İhtiyacı olmasa işe alır mıydı?

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.399
5.205
148
2 haftadır bir etüt merkezinde çalışıyorum.Öğrenci sayısı çok fazla.Branşımda 2 tane deneyimli ögretmen var. Birisi 9 10 11 e digeri 12 ve mezunlara girecekti.Ben işe girerken kurucu ihtiyacım yok ama seni alıyorum dedi. İş başı yapmadan da bu sene iyi efor sarfet, seneye kadroya alalım seni dedi. Ama seneye 9 10 11 i bana verse diger hocamız boşta kalacak.Geçen hafta yogun degildim. Bu hafta 3gün belli saatlerde birebire gidiyorum. Her saatim dolu.Yeni kayıt olanlar için telafi dersi yapıyorum.Birebir isteyenlere ders anlatıyorum. 9ları da bana verdiler. 9ların dersine artık ben giriyorum.İki hocadan birine soru soruyorum, mesela dün telafi dersinde hangi konuyu anlatayım, nasıl yapayım diye sordum. Aldıgım cevap sen ayarla, nasıl istıyorsan öyle yap oluyor. 9larda hangi plana kadar gideyim, fasikül fasıkül mü gideyim diye sorduğumda patron sensin cevabını alıyorum. Artık gerekmedikçe soru sormayacağım ona.

Şunu merak ediyorum. Saatlerim bu kadar yogunken ihtiyacı olmasa kurucu beni alır mıydı? Maaşta alıyorum.İşe girerken ne kadar maaş istiyorsun diye de sordu. İşimi kaybetmekten çok korkuyorum. Hergün 7 de kalkıp o günkü birebirler için ders çalışıyorum. Ve kovulmaktan başarısız olmaktan korkuyorum. Şimdilik iyi gidiyor şükür. Ama bu korkum geçmiyor

Bence çocuklara da sorabilirsiniz birebir dersleri ayarlarken hangi konularda eksiğiniz var bende ona göre kitap getireyim soru getireyim falan diye. Kendinizi kasmayın bu kadar kimse cevap vermiyorsa kendi cevaplarınızı bulabilirsiniz.

Evet zaten dün ders esnasında ögrendım bende. Allahtan hazırlıklıydım. Yok bıdaha o hocaya sormayı dusunmuyorum

Korkacak bir şey yok bence konuda. Siz planlarınızı kendiniz ayarlayın, zaten 1-2 haftaya tamamen oturtmuş olursunuz her şeyi. Başkalarını da kafaya takmayın, işinize odaklanın.
Diger hoca 3kurum çalışıyor yogun. Birebirleri ve telafi dersını ayarlayan hoca zaten bılmıyor. Ben de zümre hocama sordum. O da hep sen bılırsın dıyor. Konularda şuan kafa kafaya gıdıyoruz ders ögretmenı ıle. Insallah onları gececegım. Ögrencıden sıkayet almaktan korkuyorum ben

Sevıyelerı cok iyi. Özellikle 11 lerın cıdden iyi. Hedeflerı odtü falan.Şikayet almaktan korkuyorum
Siz üniversite mezunu bir öğretmensiniz farkındasınız değil mi? Liseli, üniversiteye hazırlanan çocuğa yetememekten korkuyorsanız diplomanızı yırtın atın bir zahmet.

İş veren biraz bana mecbursun tiribine sokmuş seni kafana bu kadar çok takarsan çok yorarsın kendini işin için çalış ama mecburiyetten değil sevdiğin için olsun:)
İşimi çok sevdim. Sadece zihinsel olarak çok yoruluyorum. Evet başlangıcta böyle demesi biraz beni korkuttu. 1 2ay sonra demesin sana ihtiyacım yok diye

ablam bu hayatta neyden çok korkarsan korktuğun şey başına gelir :) o yüzden korkularını bir kenara bırak. yeni başladın anladığım kadarıyla, biraz telaş yapman normal ama zamanla oturacak zaten. kasma kendini, başarısız olmaktan korkarsan sahiden başarısız olursun. çağırma kötüyü :) iyi olacak ben süperim ben hallederim, takılsam da hallederim ve işimi seviyorum, başarılı olacağım de ve sonra gör nasıl başarılı olduğunu :)

Bu korku sayesinde o kadar cok calısıyorum ki.Ögrencılerle kafa kafaya gıdıyoruz konular. Bu hafta onları gececegım hatta.Şuanlık sıkıntı yok.Özel kurum oldugu için tedırgınım. Biraz daha özguvenlı olmaya calısacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…