ihtiyac duydugun kadar tuket

Bence bir karakter meselesi bütün kadinlari bu konuda ayni değerlendiriler ama aslinda öyle değildir. Biz eşimle ihtiyaç sıralaması yapiyoyoruz her ay. Bir de bebeğimiz var öncelik herzaman onundur. İhtiyaçlarımızı aciliyetine göre sıralıyoruz. Biz bir yaz sezonunda bir de kış sezonunda büyük bir alışverişe cikariz ufak tefek istisnalar hariç gerekli olmagi sürece de giyim için fazla para harcamayiz ben dişardan kimin ne düşümdünü hiç umutsamam bir kiyafeti eger hala hoşuma gidiyosa 3 sene de giyerim 4 senede ayakkabi ve çanta deliside değilimdir. Birikim yapmaya çalışiyoruz evimiz var ama yeni bir ev almayi düşünüyoruz ve bu şekilde tasarruf etmek zor olmanin aksine zevkli bile geliyo bana. Demek istediğim birşeylere yatirim yapmak isterseniz tasarruf yapmaniz çok daha kolay olacaktir

Kredi kartı en büyük mesele vazgecemedim yıllardır.sanki bir yanim eksik kalacak,o kadar emek verip para kazanıyoruz bu kadar rahat harcanmamali.

Çok imrenirim maaşını aldığı gibi güzel güzel yatırım yapan sonra da ihtiyacı olunca ortaya topluca para çıkarabilen insanlara.Hiçbirzaman köşede 1 çeyreğim olmadıbunu Başaranların yorumlarını takipteyim ben de aynı dertten muzdaribim saçma sapan şeyler alırım maaşım yatar ve sanki onu 1 ay içinde harcamak zorundaymısım gibi,değiştiremiyorum bunu

Maşallah,benimde eşim tutumludur ama 6 senelik evliyiz hiçbir yatırımımız yok malesef.

off çok isterdim yaa şöyle biriktirebilmek..valla imrendim,daha tepemizde bir damımız bile yok

Ben maaşımi alırım ilk birkaç gün büyük kısmını harcarim sonra geri kalan yaklaşık 3 haftalık süreçte kredi kartına yuklenirim.sonra maaşimi alır kredi kartına yatiririm 6 senedir bu böyle,bıktım artık

Bende alıp kullanmadigim kiyafetlerden bıktım kullansamda yer kaplamasindan biktim.artık gerçekten bıktım az eşya çok huzur istiyorum.

çok iyi.
izinizden gitmek istiyorum

Bir de şunu farkettim mesela ayıla bayıla birşey alıyoruz aradan 1 ay geçiyor mesela hevesimiz geçiyor, 1 kere giymiş, kullanmış da olsak ne biliyim hiç giymesek de gözümüze eski geliyor. Gözden düşüyor. bunun sonu yok. birşey almaya teşebbüss ettiğimde hep bunu düşünüyorum. Böylece gereksiz birşey almıyorum.

Bende anlamıyorum doğaya aykırı bikere,doğada israf yoktur ama ışte.biz insanlar herşeyi tüketiyoruz.

Al eline bir kalem
Çıkar ekstreni bak, şu zorunlu bu değil diye ayır
Zorunlu giderler ne dersen bana göre konut kredisi, mutfak masrafı, elektrik, su, doğalgaz
Bunun dışındakiler her ay alınmaz, pantolon ihtiyacın olunca pantolon alırsın
Sonra ki ay ayakkabı ihtiyacın varsa ayakkabı gibi
Wuhuuu indirim var deyip her %bilmem kaç indirim yazan ürünlere dalmam, ihtiyacımı alır çıkarım

Zorunlular kaç mesela evli misin bekar mısın kira giderin var mı bilmiyorum
Zorunlu gidere +200 kendine harçlık diye düşün ve bunu aşmamaya bak
Kötü gün parası lazım de, kalanı at bi köşeye ya da hesabına

Alışverişi severim ancak çok beğendiğim ve ihtiyacım bir ürünü çok uygun bir fiyata aldığım zaman :)

Mesela bir ürün gördüğümde önceden fiyatı uygunsa aklıma da yatarsa alıyordum. Ama artık bir kaç kez düşünüyorum. Geçen gün değişik bir limon sıkacağı gördük 25 tl idi, birde 15 tl ye çok şık bir su şişesi vardı, eşim heveslendi. Sonra dedim, bu ürünler olmadan da hayatımızı sürdürüyoruz, hem fazla yer kaplayacak hem ekstra 40 lira harcamış olacağız. almıyoruz ve 40 liramız cebimizde kalmış oluyor. Çünkü gerçekten ihtiyacımız olan şeyler değil.

Siz de bir ürün alacağınız zaman, 2 sefer düşünün, buna gerçekten ihtiyacım var mı? Bunun yerine bu zamana kadar evde olan hangi eşyamı kullandım? Eğer cevabınız varsa bırakın almayın. Para cebinizde olduktan sonra bugün değil yarın da alırsınız.

off ben de cok kötü durumdayım ama öyle böyle değil gerçekten
ben de hele indirim oldu mu sanki bedava hiç düşünmeden alıyorum
almadım mı resmen krize giriyorum ya sanki başka derdim yok o şey aklımdan cıkmıyo bi türlü
ne yapıcam ben böyle

hayır ihtiyacım var mı falan dıye dusunmekle olmuyor
giysi mesela e bir sürü elbıse etek gomlek bluz var yeni birşey cıkıyor onu da begenıyorum benım bundan var dıyemıyorum
canta mesela bı tane cantayla olmuyor hele cok pahalı normalde alamayacagım bı canta ındırıme gırsın dayanamıyorum

hayır cok zengın olup cok param olsa hadı neyse
valla mıllet nasıl yapıyo bılmıyorum

allahım yaş 26 paraya bak !
vallahi utandım kendimden !
ne zamandır çalışıyorsunuz peki?
ve ne iş yapıyorsunuz ?
merak ettim :)

allahım yaş 26 paraya bak !
vallahi utandım kendimden !
ne zamandır çalışıyorsunuz peki?
ve ne iş yapıyorsunuz ?
merak ettim :)
Hemşireyim 4 yıldır, ABD'de. Onun dışında 16 yaşımdan beri hem okuyup hem çalıştım.

aha aynı beni tarif ettiniz
hayatımda hiçbişe istediğim gibi değil hep huzursuzum ve duramıyorum alısverıs yapmadan alısverıs sıtelerını tırım tırım arıyorum resmen ne alsam dıye
yanı ben bıse gordum mu dayanamıyorum degıl
o seyı gormek ıcın arıyorum
sonrada aldıktan sonra rahtsız oluyorum

O ayrımı bende yapamiyorum,yoksa 2. Kıyafetten sonrası ihtiyaç olmaz. Isteme ve sahip olma durtulerimde bozukluk var olduğunu düşünüyorum,o da önüne geçilmez sonuçlar doğuruyor işte.

Aylık 2000 geliriniz varsa 500 ayırın başka bankaya. 1500 de 1 ay için harcamanız gereken tutar.

Siz bu bütçeyi geçiyosanız kart varsa Kartı Kapatın yada hesap kesim tarihini takip edin.

Hayat felsefem az eşya,az insan çok mutluluk.Alışverişi,avm'leri zerre sevmem.ihtiyacım oldukça alırım ona rağmen ne çıplak kaldım şimdiye kadar ne de aç.
Aslında sorunun farkında olmanız güzel,hele bir de tüketimin kapitalizmin dayatması olduğunu bilmeniz de güzel.geriye kalan kendinizi frenlemek.

valla ben bu işi ufak tefek harcamalardan kısarak başarıyorum yavaş yavaş. 8 yıldır çalışıyorum bir kuruş birikmişim yoktu ve bekarım düşünün.. yeni başladım bu ay 4300 para attım vadeli hesaba. şu an 11 bin civarı param var. gördükçe de hevesleniyorum. nasıl yapıyorum derseniz. zaten annemle yaşıyorum ev masraflarını annem karşılıyor. sigarayı 10 liralık olandan içiyordum 6,5 tl olana düşürdüm. işim çok yakın olmasına rağmen birkaç durak için otobüse binip gidiyordum keyfimden feragat etmemek için. ayda 40 lira civarı bişi tutuyor. artık yürüyerek gidiyorum. sürekli kullandığım ilaçlarımı eskiden eczaneden özel olarak alırdım. artık yazdırarak alıyorum ve bayağı bir meblağ da ondan tasarruf ettim. taksiyi hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. çok çok zorunlu durum olmadıkça taksiye binmiyorum. ya yürüyerek gidiyorum ya da toplu taşıma kullanmaya çalışıyorum. alışveriş merakım öyle çok yok zaten. alsam alırım ama tutuyorum kendimi. gibi ufak tefek şeyler demeyin ay sonunda bayağı bir miktar tutuyor bunlar :)

Ne kadar borç
Kaç kisisiniz

sizi çom iyi anlıyorum hatta buraya konu acmak ıstedım ama kimileri '' sen de cok para var heralde , para olmasa harcamassın yeaaa'' falan dıye basıt basıt can sıkıcı seylşer yazıyorlar vazgectım
gercekten para bol olması ıle alakası yok ıllet gıbı bıse ya
hatta bırısı tedavı olmayı onermıs ve kendısı bu sekılde yendıgını soylıyor
bız de mı gıtsek acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…