- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi philosophy
-
Olur mu canım :) yazılan herşey önemli benim için.Konu sahibi lütfen kusura bakma konu içinde sohbet eder hibi oldu biraz
İşte dediğim gibi, kıyafet, makyaj ürünü alışverişim yoktur pek. Çok pahalı markalar almam. Bir çantaya yüzlerce lira vermem... Zaten çanta kullandığım söylenemez. Kıyafette hem kaliteli hem ucuz şeyler alırım.maşallah.bende 30 yaşındayım ama borçtan başka birşeye sahip değilim.çok takdir ettim sizi,biraz tüyo verseniz,neye nekadar harciyorsunuz.Nasıl birikti bukadar para.
Elimde çok para olmuyor zaten,kredi kartı ile harcıyorum.eşim çok takip etmiyor ben çoğu aldığımi ona söylemiyorum zaten.ve beğendiğim birşeyi alabilmek için çok çeşitli şeyler yapıyorum.madde bağımlısı gibikendı paranızı esınıze verın madem sız almayın . yanı demem okı elınızde cok para bulundurmayın .
Bütün birikimi keniniz çalışarak mi yaptınız.evlimisiniz,ne iş yapıyorsunuz sakıncası yoksa.İşte dediğim gibi, kıyafet, makyaj ürünü alışverişim yoktur pek. Çok pahalı markalar almam. Bir çantaya yüzlerce lira vermem... Zaten çanta kullandığım söylenemez. Kıyafette hem kaliteli hem ucuz şeyler alırım.
ozaman kredi lartınızıda verın yanı anlatmak ıstedıgım elınıze 20 tl alın ger ne var ne yok esınıze verın . ya ne bılım ben dıyet yaparken dusundugum gıbı bugüne kadar yedımde ne oldu sende bugüne kadar aldında ne oldu senı uzdu aldığın sey mutlu etmedı öle dusun mutlu olmak ıcın alısverıs yapmıcaksın bunu engellemek ıcın paranı ksıtlayacaksın . her alısverıs yapacağında gıt oncekı aldıklarına bak ve dusun mutlu ettılermı senı ve gerçekten ıhtıyacın varmıydı . belkı yazdım ama ben kaçırmış olabılırım ne turlu seyler alıyosun daha cok . nebılım ya makyaj amlemesı desen habıre alınabilecek sey degıl. kıyafet desen ee yeterince varsa ne gerek, nebılım diyetteymıs gıbı dusun . para dıyetı:)Elimde çok para olmuyor zaten,kredi kartı ile harcıyorum.eşim çok takip etmiyor ben çoğu aldığımi ona söylemiyorum zaten.ve beğendiğim birşeyi alabilmek için çok çeşitli şeyler yapıyorum.madde bağımlısı gibi
Evet kendim yaptım çalışarak. Arabamı filan da kendim alıp ödedim. Abd'de yaşıyorum, hemşireyim. Bekarım.Bütün birikimi keniniz çalışarak mi yaptınız.evlimisiniz,ne iş yapıyorsunuz sakıncası yoksa.
Genelde kıyafet,makyaj çok aldım birara ama onu artık fazla almıyorum. Evet hiçbirşeye yaramadı aldiklarim.irade yönetimi konusunda sıkıntılarım var.ozaman kredi lartınızıda verın yanı anlatmak ıstedıgım elınıze 20 tl alın ger ne var ne yok esınıze verın . ya ne bılım ben dıyet yaparken dusundugum gıbı bugüne kadar yedımde ne oldu sende bugüne kadar aldında ne oldu senı uzdu aldığın sey mutlu etmedı öle dusun mutlu olmak ıcın alısverıs yapmıcaksın bunu engellemek ıcın paranı ksıtlayacaksın . her alısverıs yapacağında gıt oncekı aldıklarına bak ve dusun mutlu ettılermı senı ve gerçekten ıhtıyacın varmıydı . belkı yazdım ama ben kaçırmış olabılırım ne turlu seyler alıyosun daha cok . nebılım ya makyaj amlemesı desen habıre alınabilecek sey degıl. kıyafet desen ee yeterince varsa ne gerek, nebılım diyetteymıs gıbı dusun . para dıyetı:)
Valla helal olsun,ben tek başıma abd de yasasaydim banklarda yatardim.insanın içinde olucak işte,boşuna uğraşıyorum sanırım.Evet kendim yaptım çalışarak. Arabamı filan da kendim alıp ödedim. Abd'de yaşıyorum, hemşireyim. Bekarım.
Bir şey daha söyleyeyim de daha da şaşır :)) birkaç ay önce yüksek lisansım bitti. Y. lisans için okul ödemelerini de hep peşin nakit paramla ödedim. Birkaç ayda bir 3 ile 6 bin dolar arası ödüyordum, dönem için. Borçsuz, taksitsiz okudum. Okul birince adam akıllı biriktirebilmeye başladım zaten. Burada hemşirelerin maaşı iyi denebilir, harcamam da çok olmayınca kolay birikiyor.
tamam ıste aynı benım dıyettekı ıradem gıbı kendı ıradenı kendın guclendıreceksın emın ol işe yarıyor ben 34 kılo verdım bu cumlelerı hergun kendıme kurarak sende hergun kendıne para harcayarak mutlu olmuyorum aksıne benı mutsuz edıyor harcamıcam ıhtıyacım yok harcamıcam de bence ıse yarar hanı beynine gönderdıgın sinyallerlede alakalı bıraz sankı ha yapamıyorumu nakşedersen beyne yapamaz ama yaparım dersen neden yapamayasın . bence bugünden basla kalk kreı kartını ver esıne paranıda cüzdanında sadece 20 tl olsun ve hergun kendını telkın et.ıhtıyacım yok harcama yapmayacam de. kendını kendın yönelt kısacası.... yapabılırsın benceGenelde kıyafet,makyaj çok aldım birara ama onu artık fazla almıyorum. Evet hiçbirşeye yaramadı aldiklarim.irade yönetimi konusunda sıkıntılarım var.
Yok ya, geç değil. Maddi alışkanlıklarınızı değiştirebilir, hareketlerinizi düşünerek atarsanız yaparsınız.Valla helal olsun,ben tek başıma abd de yasasaydim banklarda yatardim.insanın içinde olucak işte,boşuna uğraşıyorum sanırım.
buarada tebrık ederım sızı bende okul kredısını kedım odemıstım pesın .isteyınce neden olmasın yahuu.Evet kendim yaptım çalışarak. Arabamı filan da kendim alıp ödedim. Abd'de yaşıyorum, hemşireyim. Bekarım.
Bir şey daha söyleyeyim de daha da şaşır :)) birkaç ay önce yüksek lisansım bitti. Y. lisans için okul ödemelerini de hep peşin nakit paramla ödedim. Birkaç ayda bir 3 ile 6 bin dolar arası ödüyordum, dönem için. Borçsuz, taksitsiz okudum. Okul birince adam akıllı biriktirebilmeye başladım zaten. Burada hemşirelerin maaşı iyi denebilir, harcamam da çok olmayınca kolay birikiyor.
Şöyle soyliyim;evet çalışıyorum bu anlamda param var,ama ufacık bi ihtiyaç olsa çıkarıp vericek kenarda 5 kurusum yok. hep bi stres yaşıyorum.evimiz yok mesela bu devirde büyük sorun.var olanı kuruşuna kadar harcıyorum malesef.Kusura bakmada parayla çok alakası var böyle şeylerin paran yokken gidip herşeyi alamazsın neden ben alamıyorum çünkü yok param
İnşallah,gerçekten çok hoşuma gitti tavrınız.umarım bende bilinçli harcayabilirim.Yok ya, geç değil. Maddi alışkanlıklarınızı değiştirebilir, hareketlerinizi düşünerek atarsanız yaparsınız.
Çok haklısın sonuna kadar.mesele zenginlik değil zaten. İhtiyaç dahilinde yaşayıp kapitalizmin kölesi olmamak.İhtiyacim olmayan biseye para vermeye acirim sahsen esim kolay kazanmiyorki ben kolay harcayayim
bircok kimse kolay kazanmiyordur eminim
Parayi esiniz aileniz siz artik kim kazaniyorsa emegine aciyin lutfen
cok zenginsiniz sanirim kolay harcayabilip. her istediginizi alabildiginize gore yokluk gormenissiniz
acliktan olen insanlar varken dunyada sahsen tuketim cilgini olan insanlari kiniyorum. Cok zengin bile olsam gereksiz yere para harcamam bu ulkede dunyada yardima muhtac borsuru insan var cok para savurmaya merakli olsaydim insanlara yardim ederek bu istegimi bastirirdim
Haklısın,hiç mantıklı değil.Benden bahsediyorsun ..
Çok uzatmayacagim. ..
Yarın işsiz kalırsam ne olur ?
Bu soruyu sor kendine ...
Şuan sağlığım iyi evet isimde var..
Oldu ki işten çıkarildm. .
Ne yapacağım ?..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?