ihtiyac duydugun kadar tuket

ben de tam tersi sevdiğim kıyafetlerimi eşyalarımı hiç değiştirmek istemem, temizseler hep aynı kıyafeti giyerim. hatta bu yönüyle özellikle akrabalar tarafından çok eleştirildiğim olmuştur. Artık bir şey demesinler diye bayramlık alıyorum kendime :) her bayram ayrı kıyafet görünce mutlu oluyorlar.

Kazançtan bi miktar yoksayaraknbirikim yapabilirsiniz.

Ama ihtiyaç mı heves mi bana saçma geliyo. Beğeniyosam isterim istiyosam ihtiyaçtır ve alırım.

:) güzelmiş.aslında kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle olmak en güzeli. Beğendiğim sevdiğim şeyler eskimesin istiyorum bende.

Kazançtan bi miktar yoksayaraknbirikim yapabilirsiniz.

Ama ihtiyaç mı heves mi bana saçma geliyo. Beğeniyosam isterim istiyosam ihtiyaçtır ve alırım.
O ayrımı bende yapamiyorum,yoksa 2. Kıyafetten sonrası ihtiyaç olmaz. Isteme ve sahip olma durtulerimde bozukluk var olduğunu düşünüyorum,o da önüne geçilmez sonuçlar doğuruyor işte.

Siz gibilere buyuklerimizin bi lafi var, yokluk gormemis derler..allah ne isinizden nede rizkinizdan etsin ama olduki es kaza issiz, parasiz kaldiniz iste o zaman el kol baglaniyor ve cok lazim dediklerinizi almasanizda olabilecegini ogreniyorsuz :))
ha bu arada siz fatihteki sanki yedim adli caminin hikayesini bilirmisiniz, adamin teki sanki yedim diyerek parasini devamli koseye koyuyor, sonra o paralarla bir camii yaptiriyor adida "sanki yedim"camii olarak kaliyor..

sizde sanki yedim diyerek kenara koymayi, yada luzumlu harcamayi denebilirsiniz..

:) güzelmiş.aslında kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle olmak en güzeli. Beğendiğim sevdiğim şeyler eskimesin istiyorum bende.

aynen ben de eşyalarıma kıymet veririm, yıkamasına ütülenmesine.
bir de alışverişi sevmememin bir nedeni de artık her şey Çin malı ya, alışveriş yaparken geriliyorum, ya bu da mı diyorum.

geçen yüzücü gözlüğü baktık eşimle, inat ettim çin malı olmasın diye. inanın gittiğimiz büyük mağazada ucuzdan en pahalısına her şey çin malıydı. almadık.
ürünlerde Türkiy'de üretilmiştir etiketini görünce sevinir oldum.

konu güzelmiş :)

ben ilk evlendiğimizde doldurup doldurup sebze meyve alıyordum. tabi çoğu çöp.. o zaman sayıyla almaya karar verdim.. markette komik duruyor ama napayım çöpe gidiyor.
sonra evde tüketilmeyen şeyleri tamamen almayı bıraktım. beyaz peynir gibi.

kıyafet evdeki pijamalarım aşınana kadar almıyorum mesela..
deterjan çamaşırlara az az atıyorum. reklamları, kokusu kadınların aklını başından alsa da çok fazla kimyasal içeriyor..
yumuşatıcı kirleri içine pişiriyor aslında, kullanmıyorum.. çamaşır suyu en önemli yardımcım.. zararlı olsada o olunca sanki mikrop kalmıyor..

bulaşık parlatıcısı kullanmıyorum artık sirke hem doğal hem uygun..

kışlık hazırlıklar bol bol yapmaya çalıştım. işten geldikçe yaptım bişeyler.. hem sağlıklı hem ekonomik.

hayatımdaki boş insnaları da yolladım bana göre.. belki onlarada ben boş geliyorumdur kimbilir..

işimde yavaş yavaş yükselmeye başladım.. yerinde dur dur olmuyor insan sıkılıyor bir zaman sonra...

sonra küçük küçük yatırımlar mesela birden ev almak çok tehlikeli geliyor bana.. 200 bin krediyi 350 bin olarak ödemek tam bir esirlik bankalara.. o borç hiç bitmiyor..

böyle ufak ufak ayrıntılarla kenara biraz yatırım yapabiliyoruz.. yoksa paraya hiçbir şey gelmiyor..

zamanımı da dolu dolu kulanıyorum. çünkü bir evladım var hamdolsun.. uyku az bol aktivite , bol yaşanmışlık..

bunların benim yapmaya çalıştıklarım yapamadıklarım çok ama kısmet olursa yavaş yavaş..

haftalık aşıveriş listesi hazırlayarak başlayabılırsın buna yada özel ihtiyaçlarına göre aylık. normal olan( bana göre )
ay başında maaşını aldıktan sonra zorunlu ödemelerı tamamlayıp gerıye kalan paran ıle ıhtıyaclarnı gıdermektır. eger cok fazla paran kalıyorsa bunu da ıhtıyaclarına göre degerlendırmektır. bence öncelıklı bır ıhtıyac ve zorunluluk lıstesı olusturarak ıse baslamalısın.

Kullanmadığınız, kullanmak istemediğiniz kıyafet vb. eşyalarınızı bağışlayabilirsiniz, yardım etme duygusu size iyi gelecektir.
Az da olsa biraz parayı birikim için kenara ayırın mutlaka. Alışveriş internet sitelerine, avm lere girmemeye çalışın. Kendinizi kimseyle mukayese etmeyin, geleceğinizi planlayın, hayal kurun, ileride bir yatırım yapabildiğinizde kendinizi ne kadar güvende, mutlu ve huzurlu hissedeceğinizi bir düşünün.
Kredi kartı sayısını teke düşürün, mümkünse internetten alışverişe kapatın :)
Pazara gitmeye, evde yemek pişirmeye gayret edin.
Kıyafet konusu biraz karmaşık. Bazen yeni giysiler almak yerine, şık bir siyah hırka ya da yelek alırım, değişik giysilerle giyerim ya da elbiseleri etekleri şık bir çorapla giyerim. Uygun fiyata alabileceğim topuklu bir ayakkabı aldığımda kendimi daha şık hissederim uzun süre kıyafete para vermem.

34 kilo mu nasiiiillllll

UOTE="ella_-, post: 42894658, member: 705161"]kendı paranızı esınıze verın madem sız almayın . yanı demem okı elınızde cok para bulundurmayın .[/QUOTE]
Konu sahibi evli isen yukardaki mesaj çok etkili. Ben maaş kartının eşde olmasına çok çok karşı bi insandım ama gördüm ki aşırı etkili imil gereksiz para harcama konusunda. Gördüm ki karta güvenip savuruyormuşum parayı. Nakit vermeyince ne harcadığını bilmiyormuş insan..

Kesinlikle işe kredi kartını ve maaş kartını eşine vermekle başla. Zor gelecek eminim eşinden para almak ama inan bana gereksiz harcama yapmadığın gibi para bile birikecek. Ben eşimden para istemeyi hiç sevmiyorum. Ancak o verirse alıyorum. Bu sayede daha az para harcıyorum :)

kartı eşe vermek şeklinde değil de,
eşimle zor durumda kalmadıkça nakit alışveriş yapılacak diye bir karar aldık. En kötü maaş kartı kullanıyoruz.
Sadece taksitli alışverişlerde kredi kartı, o da yüksek meblağ ise.
Gerçekten işe yarıyor.

Kredi kartım yok hayatımda bir kere oldu üniv. 1. sınıfta. 6 ayda borç batağına saplandım resmen, kapatırdım hemen o gün bugündür kullanmam. eşimin var onu da büyük meblağlı şeylerde taksit için kullanıyorum. Örneğin beyaz eşya gibi 500 Tl ve üzeri alışverişlerde. Alışverişe çıkarken yanımda nakit taşırım, nakitle alışveriş yaparım ve kendime limit belirlerim, alışveriş listesi yaparım, listenin dışına çıkmam. Bir şey kullanılmaz hale gelinceye kadar atmam. Eşyalarımı düzgün ve temiz kullanmaya özen gösteririm. Elimde olan birşeyin benzerinin daha güzelini ne biliyim yeni modelini görsem de almam.. Ayrıca bir şey alacaksam araştırır en iyi ve kaliteli olanını alırım ne kadar tutacağını önemsemem. Kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim. Eşya kalabalığını da sevmiyorum az ve öz olsun diyenlerdenim boğuluyorum o kalabalıkta resmen. Her ay birikim yapacağım parayı ayırır geri kalanla da idare ederim. Borçtan nefret ettiğim kadar da hiç birşeyden nefret etmem. Resmen borç fobim var.

çok iyi.
izinizden gitmek istiyorum

Bu ay ücretsiz izne ayrılıyorum. Biz de kredi kartını bıraktık. Maaş kartını kullanmak bile ne harcadığımızı görmemizi engelliyormuş onu anladım. Kartlar bizi bizden alıyor..

Yanında rahatça harcayabileceğin kadar para taşıma. Günlük limit belirle her gün oradan kendine 'harçlık' al.
Tabi en önemlisi kredi kartı taşımamak.

kıyafet alışverişini ben de azalttım. sanırım biraz da bıkkınlık geldi.
3 senedir düzenli maaşım var tabi ilk işe başladığımda sürekli almak çeşit çeşit giymek istiyordum ama son bir senedir hiç içimden gelmiyor.
hem para harcamak istemiyorum hem de zaten iş dışında bana kalan vaktim çok kısıtlı onu mağazalarda harcamak istemiyorum.
mesela haftasonu arkadaşlarla alışverişe çıkacaktık çıkmadık çünkü gerçekten içimden gelmedi.
yatırım olarak neyin var derseniz 90 bin liralık bir arabamız var ama borcu da var tabi hepsi ödenmiş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…