benim kayınpederim bana daha hiç adımla hitap etmedi bu zamana kadar hep canım kızım der kaldı ki eşimle küsler gidip gelmemiz olmadığı halde her gördüğü yerde. Yani ne kadar doğru olacak bu sözüm bilmiyorum ama bazen en büyük düşmanın en yakınındakiler oluyor ne yaazık kii. Benim eşimle eğlenip güldüğümüz zamanlarda ki bakışları yakalıyorum çevremden ve üzülüyorum da neden diye ama sonra salla diyorum sen iyimisin önemli olan oyerimseniben

Bende iyi olucam inşallah, takmıcam söyleyenleri, çünkü ben üzülünce daha üstüme geliyorlar.
Annem duygusal yaklaştığı için trip yapıyor sanırım ama diğerleri yapmasa keşke...

ben anlmaıyorum yaa..yeni evlenecek gidecek insana neden olumsuz şeyler söylerler..
olabilir farklıdır..şehir şehire benzemez..bende ilk kez doğuya gidicem..eşim şimdi orada..
sen eşinle mutlu olduktan sonra heryer paris olur sana..
huzur olsun doğuda en ücra köşede bir köyde üstelik tek odada yaşarım!

Bilemiyorumki canım yaa (
Daha 9 ay civarı var şimdiden duygusala bağlamıyım diyorum.
Yengemde kayınvalidesine uzakta olmak için Diyarbakır'a gitmek istiyor :))
Yani aslında uzaklık mesele değil ama kimseye anlatamamak kötü...

Bende iyi olucam inşallah, takmıcam söyleyenleri, çünkü ben üzülünce daha üstüme geliyorlar.
Annem duygusal yaklaştığı için trip yapıyor sanırım ama diğerleri yapmasa keşke...

Canım annenin öyle hissetmesi çok normal seni biriyle paylaşacağının düşüncesi herşeyden önce onu yiyip bitiriyordur. Annem bana neler söylemişti yaa balayından geldiğimizde hiç unutmam psikolojisi mahvolmuştu sonradan alışmaya başladı annene yapman gereken onun ne kadar değerli olduğunu hiçbişeyin onun yeri tutmayacağını belli etmen. Aldatılıyormuş gibi bi psikolojiye giriyor evladına çok düşkün olanlar diğerini de hiç takma kimseyede açıklama yapmak zorunda hissetme kendini bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…