- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
2gün olmadı 1hafta oldu. Ama iş yerinde şükür sıkıntım yok.Bu hafta o kadar calıstım kı kk ya bıle pek bakamadım.Ben sana demiştim iki güne bir işinle ilgili konu açacaksın diye.
Bir tanıdık aracılığıyla mi girdiniz ki?Ben işe girerken kurucu ihtiyacım yok ama seni alıyorum dedi.
Hayır tanıdık falan yok. Ben cv verdim.Hatta bir yere cv verdim, o da burası. Cv verdıkten sonra idareci bi kurucuya arayıp sorayım, ihtiyac var mı dedı. Sonra görüştük ve anlaştık direk. Yani almaz aslında. Ama başlangıcta öyle dediBir tanıdık aracılığıyla mi girdiniz ki?
Kurucu dalga geçiyor heralde ihtiyaci yoksa kim öğretmen alir. Hem de etüt merkezi
Farklı bi branştan bir hoca varmış. Ögrenciler hep onu şikayet etmiş ve işten çıkarmışlar sanırım. Halaa ögrencıler onu anlatıyor.Sanırım soruları çözemıyormuş ve sonra bakayım dedigi sorularda geri dönüş yapıyormuş. Haklısınız kovulacagım varsa kovulurum. Ben elimden geleni yapayım daHasta olursunuz bu kadar kendinizi strese sokmayın.
Zaten kovulacağın varsa da kovulursun.
Dünyanın sonu değil.
Bende ilk işimde öyleydim çok korkardım kovulmaktan, kovuldum
Gittim daha iyisini buldum.
Başlangıcta böyle dedi ama. Bu arada diger 2 ögretmen deneyımlı. 20 yıllık ögretmenler. Ben sıfır yıllıgım henüz. İşveren sanırım bilerek öyle dediİşveren ihtiyacı olmasa alır mı Allah aşkına? Gelmeyin şöyle oltalara.
Farklı bi branştan bir hoca varmış. Ögrenciler hep onu şikayet etmiş ve işten çıkarmışlar sanırım. Halaa ögrencıler onu anlatıyor.Sanırım soruları çözemıyormuş ve sonra bakayım dedigi sorularda geri dönüş yapıyormuş. Haklısınız kovulacagım varsa kovulurum. Ben elimden geleni yapayım da
orta öğretim mi lise mi ?2 haftadır bir etüt merkezinde çalışıyorum.Öğrenci sayısı çok fazla.Branşımda 2 tane deneyimli ögretmen var. Birisi 9 10 11 e digeri 12 ve mezunlara girecekti.Ben işe girerken kurucu ihtiyacım yok ama seni alıyorum dedi. İş başı yapmadan da bu sene iyi efor sarfet, seneye kadroya alalım seni dedi. Ama seneye 9 10 11 i bana verse diger hocamız boşta kalacak.Geçen hafta yogun degildim. Bu hafta 3gün belli saatlerde birebire gidiyorum. Her saatim dolu.Yeni kayıt olanlar için telafi dersi yapıyorum.Birebir isteyenlere ders anlatıyorum. 9ları da bana verdiler. 9ların dersine artık ben giriyorum.İki hocadan birine soru soruyorum, mesela dün telafi dersinde hangi konuyu anlatayım, nasıl yapayım diye sordum. Aldıgım cevap sen ayarla, nasıl istıyorsan öyle yap oluyor. 9larda hangi plana kadar gideyim, fasikül fasıkül mü gideyim diye sorduğumda patron sensin cevabını alıyorum. Artık gerekmedikçe soru sormayacağım ona.
Şunu merak ediyorum. Saatlerim bu kadar yogunken ihtiyacı olmasa kurucu beni alır mıydı? Maaşta alıyorum.İşe girerken ne kadar maaş istiyorsun diye de sordu. İşimi kaybetmekten çok korkuyorum. Hergün 7 de kalkıp o günkü birebirler için ders çalışıyorum. Ve kovulmaktan başarısız olmaktan korkuyorum. Şimdilik iyi gidiyor şükür. Ama bu korkum geçmiyor
Birebir dersler için vs yeni mezunlar tercih edilir bildiğim kadarıyla. Çünkü 20 yıllık öğretmene birebir ders verdirse baya pahalıya mal olur onun için. Sana az maaş veriyordur.Başlangıcta böyle dedi ama. Bu arada diger 2 ögretmen deneyımlı. 20 yıllık ögretmenler. Ben sıfır yıllıgım henüz. İşveren sanırım bilerek öyle dedi
Benımde hep aklımda bana ihtiyaçları yok fıkrı var
Liseorta öğretim mi lise mi ?
Şöyle ki. Diyelim diger hocanın günde 6 saat dersi var. Bunun 6 saati de birebir. Bazen onların da boşlugu oluyor. Onlara genelde 12ler ve mezunlar bırebıre gıdıyor. Bana ara sınıflar gelıyor.Evet digerlerıne göre daha az alıyorum. Ama asgari ücrete göre iyi alıyorum.Birebir dersler için vs yeni mezunlar tercih edilir bildiğim kadarıyla. Çünkü 20 yıllık öğretmene birebir ders verdirse baya pahalıya mal olur onun için. Sana az maaş veriyordur.
Galiba. Diger 2kızda korkuyor ama. Onlarda panik halınde. Bi de birine 1ay deneme süresi demişler.Bence bir uzmana anksiyetenizin olup olmadığını danışın.
İnşallah. Ama dıgerı en az 15yıllık hoca. Ben daha iyiyim. Ama seneye için benı yetıstırmek ıstıyor sanırım kurucu.Yok işte senin performasın artsın diye işe alırken gaz konuşması yapmış.Sen panik olmadan güzelce çalışmana devam et..Belki rakabet vardır farketmemişsindir diğerleri de ondan öyle havadan havadan cevap veriyorlardır.Yardımcı olmak istemiyorlardır.Sen kendine güvenli bir şekilde devam et lütfen..kolay mı bu tempoya uyum sağlayacak genç istekli personel bulmak.Birşey olmaz merak etme..
Kafana takarsan performansın düşer..Motivasyonun etkilenir.Hiç takma,odaklanıp devam et...Tecrübe önemlidir ama motivasyon çok artı değer...Bende tahmin ettim gelecek planı olduğundan...Anlattığınız temponuz zaten mükemmel...İnşallah. Ama dıgerı en az 15yıllık hoca. Ben daha iyiyim. Ama seneye için benı yetıstırmek ıstıyor sanırım kurucu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?