İğne Fobisi

neun

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
247
478
323
Öncelikle merhaba.

Benim küçüklükten gelen bir iğne fobim var. Eskiden sadece fenalaşıyordum ama son seferde bayıldım ve ayıldıktan bir süre sonra bile tam olarak kendime gelemedim. Şimdi daha fazla korkuyorum o yüzden. Soruma gelince; bundan kurtulman için ne tavsiye edersiniz? Böyle bir fobiye sahip olan ve tedavi olup bunu atlatan var mı? Önerebileceğiniz psikiyatr var mı İstanbul'da?

Son düzenleme:
Bendede iğne hobisi var :1: Tıp okuyan biri bunu bir an önce atlatmalı bence :) İnşallah atlatabilirsiniz.. Siz iğne vurulunca acısından mı bayılıyorsunuz yoksa daha vurulmadan korkusundan mı ?

Bendede iğne hobisi var :1: Tıp okuyan biri bunu bir an önce atlatmalı bence :) İnşallah atlatabilirsiniz.. Siz iğne vurulunca acısından mı bayılıyorsunuz yoksa daha vurulmadan korkusundan mı ?

Sağ olun :) Vurulmadan önce korkuyorum ama iğnenin vurulduğunu hissettiğimde bayılıyorum. Acı da değil aslında. Damarımda iğne olduğunu bilmenin verdiği his yüzünden :)

eft ile kurtulabilirsin. kendi kendine de uygulayabilirsin bunu. duygusal arınma teknikleri diye türkçeye çevirebilirim eft i.
pdf şeklinde benden alabilirsin. eğer sitede kitap paylaşımı serbestse direk siteye ekleyeyim isteyen indirsin

bunu atlatman gerek, çünkü doktor olacaksın ve sen bu sağlık sektöründe oldukça iğnede vuracaksın....alışırsın,alışmak zorundasın

eft ile kurtulabilirsin. kendi kendine de uygulayabilirsin bunu. duygusal arınma teknikleri diye türkçeye çevirebilirim eft i.
pdf şeklinde benden alabilirsin. eğer sitede kitap paylaşımı serbestse direk siteye ekleyeyim isteyen indirsin

Çok iyi olur sağ olun. Paylaşmak serbest mi değil mi bilmiyorum ben. Nasıl öğrenebiliriz?

Bende fobi değil de korkusu vardı. Annem hastanede çalışıyor yanına gide gele duyarsızlaştım iyice.

İstersen çevrendeki bir hastanenin kan alma bölümüne git, hemşirelerden rica et. Bir kaç gün izle onları ve hastaları.

İster istemez duyarsızlaşıyorsun. Sana yapılırken de sorun olmuyor.

bunu atlatman gerek, çünkü doktor olacaksın ve sen bu sağlık sektöründe oldukça iğnede vuracaksın....alışırsın,alışmak zorundasın

Sağ olun. Biliyorum kurtulmam gerektiğini. Aslında iğneyi görmek değil beni etkileyen, o iğnenin bana yapılacağını bilmem. :) Yani birine iğne yapmaktan nasıl etkilenirim, onu bilmiyorum.

Sağ olun :) Vurulmadan önce korkuyorum ama iğnenin vurulduğunu hissettiğimde bayılıyorum. Acı da değil aslında. Damarımda iğne olduğunu bilmenin verdiği his yüzünden :)

Sizi bayıltacak kadar bir acı olmadığını biliyorsunuz. :) Kafanızda bunu bitirin sonra uygulamaya geçin derim :1:

Bende fobi değil de korkusu vardı. Annem hastanede çalışıyor yanına gide gele duyarsızlaştım iyice.

İstersen çevrendeki bir hastanenin kan alma bölümüne git, hemşirelerden rica et. Bir kaç gün izle onları ve hastaları.

İster istemez duyarsızlaşıyorsun. Sana yapılırken de sorun olmuyor.

Evet iyi bir fikir gerçekten, denemek gerek. Eskiden kan görünce bayılan, şu anda dermatolog olan bir tanıdığım var benim de.
Teşekkürler.

Sizi bayıltacak kadar bir acı olmadığını biliyorsunuz. :) Kafanızda bunu bitirin sonra uygulamaya geçin derim :1:

Biliyorum da sorunum acıyla alakalı değil pek. İnternetteki bütün aşı, iğne, kan alma vidyolarını izlemişimdir kendimi hazırlamak için :) Ama işte o an gelince olan oluyor :)

bunu benimle de paylaşırsan sevinirim

bir an önce kurtulman gerek bu fobiden ...ilerde doktor olacaksın bırak iğneyi cerrah olursan neler neler yapacaksın :D:D kov fobilerini

bende aşırı derecede korkardım.

kan aldırmak, kalçadan iğne yemek tam bir kabustu. bembeyaz olurdum.

tüp bebek tedavisi sırasında sayamadığım kadar kan verdim, göbekten, kalçadan dünyanın iğnesini oldum. kalçalarım algidanın ineği gibiydi. üstelik iğneler yağlı ve yeşil uçla vuruluyordu. daha anlatmayayım, fena oldum.

Artık Allah ne verdiyse...

şimdi korkmuyorum. alıştım. ama doktora gidince iğne son tercihim...

bende aşırı derecede korkardım.

kan aldırmak, kalçadan iğne yemek tam bir kabustu. bembeyaz olurdum.

tüp bebek tedavisi sırasında sayamadığım kadar kan verdim, göbekten, kalçadan dünyanın iğnesini oldum. kalçalarım algidanın ineği gibiydi. üstelik iğneler yağlı ve yeşil uçla vuruluyordu. daha anlatmayayım, fena oldum.

Artık Allah ne verdiyse...

şimdi korkmuyorum. alıştım. ama doktora gidince iğne son tercihim...

Çok geçmiş olsun.
Ben de zamanla alışabilirim inşallah. Teşekkürler.

buraya eklenti olarak eklemek istedim sadece resim dosyaları eklenebiliyormuş. mecburen upload sitesine ekledim onu özel mesajla göndereyim bari isteyenlere.

Son düzenleme:
bu konuda ben de çok kötüyüm. yalnız ben iğne yaptırana da bakamam asla ben acı çeken birini görünce de kötü oluyorum çok kanlı açık yaralara bakamam dişçide bembeyaz olurum tansiyonum düşer bayılırım ama her zaman değil. dişçi koltuğunda iğne vurulunca yerimden kalkmıyorum derin nefes alıp veriyorum bayılmıyorum fenalaşmıyorum bana "ağrı eşiğin düşük" dendi. ama yine de acı çeken birini görmek istemem hemen nefes almaya başlıyorum ve içimden mutluyum huzurluyum sağlıklıyım diye tekrar ediyorum beynime bu şekilde sinyal gönderiyorum fenalaşmıyorum iyiyim işe yarıyor :8: tavsiye ederim. yoksa bunun sonu panik atağa gider bundan çok korkarım :27:

Back
X