Ihtıyaçları çok fazla

_kybele_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
537
373
33
34
Sabahtan beri bir yerlere ulaşmaya çalışıyorum yardım eder misiniz lütfen

Biraz tesadüfi bir şekilde bir aile keşfettim anneanne ve torun bırlıkte yasıyorlar ama yaşamak denirse. Çocuk sara hastası hastaneye gotururken hıkayelerını dınledım. Anne vefat etmiş baba bırakıp gitmiş. Kadın yardım alırsam çocugu benden alırlar diyor. Normalde elim üzerlerinde olurdu ama bende 28 agustos itibariyle işsiz kaldım. Ne yapmalı nasıl yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim?? Evde yüp bile yoktu şans eseri bşr yerden para geçti elime onu ve biraz yiyecek kısmını hallettim Ahbapa falan ulaşmaya çalışsacagım başka ne yapabilirim?

İzmirdeler şöyle oldu ben arkadasıma giderken kadın cocugu hastaneye goturecektı sonra cocuk bayılınca ben taksı cagırdım kadın bınmek istemedi para vs diye. Sonra bındı ben arkadasımı aradım paran var mı dıye elımde avucumda olan hepsını verdım cunku gideceğim arkadasım ve hastane arası yaklasık 2 durak. Sonra arkadasıma gittim herkes dolandırıcıdır falan dedi açıkçası bu hıkayedense keske dolandırıcı olsalardı Kadınla konusurken bizim evin orda bi bayrak var onun altında oturuyorum demişti. Dün gittim ev demeye şahit ister yıkıldım resmen.

Tüp ve bıraz yıyecek bişey alabildim ama daha fazlası için ne yapabilirim. Ahbapa başvurdum ama başka?

Normalde bu durumda olan insanlara bağlı olduğunuz kaymakamlik da sosyal yardıma dernegi yardım ediyor.
Gıda yardımı,nakit yardımı ve elektrik desteği veriliyor.okula giden çocuklar için harçlık veriliyor.
Sigorta ve üzerine tapu olmaması durumunda yardım yapılıyor.

Muhtara sorun, yardımlardan ayarlayabilir. Devletin gıda desteği var, ahbap, yeryüzü doktorları (emin değilim), Beşir derneği. Aklıma gelenler bunlar

Çocuğu anneanneden almaları için herhangi bir sebep yok. Anne vefat etmiş ve baba da ortalarda yok. Çocuğa en yakın sahip çıkabilecek akrabası anlattığınıza göre anneanne. Yani çocuğu akrabasından alıp devlet gözetiminde bir sevgi evine yerleştirmektense genelde öncelikle yaşayan ve sahip çıkan akrabaya destek olmayı tercih ediyorlar. Gerekli resmi kurumlara maddi yarıdım için başvurabilir. Çocuğun yasal vasisi olmak içinde gerekli adımları atabilir. O zaman devletten yardım alması daha da kolaylaşacaktır. Yine oturduğunuz bölgedeki devlet ve sivil yardım kuruluşlarına bizzat başvuru yapabilir. Yine gönülülük esasına dayalı olarak etraftaki komşulara iş yerlerine durumu çıtlatıp şahsen yardım etmeleri için de teşvik edebilirsiniz. Çocuğun hastalığı geçmeyebilir ama yaşam standartları bu şekilde yükseltilebilir. Okul yönetimlerine talepte bulunulursa okul aile birlikleri çocuğun ihtiyaçlarını genelde karşılarlar. Para okul bağışlarından ya da şahsi veli yardımlarından temin edilir. Yine belediyeler de bu konuda başvuru halinde yardımlarda bulunuyor.

İkiside yok ev kira 300 lira gibi bi rakam. Zaten tipik köy evi bir oda bir mutfak diyebiliriz. Diğer yardımlar için çok konuşamadık ama çocugu elinden alsınlar ıstemıyor oralara basvurursa çocuk gidecek diye korkuyor.

Şartlar sıkıntıkı mubtemelen öyle bşr durumda devlet alır

bulunduğunuz yerin kaymakamlığı ya da hayır derneklerine basvuru yapın.

Ya da sosyal medyada ünlülere ulaşmaya çalışın.

ablam devlet kurumları, muhtar vs ilgilenir bu işlerle. senin etin budun ne? üç beş yapmışsın allah daha fazlasını versin deyip kenara çekil bence. kendileri için kamu kurumlarına başvuru yapmaya çalış. başka da bişey yapamazsın diye düşünmekteyim.

Mesajınızı yenı gordum burdan yardım beklemıyorum cunku buranında başedebileceği biiey değil yani gerçekten yardım eden bir kuruluş 30 35bın falan cıkarması lazım. 1000 falan olsa bende bir şekilde ayarlarım ama rakam çok fazla beni aşıyoe.
Bir kadına ulaştım şu an facebook aracılıgıyla bakalım belki umut olur. Buzdolabı yatak falan derken ben baş edemem açıkçası ama eminim birileri umut olur

Size tavsiyem kadının oturduğu mahallenin muhtarına gidin durumu anlatın, aynı şekilde ilçe belediyesine de gidip x mahallede şu adreste yardıma muhtaç biri yaşıyor diye haber verin, partilerin ilçe teşkilatları kadın kollarına da ulaşma imkanınız varsa faydası olabilir, ahbap platformuna da ulaşabilirseniz ulaşın ama onun dışında siz bireysel yardım toplamaya girişmeyin zira bahsettiğiniz kadıncağız kötü durumda olsa bile ve siz iyi niyetle yardım etmeye çalışsanız da bireysel yardımlar resmî izin olmadan yapılamadığından maalesef suç.

Belkide almazlar çocuğu devlet yardım eder.

ki olurda alirlarsa bu cocuk icin daha manktikli bence, okuturlar yetiştirirler.
Bu şartlarda nereye kadar

Sadece yiyecek falan olsa bireysel bişeyler yapabilirim ama ev oturulacak durumda degıl en iyimser haliyle 30binliralık iş var bu da beni aşar. Biri sagolsun facebooktan birini önerdi bende ... diye birine ulaştım isim vermemde sakınca yoktur umarım. Sadece bişeylerin hızlı olması lazım ondan panikledim umarım geç kalınmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belkide almazlar çocuğu devlet yardım eder.

ki olurda alirlarsa bu cocuk icin daha manktikli bence, okuturlar yetiştirirler.
Bu şartlarda nereye kadar
Haklısınız ama kadında kimse ona benim gibi bakamaz modunda.

Bu arada kadınla aynı muhtarlıga bağlıyız muhtar karşı komsumuz konusayım ama şimdiye kadar pek bir işe yaradıgı görulmedı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…