İğne Fobisi

bende de var bu durum. ağrı eşiğim yüksek olmasına rağmen yine de iğnenin damarıma girip ordan bir şeyler çektiği ya da oraya bir şeyler bıraktığı düşüncesine tahammül edemiyorum. tripanofobi deniyor sanırım.

sadece üstüne gitmekle daha beter olduğunu söylemek isterim. küçükken iğne olduğumda sadece içim kamaşırdı- hani asansörle aşağı inerken içiniz kamaşır ya- öyle bir duygu. yenmek için üstüne gittikçe önce tansiyonum düşmeye, sonra da bayılmaya başladım. lise çağlarımda 1 ay kadar hastanede yattım ve her allah'ın günü kollarımdan kan alıyorlardı. o zamandan beri hastaneye yanımda refakatçi olmadan gidemiyorum, iğne vurulur da oracıkta düşüp kalırsam diye.

bende de var bu durum. ağrı eşiğim yüksek olmasına rağmen yine de iğnenin damarıma girip ordan bir şeyler çektiği ya da oraya bir şeyler bıraktığı düşüncesine tahammül edemiyorum. tripanofobi deniyor sanırım.

sadece üstüne gitmekle daha beter olduğunu söylemek isterim. küçükken iğne olduğumda sadece içim kamaşırdı- hani asansörle aşağı inerken içiniz kamaşır ya- öyle bir duygu. yenmek için üstüne gittikçe önce tansiyonum düşmeye, sonra da bayılmaya başladım. lise çağlarımda 1 ay kadar hastanede yattım ve her allah'ın günü kollarımdan kan alıyorlardı. o zamandan beri hastaneye yanımda refakatçi olmadan gidemiyorum, iğne vurulur da oracıkta düşüp kalırsam diye.

Benim her seferinde tansiyonum düşüyordu, son seferde de bayıldım işte. Bir dahakine ne olur bilmiyorum.

Doktorum programına bir seyirci bağlanmıştı bu sorunları yaşayan. Psikiyatr, 2 seansta kurtulursun falan demişti. Eğer cidden geçecekse tedavi olunur da tam emin olamadım işte, gidip tedavi olan birini de bulamadım soracak.
Teşekkürler cevap için.

bende iğneden çok korkarım hayatımda hiç iğne olmadım ama ailemde çevremde herkes olmştur benm teyzem iğnecidir evde herkese iğne yapmştır ama bana yapamamıştır kimse hastaneye ble gtmeye korkarım dktr iğne vercek die :) umarım atlatırsn iyi br pskyatr bul ve durumnu anlat emnm bu durumu pskıyatr halleder ciddyse ama kan aldırırım kan bağışında ble bulndm duşn ama kalçadan iğne vurdurmam hiçbir zmn:)

bende iğneden çok korkarım hayatımda hiç iğne olmadım ama ailemde çevremde herkes olmştur benm teyzem iğnecidir evde herkese iğne yapmştır ama bana yapamamıştır kimse hastaneye ble gtmeye korkarım dktr iğne vercek die :) umarım atlatırsn iyi br pskyatr bul ve durumnu anlat emnm bu durumu pskıyatr halleder ciddyse ama kan aldırırım kan bağışında ble bulndm duşn ama kalçadan iğne vurdurmam hiçbir zmn:)

Teşekkür ederim. Sen de atlatırsın inşallah korkunu :)

Benim her seferinde tansiyonum düşüyordu, son seferde de bayıldım işte. Bir dahakine ne olur bilmiyorum.

Doktorum programına bir seyirci bağlanmıştı bu sorunları yaşayan. Psikiyatr, 2 seansta kurtulursun falan demişti. Eğer cidden geçecekse tedavi olunur da tam emin olamadım işte, gidip tedavi olan birini de bulamadım soracak.
Teşekkürler cevap için.

fobi tedavisinde genelde dehşet duygusu ve kaygı bozukluğu olduğu için hastalara gevşeme yolları öğretiliyormuş. bizim durumumuzda ise tam tersi, biz aşırı gevşeyip bayılıyoruz. bu yüzden de kasılma egzersizleri yaptırıyorlarmış. kutsal bilgi kaynağı ekşi'den okudum ben de.

fobi tedavisinde genelde dehşet duygusu ve kaygı bozukluğu olduğu için hastalara gevşeme yolları öğretiliyormuş. bizim durumumuzda ise tam tersi, biz aşırı gevşeyip bayılıyoruz. bu yüzden de kasılma egzersizleri yaptırıyorlarmış. kutsal bilgi kaynağı ekşi'den okudum ben de.

Ben de duymuştum öyle bir şey. Normal fobi etkilerinin tam tersi oluyormuş kan ve iğne fobisinde. Sonunda kurtuluş olsun da ne kadar kasılacağımız önemli değil. :D

buraya eklenti olarak eklemek istedim sadece resim dosyaları eklenebiliyormuş. mecburen upload sitesine ekledim onu özel mesajla göndereyim bari isteyenlere.

Merhaba, mesajınızı şu an gördüm önümüzdeki hafta ameliyat olmam gerekiyor ama benim de aynen iğne problemim çok büyük. Tansiyonum günlük hayatta zaten düşün iğne konusunun geçmesi daha da düşürüyor ve baygınlık geçiriyorum. Lütfen bahsettiğiniz eklentiyi benim mail adresime de gönderebilir misiniz rica etsem

Öncelikle merhaba.

Benim küçüklükten gelen bir iğne fobim var. Eskiden sadece fenalaşıyordum ama son seferde bayıldım ve ayıldıktan bir süre sonra bile tam olarak kendime gelemedim. Şimdi daha fazla korkuyorum o yüzden. Soruma gelince; bundan kurtulman için ne tavsiye edersiniz? Böyle bir fobiye sahip olan ve tedavi olup bunu atlatan var mı? Önerebileceğiniz psikiyatr var mı İstanbul'da?

geçti mi bu korkunuz durum vahim...

Ablamda da aynı korku var. İğnenin damarını deldiği düşüncesine dayanamayıp bayılıyor o da. Tıp okuyormuşsunuz.
Bizim fakültede genelde üst dönemler alt dönemlerini acile götürüp kan alma vb kolay uygulamaları gösterirler gerekirse gönüllü olurlar kendilerinden kan alınması için. Siz de arada sırada bu tarz uygulamalarda bulunabilirsiniz eğer okulunuzda öyle bir imkan varsa. Bir süre sonra aşacağınızdan eminim,iğnenin damarınızda açtığı deliği düşünmemeye çalışın :)

Back
X