- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi philosophy
-
Hanımlar merhaba...paranın,vaktin,insanın kısacası hayatın kıymetini bilen insanlarin yorumlarına şiddetle ihtiyacım var. Ben sürekli birşeyler almak ıstiyorum,ve neye gerçekten ihtiyacım var bunu anlayamıyorum.sürekli birşeyler almak için hem para hemde vakit kaybediyorum.bu konudan çok rahatsızım hem maddi hem manevi.özellikle aldiklarim sonradan canımı çok sıkıyor.Ben ihtiyacı kadar tüketen insanlara hayranım,bunun maddiyatla ilgisi yok bence bu bir yaşam felsefesi kapitalizme esir olmamış tüketim çılgınlığına dur diyen üstelik maddi imkanı varken,hayat felsefesini basitlik sadelik üzerine kurmuş insanlardan yardım istiyorum.Ben bu durumun nasıl üstesinden gelebilirim acaba?
:) güzelmiş.aslında kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle olmak en güzeli. Beğendiğim sevdiğim şeyler eskimesin istiyorum bende.ben de tam tersi sevdiğim kıyafetlerimi eşyalarımı hiç değiştirmek istemem, temizseler hep aynı kıyafeti giyerim. hatta bu yönüyle özellikle akrabalar tarafından çok eleştirildiğim olmuştur. Artık bir şey demesinler diye bayramlık alıyorum kendime :) her bayram ayrı kıyafet görünce mutlu oluyorlar.
O ayrımı bende yapamiyorum,yoksa 2. Kıyafetten sonrası ihtiyaç olmaz. Isteme ve sahip olma durtulerimde bozukluk var olduğunu düşünüyorum,o da önüne geçilmez sonuçlar doğuruyor işte.Kazançtan bi miktar yoksayaraknbirikim yapabilirsiniz.
Ama ihtiyaç mı heves mi bana saçma geliyo. Beğeniyosam isterim istiyosam ihtiyaçtır ve alırım.
:) güzelmiş.aslında kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle olmak en güzeli. Beğendiğim sevdiğim şeyler eskimesin istiyorum bende.
Hanımlar merhaba...paranın,vaktin,insanın kısacası hayatın kıymetini bilen insanlarin yorumlarına şiddetle ihtiyacım var. Ben sürekli birşeyler almak ıstiyorum,ve neye gerçekten ihtiyacım var bunu anlayamıyorum.sürekli birşeyler almak için hem para hemde vakit kaybediyorum.bu konudan çok rahatsızım hem maddi hem manevi.özellikle aldiklarim sonradan canımı çok sıkıyor.Ben ihtiyacı kadar tüketen insanlara hayranım,bunun maddiyatla ilgisi yok bence bu bir yaşam felsefesi kapitalizme esir olmamış tüketim çılgınlığına dur diyen üstelik maddi imkanı varken,hayat felsefesini basitlik sadelik üzerine kurmuş insanlardan yardım istiyorum.Ben bu durumun nasıl üstesinden gelebilirim acaba?
tamam ıste aynı benım dıyettekı ıradem gıbı kendı ıradenı kendın guclendıreceksın emın ol işe yarıyor ben 34 kılo verdım bu cumlelerı hergun kendıme kurarak sende hergun kendıne para harcayarak mutlu olmuyorum aksıne benı mutsuz edıyor harcamıcam ıhtıyacım yok harcamıcam de bence ıse yarar hanı beynine gönderdıgın sinyallerlede alakalı bıraz sankı ha yapamıyorumu nakşedersen beyne yapamaz ama yaparım dersen neden yapamayasın . bence bugünden basla kalk kreı kartını ver esıne paranıda cüzdanında sadece 20 tl olsun ve hergun kendını telkın et.ıhtıyacım yok harcama yapmayacam de. kendını kendın yönelt kısacası.... yapabılırsın bence
Kesinlikle işe kredi kartını ve maaş kartını eşine vermekle başla. Zor gelecek eminim eşinden para almak ama inan bana gereksiz harcama yapmadığın gibi para bile birikecek. Ben eşimden para istemeyi hiç sevmiyorum. Ancak o verirse alıyorum. Bu sayede daha az para harcıyorum :)Elimde çok para olmuyor zaten,kredi kartı ile harcıyorum.eşim çok takip etmiyor ben çoğu aldığımi ona söylemiyorum zaten.ve beğendiğim birşeyi alabilmek için çok çeşitli şeyler yapıyorum.madde bağımlısı gibi
Konu sahibi evli isen yukardaki mesaj çok etkili. Ben maaş kartının eşde olmasına çok çok karşı bi insandım ama gördüm ki aşırı etkili imil gereksiz para harcama konusunda. Gördüm ki karta güvenip savuruyormuşum parayı. Nakit vermeyince ne harcadığını bilmiyormuş insan..
Kredi kartım yok hayatımda bir kere oldu üniv. 1. sınıfta. 6 ayda borç batağına saplandım resmen, kapatırdım hemen o gün bugündür kullanmam. eşimin var onu da büyük meblağlı şeylerde taksit için kullanıyorum. Örneğin beyaz eşya gibi 500 Tl ve üzeri alışverişlerde. Alışverişe çıkarken yanımda nakit taşırım, nakitle alışveriş yaparım ve kendime limit belirlerim, alışveriş listesi yaparım, listenin dışına çıkmam. Bir şey kullanılmaz hale gelinceye kadar atmam. Eşyalarımı düzgün ve temiz kullanmaya özen gösteririm. Elimde olan birşeyin benzerinin daha güzelini ne biliyim yeni modelini görsem de almam.. Ayrıca bir şey alacaksam araştırır en iyi ve kaliteli olanını alırım ne kadar tutacağını önemsemem. Kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim. Eşya kalabalığını da sevmiyorum az ve öz olsun diyenlerdenim boğuluyorum o kalabalıkta resmen. Her ay birikim yapacağım parayı ayırır geri kalanla da idare ederim. Borçtan nefret ettiğim kadar da hiç birşeyden nefret etmem. Resmen borç fobim var.
Bu ay ücretsiz izne ayrılıyorum. Biz de kredi kartını bıraktık. Maaş kartını kullanmak bile ne harcadığımızı görmemizi engelliyormuş onu anladım. Kartlar bizi bizden alıyor..kartı eşe vermek şeklinde değil de,
eşimle zor durumda kalmadıkça nakit alışveriş yapılacak diye bir karar aldık. En kötü maaş kartı kullanıyoruz.
Sadece taksitli alışverişlerde kredi kartı, o da yüksek meblağ ise.
Gerçekten işe yarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?